Connect with us

POLITICĂ

25 DE DEMISIONARI DIN PRO ROMÂNIA GORJ.

Postat acum

on

Urmând exemplul fondatorilor de la centru, membrii fondatori ai Pro România Gorj și o serie de coordonatori ai structurilor locale au decis să părăsească partidul.,,Noi, fondatorii Pro Romania Gorj, ne alăturăm liderilor de la nivel national, Daniel Constantin si Sorin Cîmpeanu, anunțând, pe aceasta cale, demisia noastră din partid și, implicit, din funcțiile deținute la nivel județean.Este un gest firesc în condițiile în care a devenit evident că direcția în care se îndreaptă partidul este una contrară principiilor la care, inițial, am aderat. Cu certitudine, noi, semnatarii acestui comunicat vom continua sa fim o echipa, aceeași echipa care a pornit la drum in Proiectul Pro Romania, in anul 2017.Din pacate, politica pe care Victor Ponta si…la nivelul Gorjului, Alin Vacaru, exmatriculati de colegi din PSD, inteleg sa o promoveze, nu ne reprezinta”, s-a transmis printr-un comunicat de presă.
Lista demisionarilor din Pro România Gorj:
Calin SIMIONESCU – fondator
Ion STANULESCU-candidat la europarlamentate, coordonator local
Dănuț Chirilă- fondator
Marinica NICULESCU – coordonator local
Nicolae DOBROTA – coordonator departament persoane cu dizabilitati, vicepresedinte
Nicoleta SERBAN – coordonator local, coordonator organizație femei
Loredana CALDARUSE – coordonator local
Mihai DRAGU – coordonator local Calnic
Vasile ROSCA – coordonator local
Robert COCOLAN – coordonator tineret
Marius BURCIU – coordonator Ciuperceni
Constantin NICOLESCU – coordonator local Plopsoru
Emil ARIBASOIU – coordonator local Runcu
Stefan VADUVA – coordonator local Plopsoru
Iulian MARINCA – coordonator local Lelesti
Florin CULMES – coordonator local
Nicolae Zavattoni GHINEA – coordonator local
Robert CIOCLU – coordonator local Târgu Carbunesti
Pompiliu CIOCLU – coordonator local Târgu Carbunesti
Gabi PALITA – coordonator Bumbesti Jiu
Andreea STAN – coordonator local Albeni, vicepreședinte
Maria Isabela DOBROTA
Elena GHINEA
Ion PASARE – coordonator local Turceni
Eugen CARSTEA – Motru
Demisiile vin în contextul tensiunilor din Pro România.„Inițial, proiectul Pro România a fost fundamentat pe o componentă ideologică de centru, însă am constatat o evoluție susținută spre o altă direcție. Am fost, suntem și vom rămâne împreună, cât despre cei ce vor dori să continue proiectul Pro România, pe care noi cei ce am plecat l-am format și construit, le doresc succes și sper că nu vor trăi dezamăgiri legate de decizia lor!Am pornit cu speranța impreuna!Continuam impreuna!”, se mai arată în comunicat.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Acuză Guvernul că își bate joc de dosarul Brâncuși. „Mă tem că este cam târziu”

Postat acum

on

De către

Deputatul Mihai Weber acuză guvernul, că a tratat cu dezinteres operele lui Constantin Brâncuși și crede că dosarul de introducere în patrimoniul UNESCO riscă să fie respins. Parlamentarul PSD dă vina pe faptul că instituțiile abilitate nu au făcut nimic, pentru a ajuta la obținerea unui rezultat favorabil ansamblului de la Târgu Jiu, care va intra în dezbaterea comisiei, în prioada următoare. ”Se știe de câteva luni bune că trei grupuri de experți independenți au recomandat ca, de acum încolo, să nu mai fie acceptat în UNESCO niciun dosar cu monumente asociate unui război. Imediat ce am preluat președinția Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, am avut mai multe întâlniri pe acest subiect cu Delegatul Permanent al României la UNESCO, cu specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului, cu reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Afacerilor Externe, practic, cu toți cei implicați. Am pus la aceeași masă pe toți cei implicași, dar Guvernul României este cel care are atribuții în relația directă cu UNESCO. Noi, comisia, suntem doar un organism legislativ și consultativ. Mereu am atras atenția că există riscul să ne trezim din nou în situația de a vedea Dosarul Brâncuși amânat. Înțeleg că abia acum reprezentanții României fac demersuri pentru ca decizia atât de tranșantă să fie reanalizată, dar mă tem că este cam târziu”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un senator de Gorj acuză premierul că împarte banii preferențial

Postat acum

on

De către

Senatorul PSD, Cristinel Rujan, acuză Guvernul Cîțu că împarte preferențial banii publici. Parlamentarul spune că mare parte din sumele de la rectificare ar urma să ajungă la primarii PNL și că, în acest fel, premierul vrea să-și atragă voturile primarilor, pentru alegerile din luna septembrie. “Este cu gândul exclusive la fotoliul de lider. Rectificarea o va face pe considerente strict politice. Adică va da numai la UAT-urile conduse de primari PNL. Va da și la UDMR și USR și va umili primarii PSD, cu sume derizorii, pentru a nu fi considerat că nu dă și altora, ca să demonstreze că nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit proiectele”, a declarat Rujan, într-o conferință de presă.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Este sau nu Iordache de partea lui Ludovic Orban

Postat acum

on

De către

Alegerile pentru funcția de președinte al PNL naște multe intrigi, chiar și în județul Gorj. Dacă săptămâna trecută, senatorul Ion Iordache era dat ca și candidat pentru alegerile județene, într-un final a rămas un singur candidat, Dan Vîlceanu, iar la conferința ce a avut loc duminică, Iordache a stat lângă Ludovic Orban, în cealaltă parte fiind susținătorii lui Florin Cîțu. În presă au apărut, de asemenea, informații că Iordache s-a poziționat de partea lui Orban, însă azi, Marcel Romanescu a declarat că o decizie în acest sens va fi luată de conducerea organizației județene, care va face o recomandare celor care vor participa la vot de la nivel național. „Am discutat și cu Dan Vîlceanu și cu Ion Iordache, înaintea conferinței. Chiar în condițiile în care aș fi intrat într-una dintre echipe, dar mă bucur din suflet că după acele discuții am putut merge cu o singură echipă în conferința județeană, nu se luase niciun fel de decizi,e pentru susținerea unui candidat sau a celuilalt. La momentul acela, nu putea să fie o singură decizie unitară pentru susținerea unui candidat”, a spus Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR