Connect with us

EVENIMENTE

Peste 11.000 gorjeni, în șomaj tehnic

Postat acum

on

Aproape 20% din angajații gorjeni au fost trimiși în șomaj tehnic. Numărul celor pe care angajatorii i-au trimis acasă a crescut, în câteva zile, cu peste 1.000.

Șomajul tehnic, varianta pusă la dispoziție de guvern, pentru perioada de stare de urgență, a dus la punerea pe liber a aproape 20% dintre angajații din județ. Din cei 65.000 de gorjeni cu contracte de muncă, 11.048 aveau azi contractele individuale de munca suspendate. Numărul celor trimiți în șomaj a crescut cu 1.121, într-o singură zi.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au făcut publică și o situatie a concedierilor colective, pentru primele patru luni ale anului, din care reiese că angajatorii au renunțat la concedieri și au adoptat metoda prin care statul plătește salariile și dările pentru angajați. Dacă anul trecut, în perioada ianuarie – aprilie, 664 de gorjeni au fost concediați, în aceeași perioadă a anului în curs, numărul concedierilor colective a afectat 393 de persoane.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

FOTO. Tânăr polițist gorjean, MORT în accident!

Postat acum

on

De către

Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din comuna Albeni, județul Gorj, a decedat, sâmbătă dimineața, după ce a intrat cu autoturismul într-un cap de pod pe Dealul Negru, în Vîlcea.

Cătălin Marius Fierăscu era polițist în București, iar în această dimineață autoturismul pe care-l conducea a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un cap de pod, în localitatea Milcoiu. La fața locului au intervenit echipaje SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea.

Tânărul a fost descarcerat și preluat de o ambulanță, în stare de inconștiență, și a fost transportat la spital, însă echipajele medicale nu i-au mai putut salva viața.

Sursa foto: gazetavalceana.ro

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident în centrul Târgu Jiului. A rupt indicatorul

Postat acum

on

De către

Un șofer grăbit a produs un accident de circulație în zona centrală a municipiului Târgu Jiu. La virajul la dreapta, pe stradă Popa Șapcă, din Calea București, conducătorul auto a izbit un indicator rutier, pe care l-a doborât și s-a oprit la 20 de metri. Un echipaj al poliției a ajuns la fața locului, urmând ca șoferul să fie testat la consumul de alcool și să se stabilească modul în care s-a produs incidentul. Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Unde a găsit-o poliția pe femeia care și-a lăsat copilul la vecini și a plecat de acasă

Postat acum

on

De către

Polițiștii au găsit-o pe femeia de 32 de ani, din Borăscu, dată dispărută de soț, după ce și-a lăsat copilul la o vecină și a plecat de acasă. Bărbatul a anunțat poliția, după o săptămână, când a văzut că femeia nu revine la domiciliu. Oamenii legii au găsit-o la Turceni, la domiciliul unui alt bărbat. Ea plecase de acasă la data de 15 iulie și până la data de 21 iulie, când soțul a sesizat poliția, nu a revenit. Polițiștii au stabilit că femeia obișnuia să părăsească domiciliul, fără a-l anunța pe concubinul său sau pe alte persoane, pentru perioade cuprinse între câteva zile și 2-3 săptămâni.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR