Connect with us

ULTIMA ORĂ

ACȚIUNI DE INTERVENȚIE FĂCUTE DE ISU GORJ

Postat acum

on

În perioada 20-22 decembrie 2019, echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate și au intervenit la 54 situații de urgență, constând în: 47 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, 4 incendii, o intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI la o conductă de gaze avariată în urma unui accident rutier, o intervenție pentru deblocarea ușii unui apartament și o intervenție desfășurată în cooperare cu IPJ Gorj pentru căutarea unei persoane dispărute.
1. Incendiu casă de locuit comuna Cătunele.Sâmbătă, 21 decembrie 2019, în jurul orei 17:20 ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă în comuna Cătunele, sat Steic.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta în interiorul locuinței.Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars obiecte de mobilier din cele două camere și materiale textile.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jarul sau scânteiile căzute dintr-o sobă.
2. Incendiu anexă gospodărească în comuna Baia de Fier, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, duminică 22.12.2019, la o anexă gospodărescă în comuna Baia de Fier, satul Cernădia.La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, echipajul constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească – adăpost de animale. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 18 m² și aproximativ 1,5 tone plante furajere.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
3. Incendiu casă de locuit comuna IoneștiDuminică, 22 decembrie 2019, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă din
comuna Ionești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la una dintre încăperile locuinței.Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvată casa de locuit. Au ars peretele și tavanul camerei, în jurul coșului de fum, pe o suprafață de aproximativ 3 m².Cauza probabilă a incendiului o reprezintă coșul de fum amplasat necorespunzător de față de materialele combustibile.
4. Incendiu anexă gospodărească în comuna Plopșoru.În data de 22.12.2019, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodărescă în comuna Plopșoru, satul Sărdănești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească.S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars: acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 40 m²; un m³ lemn de foc și aproximativ 300 kg cereale.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Victima accidentului din Runcu a decedat

Postat acum

on

De către

O femeie de 54 de ani, accidentată în accidentul petrecut în comuna Runcu, a fost declarată decedată. Echipele de prim ajutor au încercat să o resusciteze, însă nu a răspuns manevrelor. Polițiștii au transmis că de vină pentru producerea accidentului mortal este un târgujian de 34 de ani, care nu s-a asigurat. „Din cercetarile efectuate de politisti la fata locului, s-a stabilit faptul ca un barbat, de 34 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, in timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D Răchiți, din direcția Târgu Jiu către Tismana, nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers spre stânga, moment în care a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din sens opus, de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Grozești, județul Mehedinți. În urma coliziunii, a rezultat decesul unei femei de 54 de ani, din comuna Padeș și rănirea ușoară a unei femei de 30 de ani, din aceeași localitate, pasagere in autovehiculul condus de barbatul de 34 de ani, din Târgu Jiu, precum si a conducatorului auto, de 22 de ani, din comuna Grozesti, judetul Mehedinti”, arată reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Tânăr de 29 de ani mort de Covid! A fost externat din SJU Târgu Jiu la cerere

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 29 de ani din Târgu Jiu a murit, la domiciliu, după ce a contactat coronavirus. Acesta suferea și de epilepsie spun reprezentanții SJU Târgu Jiu, întrebați de ziariști dacă în unitatea din municipiu a decedat un pacient tânăr. 

„La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid 19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, medicul a fost dus pe secție. Pacientul avea saturația scăzută – 60% și afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute aproximativ, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă. Medicul de gardă a anunțat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat. Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a îi convinge să îl lase in spital”, a anunțat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

„Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă.
Considerăm că fiecare pacient are o șansă în plus la viață dacă primește tratament și îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat”, a completat reprezentanta SJU.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident la Runcu. O victimă inconștientă

Postat acum

on

De către

Un accident rutier s-a produs pe raza comunei Runcu, în satul Răchiți. Două autoturisme au fost implicate două autovehicule. La fata locului s-au deplasat două echipaje pentru descarcerare si un echipaj SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu, precum si 2 echipaje din cadrul SAJ Gorj care au constatat ca in urma impactului o persoana a ramas incarcerata. „Colegii nostri au intervenit pentru descarcerarea persoanei care, din pacate, este in stare de inconstienta. In acest moment i se aplica manevrele de resuscitare”, au transmis pompierii gorjeni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR