SĂNĂTATE
Cabinetele de Psihiatrie și Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat al SJU Târgu Jiu vor funcționa și după amiaza
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-JIu a luat decizia revenirii la programul Ambulatoriului Integrat anterior pandemiei la două dintre cabinetele cu adresabilitate mare. Din luna aprilie, activitatea la cabinetele de Psihiatrie și Oftamologie din Ambulatoriul Integrat al unității medicale se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00.
În cursul anului trecut au beneficiat de consultații la Cabinetul de Psihiatrie 6.114 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în prezent s-au prezentat 1.672 pacienți, marea lor majoritate în baza unui bilet de trimitere (consultații decontate de CASJ Gorj, conform contractului încheiat cu unitatea sanitară).
Cele mai frecvente afecțiuni de care suferă cei care se adresează Ambulatoriului sunt: depresie, schizofrenie, anxietate, tulburare bipolară, demența, dependența de alcool etc. Deși sunt frecvent întâlnite, tulburările de sănătate mintală sunt dificil de recunoscut, diagnosticat și tratat. Sunt pacienți care vin să ceară ajutorul unui medic psihiatru după ce încearcă singuri să găsească rezolvarea stărilor psihice pe care le experimentează. Medicii psihiatrie îndeamnă pacienții ca atunci când simt că au probleme emoționale și psihice, să se adreseze unui medic specialist.
Pacienții cu probleme oftalmologice se pot adresa medicilor de la cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriul Integrat. În luna aprilie, la acest cabinet activitatea se va desfășura în intervalul orar 07:00 – 14:00, iar două zile pe săptămână (luni și miercuri) și în intervalul orar 14:00 – 21:00.
În cursul anului 2023, la acest cabinet medical au beneficiat de consultații și investigații specifice 5.620 pacienți, iar de la începutul acestui an și până în present-1.495 pacienți. Și la acest cabinet adresabilitatea este mare.
Prezentarea pacienților în cabietele de specialitate din Ambulatoriul Integrat se face în baza unei programări prealabile.
Programările se fac telefonic și online https://programari.spitalgorj.ro/Appointments/IndexAppointments https://programari.spitalgorj.ro/Appoin…/IndexAppointments
SĂNĂTATE
Fiul unui cunoscut magistrat de la Tribunalul Gorj, medic rezident gastroenterolog
Horia Constantinescu, fiul unui cunoscut magistrat gorjean, este medic rezident gastroenterolog. Tânărul de 26 de ani a luat rezidențiatul și, în prezent, activează ca medic gastroenterolog, la Arad.
Horia este absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. A urmat studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, iar astăzi își urmează pasiunea. Tânărul aspiră să ajungă un medic renumit, iar cu determinarea și perseverența de care a dat dovadă, are toate șansele să își îndeplinească visul.
SĂNĂTATE
Fiica medicului Marius Boeriu este medic rezident cardiolog!
Moni Boeriu a terminat facultatea anul acesta fiind absolventă a Facultății de Medicină din Timișoara. Tânăra face parte din generația tinerilor gorjeni empatici, foarte buni la învățătură care au ales calea Medicinei din iubire față de pacienți și respect față de părinții care provin din aceiași branșă.
Moni Boeriu este fiica dr.Marius Boeriu, fostul director al Direcției de Sănătate Publică Gorj. De asemenea, sora ei, Augusta a terminat și ea Facultatea de Medicină. Aceasta a fost admisă a patra la universitatea din Timișoara în timp ce Moni, actual medic rezident, a fost admisă prima cu media 10.
Augusta Boeriu, fata cea mare a directorului DSP Gorj, a fost admisă a patra la Universitatea de Medicină și farmacie Timișoara, iar, fiica sa cea mică, Monica, a fost admisă prima, având media zece.
SĂNĂTATE
Cinci posturi vacante de medici la Spitalul Motru
Spitalul Motru caută cinci medici pentru posturile vacante din unitatea medicală. Este căutat un medic rezident pentru ORL, Oftalmologie, Gastroenterologie și pentru bolile de nutriție. Se angajează și medic pentru Cardiologie. Posturile vor fi ocupate prin concurs.