Connect with us

BUCĂTĂRIE

Casa Mitu și Pensiunea „La Moară” din Peștișani fac cele mai bune sarmale și piftii

Postat acum

on

0 Shares

Șase premii au fost acordate de Primăria și Consiliul Local Peștișani la festivalul gastronomic desfășurat recent în localitate. Acestea au constat în vouchere de 1250, 750 și 500 lei-premiul I, II și III care au putut fi valorificate la magazinul Mertecom din Tg Jiu.

La categoria „sarmale” podiumul a fost următorul:

Premiul I-CASA MITU

Premiul II-OBȘTEA PEȘTIȘANI

Premiul III-RESTAURANT IMPERIAL

La „piftii”, câștigătorii sunt următorii:

Premiul I-PENSIUNEA LA MOARĂ PEȘTIȘANI

Premiul II-ASOCIAȚIA FIII SATULUI FRÂNCEȘTI

Premiul III COMPLEXUL JALEȘUL ARCANI

Au fost și pemiile speciale oferite de sponsori. Sponsor Integrisoft Solutions produse electrocasnice TEFAL pentru-Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg Jiu, Pensiunea Cerna Vaideeni, Floarea Firiza-Runcu și Coteț Vasilica-Brădiceni.

Sponsor Farmacia Belladonna pentru Violeta Vintilescu.

Sponsor Farmacia Gențiana pentru Bunicii Comunității Peștișani, toți bunicii aflați la standul de prezentare primind suplimente pentru imunitate, premiul special fiind acordat pentru Păstrători și Promotori ai Tradițiilor.

Toți expozanții au primit diplome și premii de participare din partea sponsorului MECO – produse curățenie și igienă.

„Concursul gastronomic din cadrul Festivalului Sarmalelor și Piftiilor este un prilej de bucurie pentru participanții dornici să își etaleze cele mai gustoase preparate dar și cele mai frumoase standuri. Inițial, fondatorul festivalului dl. Radu Ciobanu, președinte ANTREC pe vremea aceea a pornit la drum cu Festivalul Răciturilor în care erau jurizate doar piftii. Cum în Gorj se mănâncă sarmale cu piftii atât concursul cât și festivalul au cunoscut o altă dimensiune. Ediția din acest an ne-a adus la festival un număr de 30 de expozanți din care 14 au intrat în concurs cu sarmale și piftii.”, au transmis organizatorii.

Au fost gătite multe tuciuri cu sarmale, piftii, tocan de oaie, tocană de porc sau pui, fasole cu afumătură, pastramă la ceaun, oaie și pui la proțap, mămăligă, cozonaci, turtă, pâine de casă și câte și mai câte-toate pentru a satisface toate gusturile miilor de oameni care au pășit în festival.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

BUCĂTĂRIE

Meniu a la carte: Pensiunea „La Moară” din Peștișani organizează cu fast petrecere de 1 Martie

Postat acum

on

De către

Petrecerea Mărțișor va fi organizată la Peștișani pe data de 1 Martie. Aceasta va fi găzduită de Pensiunea „La Moară” care este renumită pentru preparatele deosebite cu care își delectează clienții.

„Sâmbăta aceasta, de 1 martie, vă invităm să sărbătorim împreună începutul primăverii la Petrecerea Mărțișor. După cum v-am obișnuit, atmosfera va fi una plină de voie bună, muzică și distracție, si nu vor lipsi nici preparatele noastre delicioase din meniul a la carte Vă așteptăm să întâmpinăm noul anotimp cu veselie”, transmit organizatorii care așteaptă că cei interesați să facă rezervări.

 

Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

Cristian Partenie a adus gustul adevărat de shaorma, la Târgu Jiu! S-a stat la coadă pentru un produs de top, la Shaormeria Amman

Postat acum

on

De către

Cu un vibe de zile mari și într-o atmosferă de sărbătoare, Cristian Partenie, cunoscutul shaormar din Slatina, a spart piața fast-food-urilor din Târgu Jiu, deschizând, astăzi, o unitate comercială pentru adevărații cunoscători ai gusturilor, și în municipiul nostru.

Shaormeria Amman, a treia din grupul unităților fast-food realizate de Cristian Partenie, a fost inaugurată la Târgu Jiu cu muzică bună, artificii, șampanie Moet și cu bomboane de ciocolată, servite chiar de shaormarul care a făcut, cu zâmbete largi, oficiile de gazdă.

Câteva minute mai târziu, Cristian s-a pus la dispoziția clienților pofticioși care au așteptat, la un rând de câțiva metri, pentru a gusta rapid preparatele aflate în meniu.Și sunt zeci de astfel produse, din carne de pui, curcan, vită sau porc, servite cu sosuri speciale și cu ingrediente pentru care nu se face rabat la calitate.

Shaormeria Amman aduce la Târgu Jiu gustul iordanian al shaormei, mai exact produse delicioase care nu au mai fost pe piața de profil din Gorj.

Interesat este că numărul mare de clienți, atrași de publicitatea masivă de pe rețelele de socializare, au plecat mulțumiți de gustul produselor, de amabilitate și rapiditatea personalului dar și de atmosfera de zile mari din unitatea care funcționează în Piața Mică, la fostul Restaurant La Rotaru.

Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

AJOFM Gorj: Se caută bucătari, salariul pornește de la 4000 de lei

Postat acum

on

De către

165 de locuri de munca sunt vacante la AJOFM Gorj, iar în topul profesiilor căutate sunt cele de bucătar și ajutor bucătar. Salariul pentru cei care vor sa lucreze în bucătăriile unor restaurante, pensiuni, hoteluri pornește de la 4000 de lei ori este confidențial.

 

Angajatorii caută lucrători atât cu studii medii, cât și cu studii superioare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!