Connect with us

SOCIAL

Stai acasă, NU ne pasă! Mesajul autorităților din Bălești la adresa persoanelor izolate la domiciliu

Postat acum

on

Cel puțin trei situații cu persoane izolate la domiciliu cărora autoritățile locale nu le-au acordat atenție s-au înregistrat, în ultimele zile, în comuna Bălești. Un tânăr întors din Germania la Cornești spune că nu a primit decât vizita poliției și niciun telefon de la primărie, în timp ce o altă familie a primit hrana cerută, la Ceauru, la mai bine de o săptămână de așteptare.

Dascălul Mihai Dragoș, în vârstă de 30 de ani, s-a întors pe 17 martie din Germania  și s-a izolat la domiciliu, anunțând acest lucru autorităților sanitare, adică la DSP Gorj și la Poliția Bălești, dar, susține, că nu a primit, de opt zile, nici măcar o pâine de la autoritățile locale. Acesta a menționat că a primit, în schimb, vizita poliției și a fost în contact permanent cu DSP, în timp ce autoritățile locale din Bălești nu i-au dat nici măcar un telefon.

Dascălu Mihai a declarat astăzi că, de fapt, nu necesita hrana de la autorități, fratele și tatăl având grijă de el, dar este supărat că nu a primit atenția primăriei, nefiind nici măcar întrebat dacă îi lipsește sau nu ceva. ,,Nu am venit dintr-o zonă a Germaniei afectată de Coronavirus dar am aplicat, la revenirea în țară, măsurile de prevenție impuse de statul român. Dacă din partea mea a fost maximă înțelegere, nu am avut parte de același lucru și de la autoritățile locale, care m-au uitat pur și simplu. Nu mi-au dat un telefon. După ei puteam să mor de foame în casă. Nu au nicio scuză pentru că apar pe lista DSP”, a declarat Dascălu Mihai Dragoș.

Situația localnicului din Cornești este aproape identică cu a altui tânăr din Ceauru. Acesta a primit hrană abia după ce le-a arătat obrazul celor de la primărie, acesta fiind izolat împreună cu tatăl său dar și cu bunica și iubita acestuia, la domiciliu.

Mai exact, Negrea Ion Răzvan de 24 de ani din Ceauru a revenit acasă din Olanda, acesta lucrând la o firmă de coletărie, pe data de 16 martie. Acesta spune că a completat o declarație la trecerea vămii, iar acasă a primit vizita poliției și telefon de la DSP Gorj. Tânărul a intrat în izolare cu tatăl său, iubita, care nu e din localitate, și bunica sa. În perioada izolării, el spune că singurele telefoane primite de la primărie au fost cu întrebări legate de starea de sănătate și nimic de hrană. Abia luni, la apelul familiei făcut primăriei, familiei Negrea i s-a adus un sac de cartofi, un kilogram de ceapă, doi litri de ulei, 10 pâini, un kilogram de pulpe și un kilogram de ficăței de pui.

,,Mă așteptam să ne ofere aceste produse în primele zile, nu în a opta zi, la solicitarea noastră. Știu că avem bani prevăzuți în astfel de cazuri dar nu înțeleg pe ce se cheltuiesc”, a spus tânărul, supărat că a fost nevoit să ceară un drept care spune că i se cuvenea.

O altă persoană din comună, întoarsă din Gemania, se află în aceiași situație, și acesta criticând nepăsarea autorităților din Bălești la adresa celor veniți din străinătate care respectă măsurile de precauție pentru Coronavirus.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan oprea

    25 martie 2020 at 11:47

    Nu va e ma rusine sa cereti mancare gratis?cand va cantau lautarii aveati bani ?de cand suntem noi datori cetatenii platitori de taxe si impozite sa va platim voua mancarea care plecati in strainatate?statul sa ofere celor batrani si bolnavi si la copii nu la toti care au posibilitati financiare sa si procure cele necesare traiului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Directori absenți din școli! Echipe IȘJ Gorj, în control

Postat acum

on

De către

ISJ Gorj continuă inspectiile în școli și luna aceasta, anunță inspectorul școlar general Dana Constantinescu. Aceasta anunță că s-au găsit nereguli la controalele deja realizate, unii directori nefiind în scoli.

„Se verifică prezența la ore, notarea ritmică, respectarea legislației în vigoare, consemnarea corectă a lucrărilor scrise în cataloage, respectarea programului de lucru al directorilor unităților de învățământ, al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, documentele școlare, etc.

De asemenea , se verifică modul în care a fost parcursă materia prin inspectii de specialitate la ore. Controalele au loc în toate unitățile de învățământ din județ și în toate structurile acestora.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Circulație îngreunată spre Rânca!

Postat acum

on

De către

A nins abundent in stațiunea montană Rânca, dar drumul este practicabil. Circulația este îngreunată de vremea nefavorabila dar cu toate acestea, spatiile de cazare din stațiune sunt pline de turiști. Utilajele Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu deszăpezesc continuu artera rutieră.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Polițiștii l-au dus pe Moș Crăciun la o familie din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Polițiștii l-au dus pe Moș Crăciun, la o familie din Târgu Jiu. Oamenii legii au împodobit bradul și au dus daruri unei fete, pe tatăl ei o crește singur. „Astăzi, polițiștii gorjeni au avut șansa de a cunoaște doi oameni extraordinari: un tată devotat în totalitate creșterii și educării ființei care, pentru el, reprezintă tot universul. Este vorba de fiica lui, care este elevă în clasa a IX-a, la un colegiu de prestigiu din municipiul Târgu-Jiu și are rezultate foarte bune la învățătură.

Încă de săptămâna trecută, de când am aflat despre cazul acestei familii, ne-am mobilizat pentru a strânge ”cele de trebuință” unei familii, cu atât mai mult în perioada sărbătorilor: alimente, un brad de Crăciun, haine, sume de bani, dar și tradiționalul porc de Crăciun, toate obținute din donațiile polițiștilor.

Ne-am dorit ca și ei să simtă, la rândul lor, magia sărbătorilor și să își regăsească speranța, care rătăcise zadarnic pe drumul vieții lor, date fiind încercările la care au fost supuși.

Astăzi am reușit să ducem la îndeplinire cele propuse, astfel că ne-am prezentat la poarta familiei din Godinești, care ne-a primit cu emoție și lacrimi de fericire”, este mesajul postat de Poliția Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR