Connect with us

EVENIMENTE

Țoale de vânzare la Piața Mare! Vânzătorul nu impune distanță că nu are spațiu nici pentru el

Postat acum

on

Încă de la începutul lunii martie, una dintre ordonanțele militare în vigoare a interzis comerțul în spații care nu asigură distanțe între cumpărători și nu pun produse de dezinfecție la dispoziția clienților. Problema este că nimeni nu controlează și dacă agenții economici mici respectă aceste prevederi. La Piața Centrală, de exemplu, în minusculele spații în care se vând haine, vânzătorul nu poate impune distanță pentru cumpărători, deoarece în perimetrul mic ocupat, omul nu are loc nici măcar pentru el. De dezinfecție, și la acest capitol sunt probleme, singura scuză fiind lipsa de clienți, pentru că nimeni nu poate explica urgența către un polițist dacă este găsit, încercând un blug, în magazinul de țoale de la colț.

Durerea este că în timp ce patronul magazinului de haine și-a lăsat magazinul deschis fără să respecte nimic sau aproape nimic, magazinele vecine s-au închis pe motiv că nu sunt farmacii ori nu au la vânzare electronice sau produse alimentare. Așa că, pentru unii, comerțul se practică în pandemie și în funcție de interpretare,  a ordonanței militare.

De interpretare este vorba și când polițiștii locali trec pe lângă magazinele în cauze și se fac că nu le văd. O întrebare nu ar strica, poate și un ochi în interior, de ce nu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Muncitor care lucra la autogara din Novaci, în stare gravă, după ce a căzut în cap de la etaj

Postat acum

on

De către

Un angajat al unei firme din Dolj, care efectua lucrări la autogara din Novaci, a ajuns, în stare gravă la spital, după ce a căzut în cap, de la un etaj, în interiorul clădirii. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost transferat de la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, la o unitate medicală din Craiova și se află la Terapie Intensivă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

136 de kilograme de ciuperci, confiscate de polițiștii gorjeni

Postat acum

on

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au desfășurat marți activități de verificare a respectării prevederilor legale, referitoare la recoltarea și comercializarea ciupercilor.

În cadrul activităților, polițiștii au oprit pentru control mai multe autoturisme ce transportau produse nelemnoase specifice, respectiv hribi, fără să dețină documente legale și fără a avea acordul proprietarului sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii.

În urma verificărilor, polițiștii au confiscat 136 de kilograme de ciuperci de la patru reprezentanți ai unor societăți comerciale, care dețineau și transportau ciupercile în scopul comercializării și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5000 lei, conform cu prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trenuri blocate între Lainici și Petroșani

Postat acum

on

De către

Traficul feroviar este întrerupt, pe calea ferată, între Lainici şi Petroşani, după ce bucăţi de stâncă desprinse de pe versant au rupt un stâlp şi firul de contact. CFR SA anunță că pasagerii mai multor trenuri sunt preluați cu mijloace auto. ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători pe relaţia Lainici şi Petroşani se desfăşoară în condiţii speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Măsura de transbordare cu mijloace auto a călătorilor din trenurile IR 1823 Bucureşti Nord – Deva, IR 1836 Cluj Napoca – Bucureşti Nord şi R 2084 Petroşani – Craiova este necesară pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe intervalul Lainici – Petroşani, după ce mai multe bucăţi de stâncă, desprinse de pe versant, au rupt un stâlp de susţinere şi firul de contact între staţiile Stâmbuţa – Pietrele Albe, la km 108+600”, a transmis compania.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK