Connect with us

ULTIMA ORĂ

Trebuia să-și externeze tatăl din spital, dar a fost anunțat că a murit!

Postat acum

on

După șase zile de spitalizare, în Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, un bătrân, în vârstă de 70 de ani, a fost anunțat de personalul medical că va fi externat și va continua acasă tratamentul prescris de medici. Miercuri, la prânz, cei din familia bărbatului se pregăteau să meargă la spital să-l aducă acasă, numai că, în jurul orelor 12,30, au primit un telefon de la spital și li s-a spus că bătrânului i se făcuse rău de dimineață și a murit. Fiul bărbatului este revoltat din cauză că nimeni nu-l anunțase despre faptul că starea de sănătate a tatălui său s-a agravat, deși susține că era obligația medicului de gardă.

Petre Udrescu a ajuns la Secția Medicină Internă și Gastroenterologie a SJU Tg-Jiu, în cursul zilei de vineri, fiind internat chiar de către șeful secției, medicul Vasile Mălăiuși. Miercuri, după șase zile de spitalizare, urma să fie externat și să continue tratamentul la domiciliu, însă n-a mai apucat să ajungă acasă pentru că de dimineață i s-a făcut rău și, la scurt timp, a decedat.

Fiul bătrânului spune că a aflat de la ceilalți pacienți din salonul în care fusese internat tatăl său că, pe la 7,00 dimineața, starea de sănătate a bătrânului s-a agravat și a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă.

”Am înțeles, ulterior, de la ei că, pe la 7,00, l-au trimis la Terapie Intensivă. Adică domnul doctor Mălăiuși încă era de gardă la acea oră. Starea era destul de gravă, nu contest lucrul ăsta, însă era obligația celor de pe secție să ne anunțe. Numărul meu de telefon era scris în fișă, iar telefonul tatălui meu era lângă el, nu avea parolă, dar nu m-a anunțat nimeni despre starea lui”, spune fiul bătrânului.

Acesta susține că, abia la orele 12,30 a fost contactat de personalul medical și i s-a spus că tatăl său a murit.

”Doamna doctor care a intrat, ulterior, de gardă mi-a zis că îi pare nespus de rău, dar era obligația domnului doctor Mălăiuși să anunțe. Înțeleg că s-au schimbat turele la ora 8,00, dar nici măcar atunci nu se știe despre situația pacienților, ce e cu ei și ce e de făcut, ce obligații au”, afirmă bărbatul.

Practic, familia bătrânului nici n-a mai apucat să-l vadă pe acesta pentru că a fost dus la morgă și li s-a transmis să vină joi dimineața să-l ia acasă.

”Am fost la domnul director și m-a însoțit o doamnă peste tot prin spital. Au recunoscut că au obligația să anunțe familia dacă I se schimbă situația pacientului, dacă se agravează sau dacă urmează să fie operat. E lipsă totală de comunicare la spital, nu comunică absolut deloc cu familiile pacienților. Am ajuns la Terapie Intensivă și mi-au spus că e la morgă, iar după o jumătate de oră, de la morgă mi-au transmis că e tot la ATI. Ei nu știu nici pe unde le sunt bolnavii și morții prin spital”, a povestit, contrariat, fiul bătrânului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Femeie în comă, după ce a fost bătută de patron

Postat acum

on

De către

O femeie de 38 de ani, din Mehedinți, a ajuns la spital, cu numeroase lovituri. Femeia, spun polițiștii, a fost agresată de patron, care a fost reținut și ulterior arestat preventiv. Totul a pornit de la o ceartă, când angajata a mers la magazinul deținut de bărbatul arestat, să-și depună demisia. „La data de 30 mai, ora 14.56, Secția de Poliție Rurală Șimian a fost sesizată de un bărbat, din comuna Șimian, cu privire la faptul că soția sa, o femeie de 38 de ani, ar fi fost agresată de administratorul societăți la care lucrează, un bărbat de 47 de ani. La fața locului s-au deplasat polițiștii care în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că în timp ce se afla în incinta societăți unde lucrează, în urma unui conflict verbal cu administratorul societăți, femeia ar fi fost agresată de acesta. Persoana în cauză a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, au precizat reprezentanții Poliției.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Acord de mediu pentru drumul expres Târgu Jiu – Filiași

Postat acum

on

De către

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Autostrada Craiova- Filiași și Drum Expres Filiași-Târgu Jiu”. Anunțul a fost postat la finalul lunii mai, pe pagina oficială a companiei. Deputatul PSD, Mihi Weber, spune că aceasta este una dinetapele finale, înainte de a fi organizată licitația pentru lucrări. „Așa cum am mai spus, conform indicatorilor de trafic, tronsonul Craiova-Filiași are regim de autostradă, iar Filiași-Târgu Jiu de drum expres. Este una dintre etapele finale în realizarea documentației pentru scoaterea la licitație a proiectului, în vederea construirii. Am toată încrederea că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul acestui an”, a anunțat Weber.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Se mărește populația de lebede de pe râul Jiu

Postat acum

on

Comunitatea de lebede de la Târgu Jiu, de pe lacul de acumulare Vădeni și Parcul Central, s-a mărit. Lebedele au făcut pui. Pe barajul de la Vădeni și pe lacul din zona Parcului Central trăiesc peste 30 de lebede.

Acestea s-au stabilit permanent aici. Au hrană și un mediu în care se simt în siguranță. Din păcate, o lebădă a fost atacată recent cu pietre de către câțiva tineri. Întreaga colonie de păsări este monitorizată de către reprezentanții AJVPS Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR