Connect with us

ACTUALITATE

Peste 10 mc de lemn tăiat ilegal în comuna Bălănești

Postat acum

on

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălănești s-au sesizat cu privire la faptul că în urmă cu trei zile, un bărbat, în vârstă de 63 ani, din municipiul Târgu Jiu, ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori, de pe un teren cu vegetație forestieră, situat în punctul ” Dealul Viilor ”, pe raza satului Glodeni, comuna Bălănești.

Din verificările și cercetările efectuate de polițiști la fața locului, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Jiu și Primăriei Comunei Bălănești, a reieșit faptul că în cursul zilei de 2 august a.c., bărbatul ar fi tăiat fără drept, cu ajutorul unui ferăstrău mecanic (drujbă), 26 de arbori din speciile frasin, salcâm, cireș și nuc, cu diametrele la cioată cuprinse între 10 cm și 24 cm, de pe un teren cu vegetație forestieră, proprietatea unui alt localnic, situat în afara fondului forestier național, arbori ce au fost abandonați lângă cioate. Volumul rezultat în urma tăierii ilegale a fost calculat la 3,15 m.c. și un prejudiciu de 587 lei.

În imediata apropiere, pe o altă suprafață de teren cu vegetație forestieră, situată de asemenea în afara fondului forestier național, au fost identificați ca dezrădăcinați din sol, alți 16 arbori, din speciile plop, frasin și cireș, cu diametre cuprinse între 12 cm și 48 cm și lungimi între 8 m și 16 m, de către aceeași persoană, cu ajutorul unui vehicul tip buldozer și abandonați la fața locului. Volumul total a fost stabilit la 7,8 m.c. și un prejudiciu de 1.529 lei.

Tot material lemnos existent la fața locului, a fost predat în custodie proprietarului terenului, până finalizarea cercetărilor și dispunerea unor măsuri legale.

S-a întocmit un dosar penal în cauză, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuze electrice, la Rânca. Când intră în circuit

Postat acum

on

De către

Patru autobuze electrice urmează să ajungă la Novaci, pentru a fi introduse în circulație, pe traseul spre Rânca. Investiția în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, de modernizare a transportului public în comun în orașul Novaci, a ajuns la un procent de realizare de 30%. Proiectul prevede amenajarea a două autogări și o autobază. Primarul Dumitru Leuștean spune că autobuzele electrice trebuie să ajungă în Novaci, la finalul acestui an, iar cursele vor începe de anul viitor, atunci fiind și termenul de finalizare a proiectului de cinci milioane de euro.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Penitenciarul Târgu Jiu: 120 de angajați refuză munca suplimentară

Postat acum

on

De către

Se strâng semnături la Penitenciarul Târgu Jiu împotriva muncii suplimentare. Deja 120 de angajați au semnat pentru acțiunile de protest care vor urma, salariații fiind pregătiți pe 31 mai sa nu mai intre la muncă.

De altfel, prima acțiune a SNPP va fi pe 31 mai – încetarea activității (refuzul muncii suplimentare în toată Politia Penitenciară).

Acțiunea va fi declanșată de SNPP – organizația sindicală majoritară din Poliția Penitenciară (filiale în 45 de unități) și celelalte sindicate afiliate la Federația PUBLISIND (Penitenciarele Iași, Pelendava, Satu-Mare, Brăila, Mărgineni). Federațiile sindicale FSSP și FPP intră alături de SNPP în acțiune. Efectivele de membri de sindicat implicați: peste 8000 de polițiști de penitenciare dintr-un total de 12500. „Toate organizațiile sindicale precum și salariații nesindicalizați se pot asocia în scopul unei acțiuni comune – SNPP pune la dispoziție în mod transparent documentația necesară”, transmit sindicaliștii din Penitenciarul Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Foto: Canalizarea din fața Mall-ului nu a făcut față unui ropot de ploaie

Postat acum

on

De către

Trecerea de pietoni din zona mall-ului din Târgu Jiu dar și sensul giratoriu au fost inundate după un ropot de ploaie care s-a manifestat în zonă, în urmă cu scurt timp.

Cetățenii care au trecut prin zonă au remarcat că nu mai pot trece prin zonă dar și că s-a înfundat canalizarea.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR