Connect with us

EVENIMENTE

Video: Carieră cu cântec la Valea Mănăstirii

Postat acum

on

O mare parte din localnicii din Valea Mănăstirii, comuna Cătunele, sunt nemulțumiți că în zona satului lor, s-a permis de către factorii de Mediu realizarea unei cariere private. În spatele firmei care a luat acordul de Mediu s-ar afla unui dintre foștii patroni de la Lorfa, Dan Bobaru, spun oamenii, supărați ca terenurile lor sunt călcate cu utilajele firmei, în timp ce ei sunt obligați să stea în locuințe, urmare a stării de Urgență.

Localnicii au filmat cum utilajele grele erau descărcate pe un drum public din Cătunele, ca să ajungă apoi, în mers spre zona de excavare. Pe raza comunei Cătunele funcționează Cariera Lupoaia, iar în ultimele luni APM a eliberat două autorizați de Mediu unor privați să scormonească,, experimental” zona.

 

Localnicii spun că lucrările la noua cariera ar fi început fără ca firma în cauză să aibă și autorizație de construcție pentru lucrările de deschidere, cu toate că cetățeni din zonă au făcut petiție la APM Gorj pentru a nu fi autorizată această carieră acolo.

La ședința publică care a avut loc la Primăria Catunele, nu s-ar fi ținut cont însă de părerile riveranilor, care au fost mai puțini, și s-au luat în calcul alte persoane care nu locuiau nici măcar în comună(au fost aduși de societatea solicitantă a autorizației de mediu), iar reprezentantul agenției de mediu a spus ca nu trebuie sa fie din zonă, cu specificarea că pot sa fie și din Ungaria ca pe el nu îl interesează…

În acest sens, societatea, spun localnicii, „lucrează fără documente legale, folosește drumuri care trec peste pământul oamenilor, fără a avea acceptul acestora, și intră abuziv pe terenul localnicilot fără a fi proprietari”. Oamenii cer ajutorul organelor de anchetă pentru verificarea acestor ilegalități pe care ei nu le pot opri pentru că sunt forțați să stea în locuințe.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Video: Trei înecați în râul Motru! Victimele: un copil de opt ani, mama minorului de 29 și bunicul de 80 de ani

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU au fost anuntați, în urmă cu scurt timp, că sunt 3 persoane sunt înecate în râul Motru. La fața locului au fost direcționate 2 ambarcațiuni, un echipaj SMURD precum si două echipaje SAJ. Sunt, de fapt, trei victime decedate, printre care un copil de opt ani.

Primele echipaje sosite la fata locului au fost echipajul SMURD si un echipaj SAJ care au constatat ca doua persoane fuseseră scoase de catre localnici în stare de inconștiență. Este vorba despre un copil în vârstă de aproximativ 8 ani, un barbat de aproximativ 80 de ani si o femeie de 29 de ani. S-a trecut imediat la efectuarea manevrelor de resuscitare, anunță ISU Gorj.

„Echipajele noastre de interventie au gasit si femeia in apele raului, din pacate tot in stare de inconștiență. Din informatiile pe care le deținem pana acum barbatul este bunicul copilului iar femeia mama”, anunță ISU Gorj.

La scurt timp după această informare, ISU Gorj a anunțat că cele trei persoane nu au răspuns la metodele de resuscitare fiind declarate decedate. Prima data s-a înecat copilul, iar cei doi adulți au sărit în ajutorul lui. Apoi pentru ei a intervenit un localnic, dar era deja prea târziu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Angajații Polaris, tratați ca animalele

Postat acum

on

De către

Salariați ai firmei de salubritate Polaris sunt transportați, între punctele de lucru, precum animalele. Muncitorii sunt urcați în mașinile care transportă deșeuri, laolaltă cu resturile și plimbați prin oraș. Angajații de la societatea de salubrizare nu au echipamente de siguranță, deși stau în remorca neasigurată cu prelată și sunt aruncați în sus, la fiecare zdruncinătură de pe traseu. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine!

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tamponare în fața Colegiului Național Tudor Vladimirescu

Postat acum

on

De către

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu scurt timp, în fața Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, la intrarea elevilor.

Un autoturism a fost lovit de o dubă, în cauză înregistrându-se doar pagube materiale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR