Home / EVENIMENTE / Video: Carieră cu cântec la Valea Mănăstirii

Video: Carieră cu cântec la Valea Mănăstirii

O mare parte din localnicii din Valea Mănăstirii, comuna Cătunele, sunt nemulțumiți că în zona satului lor, s-a permis de către factorii de Mediu realizarea unei cariere private. În spatele firmei care a luat acordul de Mediu s-ar afla unui dintre foștii patroni de la Lorfa, Dan Bobaru, spun oamenii, supărați ca terenurile lor sunt călcate cu utilajele firmei, în timp ce ei sunt obligați să stea în locuințe, urmare a stării de Urgență.

Localnicii au filmat cum utilajele grele erau descărcate pe un drum public din Cătunele, ca să ajungă apoi, în mers spre zona de excavare. Pe raza comunei Cătunele funcționează Cariera Lupoaia, iar în ultimele luni APM a eliberat două autorizați de Mediu unor privați să scormonească,, experimental” zona.

 

Localnicii spun că lucrările la noua cariera ar fi început fără ca firma în cauză să aibă și autorizație de construcție pentru lucrările de deschidere, cu toate că cetățeni din zonă au făcut petiție la APM Gorj pentru a nu fi autorizată această carieră acolo.

La ședința publică care a avut loc la Primăria Catunele, nu s-ar fi ținut cont însă de părerile riveranilor, care au fost mai puțini, și s-au luat în calcul alte persoane care nu locuiau nici măcar în comună(au fost aduși de societatea solicitantă a autorizației de mediu), iar reprezentantul agenției de mediu a spus ca nu trebuie sa fie din zonă, cu specificarea că pot sa fie și din Ungaria ca pe el nu îl interesează…

În acest sens, societatea, spun localnicii, „lucrează fără documente legale, folosește drumuri care trec peste pământul oamenilor, fără a avea acceptul acestora, și intră abuziv pe terenul localnicilot fără a fi proprietari”. Oamenii cer ajutorul organelor de anchetă pentru verificarea acestor ilegalități pe care ei nu le pot opri pentru că sunt forțați să stea în locuințe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *