Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

”Primărița” Nodea, propulsată de Romanescu într-o sinecură la o societate din portofoliul Ministerului Economiei

Postat acum

on

Ramona Nodea, mâna dreaptă a primarului Marcel Romanescu, a primit, la începutul acestui an, un post în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale SA (SNAM), pentru a da bine la CV, dar și pentru a-și completa veniturile salariale din postura de șef serviciu, în cadrul aparatului de specialitate al edilului municipiului Tg-Jiu, care se cifrează în jurul a 10.000 de lei lunar, cu indemnizația de administrator provizoriu la societatea aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), în cuantum de 5.100 de lei.

Nodea a fost numită printr-o dispoziție verbală a ministrului liberal al Economiei, Virgil Popescu, după ce primarul Romanescu i-a reproșat acestuia că nu l-a consultat la momentul numirii unor supraveghetori în CS al CE Oltenia, însă a fost revocată la scurt timp.

Claudiu Matei

Angajată în Primăria Târgu-Jiu, la începutul anului 2018, pe postul de consilier personal al primarului Marcel Romanescu și ajunsă, într-o perioadă relativ scurtă, în funcția de șef serviciu, iar la un moment dat, devenise persoana care-i preluase aproape toate prerogativele edilului, fiind ”alintată” de presă cu apelativul ”primărița”, Ramona Nodea a dorit să bifeze în CV și o poziție mai corporatistă.

La finele anului trecut, primarul Marcel Romanescu le-a imputat, public, colegilor săi liberali că nu a fost consultat în momentul în care s-a decis susținerea lui Iulian Popescu și a lui Alex Ionescu în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia.

La scurt timp după reproșurile lui Romanescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a oferit posibilitatea edilului de Tg-Jiu și președinte al organizației municipale a PNL să-și plaseze și el un om al său într-o sinecură, prilej perfect pentru ca Ramona Nodea să-și îndeplinească visul.

”Primărița” a fost numită, prin dispoziție verbală a ministrului Economiei, în poziția de administrator provizoriu la Societatea Națională a Apelor Minerale SA (SNAM), aflată în subordinea ANRM.

Potrivit unor surse publice, Consiliului de Administrație SNAM trebuia să-l ”execute”, în ședința din 15 ianuarie a.c., pe directorul general al societății, însă Nodea și un alt administrator nu s-au conformat și au refuzat să voteze, deși cel care se autointitulase președinte al CA explicase că are ordin de la ministrul Economiei să-l schimbe pe cel numit de PSD la conducerea societății.

În 10 februarie a.c., visul frumos s-a terminat și Ramona Nodea a fost revocată din poziția de membru în CA al SNAM, iar pentru ”munca” depusă a încasat o indemnizație de 1.491 de lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR