Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Trei suspecți de coronavirus, internați în spitalul din Tg-Jiu. Vienescu: Avem 300 de teste!

Postat acum

on

În Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență erau internate, miercuri seara, trei persoane, suspecte de coronavirus, potrivit managerului interimar al instituției, Dumitru Vienescu.

Șeful SJU a declarat, miercuri seara, la un post local de televiziune că se așteaptă rezultatul testelor pentru trei persoane aflate în Secția de Boli Infecțioase a unității medicale de la Tg-Jiu.

Am vorbit cu medicul șef de Secție Boli Infecțioase și sunt internați trei suspecți de coronavirus. Le-au fost recoltate probe și așteptăm rezultatul acestora. Sunt persoane care s-au prezentat la spital, două marți și una miercuri, iar în triajul epidemiologic s-a considerat că ar îndeplini criteriile de suspiciune și au fost internați la Boli infecțioase, separat, în acele izolatoare”, a spus Vienescu.

Managerul spitalului a dat asigurări că unitatea mai are pe stoc măști de protecție pentru personalul medical și teste pentru depistarea COVID-19.

S-a trimis la fiecare secție un stoc minim de echipament de protecție, adică cinci combinezoane și măști, iar în cazul în care apare o persoană suspectă de infecție cu coronavirus vor fi suplimentate imediat. Eu vă pot spune că în ultimele trei săptămâni s-au consumat, la nivelul spitalului, peste 35.000 de măști, iar acum avem stoc în magazie de peste 20.000 de măști. La SJU 7 persoane au fost testate, iar pe stoc avem circa 300 de teste, în vederea testării pentru COVID-19”, a dăugat șeful SJU.

Vienescu a spus că au sosit deja două din cele cinci containere pentru triaj epidemiologic, achiziționate de Consiliul Județean Gorj, și au fost amplasate deja la două corpuri ale spitalului.

În momentul de față au venit două din cele cinci containere, unul fiind amplasat la spitalul 700, iar celălalt la clădirea unității medicale de pe strada Tudor Vladimirescu și urmează să ajungă alte trei achiziționate de Consiliul Județean”, a conchis Vienescu.

Ion Gorjanu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR