Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Restaurarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești” a fost finalizată

Postat acum

on

Restaurarea Casei Memoriale „Ion Popescu Voitești”, începută în urmă cu doi ani, a ajuns la final, a anunțat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Această inițiativă, finanțată de Consiliul Județean Gorj cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei (inclusiv TVA), a avut ca obiectiv restaurarea și reintegrarea în circuitul turistic a acestui important monument cultural-istoric, care constituie o parte esențială a patrimoniului cultural, arhitectural și istoric al județului Gorj.

Până în acest moment, toate etapele planificate în cadrul proiectului tehnic au fost realizate cu succes, acestea incluzând următoarele lucrări:

➡ decopertarea tencuielilor, atât în spațiile interioare, cât și pe fațadele exterioare ale clădirii;

➡ consolidarea structurală a zidurilor de cărămidă, inclusiv a grinzilor și stâlpilor, prin utilizarea armăturilor și retencuirea acestora;

➡ înlocuirea planșeelor din lemn;

➡ înlocuirea învelitorii de țiglă pentru acoperiș;

➡ izolarea beciului aflat în anexa casei memoriale, inclusiv prin consolidarea pereților, stâlpilor și grinzilor cu ajutorul armăturilor;

➡ montarea unei instalații de protecție contra descărcărilor electrice;

➡ refacerea împrejmuirii imobilului;

➡ amenajarea grupurilor sanitare;

➡ montarea de tâmplărie din lemn stratificat, atât la interior cât și la exterior, păstrând dimensiunile, forma și decorațiunile inițiale ale ferestrelor și ușilor;

➡ instalarea jgheaburilor și burlanelor din tablă și efectuarea altor lucrări conexe.

Casa memorială „Ion Popescu-Voitești” a fost proiectată și construită în perioada 1938-1940 de către arhitectul Iulius Doppelreiter și reprezintă un edificiu arhitectural deosebit de important, inclus în categoria monumentelor istorice.

Odată cu finalizarea procesului de restaurare, casa memorială „Ion Popescu-Voitești” va găzdui Secția de Științe ale Naturii a Muzeului Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu” și va fi redeschisă publicului, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Târgu Jiu: Case Duplex plus grădină și loc de parcare, la preț foarte avantajos

Postat acum

on

De către

Un dezvoltător imobiliar din Târgu Jiu a realizat un proiect ambițios în municipiu. Este vorba de niste locuințe de tip duplex. O astfel de locuință, cu o suprafață de o sută de metri pătrați, are, în mod inedit, și o gradină. Prețul unei astfel de proprietăți este de doar 90.250 de euro. Proiectul se finalizează anul viitor.

Locuințele se află pe strada Panduri. Casele de tip duplex P+1 au și pod depozitare. O astfel de proprietate este compusă din parter, living, bucătărie open space, baie, etaj cu 2 dormitoare, baie, placă turnata peste etaj, încălzire în pardoseală la parter plus etaj. Fiecare unitate beneficiază de loc de parcare, plus grădină. Locuințele se vând la stadiul de gri avansat. Se cere un avans de 30 la sută plus TVA.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

A început asfaltarea drumului atât de hulit Apa Neagră-Cloșani

Postat acum

on

De către

Primarul Gabriel Troacă de la Padeș anunță începerea unei investiții în infrastructură rutieră atât de dorită de cetățeni. Este vorba despre asfaltarea drumului dintre Apa Neagră și Cloșani, un proiect foarte blamat, care părea irealizabil.

„Așa cum am promis în campania electorală, unul dintre principalele mele obiective a fost asfaltarea drumului Apa Neagră – Cloșani, acesta fiind într-o stare pe care cu toții o cunoaștem și ne amintim de facturile de la service-ul auto. Prin urmare iată-ne, cu sprijinul necondiționat al domnului Președinte Cosmin Popescu, începem asfaltarea de la Călugăreni până în satul Motru sec. Reabilitarea până la ieșirea din satul Closani nu poate fi făcută acum, deoarece avem proiect acceptat și finanțat in care vom schimba conducta de apă. Urmând ca în cursul anului viitor să asfaltam până la ieșirea din satul Closani”, a anunțat primarul Troacă.

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Dr. Stomatolog Frida Cotelin Nurka, albaneza care tratează dinții și măselele localnicilor din Stejari

Postat acum

on

De către

Din primăvara acestui an, în comuna Stejari s-a deschis o clinică privată, unde se asigură, pentru pacienți, și servicii medicale stomatologice. La Policlinica DOC Cinic Nr 2 din Stejari lucrează și un medic stomatolog albanez, care a atras, rapid, atenția locuitorilor, care au remarcat că medicul care le tratează problemele stomatologice iasă în evidență prin profesionalism dar mai ales prin empatia manifestată față de pacienți. Este vorba despre o doctoriță albaneză, destul de cunoscută în Craiova, care a preferat să asigure servicii medicale profesioniste și în comuna Stejari, din județul Gorj.

În fiecare zi de marți și joi, doctorița de origine albaneză este la dispoziția pacienților cu probleme stomatologice din Stejari, asta spre beneficiul autorității locale care a făcut posibil ca această clinică privată să se deschidă în comună. Primăria a pus la dispoziție în incinta dispensarului comunal spațiul necesar pentru clinica privată, asta în vederea desfășurării serviciilor medicale pentru pacienții din comună.

Dr.Frida Cotelin Nurka asigură servicii stomatologice și la Craiova în restul săptămânii. Medicul a ales, de altfel, Craiova deși putea să lucreze în București, Timișoara sau Cluj.

„Țin minte că eram la interviu și am fost întrebată ce oraș aleg și aveam de ales între Timișoara, București, Cluj, Craiova și eu am ales Craiova. M-a întrebat domnul de la interviu de câteva ori de ce Craiova și singurul meu răspuns a fost: pentru că îmi place cum sună”, a explicat medicul stomatolog, când a fost întrebat de ce profesează în Bănie. Cert este că pe lângă Craiova, doctorița a ales și mica localitate din Gorj, apropiată, ce-i drept, de Craiova.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!