Connect with us

EVENIMENTE

Peste 11.000 gorjeni, în șomaj tehnic

Postat acum

on

Aproape 20% din angajații gorjeni au fost trimiși în șomaj tehnic. Numărul celor pe care angajatorii i-au trimis acasă a crescut, în câteva zile, cu peste 1.000.

Șomajul tehnic, varianta pusă la dispoziție de guvern, pentru perioada de stare de urgență, a dus la punerea pe liber a aproape 20% dintre angajații din județ. Din cei 65.000 de gorjeni cu contracte de muncă, 11.048 aveau azi contractele individuale de munca suspendate. Numărul celor trimiți în șomaj a crescut cu 1.121, într-o singură zi.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au făcut publică și o situatie a concedierilor colective, pentru primele patru luni ale anului, din care reiese că angajatorii au renunțat la concedieri și au adoptat metoda prin care statul plătește salariile și dările pentru angajați. Dacă anul trecut, în perioada ianuarie – aprilie, 664 de gorjeni au fost concediați, în aceeași perioadă a anului în curs, numărul concedierilor colective a afectat 393 de persoane.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Accident în giratoriul de la Piața Centrală. Circulație îngreunată

Postat acum

on

De către

Circulația este blocată pe o bandă, în zona Pieței Mari, din Târgu Jiu. Două autoturisme s-au ciocnit, în sensul giratoriu. În urma impactului, mașinile au fost „șifonate”, însă, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Minor de 11 ani, rănit în accident

Postat acum

on

De către

Un copil de 11 ani a fost rănit, după ce mașina în acre se afla a fost lovită de un alt autoturism, ]n zona Kaufland, din municipiu „Din cercetările efectuate la fata locului, s-a stabilit faptul că un bărbat, de 32 de ani, din Targu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe aleea Digului, din localitate, la intersecția cu str. Barajelor, ar fi pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere unui alt autoturism, condus de o femeie, de 42 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu acesta. In urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a unui minor, de 11 ani, din Târgu Jiu, pasager în autovehiculul condus de femeieȚ, se arată întrr-un comunicat emis de IPJ Gorj.

Polițiștii au întocmit dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident în zona Kaufland. O persoană rănită

Postat acum

on

De către

Un accident s-a produs în zona Kaufland, din municipiul Târgu Jiu. Din primele date, o persoană este rănită, după ce două autoturisme s-au lovit. Echipaje de poliție și salvare au ajuns la fața locului. Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR