Connect with us

ACTUALITATE

Problemele imputate de Curtea de Conturi pun pe fugă angajații Primăriei Motru

Postat acum

on

În anii 2017, 2018 și 2019, Camera se Conturi Gorj a constatat mai multe abateri la Primăria Motru, pe care le-au consemnat în rapoartele de control, cu termen de ducere la îndeplinire începutul lui 2021. Deoarece masurile nu au fost duse la îndeplinire la timp, mai mulți funcționari din primărie în frunte cu fostul edil sunt trimiși în judecată, ori li se impută diferite sume de bani, de ordinul miliardelor, considerate prejudiciu de către verificatorii. Văzând că nu este de joaca, o parte dintre funcționari au plecat deja la pensie, unii au anunțat că doresc să demisioneze iar alții au intrat brusc în medical.

Aceste plecări, demisii și concedii îngreunează activitatea instituției și ducerea la îndeplinire a măsurilor care sunt în curs de realizare. Cel puțin asta susține primarul localității care consideră că neregulile s-au realizat doar urmare a nerespectării legii, a impunerii de către ordonatorul principal de credite a unor decizii și plăți după bunul plac, fără a se ține cont că primăria avea arierate, hotărâri judecătorești definitive care au generat cheltuieli suplimentare(penalități de întârziere și majorări). De altfel, toate acestea au fost calculate de Curtea de Conturi fiind indicate drept prejudiciu ori pagube importante pentru UAT.

În cazul funcționarilor publici cărora le sunt imputate aceste sume, se știe că superiorii nu le-au respectat fișa postului iar ei nu au avut curajul sa se apare în fața impunerilor venite de la fostul lor șef.

Plată pe ultima suta de metri

În luna octombrie, cu trei zile înainte de terminarea mandatului, fostul primar de Motru a făcut o plata de peste opt miliarde de lei vechi tocmai către firma care a executat lucrările de asfaltare și montare de borduri de proastă calitate in localitate. Investiția nu este, nici în prezent, finalizată deși banii s-au achitat pe aceasta aproape în totalitate. În cauză se va depune o plângere penală.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

De ce au lipsit sindicaliștii marilor federații, de la întâlnirea cu șeful Casei de Pensii

Postat acum

on

De către

Întâlnirea dintre președintele Casei de Pensii și reprezentanți ai Complexului Oltenia, pentru lămurirea problemelor legate de Legea 197, a fost un fiasco. Anunțată cu surle și trâmbițe, întâlnirea a fost una la participare redusă. Doar trei parlamentari, din cei șapte, au fost prezenți, iar sindicatele mari nu au fost reprezentate. Absențele demonstrează că liderii de sindicat și politicienii sunt părtași la strategiile pe care aceștia din urmă le fac, iar întâlnirile de genul celei organizate azi, la Târgu Jiu, sunt o complicitate a celor două tabere. De data aceasta, sindicatele au demonstrat că inițiativa pe care a vrut să și-o asume PNL nu are susținere, din partea PSD, care are de partea lui o parte a liderilor marilor sindicate din CEO. Așa se explică lipsa acestora, de la discuțiile la care au fost prezenți șeful Casei Naționale de Pensii și managerul CEO.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Liderul Sindicatului Ambulanța Salvamed Gorj, la întâlnire cu ministrul Sănătății

Postat acum

on

De către

Întâlnire astăzi a ministrului Sănătății cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România și ai Blocului Național Sindical.

În cursul zilei de joi, 8 iunie 2023, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut o întâlnire de lucru cu președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, președintele Federației Naționale Sindicale “Ambulanța”, Gheorghe Chiș, prim-vicepreședintele Federației, Marian Rotaru, secretarul general, Rareș Ghilea și vicepreședinții Gheorghe Brișcaru, Ionel Ianc, Victor Țepeș.

În cadrul întâlnirii au fost discutate revendicările FNSAR de natură salarială, administrativă și dotare a Serviciilor de Ambulanță. Printre solicitări s-au aflat: acordarea salariilor de bază a operatorilor registratori de urgență și personalului TESA care nu au beneficiat de creșterea salariului de bază la nivelul grilei din 2022, corectarea procentelor de sporuri pentru condiții deosebit de periculoase pentru personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar din serviciile de ambulanță, precum și creșterea indemnizației de hrană. De asemenea, s-a discutat despre urgentarea adoptării actului normativ care reglementează numărul de zile de concediu, în vederea semnării cât mai rapide a contractului colectiv de muncă.

S-au găsit soluții pentru acoperirea deficitului de personal care se ridică la 45%. Ministerul Sănătății a făcut pași importanți pentru deblocarea posturilor în sistemul sanitar, memorandumul pentru scoaterea la concurs a aproximativ 4.000 de posturi în unitățile sanitare subordonate Ministerului Sănătății, inclusiv în Serviciile de Ambulanță urmând să fie aprobat în scurt timp de Guvern.

În cadrul întâlnirii, s-a analizat proiectul Legii salarizării care a fost înaintat de Ministerul Sănătății, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, pentru funcțiile din Serviciile Publice de Ambulanță.

S-a discutat și s-a convenit o intâlnire interministerială între Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în vederea urgentării aplicării Legii nr. 5/2021.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a insistat asupra înlocuirii parcului auto învechit cu ambulanțe noi, achiziționate din fonduri publice.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CEO. De 11 ori mai puține cereri de pensionare, decât de recalculare

Postat acum

on

De către

Minerii și energeticienii care ar putea ieși la pensie, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, se tem să depună solicități în acest sens. Explicația este una simplă: reprezentanții Casei de Pensii au transmis că nu există softul, cu care sunt calculate pensiile și nici nu au fost elaborate normele metodologice de aplicare. În consecință, numărul cererilor de pensionare este de peste 11 ori mai mic decât cel de recalculare a unor pensii. 439 de solicitări sunt înregistrate la Casa Județeană de Pensii, de către salariați care vor să iasă la pensie. În schimb, numărul celor care sunt deja pensionați și vor să le fie recalculate pensiile este de peste 11 ori mai mare, respectiv 5.107 solicitări, a spus Vasiliana Dafinescu, drectoarea Casei de Pensii Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR