Connect with us

SOCIAL

Stai acasă, NU ne pasă! Mesajul autorităților din Bălești la adresa persoanelor izolate la domiciliu

Postat acum

on

0 Shares

Cel puțin trei situații cu persoane izolate la domiciliu cărora autoritățile locale nu le-au acordat atenție s-au înregistrat, în ultimele zile, în comuna Bălești. Un tânăr întors din Germania la Cornești spune că nu a primit decât vizita poliției și niciun telefon de la primărie, în timp ce o altă familie a primit hrana cerută, la Ceauru, la mai bine de o săptămână de așteptare.

Dascălul Mihai Dragoș, în vârstă de 30 de ani, s-a întors pe 17 martie din Germania  și s-a izolat la domiciliu, anunțând acest lucru autorităților sanitare, adică la DSP Gorj și la Poliția Bălești, dar, susține, că nu a primit, de opt zile, nici măcar o pâine de la autoritățile locale. Acesta a menționat că a primit, în schimb, vizita poliției și a fost în contact permanent cu DSP, în timp ce autoritățile locale din Bălești nu i-au dat nici măcar un telefon.

Dascălu Mihai a declarat astăzi că, de fapt, nu necesita hrana de la autorități, fratele și tatăl având grijă de el, dar este supărat că nu a primit atenția primăriei, nefiind nici măcar întrebat dacă îi lipsește sau nu ceva. ,,Nu am venit dintr-o zonă a Germaniei afectată de Coronavirus dar am aplicat, la revenirea în țară, măsurile de prevenție impuse de statul român. Dacă din partea mea a fost maximă înțelegere, nu am avut parte de același lucru și de la autoritățile locale, care m-au uitat pur și simplu. Nu mi-au dat un telefon. După ei puteam să mor de foame în casă. Nu au nicio scuză pentru că apar pe lista DSP”, a declarat Dascălu Mihai Dragoș.

Situația localnicului din Cornești este aproape identică cu a altui tânăr din Ceauru. Acesta a primit hrană abia după ce le-a arătat obrazul celor de la primărie, acesta fiind izolat împreună cu tatăl său dar și cu bunica și iubita acestuia, la domiciliu.

Mai exact, Negrea Ion Răzvan de 24 de ani din Ceauru a revenit acasă din Olanda, acesta lucrând la o firmă de coletărie, pe data de 16 martie. Acesta spune că a completat o declarație la trecerea vămii, iar acasă a primit vizita poliției și telefon de la DSP Gorj. Tânărul a intrat în izolare cu tatăl său, iubita, care nu e din localitate, și bunica sa. În perioada izolării, el spune că singurele telefoane primite de la primărie au fost cu întrebări legate de starea de sănătate și nimic de hrană. Abia luni, la apelul familiei făcut primăriei, familiei Negrea i s-a adus un sac de cartofi, un kilogram de ceapă, doi litri de ulei, 10 pâini, un kilogram de pulpe și un kilogram de ficăței de pui.

,,Mă așteptam să ne ofere aceste produse în primele zile, nu în a opta zi, la solicitarea noastră. Știu că avem bani prevăzuți în astfel de cazuri dar nu înțeleg pe ce se cheltuiesc”, a spus tânărul, supărat că a fost nevoit să ceară un drept care spune că i se cuvenea.

O altă persoană din comună, întoarsă din Gemania, se află în aceiași situație, și acesta criticând nepăsarea autorităților din Bălești la adresa celor veniți din străinătate care respectă măsurile de precauție pentru Coronavirus.

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SOCIAL

Carmistin: Ziua meselor școlare, sărbătorită în trei sate din Peștișani

Postat acum

on

De către

Fundaţia Carmistin a organizat cea de-a doua ediţie a campaniei Ziua Meselor Şcolare. Acţiunea a fost dedicată şi în acest an copiilor din mediul rural, respectiv elevilor din satele Boroşteni, Brădiceni şi Peştişani (Gorj) şi Frânceşti (Vâlcea).

Ziua Meselor Şcolare, sărbătorită anual de Fundaţia Carmistin, alături de elevi, constă în distribuirea de pachete cu hrană caldă, preparată din portofoliul de produse La Provincia, brand al Grupului Carmistin. Pe lângă hrană, cei 370 elevi din şcolile incluse în ediţia 2024 a proiectului au primit şi ghiozdane din partea Fundaţiei Carmistin.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Bianca are 18 ani și suferă de scolioză dorso-lombară! Are nevoie de 30.000 de euro

Postat acum

on

De către

Bianca Vîrteniță, o adolescentă din satul Bengești, are doar 18 ani dar suferă de o boală cruntă numită scolioză dorso-lombară.

Pană în prezent nimeni nu i-a acordat vreo șansă, însă, se pare că medicii de la spitalul Monza, din Bucuresti, sunt cei care îi pot reda sănătatea și bucuria Biancăi, dar pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, ea are nevoie de o sumă mare de bani, respectiv 30.000 de euro, iar veniturile familiei sunt modeste.

Cei care doresc s-o ajute pe Bianca, pot face donații în contul RO28 BRDE200SV760 9080 2000, deschis în lei, la BRD. Orice sumă este de ajutor!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nu doar lebedele de la Târgu Jiu au murit de gripă aviară!

Postat acum

on

De către

Două lebede moarte de gripa aviară au fost găsite pe Jiu, în zona lacului de acumulare din municipiu. Nu este însă un caz singular, în ultimele săptămâni, au fost descoperite lebede moarte în diverse lacuri din întreaga țară. Conform autorităților sanitare veterinare, gripa aviară a fost identificată și la alte specii, precum pescăruși sau rațe, ceea ce ar putea fi și cauza mortalității acestor păsări.

Într-un interval scurt de timp, în ultima săptămână, în parcul IOR din capitală au murit trei lebede: două pui și un adult.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!