Connect with us

ULTIMA ORĂ

ACȚIUNI DE INTERVENȚIE FĂCUTE DE ISU GORJ

Postat acum

on

În perioada 20-22 decembrie 2019, echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate și au intervenit la 54 situații de urgență, constând în: 47 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, 4 incendii, o intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI la o conductă de gaze avariată în urma unui accident rutier, o intervenție pentru deblocarea ușii unui apartament și o intervenție desfășurată în cooperare cu IPJ Gorj pentru căutarea unei persoane dispărute.
1. Incendiu casă de locuit comuna Cătunele.Sâmbătă, 21 decembrie 2019, în jurul orei 17:20 ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă în comuna Cătunele, sat Steic.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta în interiorul locuinței.Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars obiecte de mobilier din cele două camere și materiale textile.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jarul sau scânteiile căzute dintr-o sobă.
2. Incendiu anexă gospodărească în comuna Baia de Fier, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, duminică 22.12.2019, la o anexă gospodărescă în comuna Baia de Fier, satul Cernădia.La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, echipajul constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească – adăpost de animale. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 18 m² și aproximativ 1,5 tone plante furajere.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
3. Incendiu casă de locuit comuna IoneștiDuminică, 22 decembrie 2019, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă din
comuna Ionești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la una dintre încăperile locuinței.Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvată casa de locuit. Au ars peretele și tavanul camerei, în jurul coșului de fum, pe o suprafață de aproximativ 3 m².Cauza probabilă a incendiului o reprezintă coșul de fum amplasat necorespunzător de față de materialele combustibile.
4. Incendiu anexă gospodărească în comuna Plopșoru.În data de 22.12.2019, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodărescă în comuna Plopșoru, satul Sărdănești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească.S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars: acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 40 m²; un m³ lemn de foc și aproximativ 300 kg cereale.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi angajări la CEO

Postat acum

on

De către

Complexul Energetic Oltenia face noi angajări, însă de această dată caută specialiști. Compania a mai angajat, în această vară, 600 de muncitori necalificați. Anumite sectoare de activitate se confruntă cu lipsa personalului, motivul fiind că angajații cu experiență ies la pensie. De la 1 noiembrie, Complexul Energetic Oltenia și-a propus să încadreze toți absolvenții de învățământ dual promoția 2022, dacă sunt certificați în anumite meserii. În fapt este vorba de clasele susținute în baza unui protocol de colaborare semnat între Inspectoratele școlare din Gorj și Dolj și Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de o clasă de 20 de locuri pentru meseria de sudor la Liceul Tehnologic din Motru, 25 de locuri de mecanic utilaje la Liceul Rovinari, 21 de locuri de electrician la Liceul din Mătăsari, precum și 17 locuri de operator cazane, turbine și instalații de termoficare la Liceul Energetic din Craiova. Toți absolvenții pot depune dosarele cu cererile de angajare până la data de 17 octombrie, la sediul Complexului Energetic Oltenia, din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Rețeaua de apă din Tismana, extinsă în trei sate

Postat acum

on

De către

Trei sate ale localității Tismana vor fi racordate la rețeaua de apă. Autoritățile anunță că au început lucrările la extinderea și reabilitarea rețelei de apă din satele Topesti, Vâlcele, Gornovița. „În paralel cu această lucrare, o să demaram și execuția la rețeaua de canalizare pe tronsonul de la stația de epurare stradă Islaz (Motel Tismana) până la mănăstirea Tismana, pe ambele sensuri de mers, stânga și dreapta”, a anunțat primarul din Tismana, Narcis Petre Remetea.

Edilul își cere scuze pentru disconfortul creat și promite că va urmări personal desfășurarea lucrărilor.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Cărbune pe carosabil, amendă 2000 de lei

Postat acum

on

De către

Polițiștii locali din Târgu Jiu au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru ocuparea ilegală a părții carosabile prin depozitarea de cărbune.

De asemenea, contravenientul are obligația de a elibera carosabilul în cel mai scurt timp, pentru siguranța participanților la trafic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR