Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Fiul celui mai bogat gorjean a aflat că e infectat cu COVID-19 chiar de ziua sa! Iubita acestuia, TESTATĂ, în ancheta epidemiologică!

Fiul celui mai bogat gorjean a aflat că e infectat cu COVID-19 chiar de ziua sa! Iubita acestuia, TESTATĂ, în ancheta epidemiologică!

Mă simt foarte bine atât fizic cât și psihic! La următorul test aștept negativarea!”, afirmă, încrezător, Alex Răzvan Ilinca, fiul omului de afaceri Ilie Ilinca, infectat cu COVID-19, și aflat, de la finele săptămânii trecute, în secția de Boli-Infecțioase a unui spital.

Tânărul a aflat că e contaminat cu noul coronavirus la câteva ore după ce a împlinit 21 de ani și a descris, ulterior, pe contul său de pe Facebook, pas cu pas, ce s-a întâmplat din momentul în care a avut ”primele simptome”, numai că a uitat să relateze un detaliu extrem de important pentru ancheta epidemiologică – faptul că în Spania, alături de el, a fost și iubita sa.

Precizări” incomplete

Alex Răzvan Ilinca a fost ridicat, vineri, 20 martie a.c., din casa bunicilor săi din comuna Săcelu și internat la Boli Infecțioase, într-un spital din Craiova, după ce a fost depistat pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Tânărul a ținut să facă unele precizări cu privire la tot ce i s-a întâmplat, de la primele simptome, când a decis să revină în țară, de ce a ales să se autoizoleze în casa bunicilor, iar în final a făcut apel la calm și a dat asigurări că nu a pus în pericol nicio persoană.

Cronologic, lucrurile au fost prezentate astfel:  ”Începând cu data de 10.03 am început să prezint simptome specifice unei răceli normale. Mentionez că mă aflam în Spania, în imprejurimile Barcelonei, unde studiez. Văzând că simptomele persistă, joi, 12.03 am decis să sun autoritățile locale din Spania. Aceștia au decis să nu mă testeze, întrucât ancheta lor arată că nu am intrat în contact direct cu o persoană infectată, iar astfel șansele să fi contactat virusul sunt extrem de mici. Au decis că nu se impune nici izolarea la domiciliu. Sâmbătă, 14 martie, am plecat spre aeroport, întrucât nu mi se impusese nici o metodă de izolare, iar toate simptomele în afară de un disconfort la nivelul gâtului dispăruseră. Rândul pe care am stat în avion a fost gol, iar mai mult, ca măsură de protecție, am purtat mască. Am aterizat pe aeroportul Henri Coandă Otopeni, de unde mi-am luat mașina personală, din nou, fără să intru în contact cu cineva și am plecat spre comuna Săcelu, unde urma să mă auto-izolez pentru urmatoare 14 zile (țin să precizez că această decizie a fost voluntară, nu impusă). Deși din seara de 15.03, toate simptomele dispăruseră, am considerat că este necesar să mă testez, întrucât veneam dintr-o zonă de risc și până atunci prezentasem simptomatologie ce putea corespunde infectării cu virusul Covid19. Am fost testat pe data de 17.03, iar pe data de 19.03 rezultatele s-au întors cu vești proaste: pozitiv Covid19. În dimineața de astăzi, 20.03, am fost transportat, de către un echipaj SMURD, la Craiova”, a menționat tânărul în mesajul său.

Iubita tânărului lipsește din poveste. ”Să îmi respectați viața privată!”

Din toată această pledoarie, dincolo de faptul că a aflat că este infectat cu noul coronavirus la câteva ore după ce a împlinit 21 de ani, lipsește un element care a fost devoalat abia după ce a fost întrebat pe facebook: ”Ce poți să ne spui despre prietena ta….Când te-ai întâlnit cu ea ultima data?”.

Ilinca jr. s-a arătat deranjat de întrebare și a replicat: ”Puteați formula întrebarea și fără această tentă acuzatoare. Am fost complet sincer și sunt deschis, dar așa cum am rugat și în postare, vă rog să aveți bun simț și să îmi respectați viața privată!”, iar în același timp a făcut public biletul de avion cu care iubita sa a călătorit din Spania în România.

Trebuie, totuși, remarcat faptul că tânărul nu a amintit nimic de prezența iubitei sale în toată această poveste, deși aceasta l-a vizitat în Spania și a plecat din Barcelona spre București, în seara zilei de 8 martie, adică la nici 48 de ore din momentul în care Ilinca spune că a avut primele simptome.

Nu este clar cum s-a ajuns ca ancheta epidemiologică s-o includă și pe tânăra târgujiancă, cert este însă că, vineri, aceasteia i-au fost recoltate probe, în vederea testării pentru COVID-19, dar rezultatul nu fusese comunicat încă, luni, la momentul redactării acestui articol.

Ionel Gorjan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *