Connect with us

BUCĂTĂRIE

Premiul Margareta de Aur pentru gastronomie, obținut de Pensiunea „La Moara” din Peștișani

Postat acum

on

0 Shares

Preparatele tradiționale de te lingi pe degete, aspectuoase și cu un gust divin dar și preparatele din bucătăria internațională, toate servite într-un ambient deosebit la Peștișani, la Pensiunea „La Moara”, nu au rămas neobservate de către cunoscătorii în ale gastronomiei.

Astfel, cunoscuta pensiune din comuna lui Brâncuși a fost nominalizată pentru premiul Margareta de Aur, de către Antrec România și Revista Vacanțe la țară.

Evident că nominalizarea a venit și cu premiul pentru pensiunea din Peștișani, diploma demonstrând că în această locație gastronomia nu este doar un cuvânt din dicționar. De altfel, vinovat de preparatele nu doar aspectuoase ci cu adevărat delicioase este chef Raul Ungureanu.

 

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

BUCĂTĂRIE

AJOFM Gorj: Se caută bucătari, salariul pornește de la 4000 de lei

Postat acum

on

De către

165 de locuri de munca sunt vacante la AJOFM Gorj, iar în topul profesiilor căutate sunt cele de bucătar și ajutor bucătar. Salariul pentru cei care vor sa lucreze în bucătăriile unor restaurante, pensiuni, hoteluri pornește de la 4000 de lei ori este confidențial.

 

Angajatorii caută lucrători atât cu studii medii, cât și cu studii superioare.

Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

Rețeta care continuă să înnebunească românii! Vezi ce este!

Postat acum

on

De către

Bucură-te de mâncarea cu gust de acasă: fasolea cu ciolan, o plăcere simplă, dar autentică, plină de savoare și farmec tradițional.

Ingrediente
  • 1 ciolan afumat de aproximativ 1kg
  • 600g fasole boabe uscată
  • 500ml roșii pasate
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 2 lingurițe boia afumată
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță tarhon
  • sare
  • piper
Mod de preparare
1. În primul rând, trebuie să ținem cont că fasolea trebuie pusă la înmuiat, în apă rece, peste noapte.
2. Punem ciolanul la fiert, într-un vas încăpător și umplem cu apă până ce este acoperit 4 degete deasupra lui.
3. Se fierbe aproximativ 3 ore, până ce carnea devine fragedă și poate fi ușor desprinsă de pe os.
4. Când timpul de fierbere a ciolanului este pe la jumătate, punem și fasolea la fiert.
5. Scurgem fasolea de apă și o punem la fiert într-o oală încăpătoare.
6. După 20 de minute, luăm oala de pe foc, scurgem apa și umplem din nou cu apă călduță.
7. Repetăm acest pas după alte 20 de minute, apoi lăsăm fasolea la fiert pentru aproximativ 40 de minute sau până când boabele s-au înmuiat suficient. Trebuie să ținem cont că sunt soiuri care fierb mai ușor, iar altele mai greu.
8. Dezosăm ciolanul și feliem carnea, în bucăți potrivite.
9. Apa în care a fiert ciolanul se păstrează, pentru a fi folosită la prepararea fasolei.
10. Avem ciolanul fiert și feliat, fasolea fiartă, trecem la următorul pas, combinarea celor două ingrediente, în cel mai delicios mod.
11. Călim ceapa tocată și morcovii rași, într-o cratiță încăpătoare, cu 3 linguri de ulei.
12. După ce s-au înmuiat legumele, adăugăm o cană din apa în care a fiert ciolanul. Punem și roșiile pasate și condimentăm cu sare (doar dacă este necesar, deoarece apa în care a fiert ciolanul este destul de sărată), piper, boia dulce, un pic de boia afumată (în cazul în care ciolanul nu are suficient gust de afumat), o foaie de dafin, 2 lingurițe de tarhon și 2 lingurițe de cimbru.
13. Adăugăm fasolea fiartă, bucățile de ciolan, completăm cu apa în care a fiert ciolanul și gătim, la foc mic, pentru aproximativ o oră.
14. Fasolea noastră cu ciolan este gata, mirosul e îmbietor, gustul e divin.
Continuă să citeşti

BUCĂTĂRIE

VIDEO | Cele mai pufoase și gustoase gogoși umplute cu ciocolată. Rețetă pas cu pas

Postat acum

on

De către

Gogoși umplute cu ciocolată, o rețetă perfectă pentru gogoși pufoase, aromate și foarte gustoase, cu o cremă de ciocolată fină și delicioasă.

INGREDIENTE

Pentru gogoși:

  • 1 kg faină
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 20 g drojdie uscată
  • 50 ml ulei
  • 5 ouă
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 lingură esență de lămâie
  • puțină sare

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 205 g ciocolată neagră Nestle dessert noir
  • 100 g zahăr
  • 30 g amidon

Mod de preparare video

Instrucțiunile și modul de preparare pentru rețeta de gogoși umplute cu ciocolată îl găsiți în clipul de mai jos! Urmăriți-l cu atenție pentru a reuși o rețetă perfectă!

 

Continuă să citeşti