Connect with us

EVENIMENTE

Căminului Cultural din Pojaru, incubator pentru afacerea unui cântăreț de muzică populară

Postat acum

on

În întreg Căminul Cultural Pojaru, cântărețul Nicu Fîciu, cel care a picat în 2014 la prima probă concursul pentru postul de director al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, vrea să dea drumul unei afaceri private, folosind mașinile de cusut obținute de firma primăriei printr-un proiect finanțat cu 32.000 de euro, prin programul ,,Țara lui Andrei”. De la finalizarea proiectului, atelierul de croitorie, în care sunt 30 de mașini de cusut, a fost închis, acesta funcționând în 2015 pe SC Bustedil, societatea primăriei. Acum, Fîciu, un apropiat al primarului Ion Ciocea, totodată abonat la banul public și la fondurile GAL-ului condus de edilul local, a găsit oportunitatea de a face o afacere folosind spațiul cultural și, gratis, mașinile de cusut, în plină pandemie. Mai exact, Fîciu vrea să închirieze tot căminul cultural, unde se află întreg patrimoniul proiectului ,,atelier de croitorie”, pentru a produce acolo măști și combinezoane de protecție ce vor fi comercializate contra cost. Deși se schimbă total destinația spațiului cultural, cea mai mai mare parte a consilierilor a fost de acord cu închirierea, punând pe tavă afaceristului spațiul iar mașinile de cusut bonus.

Sub deviza ,,ce nu ne omoară, ne îmbogățește”, cântărețul Nicu Fîciu se vede antreprenor în vremuri de pandemie. Mai exact, beneficiind de sprijinul șefului administrației locale, Ion Ciocea, care s-a lăudat deja cu afacerea din bătătura publică, Fîciu vrea să pună mâna pe întregul cămin cultural din Pojaru, pe care va plăti o jumătate de euro pe metru pătrat, timp de 5 ani, dar și pe mașinile de cusut obținute de firma instituției publice pe un proiect finanțat de o firmă privată. Șocant este, că cel care se dorea directorul unei instituții culturale, vrea să schimbe destinația unul cămin cultural, în incubator de afaceri non-culturale, din care vrea să scoată profit.

Motivând că Fîciu va face măști pe care le va oferi gratuit salariaților UAT-ului și mizând pe ignoranța consilierilor locali, Ciocea a inițiat un proiect de hotărâre prin care le-a propus consilierilor să-l lase pe cântăreț să facă bani, sub umbrela primăriei.

Închirierea a 194 de mp scoți la licitație

Fără să explice urgența, primarul a întrunit CL în ședință de îndată pe 5 aprilie, pentru a se aproba închirierea întregului cămin, de 194 de mp, prin licitație publică, pentru 5 ani, schimbând total destinația spațiului cultural, în cel de ,,desfășurare a unor activități de confecționare a unor produse sanitare și de confecții”. Evident că s-a trecut acolo și ,,confecții” deoarece afacerea trebuie să continue și după pandemie.

Mai exact, primarul le-a spus consilierilor că ar fi trei persoane interesate de afacerea de la Pojaru, dând de înțeles că cel serios e Nicu Fîciu. Proiectul prevede că primarul va fi cel care semnează contractul de închiriere a Căminului Cultural Pojaru, cu mențiunea că se va scoate la licitație contractul, dar prețul va fi cel stabilit printr-o hotărâre a CL dată în 2006. Concret, la închiriere, se merge pe un preț dictat de realitate economică a zonei de acum 14 ani.

Deși hotărârea poate fi contestată de Instituția Prefectului, Fîciu face diligențe la autorități, considerându-se deja câștigătorul licitației pentru atelierul din Căminul Cultural Pojaru. Mai mult, respectivul, susțin martori, face deja promisiuni de angajare prin Bustuchin pentru viitoarea sa afacere, deloc culturală, care lasă în schimb locuitorii din Pojaru fără spațiul destinat acestor activități.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Bătăușă, reținută de polițiști

Postat acum

on

De către

O femeie a ajuns în arestul poliției, după o altercație, cu o altă femeie. Scena s-a petrecut pe terasa unui local din Bărbătești. Femeia de 45 ani din Vladimir a bătut o localnică, de 37 de ani, la fața locului fiind chemată poliția, pentru aplanarea conflictului.
Un alt incident lăsat cu reținerea unei femei a avut loc săptămâna trecută, în Târgu Cărbunești, unde o femeie a fost agresată de o alta, în fața unui local public.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Mandat de arestare pentru târgujianul care a înjunghiat un bărbat

Postat acum

on

De către

Târgujianul căutat pentru înjunghierea unui alt bărbat, în fața Clubului Caractere, în weekend, a primit mandat de arestare, pentru 30 de zile, emis de procurorii gorjeni. ”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a propus la data de 24.09.2023, arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, a inculpatului M.I.R., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor prev. de art. 32 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice prev. de art. 371 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase prev. de art. 372 alin. 1 lit. a) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin 1 Cod penal”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Incidentul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2:00. Cei doi s-au luat la ceartă, au ieșit din localul în care se aflau, iar în fața acestuia, Ioan Mutu a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori pe bărbatul de 30 de ani, care a ajuns la spital și a fost operat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Brănești: Accident cu victimă încarcerată! Coliziune, între un autocamion și un autoturism

Postat acum

on

De către

Accident grav in această dimineață pe raza comunei Brănești. La fața locului au intervenit pompierii ISU, cu un echipaj SMURD, poliția și o ambulanță. 

„În jurul orei 05:30 am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs pe raza localității Brănești în care au fost implicate un autocamion și un autoturism.La fața locului s-au deplasat o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Secției de Pompieri Turceni, precum și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, echipajele de intervenție constatând că în urma impactului conducătorul autoturismului a rămas încarcerat, dar în stare de conștiență”, anunță ISU Gorj.

S-a intervenit pentru extragerea din autovehicul a bărbatului care a fost preluat de către echipajul medical din cadrul SAJ Gorj și transportat la spital. La fața locului a fost evaluat medical și conducătorul auto al camionului, însă acesta a refuzat să fie transportat la spital. În cele 2 autovehicule nu se mai aflau alte persoane.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK