Connect with us

EVENIMENTE

Ca la noi, la nimeni! Spitalul pus să preia pacienții cu Coronavirus nu are medici

Postat acum

on

Singurul spital din Gorj, stabilit de minister ca unitate suport, pentru primirea pacienților cu Coronavirus, nu are suficienți medici. Și problemele nu se opresc aici. În plină pandemie, mai multe cadre medicale au ales să plece, speriate să se pot îmbolnăvi.
Spitalul din Târgu Cărbunești va trebui să interneze toate cazurile de persoane depistate cu Coronavirus din județul Gorj. Problemele abia acum încep. Unitatea nu are personal suficient și, ca în numeroase spitale din țară, după decretarea stării de urgență, unii angajați fie și-au dat demisia, fie s-au pensionat. Secția de Terapie Intensivă, cea care ar trebui să preia pacienții cu complicații, care au insuficiență respiratorie și trebuie ventilați mecanic, este “descoperită”. Aici este nevoie de doi medici, însă deficit se înregistrează și la secțiile Pediatrie, Neonatologie și Ginecologie. În ultimele două săptămâni, patru cadre medicale s-au cerut la pensie, desi până acum nici nu voiau să se gândească la această variantă, cu toate că aveau între 65 și 70 de ani. Pe lângă cei care au ales să se pensioneze, de teamă să nu-I prindă epidemia de Coronavirus în spital și să fie nevoiți să se izoleze la locul de muncă, alți doi angajați și-au dat demisiile, iar două cadre medicale s-au transferat, la spitale mai mici din județ, unde cred că vor fi mai ferite de cazurile de Covid. Managerul spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, spune că a cerut Direcției de Sănătate Publică, să transfere la unitatea ce va prelua pacienții cu Coronavirus, mai mulți medici. Doi și-au exprimat deja acordul și vor fi relocați la Terapie Intensivă. Unul dintre medicii care au acceptat să înfrunte pandemia, chiar în centrul de carantinare-tratament, vine din Craiova.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Recidivist, trimis în judecată pentru tentativă de omor

Postat acum

on

De către

Un gorjean, recidivist, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ce l-a bătut cu pumnii și picioarele pe un consătean din Dănciulești, cu care era în conflict. Victima a suferit leziuni interne și a fost operată de urgență.
”În după-amiaza zilei de 04.11.2023, în jurul orelor 16:04, pe fondul unei stări conflictuale recente (un conflict fizic minor desfășurat anterior la localul aparținând SC RALSOFAD SRL din aceiași localitate), inculpatul C.E., aflat în stare de recidivă, după ce s-a întâlnit cu persoana vătămată D.I., pe Strada Principală din satul Obârșia, comuna Dănciulești, județul Gorj, l-a lovit puternic și repetat pe aceasta, cu pumnii și mai ales cu picioarele, în zona toraco-abdominală, provocându-i astfel leziuni interne grave care i-au pus în pericol viața şi care, fără intervenţia chirurgicală de urgenţă, ar fi condus în mod previzibil la deces”, arată un comunicat emis de procurorii gorjeni.
În data de 05.11.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi reţinerea acestuia pe o durată de 24 de ore, ulterior cerând arestarea preventivă a agresorului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Trei drumuri din Gorj, închise până la primăvară

Postat acum

on

De către

Trei sectoare de drum din județul Gorj vor fi închise pe timpul iernii. Consiliul Județean a anunțat măsuri speciale, după o analiză. Reprezentanții județului au anunțat că traficul pe cele trei drumuri va rămâne blocat până la data de 15 martie 2024.
Drumurile închise sunt: DJ 664 Schela – limita județului Hunedoara;
DJ 672C Runcu – Cheile Sohodolului – limita județului Hunedoara; DJ 662 Vladimir – Hurezani.
Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că măsura a fost luată pentru a preîntâmpina eventuale accidente.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Târgu Jiu: Accident la Dacorex, două mașini lovite

Postat acum

on

De către

Un accident rutier a avut loc în urmă cu cinsprezece minute in Târgu Jiu, lângă Dacorex. Participanții la trafic semnalează că sunt două mașini lovite, un BMW și o Honda. Nu ar fi victime ci doar pagube materiale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!