Connect with us

ULTIMA ORĂ

Scenariu sumbru: 10.000 români cu Coronavirus

Postat acum

on

Autoritățile sunt în alertă, din cauza răspândirii virusului Covid-19. Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) iau în calcul o creștere vertiginoasă a cazurilor, în luna aprilie, pe fondul întoarcerii tot mai multor români, în țară. Oficialii au recunoscut, public, faptul că vârful epidemiei, în România, va fi atins lunile viitoare. În urma datelor pe care le-au coroborat, reprezentanții Ministerului Sănătății preconizează 10.000 de îmbolnăviri, în luna aprilie. Nelu Tătaru, secretar de stat în MS, a declarat public, faptul că aceste creșteri ale numărului persoanelor infectate este determinat de românii care, în preajma Paștelui, se vor întoarce acasă. Acestora li se adaugă și persoanele care revin în țară, din cauza măsurilor luate de alte state, pentru prevenirea răspândirii virusului, măsuri care i-au lăsat fără joburi și, automat, fără surse de veni.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Gorjul, printre cele 4 județe din scenariul verde

Postat acum

on

De către

Județul Gorj este printre cele patru județe de la nivel național, care se află în scenariul verde. Județul nostru figurează cu o incidență a cazurilor raportate în ultimele 14 zile, de 0,96, cele mai puține cazuri fiind în județul Suceava, de 0,84. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 3.264 de cazuri noi de coronavirus, după efectuarea a 36.468 de teste, din care 24.630 teste RT-PCR și 11.838 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 8,9%. În ultima zi au fost înregistrate 137 de decese de persoane infectate cu COVID-19, iar la terapie intensivă sunt internate 1.493 de persoane.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Jumătate dintre profesori, înscriși la vaccinare

Postat acum

on

De către

Aproape jumătate din cadrele didactice din județ sunt vaccinate sau programate pentru imunizare, în perioada următoare. Acest lucru va face ca reluarea cursurilor să se facă în condiții mai sigure, spune inspectorul șef, Dana Constantinescu. „Pe platforma respectivă sunt 1.563 de profesori înscriși. Programați deja, din acest număr sunt 1.285 și 1.283 sunt deja vaccinați. Deci, dintr-un total de 3.985 de cadre didactice, apropape jumătate vor fi vaccinate în curând”, a declarat șefa InspectoratuluiȘcolar Județean Gorj.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 9°C
Vânt : 5km/h SE
Umiditate : 43%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 3
SunLuniMarți
8/4°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR