Connect with us

EVENIMENTE

Încă o stațiune în Gorj, în comuna lui Brâncuși

Postat acum

on

Comuna Peștișani a fost atestată ca stațiune de interes local. Localitatea natală a sculptorului Constantin Brâncuși este inclusă pe lista întocmită de Guvern, la inițiativa Ministerului Economiei. Executivul a dat o hotărâre, ce stabilește criteriile pentru atestarea stațiunilor. Patru localități din Satu Mare, Brăila, Bihor și Caraș-Severin au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, iar altele patru, printre care și Peștișani, din județul Gorj, au fost declarate stațiuni turistice de interes local. Motivația care a stat la baza atestării este potenţialul turistic, dar și resursele naturale și antropice. Potrivit ministerului, pe termen mediu și lung, atestarea localităţilor ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. “Acestea vor putea fi promovate cu noul statut si astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă și externă”, se arată într-un comunicat de presă.

Comuna Peștișani este cunoscută ca localitate natală a lui Brâncuși, iar în ultimii ani, autoritățile locale au ajuns în atenția presei naționale, prin organizarea celui mai mare festival al iei, care adună, în fiecare vară, mii de participanți.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la Piața Centrală. Circulație îngreunată

Postat acum

on

De către

Circulația este blocată pe o bandă, în zona Pieței Mari, din Târgu Jiu. Două autoturisme s-au ciocnit, în sensul giratoriu. În urma impactului, mașinile au fost „șifonate”, însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Minor de 11 ani, rănit în accident

Postat acum

on

De către

Un copil de 11 ani a fost rănit, după ce mașina în acre se afla a fost lovită de un alt autoturism, ]n zona Kaufland, din municipiu „Din cercetările efectuate la fata locului, s-a stabilit faptul că un bărbat, de 32 de ani, din Targu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe aleea Digului, din localitate, la intersecția cu str. Barajelor, ar fi pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere unui alt autoturism, condus de o femeie, de 42 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu acesta. In urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a unui minor, de 11 ani, din Târgu Jiu, pasager în autovehiculul condus de femeieȚ, se arată întrr-un comunicat emis de IPJ Gorj.

Polițiștii au întocmit dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident în zona Kaufland. O persoană rănită

Postat acum

on

De către

Un accident s-a produs în zona Kaufland, din municipiul Târgu Jiu. Din primele date, o persoană este rănită, după ce două autoturisme s-au lovit. Echipaje de poliție și salvare au ajuns la fața locului. Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR