Home / EVENIMENTE / Căminului Cultural din Pojaru, incubator pentru afacerea unui cântăreț de muzică populară

Căminului Cultural din Pojaru, incubator pentru afacerea unui cântăreț de muzică populară

În întreg Căminul Cultural Pojaru, cântărețul Nicu Fîciu, cel care a picat în 2014 la prima probă concursul pentru postul de director al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, vrea să dea drumul unei afaceri private, folosind mașinile de cusut obținute de firma primăriei printr-un proiect finanțat cu 32.000 de euro, prin programul ,,Țara lui Andrei”. De la finalizarea proiectului, atelierul de croitorie, în care sunt 30 de mașini de cusut, a fost închis, acesta funcționând în 2015 pe SC Bustedil, societatea primăriei. Acum, Fîciu, un apropiat al primarului Ion Ciocea, totodată abonat la banul public și la fondurile GAL-ului condus de edilul local, a găsit oportunitatea de a face o afacere folosind spațiul cultural și, gratis, mașinile de cusut, în plină pandemie. Mai exact, Fîciu vrea să închirieze tot căminul cultural, unde se află întreg patrimoniul proiectului ,,atelier de croitorie”, pentru a produce acolo măști și combinezoane de protecție ce vor fi comercializate contra cost. Deși se schimbă total destinația spațiului cultural, cea mai mai mare parte a consilierilor a fost de acord cu închirierea, punând pe tavă afaceristului spațiul iar mașinile de cusut bonus.

Sub deviza ,,ce nu ne omoară, ne îmbogățește”, cântărețul Nicu Fîciu se vede antreprenor în vremuri de pandemie. Mai exact, beneficiind de sprijinul șefului administrației locale, Ion Ciocea, care s-a lăudat deja cu afacerea din bătătura publică, Fîciu vrea să pună mâna pe întregul cămin cultural din Pojaru, pe care va plăti o jumătate de euro pe metru pătrat, timp de 5 ani, dar și pe mașinile de cusut obținute de firma instituției publice pe un proiect finanțat de o firmă privată. Șocant este, că cel care se dorea directorul unei instituții culturale, vrea să schimbe destinația unul cămin cultural, în incubator de afaceri non-culturale, din care vrea să scoată profit.

Motivând că Fîciu va face măști pe care le va oferi gratuit salariaților UAT-ului și mizând pe ignoranța consilierilor locali, Ciocea a inițiat un proiect de hotărâre prin care le-a propus consilierilor să-l lase pe cântăreț să facă bani, sub umbrela primăriei.

Închirierea a 194 de mp scoți la licitație

Fără să explice urgența, primarul a întrunit CL în ședință de îndată pe 5 aprilie, pentru a se aproba închirierea întregului cămin, de 194 de mp, prin licitație publică, pentru 5 ani, schimbând total destinația spațiului cultural, în cel de ,,desfășurare a unor activități de confecționare a unor produse sanitare și de confecții”. Evident că s-a trecut acolo și ,,confecții” deoarece afacerea trebuie să continue și după pandemie.

Mai exact, primarul le-a spus consilierilor că ar fi trei persoane interesate de afacerea de la Pojaru, dând de înțeles că cel serios e Nicu Fîciu. Proiectul prevede că primarul va fi cel care semnează contractul de închiriere a Căminului Cultural Pojaru, cu mențiunea că se va scoate la licitație contractul, dar prețul va fi cel stabilit printr-o hotărâre a CL dată în 2006. Concret, la închiriere, se merge pe un preț dictat de realitate economică a zonei de acum 14 ani.

Deși hotărârea poate fi contestată de Instituția Prefectului, Fîciu face diligențe la autorități, considerându-se deja câștigătorul licitației pentru atelierul din Căminul Cultural Pojaru. Mai mult, respectivul, susțin martori, face deja promisiuni de angajare prin Bustuchin pentru viitoarea sa afacere, deloc culturală, care lasă în schimb locuitorii din Pojaru fără spațiul destinat acestor activități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *