Connect with us

EVENIMENTE

Oameni izolați, lăsați fără mâncare în case

Postat acum

on

Persoane băgate în izolare au fost lăsate fără mâncare, apă sau medicamente, de autoritățile locale, care au obligația de a le asigura cele necesare traiului. Trei gorjeni, întorși în urmă cu patru zile din Franța, s-au izolat împreună, în casa unuia dintre ei, din comuna Crasna, ca să nu-și pună în pericol rudele sau apropiații. Când au ajuns în localitatea de baștină, au sunat chiar ei la Direcția de Sănătate Publică, să anunțe că s-au întors și au comunicat adresa la care se autoizolează. Timp de trei zile, autoritățile locale i-au uitat în casa din care nu aveau voie să iasă. Cei trei bărbați, dintre care unul avea nevoie de medicamente, au sunat atât la DSP, cât și la primăria comunei, însă nimeni nu s-a deranjat să le aducă cele necesare. “Noi nu aveam nevoie de prea mult, pentru că ne descurcăm cu mâncarea, dar nu aveam pâine și apă. Eu am sunat și am spus că nu mai am pastile și aveam nevoie de ele. Au trimis trei pastille. Nu a venit nimeni, nu a sunat nimeni să întrebe de nimic. Eu îi sun de câteva zile”, spune un bărbat izolat, din comuna Crasna, a cărui identitate suntem obligați să o protejăm. În aceeași situație au fost și familii din Schela.
La nivelul județului Gorj sunt 167 de persoane în carantină și 708 în izolare la domiciliu, pentru care autoritățile ar trebui să asigure hrana și strictul necesar, în limita unei sume zilnice, aprobată de consiliile locale.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la intrare în Romanești

Postat acum

on

De către

Patru ambulanțe s-au îndreptat spre ieșire din orașul Târgu Jiu, pentru a interveni în cazul unui accident cu victime cate a avut loc în giratoriul de la Romanești.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu victime, în pădure la Bârsești! Adolescentă de 17 ani, printre victime

Postat acum

on

De către

În cursul nopții, un accident cu trei victime a avut loc în pădurea din Bârsesti.

Un autoturism a suferit daună totală iar pentru scoaterea persoanelor din interiorul mașinii a fost nevoie de descarcerare.

Se pare că persoanele scoase din autoturism sunt la spital, una va fi transferată spre o altă unitate medicală.

Ce transmite ISU:

„Noaptea trecuta, in jurul orei 2:40, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Bârsești in care a fost implicat un autoturism cate a părăsit partea carosabila și a lovit mai multi copaci. La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare si o ambulanta SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 3 ambulante din cadrul SAJ Gorj care au constatat ca in urma impactului au rezultat 3 victime dintre care una inconstienta dar cu semne vitale. Este vorba despre o persoana de sex feminin in varsta de 17 ani si doua persoane de sex masculin in varsta de 20 si 22 de ani. Persoana inconstienta era conducatorul auto, baiatul în varsta de 22 se ani. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului iar ulterior au fost transportate la UPU Tg-Jiu”

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tg. Jiu. Ornamentele de pe stradă, doborâte de un autovehicul de mare tonaj

Postat acum

on

De către

Ornamentele de sărbători, montate în intersecția de la parcul Central și Piața Mare, din Târgu Jiu, au fost doborâte de un autovehicul de mare tonaj. S-a întâmplat în această seară, odată cu ghirlandele fiind rupte și cablurile liniei de troleu. Echipe de la ISU, societatea de electricitate și primărie se află la fața locului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR