Connect with us

ACTUALITATE

Peste 10 mc de lemn tăiat ilegal în comuna Bălănești

Postat acum

on

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălănești s-au sesizat cu privire la faptul că în urmă cu trei zile, un bărbat, în vârstă de 63 ani, din municipiul Târgu Jiu, ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori, de pe un teren cu vegetație forestieră, situat în punctul ” Dealul Viilor ”, pe raza satului Glodeni, comuna Bălănești.

Din verificările și cercetările efectuate de polițiști la fața locului, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Jiu și Primăriei Comunei Bălănești, a reieșit faptul că în cursul zilei de 2 august a.c., bărbatul ar fi tăiat fără drept, cu ajutorul unui ferăstrău mecanic (drujbă), 26 de arbori din speciile frasin, salcâm, cireș și nuc, cu diametrele la cioată cuprinse între 10 cm și 24 cm, de pe un teren cu vegetație forestieră, proprietatea unui alt localnic, situat în afara fondului forestier național, arbori ce au fost abandonați lângă cioate. Volumul rezultat în urma tăierii ilegale a fost calculat la 3,15 m.c. și un prejudiciu de 587 lei.

În imediata apropiere, pe o altă suprafață de teren cu vegetație forestieră, situată de asemenea în afara fondului forestier național, au fost identificați ca dezrădăcinați din sol, alți 16 arbori, din speciile plop, frasin și cireș, cu diametre cuprinse între 12 cm și 48 cm și lungimi între 8 m și 16 m, de către aceeași persoană, cu ajutorul unui vehicul tip buldozer și abandonați la fața locului. Volumul total a fost stabilit la 7,8 m.c. și un prejudiciu de 1.529 lei.

Tot material lemnos existent la fața locului, a fost predat în custodie proprietarului terenului, până finalizarea cercetărilor și dispunerea unor măsuri legale.

S-a întocmit un dosar penal în cauză, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au venit conductele! Încep lucrările la Cîlnic, Telești, Rovinari și Bîlteni

Postat acum

on

De către

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lia Olguța Vasilescu spune că pe șantierul Firului II Isvarna-Craiova au ajuns conductele necesare, motiv pentru care antreprenorul va începe lucrările săptămâna viitoare, în județul Gorj.

”Încheiem această săptămână de lucru cu vești bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova: au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările. Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj”, spune primarul municipiului.

Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri. În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO. Aglomerație de la prima oră, la Rânca

Postat acum

on

De către

Cei care vor să urce în stațiunea Rânca, în acest week-end, trebuie să se aștepte din nou la cozi. În centrul stațiunii, în zona pârtiei și a teraselor, este aglomerație de la primele ore. Imaginile arată că turiștii au ieșit la zăpadă, profitând de vremea bună, după ce, în ultima săptămână, în zonă a fost viscol și drumul ce leagă Rânca de orașul Novaci a fost chiar închis. Cea mai mare problemă o constituie lipsa locurilor de parcare, pentru care nu s-a găsit încă o rezolvare. Așa că, persoanele care și-au planificat să meargă în zonă trebuie să ia în calcul acest aspect, pentru a nu fi nevoite să se întoarcă din drum.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR