Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

”Primărița” Nodea, propulsată de Romanescu într-o sinecură la o societate din portofoliul Ministerului Economiei

Postat acum

on

Ramona Nodea, mâna dreaptă a primarului Marcel Romanescu, a primit, la începutul acestui an, un post în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale SA (SNAM), pentru a da bine la CV, dar și pentru a-și completa veniturile salariale din postura de șef serviciu, în cadrul aparatului de specialitate al edilului municipiului Tg-Jiu, care se cifrează în jurul a 10.000 de lei lunar, cu indemnizația de administrator provizoriu la societatea aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), în cuantum de 5.100 de lei.

Nodea a fost numită printr-o dispoziție verbală a ministrului liberal al Economiei, Virgil Popescu, după ce primarul Romanescu i-a reproșat acestuia că nu l-a consultat la momentul numirii unor supraveghetori în CS al CE Oltenia, însă a fost revocată la scurt timp.

Claudiu Matei

Angajată în Primăria Târgu-Jiu, la începutul anului 2018, pe postul de consilier personal al primarului Marcel Romanescu și ajunsă, într-o perioadă relativ scurtă, în funcția de șef serviciu, iar la un moment dat, devenise persoana care-i preluase aproape toate prerogativele edilului, fiind ”alintată” de presă cu apelativul ”primărița”, Ramona Nodea a dorit să bifeze în CV și o poziție mai corporatistă.

La finele anului trecut, primarul Marcel Romanescu le-a imputat, public, colegilor săi liberali că nu a fost consultat în momentul în care s-a decis susținerea lui Iulian Popescu și a lui Alex Ionescu în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia.

La scurt timp după reproșurile lui Romanescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a oferit posibilitatea edilului de Tg-Jiu și președinte al organizației municipale a PNL să-și plaseze și el un om al său într-o sinecură, prilej perfect pentru ca Ramona Nodea să-și îndeplinească visul.

”Primărița” a fost numită, prin dispoziție verbală a ministrului Economiei, în poziția de administrator provizoriu la Societatea Națională a Apelor Minerale SA (SNAM), aflată în subordinea ANRM.

Potrivit unor surse publice, Consiliului de Administrație SNAM trebuia să-l ”execute”, în ședința din 15 ianuarie a.c., pe directorul general al societății, însă Nodea și un alt administrator nu s-au conformat și au refuzat să voteze, deși cel care se autointitulase președinte al CA explicase că are ordin de la ministrul Economiei să-l schimbe pe cel numit de PSD la conducerea societății.

În 10 februarie a.c., visul frumos s-a terminat și Ramona Nodea a fost revocată din poziția de membru în CA al SNAM, iar pentru ”munca” depusă a încasat o indemnizație de 1.491 de lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fiul lui Traian Pătrășcoiu, la un pas să preia locul Doinei Isar la SGA Gorj

Postat acum

on

De către

Conducerea SGA Gorj a transmis referatul de numire în funcția, lăsată vacantă de către Doina Isar de inginer șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor, pentru Șerban Pătrășcoiu. Acesta este fiul șefului de la Aparegio și lucrează de șapte ani la Inspecție în cadrul SGA Gorj, după ce anterior a prestat, pentru scurt timp, la Biroul Tehnic.

În prezent, Șerban Pătrășcoiu este inspector în cadrul Biroului Inspecția Apelor. Nu se laudă cu amenzi date singur ci, doar in echipa cu colegii de la Craiova, acesta fiind inginer cu specializare instalații fitosanitare. Promovarea lui Șerban Pătrășcoiu este vehiculată însă de mai mult timp, încă de când postul avea ocupant pe Doina Isar care însă abia recent a intrat la pensie. Postul va fi ocupat în interimat până la organizarea unui concurs.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

S-a aprobat protestul șoferilor de la Brănești! Au venit jandarmii

Postat acum

on

De către

Protestul cetățenilor din Brănești, care va avea loc duminică de la orele 12.00 pe drumul dintre Capu Dealului și Bibești, drum județean plin de gropi, a fost aprobat astăzi de către jandarmerie. De altfel, la Brănești au venit astăzi reprezentanții IJJ Gorj care au avizat acest protest cerut de cetățeni ai comunei dar neaprobat de autoritatea locală.

Cetățenii nemulțumiți, conducători auto, vor mărșălui duminică pe acest drum pentru a atrage atenția autorităților că drumul le aduce doar prejudicii în privința autoturismelor și că s-au săturat de promisiuni.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Bombă: INFP cere bani pentru a oferi informații despre cutremure! FOTO

Postat acum

on

Institutul Național pentru Fizica Pământului solicită plata unor taxe, în cazul în care se doresc informații detaliate despre cutremurele înregistrate în România. INFP este o instituție finanțată de stat și folosește stații seismice cumpărate cu bani de la buget. Informațiile provenite de la stațiile seismice sunt de interes public major și nu ar trebui să fie supuse taxării.

„Urșii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului cer bani dacă vrei detalii despre cutremurele înregistrate cu aparatura cumpărată din bugetul de stat, mai mult cer bani și pentru „manopera” de citire a datelor, citire făcută de un angajat plătit din, ați ghicit, bugetul de stat.
De ce fac asta?
Simplu, să nu ii streseze nimeni.
PS: Stațiile amplasate în Gorj, acum o lună, nu apar în listă!”, conform unei postări de pe contul lui Cristi Tudor, gorjean din Lelești, care a dorit informații suplimentare despre seismele din Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR