Connect with us

BUCĂTĂRIE

Sarmale de post. Ușor de făcut și delicioase

Postat acum

on

0 Shares

Vizualizări

În perioada postului, dar și pentru persoanele vegetariene, sarmalele nu sunt interzise. Asta deoarece există și varianta umpluturii cu legume.
INGREDIENTE
200 g orez
3-4 linguri ulei
1 ceapă
2 morcovi
2 gogoşari sau ardei graşi
1 legatura pătrunjel şi mărar
1 varză murată
2 linguri suc de roşii
sare
piper măcinat
piper boabe
Orezul se curăţă şi se spală. Varza murata se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute.
Se adaugă gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi miezul de varză tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.
Se umplu foile de varză cu câte o lingură din compoziţia de orez, apoi se rulează şi se pun într-o oală unsă cu ulei, cu un strat de varză tocată pe fund. Se adaugă câteva boabe de piper, puţin ulei, sucul de roşii şi apă, până la nivelul sarmalelor. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

BUCĂTĂRIE

Meniu a la carte: Pensiunea „La Moară” din Peștișani organizează cu fast petrecere de 1 Martie

Postat acum

on

De către

Vizualizări

Petrecerea Mărțișor va fi organizată la Peștișani pe data de 1 Martie. Aceasta va fi găzduită de Pensiunea „La Moară” care este renumită pentru preparatele deosebite cu care își delectează clienții.

„Sâmbăta aceasta, de 1 martie, vă invităm să sărbătorim împreună începutul primăverii la Petrecerea Mărțișor. După cum v-am obișnuit, atmosfera va fi una plină de voie bună, muzică și distracție, si nu vor lipsi nici preparatele noastre delicioase din meniul a la carte Vă așteptăm să întâmpinăm noul anotimp cu veselie”, transmit organizatorii care așteaptă că cei interesați să facă rezervări.

 

Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

Cristian Partenie a adus gustul adevărat de shaorma, la Târgu Jiu! S-a stat la coadă pentru un produs de top, la Shaormeria Amman

Postat acum

on

De către

Vizualizări

Cu un vibe de zile mari și într-o atmosferă de sărbătoare, Cristian Partenie, cunoscutul shaormar din Slatina, a spart piața fast-food-urilor din Târgu Jiu, deschizând, astăzi, o unitate comercială pentru adevărații cunoscători ai gusturilor, și în municipiul nostru.

Shaormeria Amman, a treia din grupul unităților fast-food realizate de Cristian Partenie, a fost inaugurată la Târgu Jiu cu muzică bună, artificii, șampanie Moet și cu bomboane de ciocolată, servite chiar de shaormarul care a făcut, cu zâmbete largi, oficiile de gazdă.

Câteva minute mai târziu, Cristian s-a pus la dispoziția clienților pofticioși care au așteptat, la un rând de câțiva metri, pentru a gusta rapid preparatele aflate în meniu.Și sunt zeci de astfel produse, din carne de pui, curcan, vită sau porc, servite cu sosuri speciale și cu ingrediente pentru care nu se face rabat la calitate.

Shaormeria Amman aduce la Târgu Jiu gustul iordanian al shaormei, mai exact produse delicioase care nu au mai fost pe piața de profil din Gorj.

Interesat este că numărul mare de clienți, atrași de publicitatea masivă de pe rețelele de socializare, au plecat mulțumiți de gustul produselor, de amabilitate și rapiditatea personalului dar și de atmosfera de zile mari din unitatea care funcționează în Piața Mică, la fostul Restaurant La Rotaru.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!