Connect with us

ULTIMA ORĂ

Trebuia să-și externeze tatăl din spital, dar a fost anunțat că a murit!

Postat acum

on

După șase zile de spitalizare, în Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, un bătrân, în vârstă de 70 de ani, a fost anunțat de personalul medical că va fi externat și va continua acasă tratamentul prescris de medici. Miercuri, la prânz, cei din familia bărbatului se pregăteau să meargă la spital să-l aducă acasă, numai că, în jurul orelor 12,30, au primit un telefon de la spital și li s-a spus că bătrânului i se făcuse rău de dimineață și a murit. Fiul bărbatului este revoltat din cauză că nimeni nu-l anunțase despre faptul că starea de sănătate a tatălui său s-a agravat, deși susține că era obligația medicului de gardă.

Petre Udrescu a ajuns la Secția Medicină Internă și Gastroenterologie a SJU Tg-Jiu, în cursul zilei de vineri, fiind internat chiar de către șeful secției, medicul Vasile Mălăiuși. Miercuri, după șase zile de spitalizare, urma să fie externat și să continue tratamentul la domiciliu, însă n-a mai apucat să ajungă acasă pentru că de dimineață i s-a făcut rău și, la scurt timp, a decedat.

Fiul bătrânului spune că a aflat de la ceilalți pacienți din salonul în care fusese internat tatăl său că, pe la 7,00 dimineața, starea de sănătate a bătrânului s-a agravat și a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă.

”Am înțeles, ulterior, de la ei că, pe la 7,00, l-au trimis la Terapie Intensivă. Adică domnul doctor Mălăiuși încă era de gardă la acea oră. Starea era destul de gravă, nu contest lucrul ăsta, însă era obligația celor de pe secție să ne anunțe. Numărul meu de telefon era scris în fișă, iar telefonul tatălui meu era lângă el, nu avea parolă, dar nu m-a anunțat nimeni despre starea lui”, spune fiul bătrânului.

Acesta susține că, abia la orele 12,30 a fost contactat de personalul medical și i s-a spus că tatăl său a murit.

”Doamna doctor care a intrat, ulterior, de gardă mi-a zis că îi pare nespus de rău, dar era obligația domnului doctor Mălăiuși să anunțe. Înțeleg că s-au schimbat turele la ora 8,00, dar nici măcar atunci nu se știe despre situația pacienților, ce e cu ei și ce e de făcut, ce obligații au”, afirmă bărbatul.

Practic, familia bătrânului nici n-a mai apucat să-l vadă pe acesta pentru că a fost dus la morgă și li s-a transmis să vină joi dimineața să-l ia acasă.

”Am fost la domnul director și m-a însoțit o doamnă peste tot prin spital. Au recunoscut că au obligația să anunțe familia dacă I se schimbă situația pacientului, dacă se agravează sau dacă urmează să fie operat. E lipsă totală de comunicare la spital, nu comunică absolut deloc cu familiile pacienților. Am ajuns la Terapie Intensivă și mi-au spus că e la morgă, iar după o jumătate de oră, de la morgă mi-au transmis că e tot la ATI. Ei nu știu nici pe unde le sunt bolnavii și morții prin spital”, a povestit, contrariat, fiul bătrânului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

George Simion vine sâmbătă la Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Sâmbătă, 28 Ianurie 2023, George Simion, Președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, va fi prezent în Târgu Jiu, anunță conducerea AUR Gorj.

„Filiala Gorj a partidului Alianța pentru Unirea Românilor vă invită, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, de la ora 11:00, la întâlnirea ce va avea loc cu prilejul vizitei liderului AUR, George Simion în sala mare a Muzeului Județean Gorj, “Alexandru Ștefulescu”. George Simion este singurul lider de partid național care se întâlnește cu gorjenii, fiind extrem de atașat de oamenii acestui loc și constient de problemele cu care ne confruntăm la nivel local”, a transmis AUR Gorj reprezentanților mass-media.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Om al străzii, înjunghiat în Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

O persoană fără adăpost a fost găsită astăzi înjunghiată în interiorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Polițiștii s-au alarmat când au fost anunțați că geamul de la una dintre ușile de intrare în clădirea închisă de autoritatea locală era spart. 

Mai mulți agenți de poliție au ajuns la fața locului, au intrat în interiorul edificiului și au găsit bărbatul rănit. Au chemat un echipaj SMURD care a transportat persoana rănită la spital. Se pare că un bărbat a intrat în casa de cultura și l-a rănit pe omul fără adăpost, fie speriindu-se de acesta, fie premeditat.

Polițiștii au deschis o anchetă. Casa de Cultura a Sindicatelor ar fi trebuit reabilitată de primăria municipiului. „Din păcate, cu toate că o asociere de firme a câștigat licitația, lucrările de construire nu vor putea începe, deoarece Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI/SF), realizată de Primăria Târgu-Jiu, a fost incompletă și mult diferită față de realitatea pe care proiectantul de specialitate a găsit-o la fața locului”, spunea, luna trecută, Victor Banța, secretar general la Ministerul Dezvoltării. Prin urmare, contractul cu constructorul, semnat în 2021, va fi reziliat, mai anunță oficialul de la minister.

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu Jiu a intrat, din 2018 în patrimoniului oraşului, după ce a fost achiziţionată de primărie. Din păcate, edificiul a fost închis în vederea unei viitoare reabilitări care nu este însă prea apropiată.

În luna mai 2018, Primăria Târgu Jiu a achiziţionat Casa de Cultură la licitaţia organizată de lichidatorul judiciar. Suma plătită a fost de 3,8 milioane de lei. În fapt, primăria a alocat 2 milioane de lei din bugetul local, iar diferenţa a fost reprezentată de creanţele de recuperat de primărie cu titlul de impozite şi taxe locale. Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 2229 metri pătraţi şi cuprinde o sală de spectacole de peste 700 de locuri, care este închisă de mai mulţi ani din cauza degradării şi a nerespectării condiţiilor de siguranţă la incendiu. 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Stradă distrusă de canalizare: Drum ca după război în satul Nou din Câmpu Mare!

Postat acum

on

De către

În satul nou al strămutaților de la Albeni s-au făcut lucrări pentru introducerea rețelei de canalizare. Dar constructorul a distrus toată strada, se plâng cetățenii care știu că nu are cine să îl tragă de mânecă pe cel vinovat, primarul fiind inculpat într-un dosar penal și obligat să păstreze distanța de angajații instituției. De fapt măsură preventivă este o scuză pentru edilul care oricum nu avea de gând să rezolve problema.

„Asta a rămas în urma constructorului sistemului de canalizare din comuna Albeni satul Nou de la Câmpu Mare, deși în caietul de sarcini scrie clar că drumul trebuie lăsat în condițiile în care a fost găsit la începutul lucrărilor, să nu mai vorbim că toată lucrarea este făcută în bătaie de joc și nu s-au respectat normativele din caietul de sarcini după cum a relatat și un apropiat al lui Silviu Ionut Stan la momentul acela, la o emisiune televizată”, a precizat un localnic al comunei, deranjat la culme de starea arterei în cauză.

Cetățeanul se întreabă cine își asumă aceste lucrări dar și cine a semnat recepția? „Cine se mai face responsabil de această mizerie de lucrare făcută în bătaie de joc pe banii statului și implicit ai noștri? Oare ce fac instituțiile de control ale statului? Pe acești indivizi nu îi trage nimeni la răspundere”, a completat localnicul.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR