Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fiul celui mai bogat gorjean a aflat că e infectat cu COVID-19 chiar de ziua sa! Iubita acestuia, TESTATĂ, în ancheta epidemiologică!

Postat acum

on

Mă simt foarte bine atât fizic cât și psihic! La următorul test aștept negativarea!”, afirmă, încrezător, Alex Răzvan Ilinca, fiul omului de afaceri Ilie Ilinca, infectat cu COVID-19, și aflat, de la finele săptămânii trecute, în secția de Boli-Infecțioase a unui spital.

Tânărul a aflat că e contaminat cu noul coronavirus la câteva ore după ce a împlinit 21 de ani și a descris, ulterior, pe contul său de pe Facebook, pas cu pas, ce s-a întâmplat din momentul în care a avut ”primele simptome”, numai că a uitat să relateze un detaliu extrem de important pentru ancheta epidemiologică – faptul că în Spania, alături de el, a fost și iubita sa.

Precizări” incomplete

Alex Răzvan Ilinca a fost ridicat, vineri, 20 martie a.c., din casa bunicilor săi din comuna Săcelu și internat la Boli Infecțioase, într-un spital din Craiova, după ce a fost depistat pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Tânărul a ținut să facă unele precizări cu privire la tot ce i s-a întâmplat, de la primele simptome, când a decis să revină în țară, de ce a ales să se autoizoleze în casa bunicilor, iar în final a făcut apel la calm și a dat asigurări că nu a pus în pericol nicio persoană.

Cronologic, lucrurile au fost prezentate astfel:  ”Începând cu data de 10.03 am început să prezint simptome specifice unei răceli normale. Mentionez că mă aflam în Spania, în imprejurimile Barcelonei, unde studiez. Văzând că simptomele persistă, joi, 12.03 am decis să sun autoritățile locale din Spania. Aceștia au decis să nu mă testeze, întrucât ancheta lor arată că nu am intrat în contact direct cu o persoană infectată, iar astfel șansele să fi contactat virusul sunt extrem de mici. Au decis că nu se impune nici izolarea la domiciliu. Sâmbătă, 14 martie, am plecat spre aeroport, întrucât nu mi se impusese nici o metodă de izolare, iar toate simptomele în afară de un disconfort la nivelul gâtului dispăruseră. Rândul pe care am stat în avion a fost gol, iar mai mult, ca măsură de protecție, am purtat mască. Am aterizat pe aeroportul Henri Coandă Otopeni, de unde mi-am luat mașina personală, din nou, fără să intru în contact cu cineva și am plecat spre comuna Săcelu, unde urma să mă auto-izolez pentru urmatoare 14 zile (țin să precizez că această decizie a fost voluntară, nu impusă). Deși din seara de 15.03, toate simptomele dispăruseră, am considerat că este necesar să mă testez, întrucât veneam dintr-o zonă de risc și până atunci prezentasem simptomatologie ce putea corespunde infectării cu virusul Covid19. Am fost testat pe data de 17.03, iar pe data de 19.03 rezultatele s-au întors cu vești proaste: pozitiv Covid19. În dimineața de astăzi, 20.03, am fost transportat, de către un echipaj SMURD, la Craiova”, a menționat tânărul în mesajul său.

Iubita tânărului lipsește din poveste. ”Să îmi respectați viața privată!”

Din toată această pledoarie, dincolo de faptul că a aflat că este infectat cu noul coronavirus la câteva ore după ce a împlinit 21 de ani, lipsește un element care a fost devoalat abia după ce a fost întrebat pe facebook: ”Ce poți să ne spui despre prietena ta….Când te-ai întâlnit cu ea ultima data?”.

Ilinca jr. s-a arătat deranjat de întrebare și a replicat: ”Puteați formula întrebarea și fără această tentă acuzatoare. Am fost complet sincer și sunt deschis, dar așa cum am rugat și în postare, vă rog să aveți bun simț și să îmi respectați viața privată!”, iar în același timp a făcut public biletul de avion cu care iubita sa a călătorit din Spania în România.

Trebuie, totuși, remarcat faptul că tânărul nu a amintit nimic de prezența iubitei sale în toată această poveste, deși aceasta l-a vizitat în Spania și a plecat din Barcelona spre București, în seara zilei de 8 martie, adică la nici 48 de ore din momentul în care Ilinca spune că a avut primele simptome.

Nu este clar cum s-a ajuns ca ancheta epidemiologică s-o includă și pe tânăra târgujiancă, cert este însă că, vineri, aceasteia i-au fost recoltate probe, în vederea testării pentru COVID-19, dar rezultatul nu fusese comunicat încă, luni, la momentul redactării acestui articol.

Ionel Gorjan

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Funcționari din CJ Gorj reținuți pentru complicitatea la obținerea ilegală de fonduri publice

Postat acum

on

De către

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, anunță IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoiu de la Compartimentul Întreținere Drumuri al CJ Gorj ar fi cei doi funcționari reținuți susțin surse din instituție.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu de primar! A parcat ca un bo… lovan

Postat acum

on

De către

Primatul de Bîlteni, Vasile Vladuleanu, a plecat astăzi cu treabă la Târgu Jiu. Evident cu mașina de serviciu. Iar pentru că la municipiu nu e că în comuna sa, cel puțin la capitolul locuri de parcare, edilul a parcat cum s-a nimerit, chiar daca acolo nu era un loc de parcare. Ce mai contează că a blocat circulația pe strada Victoria, deoarece participanții la trafic au avut onoarea să înjure un șofer cu eșarfă și mandat de patru ani.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Inspectoarea penală, impusă de primarul Ungureanu registrator la centru de vaccinare!

Postat acum

on

De către

O angajată a Primariei Bălești lucrează cu jumătate de normă și la Centrul de vaccinare din localitate, iar surse din zonă afirmă că este una din persoanele avantajate de primarul Mădălin Ungureanu, în condițiile în care a fost transferată de la o altă primărie din județ și condamnată, ulterior, la o pedeapsă cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele penale în fața procurorilor DNA.

Ligia Predescu este angajată ca inspector asistență socială în cadrul Primăriei Bălești, iar după orele de program prestează, jumătate de normă, ca registrator la Centrul de vaccinare din comună. Miza sunt banii: 16 lei pentru fiecare oră, spun alți angajați ai instituției care au și calculat că, într-o lună, se adună în jur de 1.900 de lei, doar pentru patru ore, zilnic.

A fost privilegiată tot timpul, din momentul în care a venit, prin transfer, și deși e condamnată penal pentru fapte de corupție lucrează, în continuare, într-o instituție, iar primarul i-a facilitat și jumătate de normă la Centrul de vaccinare pentru că, pe lângă salariu, se mai adună și de acolo în jur de 2.000 de lei. Doar asistenții medicali comunitari sunt și ei, după program la centru de vaccinare și, probabil, îndreptățiți, dar registrator trebuia să ia pe altcineva care nu are un loc de muncă”, spun oamenii.

Ligia Predescu a fost anagajată a Primăriei Săcelu, însă a intrat în conflict cu fostul primar Florin Jurebie care a sancționat-o de două ori, numai că după ce a reușit să anuleze dispozițiile de sancționare în instanță s-a transferat la Primăria Bălești.

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA au trimis-o în judecată, în decembrie 2019, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe când era formator la o societate comercială, în perioada martie – octombrie 2012, Ligia Predescu a întocmit în fals fișe individuale de prezență la cursurile teoretice și practice, având ca obiect specializarea de lucrător în gospodării agroturistice, respectiv de igienă și estetică a corpului, cursuri care, în realitate, nu s-au desfășurat.
Prin aceste demersuri ar fi fost decontate contravaloarea cursurilor și a subvenției pe cursant, din fonduri europene, în sumă totală de 47.320 lei.
Tânăra și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord cu procurorii de recunoaștere a vinovăției, a achitat prejudiciul și a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a unor drepturilor. Mai mult, aceasta a fost obligată la 60 de zile de muncă în folosul comunității și să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR