Connect with us

EVENIMENTE

Încă o stațiune în Gorj, în comuna lui Brâncuși

Postat acum

on

Comuna Peștișani a fost atestată ca stațiune de interes local. Localitatea natală a sculptorului Constantin Brâncuși este inclusă pe lista întocmită de Guvern, la inițiativa Ministerului Economiei. Executivul a dat o hotărâre, ce stabilește criteriile pentru atestarea stațiunilor. Patru localități din Satu Mare, Brăila, Bihor și Caraș-Severin au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, iar altele patru, printre care și Peștișani, din județul Gorj, au fost declarate stațiuni turistice de interes local. Motivația care a stat la baza atestării este potenţialul turistic, dar și resursele naturale și antropice. Potrivit ministerului, pe termen mediu și lung, atestarea localităţilor ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. “Acestea vor putea fi promovate cu noul statut si astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă și externă”, se arată într-un comunicat de presă.

Comuna Peștișani este cunoscută ca localitate natală a lui Brâncuși, iar în ultimii ani, autoritățile locale au ajuns în atenția presei naționale, prin organizarea celui mai mare festival al iei, care adună, în fiecare vară, mii de participanți.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la intrare în Romanești

Postat acum

on

De către

Patru ambulanțe s-au îndreptat spre ieșire din orașul Târgu Jiu, pentru a interveni în cazul unui accident cu victime cate a avut loc în giratoriul de la Romanești.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu victime, în pădure la Bârsești! Adolescentă de 17 ani, printre victime

Postat acum

on

De către

În cursul nopții, un accident cu trei victime a avut loc în pădurea din Bârsesti.

Un autoturism a suferit daună totală iar pentru scoaterea persoanelor din interiorul mașinii a fost nevoie de descarcerare.

Se pare că persoanele scoase din autoturism sunt la spital, una va fi transferată spre o altă unitate medicală.

Ce transmite ISU:

„Noaptea trecuta, in jurul orei 2:40, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Bârsești in care a fost implicat un autoturism cate a părăsit partea carosabila și a lovit mai multi copaci. La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 3 ambulante din cadrul SAJ Gorj care au constatat ca in urma impactului au rezultat 3 victime dintre care una inconstienta dar cu semne vitale. Este vorba despre o persoana de sex feminin in varsta de 17 ani si doua persoane de sex masculin in varsta de 20 si 22 de ani. Persoana inconstienta era conducatorul auto, baiatul în varsta de 22 se ani. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului iar ulterior au fost transportate la UPU Tg-Jiu”.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tg. Jiu. Ornamentele de pe stradă, doborâte de un autovehicul de mare tonaj

Postat acum

on

De către

Ornamentele de sărbători, montate în intersecția de la parcul Central și Piața Mare, din Târgu Jiu, au fost doborâte de un autovehicul de mare tonaj. S-a întâmplat în această seară, odată cu ghirlandele fiind rupte și cablurile liniei de troleu. Echipe de la ISU, societatea de electricitate și primărie se află la fața locului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR