Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Trei suspecți de coronavirus, internați în spitalul din Tg-Jiu. Vienescu: Avem 300 de teste!

Postat acum

on

În Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență erau internate, miercuri seara, trei persoane, suspecte de coronavirus, potrivit managerului interimar al instituției, Dumitru Vienescu.

Șeful SJU a declarat, miercuri seara, la un post local de televiziune că se așteaptă rezultatul testelor pentru trei persoane aflate în Secția de Boli Infecțioase a unității medicale de la Tg-Jiu.

Am vorbit cu medicul șef de Secție Boli Infecțioase și sunt internați trei suspecți de coronavirus. Le-au fost recoltate probe și așteptăm rezultatul acestora. Sunt persoane care s-au prezentat la spital, două marți și una miercuri, iar în triajul epidemiologic s-a considerat că ar îndeplini criteriile de suspiciune și au fost internați la Boli infecțioase, separat, în acele izolatoare”, a spus Vienescu.

Managerul spitalului a dat asigurări că unitatea mai are pe stoc măști de protecție pentru personalul medical și teste pentru depistarea COVID-19.

S-a trimis la fiecare secție un stoc minim de echipament de protecție, adică cinci combinezoane și măști, iar în cazul în care apare o persoană suspectă de infecție cu coronavirus vor fi suplimentate imediat. Eu vă pot spune că în ultimele trei săptămâni s-au consumat, la nivelul spitalului, peste 35.000 de măști, iar acum avem stoc în magazie de peste 20.000 de măști. La SJU 7 persoane au fost testate, iar pe stoc avem circa 300 de teste, în vederea testării pentru COVID-19”, a dăugat șeful SJU.

Vienescu a spus că au sosit deja două din cele cinci containere pentru triaj epidemiologic, achiziționate de Consiliul Județean Gorj, și au fost amplasate deja la două corpuri ale spitalului.

În momentul de față au venit două din cele cinci containere, unul fiind amplasat la spitalul 700, iar celălalt la clădirea unității medicale de pe strada Tudor Vladimirescu și urmează să ajungă alte trei achiziționate de Consiliul Județean”, a conchis Vienescu.

Ion Gorjanu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. INCREDIBIL! Bătaie în fața clasei, la o școală din Gorj! Vezi cum s-a tranșat incidentul!

Postat acum

on

De către

Adolescenții n-au învățat nimic din ceea ce s-a întâmplat, în toamna anului trecut, când o minoră de 14 ani, din Tg-Jiu, a fost reținută pentru 24 de ore și, ulterior, trimisă în judecată pentru lovire, după ce a bătut o fată de vârstă apropiată, și continuă să exercite acte de o violență extremă, în școală sau în afara școlii, împotriva altor tineri.  Alte două adolescente, de 17 ani, au ajuns în Arestul Poliției, după ce au agresat o minoră de 12 ani, în plină zi, în Tg-Jiu. Tot joi, la Școala Generală Moi, comuna Bâlteni, un elev, în vârstă de 14 ani, l-a lovit cu pumnul, chiar în sala de clasă, pe un coleg al său.

 

Din imaginile care au ajuns în posesia jurnaliștilor GorjExpress.ro, se observă trei elevi poziționați în fața clasei, iar la un moment dat unul dintre aceștia îl lovește pe altul cu pumnul în față. Elevul lovit se prăbușește instantaneu, iar în clasă se aud exclamațiile de îngrijorare a celorlalți copii.

De la primele ore la dimineții de vineri, redactorii GorjExpress.ro au încercat să ia legătura cu conducerea școlii pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu incidentul și a se interesa de starea de sănătate a elevului lovit, însă la telefoanele unității școlare nu a răspuns nimeni.

Doar intervenția inspectorului școlar general al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, care nu fusese informată în legătură cu acest incident de către conducerea unității școlare, i-a trezit din somn pe cei care conduc învățământul în comuna Bâlteni.

Directorul Liceului Tehnologic Bâlteni, Claudia Orzan, a declarat că polițiștii au luat declarații de la părțile implicate și s-a ajuns la concluzia că a fost o regie pusă la cale de elevi, spre amuzamentul celorlalți colegi de clasă.

”Au venit polițiștii și au luat declarații elevilor, în prezența părinților, dar nu a fost niciunul lovit, nu a fost o bătaie. Asta au consemnat și polițiștii. A fost ceva regizat de cei doi elevi pentru a-i amuza pe ceilalți din clasă”, a afirmat Claudia Orzan.

Deocamdată, aceasta este și concluzia polițiștilor, desprinsă din declarațiile celor implicați, că a fost o regie.

