Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Trei suspecți de coronavirus, internați în spitalul din Tg-Jiu. Vienescu: Avem 300 de teste!

Trei suspecți de coronavirus, internați în spitalul din Tg-Jiu. Vienescu: Avem 300 de teste!

În Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență erau internate, miercuri seara, trei persoane, suspecte de coronavirus, potrivit managerului interimar al instituției, Dumitru Vienescu.

Șeful SJU a declarat, miercuri seara, la un post local de televiziune că se așteaptă rezultatul testelor pentru trei persoane aflate în Secția de Boli Infecțioase a unității medicale de la Tg-Jiu.

Am vorbit cu medicul șef de Secție Boli Infecțioase și sunt internați trei suspecți de coronavirus. Le-au fost recoltate probe și așteptăm rezultatul acestora. Sunt persoane care s-au prezentat la spital, două marți și una miercuri, iar în triajul epidemiologic s-a considerat că ar îndeplini criteriile de suspiciune și au fost internați la Boli infecțioase, separat, în acele izolatoare”, a spus Vienescu.

Managerul spitalului a dat asigurări că unitatea mai are pe stoc măști de protecție pentru personalul medical și teste pentru depistarea COVID-19.

S-a trimis la fiecare secție un stoc minim de echipament de protecție, adică cinci combinezoane și măști, iar în cazul în care apare o persoană suspectă de infecție cu coronavirus vor fi suplimentate imediat. Eu vă pot spune că în ultimele trei săptămâni s-au consumat, la nivelul spitalului, peste 35.000 de măști, iar acum avem stoc în magazie de peste 20.000 de măști. La SJU 7 persoane au fost testate, iar pe stoc avem circa 300 de teste, în vederea testării pentru COVID-19”, a dăugat șeful SJU.

Vienescu a spus că au sosit deja două din cele cinci containere pentru triaj epidemiologic, achiziționate de Consiliul Județean Gorj, și au fost amplasate deja la două corpuri ale spitalului.

În momentul de față au venit două din cele cinci containere, unul fiind amplasat la spitalul 700, iar celălalt la clădirea unității medicale de pe strada Tudor Vladimirescu și urmează să ajungă alte trei achiziționate de Consiliul Județean”, a conchis Vienescu.

Ion Gorjanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *