Connect with us

COMUNITATE

Federația Națională a Muncii a cerut în fața FMI relansarea cărbunelui

Postat acum

on

0 Shares

Mircea Dogaru, președintele executiv al Federației Naționale a Muncii, condusă de gorjeanul Constantin Crețan, a participat la întâlnirea cu Delegația FMI. Sindicatele nu sunt de acord cu programele de decarbonizare accelerată și cu închiderea termocentralelor pe cărbune și cer, într-un comunicat, relansarea industriei miniere.
„Astăzi, când țări ca Germania, Polonia și Ungaria și-au dezvoltat producția de cărbune, redeschizând vechile mine, noi închidem minele și termocentralele, începem să distrugem sau să vindem hidrocentralele, dăm pe nimic propriul petrol din interior și din Marea Neagra și, de asemenea, propriul gaz, pe care îl recumpărăm la licitație, la Viena, pe prețuri exorbitante. De unde bani pentru relansarea economică, mai ales când, distrugându-ne propria industrie energetică, acceptăm să devenim, pe miliarde pe care nu le avem, un experiment, sau un cobai, prin implementarea de microcentrale nucleare, nicăieri în funcțiune și care ne pot distruge jumătate din populația rămasă? Sindicatele din FNM nu sunt de acord, cer relansarea producției de cărbune și a termocentralelor, ca în Germania, stoparea proiectului minicentralelor nucleare și declară că vor lupta și in justiție, și în stradă, până la capăt. Sindicatul rezerviștilor, sindicatele polițiștilor, celelalte structuri sindicale din CSN Meridian și, la nevoie, din toate confederațiile, le vom sprijini!”, conform unui comunicat.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Magistrala spartă în mijlocul municipiului Motru! UATAA anunță avaria

Postat acum

on

De către

Datorită unor decuplări de la rețeaua de energie electrică, instalația de transport a apei calde menajere a suferit o avarie, magistrala s-a spart în zona de mijloc a orașului, conducerea UATAA fiind nevoită să întrerupă furnizarea apei calde.

‘Menționăm că magistrala este pe canal vizitabil și nu se poate intervenii până la răcirea acestuia,aceasta are o vechime de peste 50 de ani. Echipele de reparații au fost mobilizate și vor intervenii operativ pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei calde în cel mai scurt timp posibil.Totodată facem apel la Asociațiile de Proprietari să conștientizeze responsabilitatea pe care o au în recuperarea datoriilor și achitarea facturilor restante”, a transmis conducte uzinei.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Proiect Antidrog, lansat astăzi la Liceul de Arte din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Gorj au pus bazele unui proiect antidrog, a cărui lansare va avea loc, astăzi, la ora 11, la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu.

Acesta reprezintă o creație colectivă/teatru social, cu tema prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor, realizată de elevi ai acestei unități de învățământ.

 

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Săulești: Hărțuit și amenințat de fosta soție

Postat acum

on

De către

La data de 17 iunie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 47 de ani, din comuna Săulești, cu privire la faptul că se simte amenințat de fosta sa soție, de 39 de ani, din aceeași localitate.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii, care, din cercetările efectuate, au stabilit faptul că, în urmă cu o zi, în timp ce apelantul se afla la un magazin din comună, s-a întâlnit cu fosta soție, care l-a amenințat că o să dea cu mașina peste el, iar ieri, ar fi fost urmărit cu mașina de femeie, care a circulat frecvent cu autoturismul personal, pe DJ 661, creându-i o stare de temere.

A fost completat formular de evaluare a riscului ocazie cu care a reieșit faptul că există un risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu față de fosta soție a apelantului.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și hărțuire.

 

 

 

Continuă să citeşti