Trebuie precizat faptul că nu a fost depusă plângere în acest caz, iar oamenii locului afirmă că lucrurile s-au tranșat amiabil, în contextul în care tatăl așa zisului agresor este angajat al Jandarmeriei Române, iar familia celuilalt elev este de condiție modestă.

 Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO EXCLUSIV: Adolescentă din Târgu Jiu, bătută și umilită de alte tinere. Imagini ȘOCANTE

Postat acum

on

De către

Update 2:

Apar noi informații în cazul agresoarelor minorei de 12 ani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj este vorba despre două surori, de 15 si 17 ani, de la Țicleni si încă o elevă de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”. Evenimentul s-ar fi petrecut luni la ora 12, dar nu în incinta vreunei școli. Cele două surori au fost retinute pentru 24 de ore.

Update:

„In urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că la data de 10 mai a.c., in timp ce o minora de 12 ani, din comuna Jupanesti se afla pe Aleea Unirii din Târgu Jiu (in zona Complexului Comercial Gârdu), a fost agresata si amenințată cu acte de violenta de patru minore cu varste cuprinse între 15 si 17 ani, din comuna Săulesti, Jupanesti, respectiv orasul Țicleni.
In cauza s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe, in care se continuă cercetările pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc fapta.
Politistii au lua masura reținerii pt 24 de ore si au introdus in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj doua minore de 17 ani, din comuna Saulesti si orasul Ticeleni, iar celelalte doua minore urmează sa fie examinate in vederea stabilirii discernământului”, a transmis IPJ Gorj.

Scene ȘOCANTE într-un filmuleț apărut în mediul on-line. În imagini se observă cum o adolescentă este bătută și umilită de alte trei tinere. Tânăra este luată la palme, trasă de păr, scuipată, iar la un moment dat este chiar trântită la pământ acolo unde tinerele continuă să o lovească. Incidentul are loc în Târgu Jiu, iar victimei i se reamintește că a fost avertizată că dacă va fi prinsa în oraș va fi bătută. Scenele sunt de un cinism feroce, acest gen de incident nefiind primul de acest gen în Gorj.

În timp ce o tânără filmează, alte două o lovesc pe victimă cu palmele și o trag de păr, târând-o pe pământ. Vă avertizăm că urmează imagini ȘOCANTE.

Un incident similar s-a petrecut în septembrie anul trecut tot la Târgu Jiu, victima fiind o fata de 13 ani.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Jackie Chan de la Minprest! Caratistul Gîrjoabă sparge geamuri cu piciorul și bagă teroare în angajate

Postat acum

on

De către

Gabriel Vasile Gîrjoabă, garantat de PNL Gorj în funcția de director general al Minprest Serv SA, cu mandat de doi ani, nu-și poate expune coerent argumentele deciziilor manageriale, așa că apelează la tehnici din artele marțiale, cu răcnetele și gesturile aferente.

Dacă-l descopereau scenariștii de la Hollywood înaintea regizorilor din PNL, Gabriel Gârjoabă putea avea o carieră strălucită în cinematografie, cel puțin în rolul de bufon la curtea vreunui rege.

Dar cum liberalii l-au găsit mai întâi, pe când presta ca economist la SRL-ul din Gureni-Peștișani, la care era unic asociat, s-au gândit că e numai bun de pus să conducă peste o mie de angajați ai societății Minprest Serv SA, la care acționar majoritar este CE Oltenia.

Cum a fost aburcat în funcție, Gîrjoabă și-a descoperit calități de maestru shaolin.

Așa se face că, relativ recent, nervos fiind pe salariații din compartimentul economic, care au refuzat, constant, să-i accepte unele deconturi pe carburant, peste sumele aprobate în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al societății, Gârjoabă și-a etalat abilitățile în arte marțiale și a lovit ușa directorului economic cu piciorul.

 

Au fost câteva momente de panică printre angajatele TESA care au văzut scena de kung fu și pe Gabi Chan în transă, susțin surse din cadrul Minprest.

Imaginea cu geamul spart de la ușa pe care a lovit-o cu piciorul spune totul despre managerul cerebral creditat de liberali la conducerea Minprest. Geamul a fost înlocuit în câteva minute, spun sursele citate, ca să acopere urmele shaolinului, dar mai ales pentru că de spaimă, unele angajate au intenționat să sune la 112.

Profesional, Gabi Chan e bine: la finele lunii trecute, Consiliul de Administrație tocmai l-a pus să refacă Planul de reorganizare al Minprest Serv SA și să prezinte soluții reale și cuantificate prin care să fie duse la îndeplinire, întocmai, măsurile asumate prin Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs. Deci, momentan, Gabi Chan e preocupat să urmeze calea înțelepciunii.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR