Connect with us

POLITICĂ

Matrapazlâcuri pe bandă, la Salubris Gilort! Directoarea Dumitrașcu se joacă cu șomajul angajaților

Postat acum

on

Maria Dumitrașcu, directoarea pesedistă a Salubris Gilort Târgu-Cărbunești, scrie, de zor, liste pentru a băga în șomaj, în zilele următoare, între 7-10 salariați pe care nu-i agrează, în timp ce pentru rudele și apropiații din firmă pregătește actele pentru șomajul tehnic. Deja 5 salariați, printre aceștia aflându-se doi fini de-ai directoarei, au dispărut luni de la locul de muncă, colegii susținând că respectivii ar fi fost băgați, ilegal, în șomaj tehnic. De altfel, Dumitrașcu ar fi prezentat lista și primarului orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, edilul spunându-i acesteia că șomajul tehnic nu este legal, motiv pentru care, vineri, cel târziu luni, ar trebui să revină la muncă cei 5. Cu toate acestea, Dumitrașcu nu renunță să-și trimită subalternii în șomaj, deși, urmare a managementului său defectuos, firma a fost amendată usturător de Garda de Mediu, asta, în timp ce salariații lucrează în condiții improprii, la Salubris fiind practicat sclavagismul.

În luna decembrie, directoarea de la Salubris și-a trimis angajații în șomaj, lucru greșit, asupra căruia a revenit după ce a fost trasă de mânecă de fostul viceprimar Ion Fugaru și de ITM. La trei luni după eroarea pentru care nu a fost sancționată, Dumitrașcu a revenit, iar, la șomaj, aproape 10 angajați fiind trecuți pe lista neagră, chiar dacă au probleme sociale, pentru a fi trimiși iar acasă. La serviciu vor rămâne, în schimb, rubedeniile directoarei pesediste, nora, ginerele și sumedenia de fini și consăteni de la Berlești, angajați de fosta primăriță la Salubris pentru creșterea capitalului ei electoral. Asta, știindu-se faptul că respectiva visează la un mandat de primar de Berlești, după ce a pierdut primăria la alegerile din 2016.
În paralel, directoarea a mai făcut o listă pentru șomajul tehnic, pe care l-ar fi încercat deja, cu cinci salariați, care de luni nu au mai venit la muncă. Evident că procedura a fost aprobată de primarul Birău, apoi s-a dat înapoi, pe motiv că aceasta nu ar legală, Fugaru intervenind, iar, în cauză.

Țiganii, la putere

Salariații, în jur de 15, care lucrează la munca de jos, sortând în condiții greu de imaginat, sticlă, peturi și hârtie, fără cizme ori bocanci ori fără mănuși, cu o bandă care nu mai funcționează de anul trecut, cu vestiarele fără apă caldă și căldură, fiind ținuți ca animalele în frig și mizeri, cu un salariu de rahat, plătit în trei tranșe, se gândesc cu groază la ziua de mâine.
Oamenii intenționează să se adreseze ITM Gorj, asta pentru că nici salariul pe februarie nu l-au primit întreg nici la această oră, considerând că directoarea își bate joc de ei și de familiile lor, muncindu-i ca pe sclavi, fie în picioare, fie aplecați, în frig și noroi, fără să le ofere condiții decente de muncă, aceasta nefiind capabilă să repare nici măcar centrala termică care s-a stricat de ceva timp, muncitorii schimbându-se în frig, sau stând în temperaturi extrem de scăzute. De Coronavirus ce să mai vorbim, dacă lucrătorii nu au nici măcar apă caldă să se spele.
Mai mult, Dumitrașcu este acuzată că face afaceri cu cetățeni de etnie romă cărora le încarcă tirurile cu produsele selectate de angajații firmei, în timp ce pierde contracte cu primăriile, cu intenție. De altfel, se pare că e la un pas de pierderea contractului cu Primăria Țicleni, după ce a pierdut alte 10 contracte cu alte UAT-uri în ultimul timp. Ultimul tir care a plecat miercuri seara de la Salubris aparține unui anume Fernando de la Târgu-Jiu, cetățean de etnie romă aflat în strânse legături cu șefa Salubris.
În cauză, ar fi cazul să ancheteze toate aceste nereguli organele de cercetare penală, deoarece ce spun salariații că s-ar petrece în firma CL Târgu-Cărbunești este de noaptea minții.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Drapelul României, lung de o sută de metri, desfășurat de liberali la Târgu Jiu, Rovinari și Motru

Postat acum

on

De către

Un drapel național al României, lung de 100 de metri, a fost desfășurat de liberalii gorjeni în Parcul Central din Târgu Jiu, pe Calea Eroilor și în Parcul Coloanei, celebrând Ziua Națională.

Același drapel a ajuns și la Motru și la Rovinari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un lider PNL și-a dat demisia și a făcut un partid nou

Postat acum

on

De către

Fostul vicepreședinte PNL, Ben-Oni Ardelean, a format un nou partid. Deputatul din județul Hunedoara a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că părăsește Partidul Național Liberal, pentru un nou proiect politic, o platformă conservatoare. Presa centrală a anunțat, pe surse, că denumirea noii formațiuni, cu care ex-liderul liberal vrea să intre în campania electorală de anul viitor, este PACE.
În PNL există, în ultima perioadă, tot mai mulți membri nemulțumiți de modul în care este gestionat partidul de actuala conducere. Din filialele din țară au fost anunțate sute de plecări ale membrilor, printre care numeroși primari.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputat de Gorj, protest împotriva violenței asupra femeilor

Postat acum

on

De către

Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a îmbrăcat, azi, un tricou cu mesaj împotriva violenței asupra femeilor. Parlamentarul PSD a mers în plenul Parlamentului cu un tricou negru, pe care scria ”Stop violenței împotriva femeilor” și care afișa numărul de telefon, la care victimele violenței domestice pot să sune. ”Statisticile arată că, la fiecare 12 minute, o persoană este victima violenței, iar cele mai multe dintre victime, 66%, sunt femei. Alături de colegii mei din PSD, am tras un semnal de alarmă, legat de această situație, în plenul Parlamentului. Combaterea violenței, că este fizică, de limbaj sau de orice altă natură, este o obligație a autorităților din fiecare stat civilizat. PSD rămâne un susținător al protejării victimelor și persoanelor vulnerabile. Avem obligație, legală și morală, să ajutăm aceste persoane și să le învățăm să-și ceară drepturile”, a transmis deputatul Claudiu Manta.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!