Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Restaurarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești” a fost finalizată

Postat acum

on

0 Shares

Restaurarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești”, începută în urmă cu doi ani, a ajuns la final, a anunțat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Această inițiativă, finanțată de Consiliul Județean Gorj cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei (inclusiv TVA), a avut ca obiectiv restaurarea și reintegrarea în circuitul turistic a acestui important monument cultural-istoric, care constituie o parte esențială a patrimoniului cultural, arhitectural și istoric al județului Gorj.

Până în acest moment, toate etapele planificate în cadrul proiectului tehnic au fost realizate cu succes, acestea incluzând următoarele lucrări:

➡ decopertarea tencuielilor, atât în spațiile interioare, cât și pe fațadele exterioare ale clădirii;

➡ consolidarea structurală a zidurilor de cărămidă, inclusiv a grinzilor și stâlpilor, prin utilizarea armăturilor și retencuirea acestora;

➡ înlocuirea planșeelor din lemn;

➡ înlocuirea învelitorii de țiglă pentru acoperiș;

➡ izolarea beciului aflat în anexa casei memoriale, inclusiv prin consolidarea pereților, stâlpilor și grinzilor cu ajutorul armăturilor;

➡ montarea unei instalații de protecție contra descărcărilor electrice;

➡ refacerea împrejmuirii imobilului;

➡ amenajarea grupurilor sanitare;

➡ montarea de tâmplărie din lemn stratificat, atât la interior cât și la exterior, păstrând dimensiunile, forma și decorațiunile inițiale ale ferestrelor și ușilor;

➡ instalarea jgheaburilor și burlanelor din tablă și efectuarea altor lucrări conexe.

Casa memorială „Ion Popescu-Voitești” a fost proiectată și construită în perioada 1938-1940 de către arhitectul Iulius Doppelreiter și reprezintă un edificiu arhitectural deosebit de important, inclus în categoria monumentelor istorice.

Odată cu finalizarea procesului de restaurare, casa memorială „Ion Popescu-Voitești” va găzdui Secția de Științe ale Naturii a Muzeului Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu” și va fi redeschisă publicului, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EVENIMENTE

Azi a fost semnat contractul pentru realizarea Capelei la Ploștina

Postat acum

on

De către

Primăria Municipiului Motru a semnat, astăzi, contractul de execuție pentru realizarea unei capele noi, la Biserica Ploștina.

,,Contract de execuție semnat azi pentru Capelă nouă la Ploștina. Valoare 445 000 lei buget local,termen de execuție 8 luni”, a transmis Cosmin Morega, primarul din Motru.

Această investiție va fi realizată pe terenul proprietate a primăriei municipiului Motru, cu bani de la bugetul local.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Stație modernă de autobuz, în centrul satului Bâlta

Postat acum

on

De către

Cetățenii din satul Bâlta, comuna Runcu beneficiază începând de astăzi, de o stație de autobuz cu un design modern. „Nouă stație de autobuz din centrul satului Bâlta! Frumos și modern”, a comunicat primarul din Runcu.

Se știe deja, că primarul Adi Cîmpeanu a reușit să realizeze, în comuna pe care acesta o conduce, în decursul anilor, nenumărate investiții, de la reabilitarea școlilor, asfaltarea drumurilor, modernizarea clădirilor publice, crearea de facilități pentru turiști. De asemenea, Runcu este singura comună din Gorj care are două stații de încarcare a mașinilor electrice, care sunt folosite frecvent de turiștii ajunși pe Cheile Sohodolului.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Parc de joacă ultramodern, la Telești! Spațiul pretabil nu doar pentru copiii din Buduhala

Postat acum

on

De către

Un parc de joacă, care le bate la dotări chiar și pe cele din municipiu, a fost finalizat, recent, în comuna Telești, sat Buduhala. Noul parc are mobilier deosebit, o zonă de joacă generoasă dar și măsuțe speciale pentru ping pong și șah. Să nu uităm că jocul în aer liber în parc este benefic pentru copii dincolo de activitatea fizică pe care o oferă. Îi ajută să socializeze, să își înțeleagă mai bine anumite limite fizice, să se angajeze în jocuri imaginative și să se bucure de natură.

În medie, copiii din ziua de azi petrec câteva ore pe zi cu ochii în fața aparatelor electronice, înlocuind activitățile recreative active în aer liber cu activități mai sedentare, adesea în detrimentul sănătății și al calității vieții lor. La asta s-au gândit reprezentanții Primăriei Telești, care au considerat că un astfel de loc de joacă îi va tine mai multe ore pe copiii în acest spațiu decât în fața telefoanelor mobile.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!