Connect with us

SĂNĂTATE

Cabinetele de Psihiatrie și Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat al SJU Târgu Jiu vor funcționa și după amiaza

Postat acum

on

0 Shares

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-JIu a luat decizia revenirii la programul Ambulatoriului Integrat anterior pandemiei la două dintre cabinetele cu adresabilitate mare. Din luna aprilie, activitatea la cabinetele de Psihiatrie și Oftamologie din Ambulatoriul Integrat al unității medicale se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00.

În cursul anului trecut au beneficiat de consultații la Cabinetul de Psihiatrie 6.114 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în prezent s-au prezentat 1.672 pacienți, marea lor majoritate în baza unui bilet de trimitere (consultații decontate de CASJ Gorj, conform contractului încheiat cu unitatea sanitară).

Cele mai frecvente afecțiuni de care suferă cei care se adresează Ambulatoriului sunt: depresie, schizofrenie, anxietate, tulburare bipolară, demența, dependența de alcool etc. Deși sunt frecvent întâlnite, tulburările de sănătate mintală sunt dificil de recunoscut, diagnosticat și tratat. Sunt pacienți care vin să ceară ajutorul unui medic psihiatru după ce încearcă singuri să găsească rezolvarea stărilor psihice pe care le experimentează. Medicii psihiatrie îndeamnă pacienții ca atunci când simt că au probleme emoționale și psihice, să se adreseze unui medic specialist.

Pacienții cu probleme oftalmologice se pot adresa medicilor de la cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat. În luna aprilie, la acest cabinet activitatea se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00, iar două zile pe săptămână (luni și miercuri) și în intervalul orar 14:00 – 21:00.

În cursul anului 2023, la acest cabinet medical au beneficiat de consultații și investigații specifice 5.620 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în present-1.495 pacienți. Și la acest cabinet adresabilitatea este mare.

Prezentarea pacienților în cabietele de specialitate din Ambulatoriul Integrat se face în baza unei programări prealabile.

Programările se fac telefonic și online https://programari.spitalgorj.ro/Appointments/IndexAppointments https://programari.spitalgorj.ro/Appoin…/IndexAppointments

0 Shares
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii din șapte localități din Gorj pot beneficia de servicii medicale gratuite

Postat acum

on

De către

Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj anunță lansarea proiectului GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA, o inițiativă amplă dedicată depistarii precoce a cancerului și a îmbunătățirii accesului la servicii medicale de calitate pentru locuitorii din județul Gorj.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a cinci luni, de la 1 Iulie la 30 Noiembrie, și va fi cofinanțat din fondurile bugetului judetului Gorj pe anul 2024.

,,GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA se bazează pe succesul înregistrat de o inițiativă similară derulată în 2023. Deși de o amploare mai mică, proiectul din anul precedent a demonstrat un impact semnificativ în comunitățile vizate.

Colaborare eficientă și rezultate remarcabile:

Proiectul din 2023 a reunit cu succes autoritățile locale, medicii de familie din localitățile vizate și o echipă de medici specialiști dedicați. Această colaborare strânsă a permis oferirea de informații și consultații medicale esențiale unui număr semnificativ de locuitori.

Un nou capitol cu o amploare sporită:

Proiectul din 2024 vine să ducă mai departe moștenirea succesului din anul precedent. Amplificând aria de acoperire și extinzând gama de servicii oferite în vederea prevenirii și depistării precoce a cancerului, ne propunem să contribuim semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a populației din județul Gorj.

Ce oferim:

Proiectul GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA va viza șapte localități din județ: Pades, Glogova, Alimpesti, Cruset, Berlești, Danciulești și Sărmănești. Prin intermediul proiectului, ne propunem să oferim o gamă largă de servicii medicale gratuite locuitorilor din aceste zone, incluzând:

  • Analize de sânge: Vom realiza analize de sânge pentru pacienții asigurați, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, dar și pentru cei neasigurați.
  • Ecografii de sân: Vom efectua ecografii de sân gratuite, fără a fi necesară o trimitere de la medic. Vom deplasa un ecograf mobil în localitățile vizate pentru a facilita accesul pacientelor.
  • Consult pneumologic și spirometrie: Medicii noștri specialiști în pneumologie vor oferi consultații gratuite și vor realiza spirometrii pentru a depista eventuale afecțiuni pulmonare.
  • Sprijin pentru consultații de specialitate: Vom facilita accesul pacienților la consultații de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Vom oferi sprijin în demersurile necesare pentru programarea și efectuarea investigațiilor suplimentare, acolo unde este cazul.Pentru mai multe informații despre proiectul GRIJA NOASTRĂ-SĂNĂTATEA TA, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +40 722 859 514″, au comunicat reprezentanții ABC Gorj.
Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Doctori foarte buni, la noul Centru de Recuperare Medicală Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Doctorii Oana Băleanu, Cătalin Istrate si Cristina Văcaru asigură servicii de recuperare medicală la un nou centru privat deschis în Târgu Jiu. Este vorba despre Centrul de Recuperare Medicală, unde se fac servicii de masaj terapeutic, de kinetoterapie, laser terapie scanner, totul cu personal specializat și echipamente de ultimă oră.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Medicul Mihnea, specialist în tratarea tumorilor

Postat acum

on

De către

Tumorile renale pot fi maligne (canceroase) sau benigne (necanceroase), iar majoritatea nu prezintă simptome specifice, fiind deseori descoperite în timpul unui control de rutină.

De cele mai multe ori, tumorile maligne au indicația de a fi tratate chirurgical, acest lucru fiind stabilit de către medicul chirurg. Tratamentul chirurgical este folosit și în cazul tumorilor benigne voluminoase sau care prezintă riscul de a dezvolta celule maligne.

Dr. Mihnea Cristian Firoiu, originar din Târgu Jiu, Medic Specialist Urologie, în cadrul Spitalului Memorial Băneasa, și-a dezvoltat experiența prin realizarea rezidențiatului în cadrul Institutului Clinic Fundeni, Clinica de Chirurgie Urologică și Transplant Renal, dar și prin participarea la programe de formare și specializări de top, inclusiv la programul de pregătire în tehnologia Da Vinci la Robotic Academy Intuitive din Napoli, Italia.

Datorită participării la programe de formare și specializări de top în Europa, Dr. Mihnea Cristian Firoiu deține o perspectivă internațională și abilități avansate în chirurgia urologică, fiind dedicat să asigure rezultate optime și tratamente personalizate pacienților.

Programările la Dr. Mihnea Cristian Firoiu se pot face aici: https://www.memorial.ro/medici/dr-firoiu-mihnea sau telefonic: (031)9393.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!