Connect with us

POLITICĂ

Primarul Ciocea caută gropi în DJ 675C, arteră finanțată și predată constructorului!

Postat acum

on

Fostul primar PSD, Ion Ciocea, a pornit un război virtual cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și cu deputatul Mihai Weber, președinte organizației județene social democrate, pe tema gropilor pe care edilul pare că abia acum le vede, în drumul județean 675C, care îi traversează comuna. Intrat în campanie electorală, Ciocea, a pozat gropile din artera rutieră și a adus criticii conducerii județului, pe pagina de Facebook ,,Primăria comunei Bustuchin, fără să ia în calcul că drumul în cauză este predat constructorului, fiind un proiect deja finanțat. Intitulându-se ,,comunitatea”, deoarece își semnează apelul, la final, cu numele său și funcția de primar de Bustuchin, Ciocea încearcă să-i tragă de urechi pe toți cei care l-au criticat pentru felul în care și-a condus comuna în ultimii ani. Luat în vizor este de Ciocea și fostul său viceprimar, contracandidatul său de la PSD, Gheorghe Stoenescu, dar și contracandidatul său de la PNL, Cornel Pătrulescu. Nu scapă de critici nici o parte dintre consilierii locali care au rămas în PSD Bustuchin, alături de fostul vice.

,,Comunitatea Bustuchin se adresează conducerii Consiliului Județean Gorj, domnului Cosmin Mihai Popescu, conducerii PSD Gorj domnului Mihai Weber, consilierilor PSD la nivel local si nu numai, domnilor Gheorghe Stoenescu, Virgil Popa , Aurelian Neanu și Cornel Liviu Pătrulescu. Am încercat de mai multe ori să îi conștientizez pe cei de mai sus atât prin ieșirile pe posturile de radio și televiziune, unde am arătat situația reală a DJ 675C pe segmentul de drum Stația PECO – Parc Bustuchin, pentru a lua măsurile necesare de reabilitare a gropilor existente. Doresc să fac cunoscut și pe rețelele de socializare situația mai sus menționată și să vă aduc la cunoștință că aveți marea obligație față de cetățenii comunei Bustuchin, care v-au dat votul și ați ajuns să conduceți instituțiile mai sus menționate”, transmite Ciocea de pe pagina în cauză, lăsând la final amenințări precum că conducătorii auto care tranzitează comuna sa, dar și unii locuitori ar urma să ceară despăgubiri pentru că și-ar fi distrus mașinile pe acel drum.
Fostul viceprimar Stoenescu îi dă însă replica lui Ciocea, cu un mesaj pus la postarea respectivă. Social-democratul îi arată obrazul primarului pentru că utilizează, în scop electoral, pagina de Facebook a primăriei și îl întreabă de ce, abia acum, edilul vede gropile din artera rutieră județeană, când drumul este, deja, în proces de reabilitare și modernizare.
Drumuri comunale prăpădite, primarul se uită în ograda CJ
,,Domnule primar Ion Ciocea, pagina aceasta este oficială, unde în loc să vă plângeți și să vă victimizați ați putea posta de exemplu oportunitățile de finanțare pentru toți cetățenii comunei Bustuchin (prin GAL AMARADIA-GILORT-OLTEȚ, al cărui președinte sunteți și care în realitate este „particular”); 2. Drumul județean la care face referire este într-adevăr impracticabil, dar la experiența d-voastră ar trebui sa stiti faptul că pe o lucrare care a primit finanțare și a fost predată constructorului nu se poate interveni. 3. Drumul respectiv este în aceasta situație de foarte mulți ani, iar d-voastră domnule primar „conduceați” județul. Ce ați făcut până acum, de ce oare nu v-ați plâns ?; Pentru prima dată de la revoluție acest drum județean v-a fi reabilitat integral, proiect ce prevede printre altele construire poduri, podețe , piste pentru bicicliști, reabilitare șanțuri și construirea stațiilor de autobuz destinate tuturor mijloacelor de transport persoane intern și extern, finanțarea acestuia fiind obținută de către Consiliul Județean, prin munca depusă de către echipa condusă de domnul președinte Cosmin Popescu( președinte executiv PSD Gorj ). Faptul că nu mai faceți parte din această echipă din motive personale, urmărind în ultimii ani doar interesul d-voastră personal  vă determină ca în loc să apreciați, să aruncați cu noroi în lucrurile bine făcute de echipa PSD Gorj, în special în liderii Mihai Weber și Cosmin Popescu; 4.În loc să vă uitați în ograda altuia, vă recomand domnule primar Ion Ciocea, să vă uitați în curtea d-voastră pentru că multe dintre drumurile comunale sunt într-o situație și mai jalnica, unele dintre ele reabilitate în urmă cu doar câțiva ani(DC 32 B -Motorgi, DC 31 -Valea Pojarului , DC 30- Poienița Totoi, DC 30 A Poiana peste Apă, etc.); Pentru reabilitarea multora încasați taxa, însă rezultatele acestor încasări nu se văd în drumurile comunei, deși dumneavoastră spuneți că veniturile cresc în fiecare luna”, a comentat Stoenescu.
Amuzant este că în loc să înțeleagă criticile, Ciocea a cerut administratorului paginii respective să șteargă comentariul social-democratului.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Acuză Guvernul că își bate joc de dosarul Brâncuși. „Mă tem că este cam târziu”

Postat acum

on

De către

Deputatul Mihai Weber acuză guvernul, că a tratat cu dezinteres operele lui Constantin Brâncuși și crede că dosarul de introducere în patrimoniul UNESCO riscă să fie respins. Parlamentarul PSD dă vina pe faptul că instituțiile abilitate nu au făcut nimic, pentru a ajuta la obținerea unui rezultat favorabil ansamblului de la Târgu Jiu, care va intra în dezbaterea comisiei, în prioada următoare. ”Se știe de câteva luni bune că trei grupuri de experți independenți au recomandat ca, de acum încolo, să nu mai fie acceptat în UNESCO niciun dosar cu monumente asociate unui război. Imediat ce am preluat președinția Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, am avut mai multe întâlniri pe acest subiect cu Delegatul Permanent al României la UNESCO, cu specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului, cu reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Afacerilor Externe, practic, cu toți cei implicați. Am pus la aceeași masă pe toți cei implicași, dar Guvernul României este cel care are atribuții în relația directă cu UNESCO. Noi, comisia, suntem doar un organism legislativ și consultativ. Mereu am atras atenția că există riscul să ne trezim din nou în situația de a vedea Dosarul Brâncuși amânat. Înțeleg că abia acum reprezentanții României fac demersuri pentru ca decizia atât de tranșantă să fie reanalizată, dar mă tem că este cam târziu”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un senator de Gorj acuză premierul că împarte banii preferențial

Postat acum

on

De către

Senatorul PSD, Cristinel Rujan, acuză Guvernul Cîțu că împarte preferențial banii publici. Parlamentarul spune că mare parte din sumele de la rectificare ar urma să ajungă la primarii PNL și că, în acest fel, premierul vrea să-și atragă voturile primarilor, pentru alegerile din luna septembrie. “Este cu gândul exclusive la fotoliul de lider. Rectificarea o va face pe considerente strict politice. Adică va da numai la UAT-urile conduse de primari PNL. Va da și la UDMR și USR și va umili primarii PSD, cu sume derizorii, pentru a nu fi considerat că nu dă și altora, ca să demonstreze că nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit proiectele”, a declarat Rujan, într-o conferință de presă.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Este sau nu Iordache de partea lui Ludovic Orban

Postat acum

on

De către

Alegerile pentru funcția de președinte al PNL naște multe intrigi, chiar și în județul Gorj. Dacă săptămâna trecută, senatorul Ion Iordache era dat ca și candidat pentru alegerile județene, într-un final a rămas un singur candidat, Dan Vîlceanu, iar la conferința ce a avut loc duminică, Iordache a stat lângă Ludovic Orban, în cealaltă parte fiind susținătorii lui Florin Cîțu. În presă au apărut, de asemenea, informații că Iordache s-a poziționat de partea lui Orban, însă azi, Marcel Romanescu a declarat că o decizie în acest sens va fi luată de conducerea organizației județene, care va face o recomandare celor care vor participa la vot de la nivel național. „Am discutat și cu Dan Vîlceanu și cu Ion Iordache, înaintea conferinței. Chiar în condițiile în care aș fi intrat într-una dintre echipe, dar mă bucur din suflet că după acele discuții am putut merge cu o singură echipă în conferința județeană, nu se luase niciun fel de decizi,e pentru susținerea unui candidat sau a celuilalt. La momentul acela, nu putea să fie o singură decizie unitară pentru susținerea unui candidat”, a spus Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR