Connect with us

EDUCAȚIE

ISJ Gorj, mesaj de apreciere pentru profesorii care s-au pensionat

Postat acum

on

Inspectoratul Școlar Județean Gorj le transmite joi aprecieri profesorilor care au decis să se pensioneze și care nu mai sunt la catedră din acest an școlar. Mesajul de mulțumire este transmis de Ziua Internațională a Educației.
„Este un moment bun să celebrăm și să apreciem activitatea tuturor dascălilor. Este un prilej de a ne bucura, de a ura ,,bun venit’’ tinerilor colegi care, în această toamnă, au ales să îmbrățișeze această meserie și trec porțile școlii cu emoție, speranță și încredere, ca profesori.
Ziua Educației este și un prilej de a ne arăta recunoștința față de colegii noștri care se află la sfârșitul carierei didactice și care pășesc pe treptele unei alte etape frumoase din viață, aceea a datoriei împlinite. Momentul pensionării este o încununare a întregii actrivități profesionale, când tot ceea ce a fost sădit din noblețea spiritului primește frumusețea recunoștinței. Felicitări, doamnelor și domnilor profesori pentru o carieră de succes!
Felicitări colegilor noștri: Blându Delia, Bumbar Petre, Brănișteanu Georgeta, Ștefănescu Doina, Catrinescu Cornelia, Eacobescu Rodica, Moța Maria, Tabacu Angela, Enășoiu Păuna, Popescu Elena, profesori învățământ preșcolar, Zaharia Vasile, geografie, Secotă Vasile, limba și literatura română, Catrina Michaela, Băroiu Maria, Stănoiu Rodica, Diaconescu Doina, Bălă Sabina, Barbu Cristina, Giurcă Gabriela, profesori pentru învățământ primar, Durbăcea Rodica, biologie, Mitu Liviu Constantin și Medar Andrei, fizică.
Povestea lor ne aparține tuturor. E o poveste pe al cărei fir neîntrerupt am împletit și vom împleti, noi, dar și cei care ne vor urma, muncă încredere, speranță, bucurie. Povestea nobilei profesii de DASCĂL. Echipa Inspectoratului Școlar Județean Gorj urează La mulți ani de Ziua Educației tuturor profesorilor!”, conform unui anunț al ISJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Mii de elevi gorjeni ar putea primi burse de reziliență

Postat acum

on

Începând de anul școlar viitor, elevii vor primi burse școlare după alte criterii, potrivit unei declarații făcute de ministrul Educației, Ligia Deca. Oficialii din Educație vor sa elimine bursele de merit pentru 30% dintre elevii unei clase și să introducă un prag de medie, de 9,50.

Potrivit declarațiilor făcute de Ligia Deca, începând cu anul școlar 2024-2025, bursa de merit va însemna bani pentru elevii cu medii peste 9.50 ori cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade naționale. În prezent, primesc bursă de merit și elevii care se află între primii 30% din clasă, fără prag de medie.

Totodată, de anul viitor Ministerul Educației intenționează să introducă un nou tip de bursă: bursa de reziliență, care va premia progresul unui copil. Bursa de reziliență se va acorda primilor 30% dintre elevii unei clase, cu media peste 7.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

O masă sănătoasă pe zi pentru sute de elevi gorjeni

Postat acum

on

Sute de elevi gorjeni vor beneficia de anul viitor de o masă caldă în fiecare zi de școală. Ministerul Educației înlocuiește Programul „Masa caldă în școli” cu „Masa sănătoasă”, de la 1 ianuarie 2024.

Scopul programului este sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor, prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului.

Suportul alimentar constă într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Programul Național „Masa sănătoasă” constă în acordarea zilnică, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Variante orientative de meniu care includ sugestiile Institutului Național de Sănătate Publică:

 1. ciorbă de legume;
 2. supă de pui cu legume;
 3. ciorbă de văcuță cu legume;
 4. legume cu piept de pui la grătar;
 5. mâncare de mazăre cu piept de pui;
 6. pilaf cu legume și ficăței de pui;
 7. piure de morcov cu grătar de pui;
 8. piure de cartofi, salată cu piept de curcan;
 9. mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor;
 10. ghiveci de legume cu pui;
 11. orez cu legume și pui la tavă;
 12. sufleu de broccoli cu brânză;
 13. cartofi gratinați, salată cu piept de pui la grătar;
 14. tocană de legume cu orez brun;
 15. piure de cartofi cu sfeclă și chifteluțe de legume;
 16. omletă cu legume – ardei, ciuperci, ceapă verde și brânză telemea;
 17. sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor;
 18. dovlecel umplut cu brânză la cuptor;
 19. ciuperci la cuptor umplute cu brânză, pentru copiii cu vârsta mai mare de 7 ani;
 20. macaroane cu brânză;
 21. cartofi franțuzești, la cuptor, cu brânză și ou;
 22. quinoa cu legume;
 23. sandvici cu unt, șuncă, cașcaval și legume – roșii, castravete, salată;
 24. sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude – gogoșar, varză, morcov;
 25. un fruct întreg.

Unitățile de învățământ vor fi stabilite de ISJ.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Turburea: Club de lupte, înființat de primarul Bârcă

Postat acum

on

De către

Deoarece în Turburea s-a construit o sală de sport nouă și modernă, de 100 de locuri, primarul localității a făcut imposibilul pentru a realiza și un Club de lupte. Iar pentru asta a apelat la cei mai buni sportivi și antrenori din domeniul lupte libere.

Bârca l-a cooptat astfel în echipa sa pe președintele Federației Române de Lupte, pe vicepreședintele acestei structuri, pe „fostul selecționer al Lotului Național și un Campion European”. Respectivii i-au fost alături primarului la înființarea Clubului de lupte din comuna Turburea! Ca și sportivul Gelu Livezeanu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!