Connect with us

SOCIAL

Stai acasă, NU ne pasă! Mesajul autorităților din Bălești la adresa persoanelor izolate la domiciliu

Postat acum

on

Cel puțin trei situații cu persoane izolate la domiciliu cărora autoritățile locale nu le-au acordat atenție s-au înregistrat, în ultimele zile, în comuna Bălești. Un tânăr întors din Germania la Cornești spune că nu a primit decât vizita poliției și niciun telefon de la primărie, în timp ce o altă familie a primit hrana cerută, la Ceauru, la mai bine de o săptămână de așteptare.

Dascălul Mihai Dragoș, în vârstă de 30 de ani, s-a întors pe 17 martie din Germania  și s-a izolat la domiciliu, anunțând acest lucru autorităților sanitare, adică la DSP Gorj și la Poliția Bălești, dar, susține, că nu a primit, de opt zile, nici măcar o pâine de la autoritățile locale. Acesta a menționat că a primit, în schimb, vizita poliției și a fost în contact permanent cu DSP, în timp ce autoritățile locale din Bălești nu i-au dat nici măcar un telefon.

Dascălu Mihai a declarat astăzi că, de fapt, nu necesita hrana de la autorități, fratele și tatăl având grijă de el, dar este supărat că nu a primit atenția primăriei, nefiind nici măcar întrebat dacă îi lipsește sau nu ceva. ,,Nu am venit dintr-o zonă a Germaniei afectată de Coronavirus dar am aplicat, la revenirea în țară, măsurile de prevenție impuse de statul român. Dacă din partea mea a fost maximă înțelegere, nu am avut parte de același lucru și de la autoritățile locale, care m-au uitat pur și simplu. Nu mi-au dat un telefon. După ei puteam să mor de foame în casă. Nu au nicio scuză pentru că apar pe lista DSP”, a declarat Dascălu Mihai Dragoș.

Situația localnicului din Cornești este aproape identică cu a altui tânăr din Ceauru. Acesta a primit hrană abia după ce le-a arătat obrazul celor de la primărie, acesta fiind izolat împreună cu tatăl său dar și cu bunica și iubita acestuia, la domiciliu.

Mai exact, Negrea Ion Răzvan de 24 de ani din Ceauru a revenit acasă din Olanda, acesta lucrând la o firmă de coletărie, pe data de 16 martie. Acesta spune că a completat o declarație la trecerea vămii, iar acasă a primit vizita poliției și telefon de la DSP Gorj. Tânărul a intrat în izolare cu tatăl său, iubita, care nu e din localitate, și bunica sa. În perioada izolării, el spune că singurele telefoane primite de la primărie au fost cu întrebări legate de starea de sănătate și nimic de hrană. Abia luni, la apelul familiei făcut primăriei, familiei Negrea i s-a adus un sac de cartofi, un kilogram de ceapă, doi litri de ulei, 10 pâini, un kilogram de pulpe și un kilogram de ficăței de pui.

,,Mă așteptam să ne ofere aceste produse în primele zile, nu în a opta zi, la solicitarea noastră. Știu că avem bani prevăzuți în astfel de cazuri dar nu înțeleg pe ce se cheltuiesc”, a spus tânărul, supărat că a fost nevoit să ceară un drept care spune că i se cuvenea.

O altă persoană din comună, întoarsă din Gemania, se află în aceiași situație, și acesta criticând nepăsarea autorităților din Bălești la adresa celor veniți din străinătate care respectă măsurile de precauție pentru Coronavirus.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan oprea

    25 martie 2020 at 11:47

    Nu va e ma rusine sa cereti mancare gratis?cand va cantau lautarii aveati bani ?de cand suntem noi datori cetatenii platitori de taxe si impozite sa va platim voua mancarea care plecati in strainatate?statul sa ofere celor batrani si bolnavi si la copii nu la toti care au posibilitati financiare sa si procure cele necesare traiului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Protestatarii CEO s-au întâlnit cu europarlamentarul Corina Crețu

Postat acum

on

De către

Minerii și energeticienii care protestează de nouă săptămâni în fața Prefecturii Gorj s-au întâlnit, azi, cu fostul comisar european Corina Crețu. Întâlnirea a fost una neprogramată, protestatarii și europarlamentarul întâlnindu-se în piața prefecturii, în momentul în care Corina Crețu mergea la o dezbatere a strategiei de dezvoltare turistică. Aceasta susține că guvernul este cel care ar trebui să elaboreze o strategie, pentru a proteja domenii cheie, precum producția de energie și că astfel de proiecte trebuie să fie anterioare punerii în aplicare unui plan de restructurare, care afectează angajații.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Stejari roșii, plantați în apropierea unității de Jandarmi Gorj

Postat acum

on

De către

Cu prilejul desfășurării Ședinței Omagiale a Zilei Jandarmeriei Române–3 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, au fost plantați în mod simbolic arbori din specia stejari roșii, în apropierea platoului unității.

La această activitate au participat în calitate de invitați prefectul județului Gorj – dl. Răducan Morega Corneliu, subprefecții județului Gorj – dl. Iacobescu Marcel Petrică și dl. Drăgușin Virgil, directorul Direcției Silvice Gorj – dl. Cârstoc Adrian Ovidiu și preot Bălan Dumitrașcu Cosmin – reprezentant al Protoieriei Târgu Jiu Sud.

Plantarea stejarilor precede desfășurarea campaniei ,,171 de stejari pentru România”, prin care vor fi plantați de către jandarmii gorjeni un număr de 171 puieți de stejari, câte unul pentru fiecare an de existență în zona adiacentă municipiului Târgu Jiu.

„Ne vom asigura de îngrijirea arborilor plantați să crească mari și sănătoși, astfel încât generațiile următoare să se bucure de un aer curat și un mediu ambiant corespunzător”, transmite Biroul de Presă al IJJ Gorj.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Vezi ce se întâmplă azi! Ce ai voie să faci și ce nu

Postat acum

on

De către

Pentru creştini ortodocşi, azi este lăsatul secului, înainte de Postul Paștelui, care începe mâine, 15 martie. Postul Paştelui, numit şi Postul Mare, este cel mai lung dintre cele patru mari posturi de peste an.

Duminica lăsatului sec de brânză este marcată de obiceiuri legate de cultul morţilor. Se fac parastase şi se dă mâncare de pomană. Duminica acestei ultime săptămâni ce precede postul este cunoscută şi ca „Duminica Iertării”. Este ziua în care creştinii îşi cer iertare de la semenii lor, exprimând astfel dorinţa de a dobândi iertarea Domnului, o temă importantă a Postului Mare. Astfel, ziua următoare, prima din Postul cel Mare, este numită şi Lunea Curată, pentru că toţi credincioşii sunt pregătiţi să intre în post. Sărbătoarea Sfintelor Paşti nu are dată fixă, ci se calculează în funcţie de fazele lunii.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Înorat
06:3820:14 EEST
Se simt: 3°C
Vânt : 3km/h SW
Umiditate : 71%
Presiunea aerului: 1019.98mbar
Indexul UV: 1
SunLuniMarți
9/5°C
13/5°C
16/4°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR