Connect with us

EVENIMENTE

Oameni izolați, lăsați fără mâncare în case

Postat acum

on

Persoane băgate în izolare au fost lăsate fără mâncare, apă sau medicamente, de autoritățile locale, care au obligația de a le asigura cele necesare traiului. Trei gorjeni, întorși în urmă cu patru zile din Franța, s-au izolat împreună, în casa unuia dintre ei, din comuna Crasna, ca să nu-și pună în pericol rudele sau apropiații. Când au ajuns în localitatea de baștină, au sunat chiar ei la Direcția de Sănătate Publică, să anunțe că s-au întors și au comunicat adresa la care se autoizolează. Timp de trei zile, autoritățile locale i-au uitat în casa din care nu aveau voie să iasă. Cei trei bărbați, dintre care unul avea nevoie de medicamente, au sunat atât la DSP, cât și la primăria comunei, însă nimeni nu s-a deranjat să le aducă cele necesare. “Noi nu aveam nevoie de prea mult, pentru că ne descurcăm cu mâncarea, dar nu aveam pâine și apă. Eu am sunat și am spus că nu mai am pastile și aveam nevoie de ele. Au trimis trei pastille. Nu a venit nimeni, nu a sunat nimeni să întrebe de nimic. Eu îi sun de câteva zile”, spune un bărbat izolat, din comuna Crasna, a cărui identitate suntem obligați să o protejăm. În aceeași situație au fost și familii din Schela.
La nivelul județului Gorj sunt 167 de persoane în carantină și 708 în izolare la domiciliu, pentru care autoritățile ar trebui să asigure hrana și strictul necesar, în limita unei sume zilnice, aprobată de consiliile locale.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Județul Gorj a scăpat de coduri

Postat acum

on

De către

Gorjul a scăpat de codurile cu restricții, aplicate în funcție de numărul persoanelor infectate, calculat la mia de locuitori. După mult timp, județul nostru este în scenariul verde și nicio localitate nu mai este în codul roșu, considerat cel mai drastic, din punct de vedere al măsurilor aplicate. „Pentru prima dată în ultimele săptămâni, nu avem nicio localitateîn scenariul roșu, iar la nivelul județului Gorj, incidența este sub 1, ceea ce ne plasează între județele fruntașe pe țară în primele patru. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare, medicilor, asistenților, doamnelor care sunt acolo cu partea de birocrație, cu scriptica și îi sfătuiesc pe toți gorjenii să se vaccineze, să se vaccinează și iar să se vaccineze”, a declarat Corneliu Răducan Morega, prefectul de Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR