Connect with us

ACTUALITATE

La țară, ca la oraș. Cum a transformat comuna un primar din Gorj

Postat acum

on

O localitate din mediul rural poate concura cu orașele din județ și chiar le retrogradează la multe capitole. Comuna Negomir are un centru de sănătate mai mare decât oricare centru de permanență din mediul urban și o sală de spectacole modernă, prevăzută cu spațiu expozițional.

O comună din județul Gorj “bate” orașele, la capitolul cultură. Autoritățile din Negomir au construit un centru cultural, cu o sală de spectacole de 260 de locuri, foaier, cabine pentru artiști și spațiu expozițional. Clădirea P+1 are 2000 de metri pătrați și aici, edilii vor să amenajeze și o bibliotecă, dar și un muzeu al satului, cu obiecte vechi, din gospodăriile localnicilor. „Este un proiect la care eu țin foarte mult și am luptat foarte mult pentru el. În localitate nu aveam un spațiu în care să desfășurăm activitățile artistice, sunt două cămine culturale foarte mici, dar care nu pot satisface actualele cerințe”, a spus primarul Tudor Oiță.

Și infrastructura este o prioritate pentru autorități, care au reușit să pună la punct rețeaua de apă și canalizare. Lucrarea demarată, initial, din fonduri europene, pentru două sate, a fost extinsă, ulterior, în alte șapte localități, printr-un proiect finanțat prin PNDL II.

 

“Este o investiție de 20 milioane lei, care este cea mai importantă de pe raza comunei, prin care toate satele de pe raza comunei vor avea apă și canalizare. Investiția este realizată în proporție de 90% și sperăm ca până la sfârșitul anului să o dăm în funcțiune toată rețeaua de apă și canalizare”, a declarat Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.

Un proiect ce vizează modernizarea tuturor drumurilor laterale, depus încă de anul trecut, prin Fondul de Investiții, așteaptă aprobarea. Investiția de 75 milioane de lei acoperă lucrările pentru căile de acces mici. Între timp, cinci poduri noi, în sumă de 2,5 milioane lei, au fost construite în satele comunei.

Dispensarul din Negomir este, de departe, una dintre investițiile ce ar putea face invidioase suratele de la orașe. Centrul în care funcționează cabinetul de medicină de familie va găzdui, la etaj, un centru de permanență, pentru care edilul Tudor Oiță a făcut demersuri chiar și la ministerul de resort. Clădirea nouă, formată din parter și etaj, a costat 900.000 lei. În același imobil va funcționa și un cabinet veterinar.

Un alt proiect finalizat în acest an este grădinița din satul Raci, care până acum a funcționat în aceeași clădire cu școala primară.

Autoritățile au reabilitat imobilul, au montat centrală termică și l-au dotat cu mobilier modern pentru micuții din comună. Fiecare sală de curs a fost dotată cu mobilier nou, tablă inteligentă cu videoproiector, laptop și imprimantă.

Nici biserica nu a fost uitată. Un lăcaș de cult, vechi de 100 de ani, a fost reparat, fiindu-i schimbat acoperișul, tâmplăria și fiindu-i montată centrală termică. Biserica din Negomir urmează a fi reabilitată, pe lista investițiilor primarului fiind și alte două lăcașe de cult, monumente istorice.

 

Cum arată comuna Negomir și ce investiții a făcut primarul Tudor Oiță vedeți în reportajul de mai jos.

 

Publicitate
Comentarii

3 Comments

 1. Ionut

  10 mai 2020 at 23:04

  Felicitari și mult succes !

 2. Ștefania

  10 mai 2020 at 23:08

  Un primar de nota 10 !

 3. Victoria

  13 mai 2020 at 10:29

  Deci… se poate. Felicitări și mult succes in continuare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Când e criză de locuri de parcare în Târgu Jiu, șoferii sunt inventivi

Postat acum

on

De către

În municipiul Târgu Jiu este o reală criza a locurilor de parcare de când în oraș s-au patentat parcările exclusiviste cu program non-stop iar parcările publice sunt taxate. Unii șoferi au găsit însă soluții, chiar dacă sunt de tot râsul, iar invențiile nu sunt sancționate. Realizarea de noi parcări în oras este încă în faza de promisiune.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Angajați la negru, în Târgu Jiu și Rovinari

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă au depistat doi angajați fără forme legale, care lucrau la firme din Târgu Jiu și Rovinari. Reprezentanții ITM Gorj  au efectuat în perioada 09-13 mai 2022 un număr de 41 de controale și au aplicat amenzi în cuantum de 204.500 lei . Doi angajatori din municipiul Târgu Jiu și din orașul Rovinari au fost sancționați cu suma de 40.000 de lei, pentru folosirea în activitate a două persoane, pentru care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată activează în domeniul construcțiilor și în domeniul restaurantelor. „Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, acesta are obligația de a respecta integral legislația, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Șoferul mașinii răsturnate pe plafon la Țicleni nu avea permis!

Postat acum

on

De către

La data de 14 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza orașului Țicleni, ar fi avut loc un accident rutier cu victime.  Din cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 32 de ani, din comuna Bolboși, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ675 Țicleni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un cap de pod, după care s-ar fi răsturnat pe plafon.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a trei persoane, care au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Una dintre persoane, de 30 de ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital la București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR