Connect with us

ACTUALITATE

Peste 10 mc de lemn tăiat ilegal în comuna Bălănești

Postat acum

on

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălănești s-au sesizat cu privire la faptul că în urmă cu trei zile, un bărbat, în vârstă de 63 ani, din municipiul Târgu Jiu, ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori, de pe un teren cu vegetație forestieră, situat în punctul ” Dealul Viilor ”, pe raza satului Glodeni, comuna Bălănești.

Din verificările și cercetările efectuate de polițiști la fața locului, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Jiu și Primăriei Comunei Bălănești, a reieșit faptul că în cursul zilei de 2 august a.c., bărbatul ar fi tăiat fără drept, cu ajutorul unui ferăstrău mecanic (drujbă), 26 de arbori din speciile frasin, salcâm, cireș și nuc, cu diametrele la cioată cuprinse între 10 cm și 24 cm, de pe un teren cu vegetație forestieră, proprietatea unui alt localnic, situat în afara fondului forestier național, arbori ce au fost abandonați lângă cioate. Volumul rezultat în urma tăierii ilegale a fost calculat la 3,15 m.c. și un prejudiciu de 587 lei.

În imediata apropiere, pe o altă suprafață de teren cu vegetație forestieră, situată de asemenea în afara fondului forestier național, au fost identificați ca dezrădăcinați din sol, alți 16 arbori, din speciile plop, frasin și cireș, cu diametre cuprinse între 12 cm și 48 cm și lungimi între 8 m și 16 m, de către aceeași persoană, cu ajutorul unui vehicul tip buldozer și abandonați la fața locului. Volumul total a fost stabilit la 7,8 m.c. și un prejudiciu de 1.529 lei.

Tot material lemnos existent la fața locului, a fost predat în custodie proprietarului terenului, până finalizarea cercetărilor și dispunerea unor măsuri legale.

S-a întocmit un dosar penal în cauză, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vrei să mergi în Italia? Uite ce se întâmplă de la jumătatea lunii mai!

Postat acum

on

De către

Românii care vor să meargă în Italia, în această vară, o pot face, cu condiția să fie vaccinați. De la 15 mai, Guvernul Italian a anunțat că relaxează restricțiile și condițiile de intrare în țară. Restricţiile privind sosirile din statele UE expiră la jumătatea lunii în curs, iar premierul țării  declarat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID”, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Italia încearcă să îşi revină după o recesiune dură, cauzată de pandemie, iar turismul este unul din domeniile afectate. Autoritățile vor să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19. Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE, raportat la numărul populaţiei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sindicalist CEO: „Minerilor și energeticienilor, ieșiți odată în stradă!”

Postat acum

on

De către

Un lider de sindicat din CEO îi îndeamnă pe angajați să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile. Asta după ce primele salariaților, ce ar fi trebuit primite de 1 mai, au întârziat, din cauza lipsei banilor, cu care se confruntă compania. Nicu Bunoaica, unul dintre cei care protestează în Piața Prefecturii de trei luni, a făcut apel la colegii lui, pe care îi cheamă să se alăture protestatarilor. „În atenția minerilor și energeticienilor…Prima de 1300 lei, adică de 1 mai, va fi de 15 mai, datorită lipsei banilor. Minerilor și energeticienilor ieșiți odată în stradă și hai să rezolvăm problema CEO că va fi și mai rău. Treziți-vă fătălailor odată!”, a scris Nicu Bunoaica, pe pagina personală de socializare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au stat la coadă toată noaptea, pentru vaccinare

Postat acum

on

De către

S-a stat la cozi, azi-noapte, pentru vaccinare, după ce s-a dat startul campaniei și pe timpul nopții. În capitală, mii de persoane s-au imunizat, în centrele deschise non stop. Deși numărul celor care au trecut pragul acestora a fost destul de mare, autoritățile spun că timpul de așteptare nu a fost mai mare de un sfert de oră.

Vaccinarea se face fără programare, începând de azi, în toată țara.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR