Connect with us

EDUCAȚIE

Șase elevi din Gorj susțin Evaluarea specială

Postat acum

on

0 Shares

Peste 200 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține, luni, Evaluarea Națională în cadrul etapei speciale. Din Gorj sunt 6 candidați care vor da examen la limba și literatura română mâine în incinta Școlii Gimnaziale Constantin Brâncuși. 

La etapa specială a examenului de Evaluare Națională s-au înscris 216 absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării.
Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română (192 de candidați înscriși). Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică (206 candidați înscriși), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă (9 candidați înscriși).
Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu au fost situații care să determine organizarea acestei etape speciale.
In judeţul Gorj 6 elevi vor susţine probele scrise în cadrul etapei speciale în centrul de examen de la Şcoala Gimnazială CONSTANTIN BRÂNCUŞI din Târgu Jiu.
Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19, subliniază IȘJ Gorj.
Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.
Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Competiție între grădinițe, în Parcul Central

Postat acum

on

De către

În Parcul Central „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, s-a desfășurat Concursul Național de Creație Tranzientă Integrată, strategie de evaluare a tehnicilor experimentate în cadrul pilotării conceptului G.R.L.I, concurs la care au participat cinci grădinițe din județul Gorj (Grădinița cu Program Prelungit “Mihai Eminescu” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit Bălești, Grădinița cu Program Normal Nr. 27 Tg-Jiu, Grădinița cu Program Prelungit “Lumea Copiilor” Tg-Jiu, Grădinița cu Program Normal Bâlta).

Cadre didactice, părinți și preșcolari din cele cinci unități școlare au realizat machete folosind diverse materiale din natură, temele abordate fiind în strânsă legătură cu orașul lui Brâncuși, anume „Masa tăcerii”, „Aleea scaunelor”, „Poarta sărutului”, „Coloana fără sfârșit” și Biserica Sfinții Apostoli.

Echipele formate pe grădinițe au creat tablouri, folosind elemente existente în natură, în care să se regăsească un mediu ce oferă relaxare, liniște și învățare.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, inspector școlar pentru educație timpurie – profesor Mîndruleanu Simona-Ionela, inspector pentru învățământ primar – profesor Vulpe Daniela, inspector management instituțional – profesor Staicu Marian, inspector management instituțional – profesor Răscol Gabriel, precum și Asociația „Creștini”, prin prezența doamnei Marlena Daniela Melinescu (președinte) și a Părintelui Albu Marin, îndrumătorul spiritual al asociației.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Întâlnire de lucru la UCB a EU Alliance

Postat acum

on

De către

Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu găzduiește prima întâlnire de lucru a Alianței de Universități Europene – Applied, Connected, Entrepreneurial and Engaged- EU Aliance.

Rectori, președinți de universități și alți membri ai staff-ului academic din opt universități de prestigiu din Europa au venit, astăzi, 11 iulie 2024, la Târgu Jiu, la această întâlnire de lucru. Studenți, profesori și cercetători din cadrul acestor universități vor beneficia de activitățile și rezultatele proiectului European, care va fi implementat de această alianță de universități.

Parteneri în cadrul alianței:

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu,Instituto Politecnico De Santarem, Portugal,University of Basilicata, Italy,Kaunas University of Applied Engineering Sciences, Lithuania,Latvian Academy of Culture, Latvia,Goce Delcev University, North Macedonia,Medical University if Gdansk, Poland, Carinthia University of Applied Sciences, Austria,Inholland University of Applied Sciences, Netherlands

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Bacalaureat: CNET Târgu Jiu, pe locul doi în județ! Pe primul, CNTV

Postat acum

on

De către

Bacalaureatul Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu 2024 în cifre, înaintea contestaţiilor, arată că unitatea de învățământ este pe locul al doilea la nivelul judeţului. Rata de promovare în liceu este de 98,6%, media 8,77, 99 de medii din cele 206 sunt peste 9, dintre care 43 peste 9,50, 25 de note de 10 si cea mai mare medie din Gorj, 9,96, alături de CNTV. „Una peste alta, nu este rău deloc. Ba chiar este foarte bine. Așteptăm şi contestaţiile. Felicităm promoţia 2020-2024 pentru rezultatele obținute. Felicitări doamnelor şi domnilor profesori care au făcut posibile aceste rezultate”, au transmis reprezentanții școlii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!