Connect with us

EVENIMENTE

Căminului Cultural din Pojaru, incubator pentru afacerea unui cântăreț de muzică populară

Postat acum

on

În întreg Căminul Cultural Pojaru, cântărețul Nicu Fîciu, cel care a picat în 2014 la prima probă concursul pentru postul de director al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, vrea să dea drumul unei afaceri private, folosind mașinile de cusut obținute de firma primăriei printr-un proiect finanțat cu 32.000 de euro, prin programul ,,Țara lui Andrei”. De la finalizarea proiectului, atelierul de croitorie, în care sunt 30 de mașini de cusut, a fost închis, acesta funcționând în 2015 pe SC Bustedil, societatea primăriei. Acum, Fîciu, un apropiat al primarului Ion Ciocea, totodată abonat la banul public și la fondurile GAL-ului condus de edilul local, a găsit oportunitatea de a face o afacere folosind spațiul cultural și, gratis, mașinile de cusut, în plină pandemie. Mai exact, Fîciu vrea să închirieze tot căminul cultural, unde se află întreg patrimoniul proiectului ,,atelier de croitorie”, pentru a produce acolo măști și combinezoane de protecție ce vor fi comercializate contra cost. Deși se schimbă total destinația spațiului cultural, cea mai mai mare parte a consilierilor a fost de acord cu închirierea, punând pe tavă afaceristului spațiul iar mașinile de cusut bonus.

Sub deviza ,,ce nu ne omoară, ne îmbogățește”, cântărețul Nicu Fîciu se vede antreprenor în vremuri de pandemie. Mai exact, beneficiind de sprijinul șefului administrației locale, Ion Ciocea, care s-a lăudat deja cu afacerea din bătătura publică, Fîciu vrea să pună mâna pe întregul cămin cultural din Pojaru, pe care va plăti o jumătate de euro pe metru pătrat, timp de 5 ani, dar și pe mașinile de cusut obținute de firma instituției publice pe un proiect finanțat de o firmă privată. Șocant este, că cel care se dorea directorul unei instituții culturale, vrea să schimbe destinația unul cămin cultural, în incubator de afaceri non-culturale, din care vrea să scoată profit.

Motivând că Fîciu va face măști pe care le va oferi gratuit salariaților UAT-ului și mizând pe ignoranța consilierilor locali, Ciocea a inițiat un proiect de hotărâre prin care le-a propus consilierilor să-l lase pe cântăreț să facă bani, sub umbrela primăriei.

Închirierea a 194 de mp scoți la licitație

Fără să explice urgența, primarul a întrunit CL în ședință de îndată pe 5 aprilie, pentru a se aproba închirierea întregului cămin, de 194 de mp, prin licitație publică, pentru 5 ani, schimbând total destinația spațiului cultural, în cel de ,,desfășurare a unor activități de confecționare a unor produse sanitare și de confecții”. Evident că s-a trecut acolo și ,,confecții” deoarece afacerea trebuie să continue și după pandemie.

Mai exact, primarul le-a spus consilierilor că ar fi trei persoane interesate de afacerea de la Pojaru, dând de înțeles că cel serios e Nicu Fîciu. Proiectul prevede că primarul va fi cel care semnează contractul de închiriere a Căminului Cultural Pojaru, cu mențiunea că se va scoate la licitație contractul, dar prețul va fi cel stabilit printr-o hotărâre a CL dată în 2006. Concret, la închiriere, se merge pe un preț dictat de realitate economică a zonei de acum 14 ani.

Deși hotărârea poate fi contestată de Instituția Prefectului, Fîciu face diligențe la autorități, considerându-se deja câștigătorul licitației pentru atelierul din Căminul Cultural Pojaru. Mai mult, respectivul, susțin martori, face deja promisiuni de angajare prin Bustuchin pentru viitoarea sa afacere, deloc culturală, care lasă în schimb locuitorii din Pojaru fără spațiul destinat acestor activități.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Directorul Direcției Agricole, reținut de DNA. Prejudiciu de 900.000 lei

Postat acum

on

De către

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a fost reţinut de DNA, pentru mai multe infracţiuni. Felicia-Gabriela Mehedinţu este acuză de un prejudiciu de peste 900.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Felicia Gabriela Mehedinţu ar fi permis, în mod nelegal, ca doi angajaţi ai instituţiei să îşi primească salariile, deși veneau sporadic la muncă. „În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituţiei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021. Prin neluarea măsurilor legale împotriva celor doi angajaţi, inculpata ar fi încălcat dispoziţii din OUG nr. 57/2019  privind Codul Administrativ şi Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii”, a arătat DNA.

Potrivit unui comunicat, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, uzând de funcţia de conducere pe care o îndeplinea, ea şi-ar însuşit, diverse sume, ce reprezentau norma de hrană sau sporuri ale unor angajați aflați în concediu. Anchetatorii spun că o parte din bani ar fi fost folosiţi la cumpărarea unor bijuterii din aur.

„Totodată, în perioada 02 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituţiei, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziţii de plată şi CEC-uri), prin care şi-ar fi însuşit lunar câte 6600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensaţia lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”, au precizat procurorii DNA.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Ninge la Rânca

Postat acum

on

De către

A nins, din nou, în stațiunea Rânca. Zăpada căzută în ultimele 24 de ore au impus scoaterea utilajelor pentru deszăpezire.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Avizul pentru care minerii fac greva foamei intră în ședința de Guvern

Postat acum

on

De către

Avizul cerut de Camera Deputaților, pentru proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi. Actul este așteptat de o lună, pentru ca proiectul ce se află în dezbaterea comisiilor să poată fi trimis spre votare, în plenul Camerei Deputaților. Minerii și energeticienii care au declanșat greva foamei în fața Guvernului, tocmai din acest motiv, spun că nu vor renunța la protestul extrem, până când proiectul nu va fi introdus pe ordinea de zi a ședinței din Parlament.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR