Connect with us

EVENIMENTE

Căminului Cultural din Pojaru, incubator pentru afacerea unui cântăreț de muzică populară

Postat acum

on

0 Shares

În întreg Căminul Cultural Pojaru, cântărețul Nicu Fîciu, cel care a picat în 2014 la prima probă concursul pentru postul de director al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, vrea să dea drumul unei afaceri private, folosind mașinile de cusut obținute de firma primăriei printr-un proiect finanțat cu 32.000 de euro, prin programul ,,Țara lui Andrei”. De la finalizarea proiectului, atelierul de croitorie, în care sunt 30 de mașini de cusut, a fost închis, acesta funcționând în 2015 pe SC Bustedil, societatea primăriei. Acum, Fîciu, un apropiat al primarului Ion Ciocea, totodată abonat la banul public și la fondurile GAL-ului condus de edilul local, a găsit oportunitatea de a face o afacere folosind spațiul cultural și, gratis, mașinile de cusut, în plină pandemie. Mai exact, Fîciu vrea să închirieze tot căminul cultural, unde se află întreg patrimoniul proiectului ,,atelier de croitorie”, pentru a produce acolo măști și combinezoane de protecție ce vor fi comercializate contra cost. Deși se schimbă total destinația spațiului cultural, cea mai mai mare parte a consilierilor a fost de acord cu închirierea, punând pe tavă afaceristului spațiul iar mașinile de cusut bonus.

Sub deviza ,,ce nu ne omoară, ne îmbogățește”, cântărețul Nicu Fîciu se vede antreprenor în vremuri de pandemie. Mai exact, beneficiind de sprijinul șefului administrației locale, Ion Ciocea, care s-a lăudat deja cu afacerea din bătătura publică, Fîciu vrea să pună mâna pe întregul cămin cultural din Pojaru, pe care va plăti o jumătate de euro pe metru pătrat, timp de 5 ani, dar și pe mașinile de cusut obținute de firma instituției publice pe un proiect finanțat de o firmă privată. Șocant este, că cel care se dorea directorul unei instituții culturale, vrea să schimbe destinația unul cămin cultural, în incubator de afaceri non-culturale, din care vrea să scoată profit.

Motivând că Fîciu va face măști pe care le va oferi gratuit salariaților UAT-ului și mizând pe ignoranța consilierilor locali, Ciocea a inițiat un proiect de hotărâre prin care le-a propus consilierilor să-l lase pe cântăreț să facă bani, sub umbrela primăriei.

Închirierea a 194 de mp scoți la licitație

Fără să explice urgența, primarul a întrunit CL în ședință de îndată pe 5 aprilie, pentru a se aproba închirierea întregului cămin, de 194 de mp, prin licitație publică, pentru 5 ani, schimbând total destinația spațiului cultural, în cel de ,,desfășurare a unor activități de confecționare a unor produse sanitare și de confecții”. Evident că s-a trecut acolo și ,,confecții” deoarece afacerea trebuie să continue și după pandemie.

Mai exact, primarul le-a spus consilierilor că ar fi trei persoane interesate de afacerea de la Pojaru, dând de înțeles că cel serios e Nicu Fîciu. Proiectul prevede că primarul va fi cel care semnează contractul de închiriere a Căminului Cultural Pojaru, cu mențiunea că se va scoate la licitație contractul, dar prețul va fi cel stabilit printr-o hotărâre a CL dată în 2006. Concret, la închiriere, se merge pe un preț dictat de realitate economică a zonei de acum 14 ani.

Deși hotărârea poate fi contestată de Instituția Prefectului, Fîciu face diligențe la autorități, considerându-se deja câștigătorul licitației pentru atelierul din Căminul Cultural Pojaru. Mai mult, respectivul, susțin martori, face deja promisiuni de angajare prin Bustuchin pentru viitoarea sa afacere, deloc culturală, care lasă în schimb locuitorii din Pojaru fără spațiul destinat acestor activități.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Clubul Rotary Târgu-Jiu a decernat premiul special

Postat acum

on

De către

Clubul Rotary Tg Jiu a acordat zilele acestea premiul special în cadrul concursului ”Structuri Ludice în opera lui Constantin Brâncuși”. Diploma a fost înmânată de președintele Rotary Tg Jiu, dna. Raluca Davițoiu elevei Gunici Frăguța Elena de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”, profesor coordonator Cioplea Cristina.

Concursul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu, Primăria Tg Jiu și Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” și s-a bucurat de participare națională și internațională.

Lucrarea realizată de Frăguța Gunici va fi licitată la Balul Rotary ce va fi organizat în luna mai, o parte din suma astfel obținută urmând a-i reveni autoarei și restul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” Tg Jiu.

”Ne bucurăm că anul acesta premiul a revenit unei tinere din Tg Jiu. Clubul Rotary se implică în susținerea valorilor și îmi doresc ca lucrarea premiată azi să fie o adevărată provocare la licitația din cadrul balului caritabil pe care îl vom organiza pe 10 mai”, a declarat Raluca Davițoiu, președintele Clubului Rotary Tg Jiu.

Tot cu această ocazie a fost finalizată și acțiunea anuală ”O cană de fericire”, acțiune prin care pe data de 1 decembrie, la standul din Piața Prefecturii, au fost strânse donații în schimbul unor cănuțe de lut pictate de elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Suma astfel obținută a fost dublată de Clubul Rotary Tg Jiu și astfel au putut fi achiziționate 3 tablete grafice și mese pentru secția de arhitectură a Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg Jiu.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Maramureșean găsit la frontieră, acuzat de înșelăciune la Gorj

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 42 de ani din Maramureș a fost pus sub control judiciar la Gorj după ce a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată. Prejudiciul in această cauză este de 150.000 de lei, anunță IPJ Gorj.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci, în colaborare cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj, au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din judeţul Maramureş, bănuit de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, având ca obiect comercializarea de carburanţi, servicii de cazare, masă şi transport, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de lei.

Respectivul a fost identificat în Punctul de Trecere al Frontierei Petea, în judeţul Satu Mare, şi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare al IPJ Gorj.

Acesta a fost prezentat, ieri,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Dosar penal pe numele unui bărbat din Rovinari. Ce nereguli au găsit polițiștii

Postat acum

on

De către

În noaptea de 11 spre 12 aprilie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!