Connect with us

EVENIMENTE

Țoale de vânzare la Piața Mare! Vânzătorul nu impune distanță că nu are spațiu nici pentru el

Postat acum

pe

Încă de la începutul lunii martie, una dintre ordonanțele militare în vigoare a interzis comerțul în spații care nu asigură distanțe între cumpărători și nu pun produse de dezinfecție la dispoziția clienților. Problema este că nimeni nu controlează și dacă agenții economici mici respectă aceste prevederi. La Piața Centrală, de exemplu, în minusculele spații în care se vând haine, vânzătorul nu poate impune distanță pentru cumpărători, deoarece în perimetrul mic ocupat, omul nu are loc nici măcar pentru el. De dezinfecție, și la acest capitol sunt probleme, singura scuză fiind lipsa de clienți, pentru că nimeni nu poate explica urgența către un polițist dacă este găsit, încercând un blug, în magazinul de țoale de la colț.

Durerea este că în timp ce patronul magazinului de haine și-a lăsat magazinul deschis fără să respecte nimic sau aproape nimic, magazinele vecine s-au închis pe motiv că nu sunt farmacii ori nu au la vânzare electronice sau produse alimentare. Așa că, pentru unii, comerțul se practică în pandemie și în funcție de interpretare,  a ordonanței militare.

De interpretare este vorba și când polițiștii locali trec pe lângă magazinele în cauze și se fac că nu le văd. O întrebare nu ar strica, poate și un ochi în interior, de ce nu.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

10 localități din Gorj, în scenariul roșu

Postat acum

pe

Zece localități din județul Gorj au intrat în scenariul roșu. Printre acestea este și municipiul Târgu Jiu, care azi a sărit pragul de 3 infectări la 1000 de locuitori. Alături de Târgu Jiu, în scenariul roși mai sunt trei orașe: Novaci și Rovinari și Turceni și șase comune, respectiv Ciuperceni, Bărbătești, Stejari, Turcinești, Bolboși, Fărcășești, Turburea, Săcelu și Săulești. Cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în Ciuperceni, 5,17 la mia de locuitori.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Ce mesaje au primit gorjenii pe telefoane

Postat acum

pe

Gorjenii din localitățile ce au intrat în scenariul roșu au fost alertați, prin mesaje trimise pe telefoanele mobile, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Pentru ca la nivelul judetului Gorj ne confruntam cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, institutia noastra a transmis prin intermediul aplicației RO-Alert un mesaj de avertizare pentru cetațenii localităților unde rata de infectare a depasit 3 îmbolnăviri la 1000 de locuitori”, a anunțat ISU Gorj.

 

Continuă să citești

EVENIMENTE

Protestatar: Acesta este ultimul tren

Postat acum

pe

Minerii și energeticienii care au intrat în cea de a patra săptămână de proteste sunt dezamăgiți de colegii lor, care nu s-au raliat. Protestatarii spun că, oricât de puțini ar rămâne, vor sta în Piața Prefecturii, până când proiectul de lege privind recunoașterea condițiilor grele de muncă va trece de Camera Deputaților. „Se fac presiuni la nivel de cariere, de termocentrale, ca oamenii să nu vină în această piață. Noi vom duce lupta până la capăt. Probabil, ei vor înțelege că este este ultimul tren. Compania este într-o situație foarte gravă, nimeni nu încearcă să o salveze, nimeni nu spune nimic, așteaptă acel plan de restructurare”, a spus Nicu Bunoaica, unul dintre organizatorii protestelor de la Târgu Jiu.

Minerii și energeticienii care pichetează Prefectura Gorj, pentru a patra săptămână, cer reducerea vârstei de pensionare, prin recunoașterea condițiilor grele în care se muncește în Complexul Energetic Oltenia.

Continuă să citești

Târgu Jiu
18°
Însorit
07:0018:16 EET
Se simt: 18°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 20%
Presiunea aerului: 1028.11mbar
Indexul UV: 0
JoiVineriSâmbătă
17/0°C
15/3°C
7/-2°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI