Connect with us

ULTIMA ORĂ

ACȚIUNI DE INTERVENȚIE FĂCUTE DE ISU GORJ

Postat acum

on

În perioada 20-22 decembrie 2019, echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate și au intervenit la 54 situații de urgență, constând în: 47 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, 4 incendii, o intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI la o conductă de gaze avariată în urma unui accident rutier, o intervenție pentru deblocarea ușii unui apartament și o intervenție desfășurată în cooperare cu IPJ Gorj pentru căutarea unei persoane dispărute.
1. Incendiu casă de locuit comuna Cătunele.Sâmbătă, 21 decembrie 2019, în jurul orei 17:20 ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă în comuna Cătunele, sat Steic.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta în interiorul locuinței.Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars obiecte de mobilier din cele două camere și materiale textile.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jarul sau scânteiile căzute dintr-o sobă.
2. Incendiu anexă gospodărească în comuna Baia de Fier, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, duminică 22.12.2019, la o anexă gospodărescă în comuna Baia de Fier, satul Cernădia.La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, echipajul constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească – adăpost de animale. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 18 m² și aproximativ 1,5 tone plante furajere.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
3. Incendiu casă de locuit comuna IoneștiDuminică, 22 decembrie 2019, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă din
comuna Ionești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la una dintre încăperile locuinței.Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvată casa de locuit. Au ars peretele și tavanul camerei, în jurul coșului de fum, pe o suprafață de aproximativ 3 m².Cauza probabilă a incendiului o reprezintă coșul de fum amplasat necorespunzător de față de materialele combustibile.
4. Incendiu anexă gospodărească în comuna Plopșoru.În data de 22.12.2019, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodărescă în comuna Plopșoru, satul Sărdănești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească.S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars: acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 40 m²; un m³ lemn de foc și aproximativ 300 kg cereale.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Zeci de hectare, cuprinse de flăcări. Incendii în trei localități

Postat acum

on

De către

Trei incendii de vegetație au izbucnit, sâmbătă seara, în trei comunei din județul Gorj. Focul s-a întins cu repeziciune și a mistuit zeci de hectare de vegetație uscată. Pompierii au intervenit în localitățile Bustuchin, Samarinești și Turceni. În ultimul caz, flăcările s-au putut vedea de la câțiva kilometri distanță, fiind foarte întins ca suprafață, la periferia satului Murgești. În comuna Samarinești, echipajele de intervenție au avut probleme,  din cauza accesului greu în zona în care se manifesta incendiul.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la Piața Centrală. Circulație îngreunată

Postat acum

on

De către

Circulația este blocată pe o bandă, în zona Pieței Mari, din Târgu Jiu. Două autoturisme s-au ciocnit, în sensul giratoriu. În urma impactului, mașinile au fost „șifonate”, însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Paranghelii, cu lăutari, la pensiunile primarului și fostului viceprimar! Medicii, în prima linie la sindrofiile interzise!

Postat acum

on

De către

În plină pandemie, când cazurile de Covid-19 sunt, din nou, aproape de un nou vârf, când toate petrecerile sunt interzise, comuna Stănești pare că e pe un alt tărâm. La pensiunea fostului viceprimar Dumitru Tănase Apostu era mare chef la care participau mai multe cadre medicale din Spitalul Tg-Jiu, fără nicio teamă de Omicron.

Și la pensiunea fiului primarului Constantin Bicheru petrecerea stătea să înceapă. Aproximativ 30 de autoturisme erau parcate în jurul clădirii, iar invitații așteptau vedeta serii să-i binedispună. La ce lume bună era în zonă, nu-i de mirare că pe acolo n-a călcat niciun picior de polițist, deși ”a reclamat cineva…”

 

În România, din 6 ianuarie a.c., este în vigoare Hotărârea Guvernului nr.34, pentru diminuarea impactului tipului de risc epidemiologic, care a impus, printre alte măsuri, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu virusul SARSCoV-2, interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea).

Sâmbătă seara, orele 20,00, în comuna Stănești, erau în plină desfășurare două paranghelii, la pensiunile potentaților zonei.

La ”Guest House”, care aparține familiei Apostu, Dumitru Tănase, fost viceprimar la Stănești, soția acestuia, asistent medical la Unitatea de Primiri Urgențe, erau parcate în curte șapte autoturisme ale unor cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu și altele urmau să sosească. Organizatoarea petrecerii, o doctoriță de la UPU, colegă și bună prietenă cu doamna Apostu.

Trebuie spus că, joi, șase angajați ai Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu (trei asistenți medicali, un îngrijitor curățenie și doi medici) erau infectați cu SARS CoV-2, iar vineri, conducerea unității a suspendat internările la Secția Medicală I din cauza unui focar de Covid-19, după ce un medic, doi asistenți și patru pacienți au fost testate pozitiv.

Potrivit unor informații, un cunoscut solist de muzică populară, apropiat al doctoriței, urma să sosească în jurul orelor 21,00, iar până atunci atmosfera a fost întreținută de un DJ. Gazdele erau atente la mașinile care staționau în apropiere, de teama unor controale, mai ales că, după spusele lor, ”reclamase cineva”.

Dar cum la câteva sute de metri depărtare, la pensiunea ”Axa Alex”, care aparține fiului primarului Bicheru, o altă paranghelie era în plină desfășurare, era puțin probabil să vină cineva în control. În jur de 30 de autoturisme erau parcate în curtea pensiunii și pe stradă, iar invitații la sindrofie așteptau o cunoscută vedetă populară să întrețină atmosfera.

Potrivit informării transmisă de Direcția de Sănătate Publică, sâmbătă, în Gorj, au fost confirmate 65 de noi cazuri de infectare cu SARS CoV-2.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR