Connect with us

EVENIMENTE

Video: Carieră cu cântec la Valea Mănăstirii

Postat acum

on

O mare parte din localnicii din Valea Mănăstirii, comuna Cătunele, sunt nemulțumiți că în zona satului lor, s-a permis de către factorii de Mediu realizarea unei cariere private. În spatele firmei care a luat acordul de Mediu s-ar afla unui dintre foștii patroni de la Lorfa, Dan Bobaru, spun oamenii, supărați ca terenurile lor sunt călcate cu utilajele firmei, în timp ce ei sunt obligați să stea în locuințe, urmare a stării de Urgență.

Localnicii au filmat cum utilajele grele erau descărcate pe un drum public din Cătunele, ca să ajungă apoi, în mers spre zona de excavare. Pe raza comunei Cătunele funcționează Cariera Lupoaia, iar în ultimele luni APM a eliberat două autorizați de Mediu unor privați să scormonească,, experimental” zona.

 

Localnicii spun că lucrările la noua cariera ar fi început fără ca firma în cauză să aibă și autorizație de construcție pentru lucrările de deschidere, cu toate că cetățeni din zonă au făcut petiție la APM Gorj pentru a nu fi autorizată această carieră acolo.

La ședința publică care a avut loc la Primăria Catunele, nu s-ar fi ținut cont însă de părerile riveranilor, care au fost mai puțini, și s-au luat în calcul alte persoane care nu locuiau nici măcar în comună(au fost aduși de societatea solicitantă a autorizației de mediu), iar reprezentantul agenției de mediu a spus ca nu trebuie sa fie din zonă, cu specificarea că pot sa fie și din Ungaria ca pe el nu îl interesează…

În acest sens, societatea, spun localnicii, „lucrează fără documente legale, folosește drumuri care trec peste pământul oamenilor, fără a avea acceptul acestora, și intră abuziv pe terenul localnicilot fără a fi proprietari”. Oamenii cer ajutorul organelor de anchetă pentru verificarea acestor ilegalități pe care ei nu le pot opri pentru că sunt forțați să stea în locuințe.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Accident la Bâlteni, două autoturisme implicate

Postat acum

on

De către

Participanții la trafic semnalează un accident rutier pe raza comunei Bâlteni. Se pare că este vorba doar despre o tamponare, în cauză nefiind înregistrate victime. Neatenția la volan este cauza evenimentului rutier.

Grav este că tot pe raza acestei localități, în urmă cu câteva zile, a mai avut loc un accident grav, o profesoară intrând cu mașina într-un cap de pod. Șoferiță a fost transportată cu un elicopter SMURD, la un spital din București.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Petrecăreți, amendați cu 7.600 de lei

Postat acum

on

De către

Gorjenii au petrecut, în ultimele zile, profitând de sărbătorile legale. Unii, însă, au fost amendați, pentru că, după ce au consumat câteva pahare în plus, au dat muzica prea tare, au jignit și au încercat să-i împiedice pe oamenii legii să facă ordine. Jandarmii au aplicat, împreună cu poliția, zece sancțiuni contravenționale, însumând 7.600 lei, fiind constatate 15 infracțiuni. „Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, pentru adresare de cuvinte si expresii jignitoare, împiedicarea organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu”, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Aproape o sută de șoferi, rămași pietoni în minivacanța de 1 Decembrie

Postat acum

on

De către

Aproape o sută de șoferi au rămas fie fără permisul de conducere, fie fără certificatul de înmatriculare, în ultimele zile, ce au coincis cu minivacanța de ziua națională. În această perioadă, peste 230 de polițiști au acționat, zilnic, pe arterele principale deschise circulației în județul Gorj, dar și în zonele vulnerabile. ”În acest sens, în toate cele 4 zile, polițiștii au aplicat peste 540 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale în vigoare, în cuantum de aproximativ 257.000 de lei și au fost constatate aproximativ 100 de infracțiuni. De asemenea, pentru abateri la regimul circulației rutiere, polițiștii au reținut 77 de permise de conducere și 22 de certificate de înmatriculare”, arată un comunicat emis de IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!