Connect with us

POLITICĂ

Matrapazlâcuri pe bandă, la Salubris Gilort! Directoarea Dumitrașcu se joacă cu șomajul angajaților

Postat acum

on

Maria Dumitrașcu, directoarea pesedistă a Salubris Gilort Târgu-Cărbunești, scrie, de zor, liste pentru a băga în șomaj, în zilele următoare, între 7-10 salariați pe care nu-i agrează, în timp ce pentru rudele și apropiații din firmă pregătește actele pentru șomajul tehnic. Deja 5 salariați, printre aceștia aflându-se doi fini de-ai directoarei, au dispărut luni de la locul de muncă, colegii susținând că respectivii ar fi fost băgați, ilegal, în șomaj tehnic. De altfel, Dumitrașcu ar fi prezentat lista și primarului orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, edilul spunându-i acesteia că șomajul tehnic nu este legal, motiv pentru care, vineri, cel târziu luni, ar trebui să revină la muncă cei 5. Cu toate acestea, Dumitrașcu nu renunță să-și trimită subalternii în șomaj, deși, urmare a managementului său defectuos, firma a fost amendată usturător de Garda de Mediu, asta, în timp ce salariații lucrează în condiții improprii, la Salubris fiind practicat sclavagismul.

În luna decembrie, directoarea de la Salubris și-a trimis angajații în șomaj, lucru greșit, asupra căruia a revenit după ce a fost trasă de mânecă de fostul viceprimar Ion Fugaru și de ITM. La trei luni după eroarea pentru care nu a fost sancționată, Dumitrașcu a revenit, iar, la șomaj, aproape 10 angajați fiind trecuți pe lista neagră, chiar dacă au probleme sociale, pentru a fi trimiși iar acasă. La serviciu vor rămâne, în schimb, rubedeniile directoarei pesediste, nora, ginerele și sumedenia de fini și consăteni de la Berlești, angajați de fosta primăriță la Salubris pentru creșterea capitalului ei electoral. Asta, știindu-se faptul că respectiva visează la un mandat de primar de Berlești, după ce a pierdut primăria la alegerile din 2016.
În paralel, directoarea a mai făcut o listă pentru șomajul tehnic, pe care l-ar fi încercat deja, cu cinci salariați, care de luni nu au mai venit la muncă. Evident că procedura a fost aprobată de primarul Birău, apoi s-a dat înapoi, pe motiv că aceasta nu ar legală, Fugaru intervenind, iar, în cauză.

Țiganii, la putere

Salariații, în jur de 15, care lucrează la munca de jos, sortând în condiții greu de imaginat, sticlă, peturi și hârtie, fără cizme ori bocanci ori fără mănuși, cu o bandă care nu mai funcționează de anul trecut, cu vestiarele fără apă caldă și căldură, fiind ținuți ca animalele în frig și mizeri, cu un salariu de rahat, plătit în trei tranșe, se gândesc cu groază la ziua de mâine.
Oamenii intenționează să se adreseze ITM Gorj, asta pentru că nici salariul pe februarie nu l-au primit întreg nici la această oră, considerând că directoarea își bate joc de ei și de familiile lor, muncindu-i ca pe sclavi, fie în picioare, fie aplecați, în frig și noroi, fără să le ofere condiții decente de muncă, aceasta nefiind capabilă să repare nici măcar centrala termică care s-a stricat de ceva timp, muncitorii schimbându-se în frig, sau stând în temperaturi extrem de scăzute. De Coronavirus ce să mai vorbim, dacă lucrătorii nu au nici măcar apă caldă să se spele.
Mai mult, Dumitrașcu este acuzată că face afaceri cu cetățeni de etnie romă cărora le încarcă tirurile cu produsele selectate de angajații firmei, în timp ce pierde contracte cu primăriile, cu intenție. De altfel, se pare că e la un pas de pierderea contractului cu Primăria Țicleni, după ce a pierdut alte 10 contracte cu alte UAT-uri în ultimul timp. Ultimul tir care a plecat miercuri seara de la Salubris aparține unui anume Fernando de la Târgu-Jiu, cetățean de etnie romă aflat în strânse legături cu șefa Salubris.
În cauză, ar fi cazul să ancheteze toate aceste nereguli organele de cercetare penală, deoarece ce spun salariații că s-ar petrece în firma CL Târgu-Cărbunești este de noaptea minții.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Premierul Ciucă cere verificarea tuturor contractelor de transport din CEO

Postat acum

on

De către

În cadrul ședinței de guvern de astăzi, premierul Nicolae Ciucă a discutat despre ancheta privind tragedia de la cariera minieră Jilţ Sud. El a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să fie verificate toate contractele de achiziţii de la Complexul Energetic Oltenia. 

Ciucă le-a cerut miniştrilor Energiei şi Muncii să prezinte şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare un termen până la care vor pune în aplicare un plan de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi privind securitatea muncii la Complexul Energetic Oltenia. El le-a mai solicitat celor doi miniştri să continue să furnizeze organelor de anchetă toate datele necesare privind accidentul de muncă produs la Cariera Jilţ din judeţul Gorj.

„Vă solicit ambilor miniştri ca în perioada imediat următoare şi o să-mi prezentaţi în şedinţa de lucru de săptămâna viitoare termenul până la care, împreună, vă veţi asigura de verificarea şi implementarea tuturor măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia, dar şi în celelalte structuri în care trebuie să urmărim modul în care se îmbunătăţesc condiţiile de muncă şi securitatea muncii. De asemenea, activitatea va fi extinsă în toate unităţile de producţie a energiei electrice subordonate Ministerului Energiei”, a declarat Nicolea Ciucă, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

Șeful Executivului le-a cerut instituţiilor statului să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar, astfel încât cei care vor fi găsiţi vinovaţi să suporte pedepsele. „Aştept săptămâna viitoare termenul pe care vi-l asumaţi astfel încât să avem asigurată punerea în aplicare a acestui plan. Şi, desigur, continuăm activităţile prin care împreună veţi pune la dispoziţia organelor de cercetare penală documentaţiile necesare, astfel încât cei vinovaţi să suporte rigorile legii”, a mai spus Ciucă. El a amintit că în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută a cerut ca Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii să facă demersurile necesare pentru a depista cauzele producerii accidentului de la Jilţ şi a condiţiilor de muncă.

„Totodată, am solicitat tuturor instituţiilor statului să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar, astfel încât cei care vor fi găsiţi vinovaţi să suporte pedepsele în conformitate cu prevederile legale. În acelaşi timp, am cerut control detaliat în ceea ce priveşte respectarea normelor de siguranţa muncii şi pe baza raportului preliminar, raportul este la Guvern, transmis de către cele două ministere, aşa cum am solicitat”, a explicat Nicolae Ciucă.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Deputat de Gorj: Sub conducerea lui Virgil Popescu, la CEO au murit 7 oameni

Postat acum

on

De către

Un deputat de Gorj îl acuză pe ministrul Energiei de nepăsare. Claudiu Manta (PSD) spunecă sub conducerea liberală a lui Virgil Popescu, la Complexul Energetic Oltenia au murit 7 oameni iar alți 56 de muncitori au fost de răniți, din cauza condițiilor improprii de muncă. Parlamentarul îl acuză pe ministru de ”indiferență, minciună și nepăsare” și că a rămas impasibil la toate semnalele primite despre starea dramatică a mineritului și energiei pe cărbune. „Aroganța și indiferența, minciuna și nepăsarea vă sunt caracteristice. Atât dumneavoastră cât și mai proaspătului liberal Ion Iordache care, de dragul imaginii, aruncă cu vorbe așa cum făcea odată altcineva care dădea vina mereu pe PSD-eee. După ce v-ați asumat conducerea CE Oltenia ca fiind liberală, domnule Iordache cum puteți să dați vina pe PSD pentru tragedia de la Jilț?”, a scris Manta, pe pagina de socializare.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Noul director din CEO, acuzat de ilegalități

Postat acum

on

De către

Acuze la adresa noului membru al directoratului din CEO, Constantin Trufelea. Acesta este acuzat că a „acoperit” ilegalități, la subunitatea la care a fost șef, până când a fost propulsat în conducerea companiei, pe criterii politice, de liderii PNL. Trufelea a ocupat, până acum, poziția de șef la Unitatea Minieră de Carieră Roșia. Fostul membru în Consiliul de Supraveghere al CE, Gabriel Giorgi, a declarat, în emisiunea Dilemele Zilei, de la Tele3, că sub conducerea lui Trufelea, în depozitele subunității a fost depus cărbune amestecat cu pământ.”Vii si-l pui pe Trufelea, care a avut accident mortal în carieră. La ăla nu contează? Mai mult, îl pui pe Trufelea care ți-a băgat, în ultimele luni, jumate pământ, jumate cărbune în termocentrale. La depozitul din Roșia punea pământul și după, punea cărbune peste, să nu vadă lumea că e steril”, a declarat Gabriel Giorgi.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR