Connect with us

SOCIAL

VIDEO.Preoții nu respectă regulile. Îmbulzeală la biserica din piața mică din Târgu-Jiu

Postat acum

on

La o biserică din Târgu Jiu, zeci de persoane s-au adunat în curte, unde preoții au susținut slujba religioasă, deși autoritățile au interzis acest lucru.
Preoții nu respectă regulile impuse de autoritățile statului, pentru evitarea îmbolnăvirii cu Coronavirus. La mai multe biserici, preoții au organizat slujbe, cu zeci de enoriași prezenți. Singura schimbare este locul în care preoții oficiază. Dacă până acum, acestea aveau loc în biserică, acum, slujbele au fost mutate în curtea lăcașelor de cult, în ciuda restricțiilor impuse de Comitetul pentru Situații de Urgență, care a cerut ca acestea să fie făcute doar online, fără a fi permisă prezența cetățenilor. La biserica din zona Pieței Mici, numeroși enoriași s-au adunat, ieri, în curte, fără a ține cont de păstrarea limitelor de distanță. Cazuri similare au fost și în alte lăcașe de cult, oficialii bisericii nedând răspunsuri clare. Autoritățile au comunicat, însă, că se vor face verificări și vor fi luate măsuri, pe perioada stării de urgență, pentru ca oamenii să nu fie puși în pericol. Ultima ordonanță militară restricționează circulația, cetățenii fiind somați să iasă din case doar pentru serviciu, cumpărături sau servicii medicale, iar după ora 22:00, cei care ies pentru diverse probleme trebuie să aibă asupra loc o declarație pe proprie răspundere, în care să specifice scopul deplasării.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Garda de Mediu Gorj: Sancțiuni de aproape 400.000 de lei pentru gestionarea deșeurilor

Postat acum

on

De către

„Prioritar pentru activitatea Gărzii de Mediu, este și verficarea conformării la legislația privind gestionarea deșeurilor. Astfel comisarii Gărzii de Mediu Gorj informează publicul că de la începutul anului 2021 și până în prezent au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 359 500 lei atât persoanelor fizice cât și juridice care au săvârșit abateri la legislația de mediu. Începând cu acest an s-a trecut și la confiscarea mijloacelor de transport cu care se săvârșesc aceste fapte, fiind înregistrate până în prezent două astfel de cazuri. Actiunile noastre, în domeniul combaterii ilegalităților în domeniul gestionării deșeurilor vor continua”, comunică Garda de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Apel la solidaritate, pentru un fost miner

Postat acum

on

De către

Un fost angajat al Carierei Jilț trece prin clipe grele, după o intervenție chirurgicală. Colegii lui Eugen Oprea au facut apel, pe rețelele de socializare, pentru donatori de sânge. Bărbatul a fost diagnosticat cu hemoragie internă, operat, iar acum are mare nevoie de sânge. “Azi, am aflat despre situația în care se afla fostul coleg Oprea Eugen, Jan cum îi spuneam, fost coleg la Investiții EMC Jilt, șef mecanic în Jilt Sud. A fost operat sâmbăta la spitalul de pe Tudor, având hemoragie interna, acum fiind la secția ATI, în același spital. Este nevoie pentru mâine de donatori grupa O1, RH negativ, vârsta maxim 52 de ani, la Centrul de transfuzii Târgu Jiu”, a fost apelul făcut de unul dintre colegii fostului miner.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Protestatarii CEO s-au întâlnit cu europarlamentarul Corina Crețu

Postat acum

on

De către

Minerii și energeticienii care protestează de nouă săptămâni în fața Prefecturii Gorj s-au întâlnit, azi, cu fostul comisar european Corina Crețu. Întâlnirea a fost una neprogramată, protestatarii și europarlamentarul întâlnindu-se în piața prefecturii, în momentul în care Corina Crețu mergea la o dezbatere a strategiei de dezvoltare turistică. Aceasta susține că guvernul este cel care ar trebui să elaboreze o strategie, pentru a proteja domenii cheie, precum producția de energie și că astfel de proiecte trebuie să fie anterioare punerii în aplicare unui plan de restructurare, care afectează angajații.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR