Connect with us

EVENIMENTE

Primii ȘOMERI din cauza coronavirusului! Vezi de la ce firmă sunt disponibilizați!

Postat acum

pe

Efectele economice ale crizei generată de epidemia de COVID-19 încep să se resimtă în județ. Prima societate comercială a anunțat deja Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj că, începând de săptămâna viitoare, va trimite acasă 42 de persoane.

Directorul AJOFM, Romeo Chiriac, dă ca sigură creșterea numărului de șomeri, în contextul evoluției infecțiilor cu coronavirus în România, dar raportat și la măsurile pe care le va adopta Guvernul pentru sprijinirea angajatorilor.

Firma Fag Internațional SRL, controlată de omul de afaceri Nicolae Sarcină, a notificat AJOFM Gorj că, începând cu 24 martie a.c., va concedia 42 de persoane. Societatea activează în domeniul silviculturii și cel al exploatațiilor forestiere și a avut, în 2018, afaceri de aproape 4,7 milioane de lei, pierderi de 2,8 milioane de lei și avea 65 de angajați.

Oamenii trebuie să meargă, personal, la AJOFM pentru întocmirea documentației necesare în vederea obținerii indemnizației de șomaj, deși toate recomandările, în această perioadă, sunt de a rămâne în casă.

Aceștia sunt primii care-și pierd locul de muncă din cauza coronavirusului, însă urmează un val uriaș de concedieri din rândul celor care lucrează în domeniul serviciilor către populație care de, miercuri 18 martie, sunt închise.

Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj a declarat că, ”în condițiile actuale numărul șomerilor va crește, însă nu putem prognoza exact cu cât, pentru că depinde și de pachetul de măsuri de sprijin pentru angajatori care-l va lansa Guvernul”.

Ion Gorjanu

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

10 localități din Gorj, în scenariul roșu

Postat acum

pe

Zece localități din județul Gorj au intrat în scenariul roșu. Printre acestea este și municipiul Târgu Jiu, care azi a sărit pragul de 3 infectări la 1000 de locuitori. Alături de Târgu Jiu, în scenariul roși mai sunt trei orașe: Novaci și Rovinari și Turceni și șase comune, respectiv Ciuperceni, Bărbătești, Stejari, Turcinești, Bolboși, Fărcășești, Turburea, Săcelu și Săulești. Cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în Ciuperceni, 5,17 la mia de locuitori.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Ce mesaje au primit gorjenii pe telefoane

Postat acum

pe

Gorjenii din localitățile ce au intrat în scenariul roșu au fost alertați, prin mesaje trimise pe telefoanele mobile, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Pentru ca la nivelul judetului Gorj ne confruntam cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, institutia noastra a transmis prin intermediul aplicației RO-Alert un mesaj de avertizare pentru cetațenii localităților unde rata de infectare a depasit 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori”, a anunțat ISU Gorj.

 

Continuă să citești

EVENIMENTE

Protestatar: Acesta este ultimul tren

Postat acum

pe

Minerii și energeticienii care au intrat în cea de a patra săptămână de proteste sunt dezamăgiți de colegii lor, care nu s-au raliat. Protestatarii spun că, oricât de puțini ar rămâne, vor sta în Piața Prefecturii, până când proiectul de lege privind recunoașterea condițiilor grele de muncă va trece de Camera Deputaților. „Se fac presiuni la nivel de cariere, de termocentrale, ca oamenii să nu vină în această piață. Noi vom duce lupta până la capăt. Probabil, ei vor înțelege că este este ultimul tren. Compania este într-o situație foarte gravă, nimeni nu încearcă să o salveze, nimeni nu spune nimic, așteaptă acel plan de restructurare”, a spus Nicu Bunoaica, unul dintre organizatorii protestelor de la Târgu Jiu.

Minerii și energeticienii care pichetează Prefectura Gorj, pentru a patra săptămână, cer reducerea vârstei de pensionare, prin recunoașterea condițiilor grele în care se muncește în Complexul Energetic Oltenia.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Cloudy
06:5818:18 EET
Se simt: 3°C
Vânt : 0km/h S
Umiditate : 69%
Presiunea aerului: 1022.69mbar
Indexul UV: 1
VineriSâmbătăSun
16/4°C
8/-1°C
7/-3°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI