Connect with us

EVENIMENTE

Video: Carieră cu cântec la Valea Mănăstirii

Postat acum

on

O mare parte din localnicii din Valea Mănăstirii, comuna Cătunele, sunt nemulțumiți că în zona satului lor, s-a permis de către factorii de Mediu realizarea unei cariere private. În spatele firmei care a luat acordul de Mediu s-ar afla unui dintre foștii patroni de la Lorfa, Dan Bobaru, spun oamenii, supărați ca terenurile lor sunt călcate cu utilajele firmei, în timp ce ei sunt obligați să stea în locuințe, urmare a stării de Urgență.

Localnicii au filmat cum utilajele grele erau descărcate pe un drum public din Cătunele, ca să ajungă apoi, în mers spre zona de excavare. Pe raza comunei Cătunele funcționează Cariera Lupoaia, iar în ultimele luni APM a eliberat două autorizați de Mediu unor privați să scormonească,, experimental” zona.

 

Localnicii spun că lucrările la noua cariera ar fi început fără ca firma în cauză să aibă și autorizație de construcție pentru lucrările de deschidere, cu toate că cetățeni din zonă au făcut petiție la APM Gorj pentru a nu fi autorizată această carieră acolo.

La ședința publică care a avut loc la Primăria Catunele, nu s-ar fi ținut cont însă de părerile riveranilor, care au fost mai puțini, și s-au luat în calcul alte persoane care nu locuiau nici măcar în comună(au fost aduși de societatea solicitantă a autorizației de mediu), iar reprezentantul agenției de mediu a spus ca nu trebuie sa fie din zonă, cu specificarea că pot sa fie și din Ungaria ca pe el nu îl interesează…

În acest sens, societatea, spun localnicii, „lucrează fără documente legale, folosește drumuri care trec peste pământul oamenilor, fără a avea acceptul acestora, și intră abuziv pe terenul localnicilot fără a fi proprietari”. Oamenii cer ajutorul organelor de anchetă pentru verificarea acestor ilegalități pe care ei nu le pot opri pentru că sunt forțați să stea în locuințe.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Lăcătuș mecanic de la Cariera Lupoaia, mort la 53 de ani

Postat acum

on

De către

Nelu Vanciu, lăcătuș mecanic la Cariera Lupoaia a decedat ieri noapte la vârsta 53 de ani din cauza bolilor acumulate urmare a condițiilor de muncă.

„Condoleanțe familiei și drum lin spre ceruri unde nu vor exista grofi”, a transmis liderul sindical de la Carieră Lupoaia, Nicu Bunoaica.

În jur de 50 de angajați ai companiei au murit în ultimii doi ani în timp ce erau în activitate sau numai ce au ieșit la pensie.  Angajații cer reducerea vârstei de pensionare, dar proiectul nu a fost încă supus la votul Camerei Deputaților, o parte din comisii oferind un vot negativ acestei inițiative legislative. În Piața Prefecturii se protestează de luni bune, salariați ai CEO solicitând aprobarea proiectului deoarece o mare parte dintre salariații sunt bolnavi și vor la pensie.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Au înșelat bătrâni, cu oale contrafăcute. Prejudiciu de 400.000 lei

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat un grup format din cinci bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, din județele Călărași, Teleorman, Galați și din municipiul București, care ar fi organizat întruniri cu persoane vârstnice unde prezentau produse de bucătărie (seturi de oale, plite pe inducție ș.a.) cu proprietăți de preparare a hranei deosebite, pe care, în urma folosirii unor argumente dolosive, reușeau să le comercializeze la prețuri foarte mari în raport de valoarea acestora pe piață. Mărfurile sunt produse de serie, slabe calitativ, asemănătoare cu o marcă de înaltă calitate, pe care le procurau prin intermediul unor firme de curierat. În cadrul prezentării, cele cinci persoane își atribuiau competențe în domeniul medical și de specialiști în nutriție, reprezentanți ai unui grup specializat în sănătate și ai unei fundații de profil, pentru a câștiga încrederea clienților.

 

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 400.000 lei. Față de cei cinci bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioada de 24 ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați unității de parchet cu propuneri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

I-a căzut un lemn în cap, în parc

Postat acum

on

De către

O femeie a fost lovită, azi, de un lemn, în parcul din Târgu Jiu. Creanga, căzută dintr-un copac, a lovit-o în cap. Victima a ajuns la spital, cu dureri, iar medicii îi acordă primul ajutor. Revenim cu detalii!

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR