Connect with us

EVENIMENTE

Primii ȘOMERI din cauza coronavirusului! Vezi de la ce firmă sunt disponibilizați!

Postat acum

on

Efectele economice ale crizei generată de epidemia de COVID-19 încep să se resimtă în județ. Prima societate comercială a anunțat deja Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj că, începând de săptămâna viitoare, va trimite acasă 42 de persoane.

Directorul AJOFM, Romeo Chiriac, dă ca sigură creșterea numărului de șomeri, în contextul evoluției infecțiilor cu coronavirus în România, dar raportat și la măsurile pe care le va adopta Guvernul pentru sprijinirea angajatorilor.

Firma Fag Internațional SRL, controlată de omul de afaceri Nicolae Sarcină, a notificat AJOFM Gorj că, începând cu 24 martie a.c., va concedia 42 de persoane. Societatea activează în domeniul silviculturii și cel al exploatațiilor forestiere și a avut, în 2018, afaceri de aproape 4,7 milioane de lei, pierderi de 2,8 milioane de lei și avea 65 de angajați.

Oamenii trebuie să meargă, personal, la AJOFM pentru întocmirea documentației necesare în vederea obținerii indemnizației de șomaj, deși toate recomandările, în această perioadă, sunt de a rămâne în casă.

Aceștia sunt primii care-și pierd locul de muncă din cauza coronavirusului, însă urmează un val uriaș de concedieri din rândul celor care lucrează în domeniul serviciilor către populație care de, miercuri 18 martie, sunt închise.

Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj a declarat că, ”în condițiile actuale numărul șomerilor va crește, însă nu putem prognoza exact cu cât, pentru că depinde și de pachetul de măsuri de sprijin pentru angajatori care-l va lansa Guvernul”.

Ion Gorjanu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Târgu Jiu: Accident la Dacorex, două mașini lovite

Postat acum

on

De către

Un accident rutier a avut loc în urmă cu cinsprezece minute in Târgu Jiu, lângă Dacorex. Participanții la trafic semnalează că sunt două mașini lovite, un BMW și o Honda. Nu ar fi victime ci doar pagube materiale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!