Connect with us

POLITICĂ

Primarul Ciocea caută gropi în DJ 675C, arteră finanțată și predată constructorului!

Postat acum

pe

Fostul primar PSD, Ion Ciocea, a pornit un război virtual cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și cu deputatul Mihai Weber, președinte organizației județene social democrate, pe tema gropilor pe care edilul pare că abia acum le vede, în drumul județean 675C, care îi traversează comuna. Intrat în campanie electorală, Ciocea, a pozat gropile din artera rutieră și a adus criticii conducerii județului, pe pagina de Facebook ,,Primăria comunei Bustuchin, fără să ia în calcul că drumul în cauză este predat constructorului, fiind un proiect deja finanțat. Intitulându-se ,,comunitatea”, deoarece își semnează apelul, la final, cu numele său și funcția de primar de Bustuchin, Ciocea încearcă să-i tragă de urechi pe toți cei care l-au criticat pentru felul în care și-a condus comuna în ultimii ani. Luat în vizor este de Ciocea și fostul său viceprimar, contracandidatul său de la PSD, Gheorghe Stoenescu, dar și contracandidatul său de la PNL, Cornel Pătrulescu. Nu scapă de critici nici o parte dintre consilierii locali care au rămas în PSD Bustuchin, alături de fostul vice.

,,Comunitatea Bustuchin se adresează conducerii Consiliului Județean Gorj, domnului Cosmin Mihai Popescu, conducerii PSD Gorj domnului Mihai Weber, consilierilor PSD la nivel local si nu numai, domnilor Gheorghe Stoenescu, Virgil Popa , Aurelian Neanu și Cornel Liviu Pătrulescu. Am încercat de mai multe ori să îi conștientizez pe cei de mai sus atât prin ieșirile pe posturile de radio și televiziune, unde am arătat situația reală a DJ 675C pe segmentul de drum Stația PECO – Parc Bustuchin, pentru a lua măsurile necesare de reabilitare a gropilor existente. Doresc să fac cunoscut și pe rețelele de socializare situația mai sus menționată și să vă aduc la cunoștință că aveți marea obligație față de cetățenii comunei Bustuchin, care v-au dat votul și ați ajuns să conduceți instituțiile mai sus menționate”, transmite Ciocea de pe pagina în cauză, lăsând la final amenințări precum că conducătorii auto care tranzitează comuna sa, dar și unii locuitori ar urma să ceară despăgubiri pentru că și-ar fi distrus mașinile pe acel drum.
Fostul viceprimar Stoenescu îi dă însă replica lui Ciocea, cu un mesaj pus la postarea respectivă. Social-democratul îi arată obrazul primarului pentru că utilizează, în scop electoral, pagina de Facebook a primăriei și îl întreabă de ce, abia acum, edilul vede gropile din artera rutieră județeană, când drumul este, deja, în proces de reabilitare și modernizare.
Drumuri comunale prăpădite, primarul se uită în ograda CJ
,,Domnule primar Ion Ciocea, pagina aceasta este oficială, unde în loc să vă plângeți și să vă victimizați ați putea posta de exemplu oportunitățile de finanțare pentru toți cetățenii comunei Bustuchin (prin GAL AMARADIA-GILORT-OLTEȚ, al cărui președinte sunteți și care în realitate este „particular”); 2. Drumul județean la care face referire este într-adevăr impracticabil, dar la experiența d-voastră ar trebui sa stiti faptul că pe o lucrare care a primit finanțare și a fost predată constructorului nu se poate interveni. 3. Drumul respectiv este în aceasta situație de foarte mulți ani, iar d-voastră domnule primar „conduceați” județul. Ce ați făcut până acum, de ce oare nu v-ați plâns ?; Pentru prima dată de la revoluție acest drum județean v-a fi reabilitat integral, proiect ce prevede printre altele construire poduri, podețe , piste pentru bicicliști, reabilitare șanțuri și construirea stațiilor de autobuz destinate tuturor mijloacelor de transport persoane intern și extern, finanțarea acestuia fiind obținută de către Consiliul Județean, prin munca depusă de către echipa condusă de domnul președinte Cosmin Popescu( președinte executiv PSD Gorj ). Faptul că nu mai faceți parte din această echipă din motive personale, urmărind în ultimii ani doar interesul d-voastră personal  vă determină ca în loc să apreciați, să aruncați cu noroi în lucrurile bine făcute de echipa PSD Gorj, în special în liderii Mihai Weber și Cosmin Popescu; 4.În loc să vă uitați în ograda altuia, vă recomand domnule primar Ion Ciocea, să vă uitați în curtea d-voastră pentru că multe dintre drumurile comunale sunt într-o situație și mai jalnica, unele dintre ele reabilitate în urmă cu doar câțiva ani(DC 32 B -Motorgi, DC 31 -Valea Pojarului , DC 30- Poienița Totoi, DC 30 A Poiana peste Apă, etc.); Pentru reabilitarea multora încasați taxa, însă rezultatele acestor încasări nu se văd în drumurile comunei, deși dumneavoastră spuneți că veniturile cresc în fiecare luna”, a comentat Stoenescu.
Amuzant este că în loc să înțeleagă criticile, Ciocea a cerut administratorului paginii respective să șteargă comentariul social-democratului.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

AUR cere renegocieri cu Comisia Europeană, privind decarbonarea

Postat acum

pe

Liderii AUR cer să fie renegociat pactul cu Comisia Europeană, privind decarbonarea, care afectează Complexul Energetic Oltenia. „Actualele ținte de decarbonizare, respectiv reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și „net zero” în 2050, sunt prea ambițioase pentru România. Avem nevoie de perioade de tranziție mai generoase. Polonia de pildă cere 2060.

Considerăm prematură renunțarea prea rapidă la sectorul carbonifer, așa cum a fost agreată de guvernanții români cu Comisia”, arată un comunicat al partidului recent intrat în Parlament.

În același comunicat, reprezentanții AUR susțin că trebuie retehnologizate centralele Turceni, Rovinari, Craiova, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și Mintia și Paroșeni (Complexul Energetic Hunedoara). „AUR consideră că România are nevoie de circa 2500 megawați capacități noi pe gaze naturale. Aceste centrale noi se pot crea cu fonduri europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență și Fondurile de Coeziune pe 2021-2027. Apreciem că circa 3-4 miliarde euro se pot aloca în acest scop din banii europeni. Și companii românești precum Hidroelectrica și Romgaz pot face în acest sens investiții care ar fi extrem de rentabile”, mai spun liderii AUR.

Continuă să citești

POLITICĂ

Consilier local, președinte la OFSD Motru!

Postat acum

pe

Florentina Petrișor, consilier local PSD Motru, conduce de astăzi Organizația de Femei Social Democrate din localitate. Aceasta a fost singura propusă pentru funcție, votată în unanimitate de cele câteva zeci de social democrate care au participat la alegerile interne de astăzi. De la OFSD Gorj a fost prezentă Anca Bordușanu, președintele interimar, Marcela Mrejeru, președinta OFSD Târgu Jiu dar și de noul purtător de cuvânt al PSD Gorj, Manuela Misăilescu.

PSD Motru se pregătește de Conferință Municipală de Alegeri care va avea loc săptămâna viitoare.

Continuă să citești

POLITICĂ

Poliția Locală, motiv de scandal între PSD și PNL

Postat acum

pe

Opt posturi de conducere din Poliția Locală Tg Jiu au ajuns motiv de scandal, între consilierii PSD și cei ai PNL. Posturile au fost scoase, ieri, din organigrama Poliției Locale. Primarul Marcel Romanescu spune că existau prea multe scaune de șefi și că cei de la PSD nu vor desființarea lor, deoarece multe sunt ocupate politic. „Cei de la PSD nu doresc această schimbare și vor ca primăria să funcționeze așa cum se obișnuia în vremurile în care dețineau puterea. De aceea au și votat împotrivă, fără a avea argumente. Știu că există nemulțumiți și că cei care își pierd funcțiile de conducere încearcă să se folosească de ceilalți angajați, insinuând tot felul de scenarii, în speranța că vor putea bloca noua organigramă”, a fost poziția edilului.

În replică, aleșii PSD spun că nu au participat la votarea organigramei, deoarece o consideră făcută ilegal. Luis Popa spune că acțiunea consilierilor social democrați s-a bazat pe lipsa argumentației și acuză liberalii de discriminări, prin aprobarea noii organigrame. „Noi nu am votat împotriva organigramei, noi nu am participat la votarea organigramei, sunt două lucruri diferite. În același timp, am avut și argumente de ce am procedat așa, argumente ce se vor regăsi în procesul verbal al ședinței. În urma acestei reorganizări, o parte dintre persoanele din această clasă urmează sa fie transferate în cadrul primăriei?Acest răspuns mi-a ridicat câteva semne de întrebare, printre care cei care s-au ocupat de această reorganizare au știut de la început pe cine mută, de unde și unde va ajunge persoana respectiva”, sus’ine consilierul PSD, Luis Popa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Înorat
07:0418:14 EET
Se simt: 6°C
Vânt : 10km/h N
Umiditate : 49%
Presiunea aerului: 1027.77mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
16/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI