Connect with us

ACTUALITATE

La țară, ca la oraș. Cum a transformat comuna un primar din Gorj

Postat acum

on

O localitate din mediul rural poate concura cu orașele din județ și chiar le retrogradează la multe capitole. Comuna Negomir are un centru de sănătate mai mare decât oricare centru de permanență din mediul urban și o sală de spectacole modernă, prevăzută cu spațiu expozițional.

O comună din județul Gorj “bate” orașele, la capitolul cultură. Autoritățile din Negomir au construit un centru cultural, cu o sală de spectacole de 260 de locuri, foaier, cabine pentru artiști și spațiu expozițional. Clădirea P+1 are 2000 de metri pătrați și aici, edilii vor să amenajeze și o bibliotecă, dar și un muzeu al satului, cu obiecte vechi, din gospodăriile localnicilor. „Este un proiect la care eu țin foarte mult și am luptat foarte mult pentru el. În localitate nu aveam un spațiu în care să desfășurăm activitățile artistice, sunt două cămine culturale foarte mici, dar care nu pot satisface actualele cerințe”, a spus primarul Tudor Oiță.

Și infrastructura este o prioritate pentru autorități, care au reușit să pună la punct rețeaua de apă și canalizare. Lucrarea demarată, initial, din fonduri europene, pentru două sate, a fost extinsă, ulterior, în alte șapte localități, printr-un proiect finanțat prin PNDL II.

 

“Este o investiție de 20 milioane lei, care este cea mai importantă de pe raza comunei, prin care toate satele de pe raza comunei vor avea apă și canalizare. Investiția este realizată în proporție de 90% și sperăm ca până la sfârșitul anului să o dăm în funcțiune toată rețeaua de apă și canalizare”, a declarat Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.

Un proiect ce vizează modernizarea tuturor drumurilor laterale, depus încă de anul trecut, prin Fondul de Investiții, așteaptă aprobarea. Investiția de 75 milioane de lei acoperă lucrările pentru căile de acces mici. Între timp, cinci poduri noi, în sumă de 2,5 milioane lei, au fost construite în satele comunei.

Dispensarul din Negomir este, de departe, una dintre investițiile ce ar putea face invidioase suratele de la orașe. Centrul în care funcționează cabinetul de medicină de familie va găzdui, la etaj, un centru de permanență, pentru care edilul Tudor Oiță a făcut demersuri chiar și la ministerul de resort. Clădirea nouă, formată din parter și etaj, a costat 900.000 lei. În același imobil va funcționa și un cabinet veterinar.

Un alt proiect finalizat în acest an este grădinița din satul Raci, care până acum a funcționat în aceeași clădire cu școala primară.

Autoritățile au reabilitat imobilul, au montat centrală termică și l-au dotat cu mobilier modern pentru micuții din comună. Fiecare sală de curs a fost dotată cu mobilier nou, tablă inteligentă cu videoproiector, laptop și imprimantă.

Nici biserica nu a fost uitată. Un lăcaș de cult, vechi de 100 de ani, a fost reparat, fiindu-i schimbat acoperișul, tâmplăria și fiindu-i montată centrală termică. Biserica din Negomir urmează a fi reabilitată, pe lista investițiilor primarului fiind și alte două lăcașe de cult, monumente istorice.

 

Cum arată comuna Negomir și ce investiții a făcut primarul Tudor Oiță vedeți în reportajul de mai jos.

 

Publicitate
Comentarii

3 Comments

  1. Ionut

    10 mai 2020 at 23:04

    Felicitari și mult succes !

  2. Ștefania

    10 mai 2020 at 23:08

    Un primar de nota 10 !

  3. Victoria

    13 mai 2020 at 10:29

    Deci… se poate. Felicitări și mult succes in continuare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Uite cum arată secția Spitalului Județean Târgu Jiu, după reabilitare

Postat acum

on

De către

Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost reabilitată.
Lucrările au fost efectuate la 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupuri sanitare și băi, sala de tratamente.
„Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Câți gorjeni sunt șomeri

Postat acum

on

De către

Oficial, Gorjul stă bine în statistici, în ceea ce privește șomajul. Numărul persoanelor aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este puțin peste 3.600, ceea ce înseamnă un procent de 3,02%. În zona Olteniei, cei mai mulți șomeri sunt în Dolj, care are o populație de două ori mai mare decât Gorjul. Județul nostru stă cel mai bine dintre județele din regiune, având cel mai mic procent de șomaj.
La Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă există continuu locuri disponibile, iar unii administratori se plâng de faptul că nu găsesc persoane care să vrea să se angajeze. În realitate, salariile foarte mici i-au făcut pe gorjeni să aleagă calea străinătății, unde muncesc fie sezonier, fie perioade de câțiva ani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Patru containere modulare, în dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Postat acum

on

De către

Banii pentru această investiție au venit de la Ministerul Sănătății. Aceste module vor fi amplasate la Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu, la substațiile SJA. Au o valoare de 50.000 de lei, pe bucată. De asemenea a mai fost achiziționat un sterilizator modern.

SJA a mai achiziționat doua tărgi și echipament de protecție pentru toți salariații, a anunțat Tibi Tătaru, directorul SJA Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!