Connect with us

ULTIMA ORĂ

ACȚIUNI DE INTERVENȚIE FĂCUTE DE ISU GORJ

Postat acum

on

În perioada 20-22 decembrie 2019, echipajele profesioniste ale ISU Gorj au fost solicitate și au intervenit la 54 situații de urgență, constând în: 47 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, 4 incendii, o intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI la o conductă de gaze avariată în urma unui accident rutier, o intervenție pentru deblocarea ușii unui apartament și o intervenție desfășurată în cooperare cu IPJ Gorj pentru căutarea unei persoane dispărute.
1. Incendiu casă de locuit comuna Cătunele.Sâmbătă, 21 decembrie 2019, în jurul orei 17:20 ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă în comuna Cătunele, sat Steic.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta în interiorul locuinței.Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars obiecte de mobilier din cele două camere și materiale textile.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jarul sau scânteiile căzute dintr-o sobă.
2. Incendiu anexă gospodărească în comuna Baia de Fier, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, duminică 22.12.2019, la o anexă gospodărescă în comuna Baia de Fier, satul Cernădia.La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, echipajul constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească – adăpost de animale. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 18 m² și aproximativ 1,5 tone plante furajere.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
3. Incendiu casă de locuit comuna IoneștiDuminică, 22 decembrie 2019, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o casă din
comuna Ionești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la una dintre încăperile locuinței.Pompierii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului în limitele găsite, fiind salvată casa de locuit. Au ars peretele și tavanul camerei, în jurul coșului de fum, pe o suprafață de aproximativ 3 m².Cauza probabilă a incendiului o reprezintă coșul de fum amplasat necorespunzător de față de materialele combustibile.
4. Incendiu anexă gospodărească în comuna Plopșoru.În data de 22.12.2019, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodărescă în comuna Plopșoru, satul Sărdănești.La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Turceni, echipajele constatând că incendiul se manifesta la o anexă gospodărească.S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite. Au ars: acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 40 m²; un m³ lemn de foc și aproximativ 300 kg cereale.Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Conac din Andreești, scos la vânzare la preț de apartament!

Postat acum

on

De către

Conacul Poenaru din satul Andreeşti, comuna Vladimir, ridicat la 1920 pe locurile natale ale lui Tudor Vladimirescu, este construit în stil neoclasic şi se vinde la 80.000 de euro, potrivit Romania Sotheby’s International Realty.

Conacul se vinde și cu doua hectare de teren și mai multe anexe. Localnicii spun că acest conac este afectat de degradare și învinuiesc autoritățile că nu au făcut nimic pentru clădire. Nu s-au făcut eforturi pentru achiziționarea de la moștenitori și astfel pentru salvarea unei bucăți de istorie a comunei.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Un vânzător de lubeniță din Peșteana Jiu a dat jos un indicator care îi interzicea oprirea în zonă

Postat acum

on

De către

Gest șocant al unui comerciant din Peșteana Jiu. Dorin să își vândă lubeniță într-un loc în care oprirea era interzisă, Relu Tătaru a dat jos indicatorul că sa nu fie deranjat de polițiștii din Bâlteni.

Omul nu are nicio treabă în a da jos indicatorul, arătând că nu era la prima abatere de acest fel.

De altfel în gestul său interzis de lege, cetățeanul primește ajutorul unui vârstnic, care nu vede nimic greșit în gestul comerciantului. Polițiștii din Bâlteni, evident, nu au văzut lipsa indicatorului…

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Bursa primarului de Ionești a urcat la 500 de lei

Postat acum

on

De către

Primarul de Ionești oferă bursa de 500 de lei elevilor din localitate care termina anul școlar cu media zece.

Anunțul a fost făcut chiar de către edilul local Sorin Lambu astfel: ,,susținem financiar toate categoriile de elevi ai Școlii Generale Ionești. Anul acesta Bursa Primarului va fi în cuantum de 500 lei/persoană pentru elevii cu media generală 10″.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR