Connect with us

EDUCAȚIE

VIDEO: Elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” au marcat prin scenete Ziua Educației

Postat acum

on

0 Shares

Elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu”, din Târgu Jiu, au marcat prin câteva scenete Ziua Educației. Copiii au fost mobilizați de către profesorul coordonator Mădălina-Elena Popescu, să prezinte scenetele educative. Acestea au fost inspirate din lecturile școlare.

„Pentru a marca semnificația Zilei Educației, dragii noștri elevi de la clasa a VI-a C au interpretat anumite scene din Vizită… și D-l Goe, demonstrând că fără educație nu putem avea acces într-o societate bazată pe cunoaștere. De asemenea, tot dragii noștri elevi de la clasa a VII-a C s-au gândit să interpreteze anumite secvențe din D-l Goe pentru a sublinia rolul educației în viața de zi cu zi, marcând astfel și importanța legăturii dintre familie și școală. Dragii noștri elevi de la clasa a VII-a C au ales să redea semnificația Zilei Educației printr-o scenetă preluată din cartea „Eu sunt Malala” pentru că au înțeles că „un profesor, un copil, o carte și un creion” pot schimba lumea.”, conform profesorului coordonator Mădălina-Elena Popescu.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

EDUCAȚIE

Discriminarea acuzată la o grădiniță din Novaci, cercetată de IȘJ Gorj

Postat acum

on

De către

Inspectoratul Şcolar Judeţean (Gorj a dispus verificări în urma unei postări în mediul online în care mama unui preşcolar susţine că fiul ei ar fi fost discriminat la serbarea de la finalul anului şcolar, la o grădiniţă cu program prelungit din Novaci.

Situația a fost prezentată de mama copilului pe Facebook dar a fost contestată de cadrele didactice ale grupei respective care consideră că mama a exagerat. În cauză este vorba despre un preşcolar cu cerinţe speciale.

„Cam aşa s-a ţinut serbarea la grădiniţa cu program prelungit Novaci, grupa mare!!! Singurul copilaş necostumat pentru serbare a fost Vladimir, pe ce motiv, nu ştiu, dar bănuiesc! Domnişoarele educatoare Adelina Popica şi Georgiana Văcaru nu au avut buna plăcere să îmi spună şi mie cum să-l îmbrac pe copil, potrivit pentru serbare! Când le-am întrebat, mi s-a răspuns aşa, mai de sus, că puteam să-l îmbrac şi eu, adică ceva de genul tot eu sunt vinovată că ceilalţi părinţi au primit în ghiozdanele copilaşilor rolurile şi cum să-i îmbrace, numai noi, nu!!! Sincer, am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat astăzi, adică pe mine ca mamă m-a durut, dar asta nu rămâne aşa, că nu e ok!”, a scris mama preşcolarului pe pagina ei de Facebook.

Grădinița din din Novaci este una cu un personal bine pregătit profesional, cu o conducere responsabilă dar și cu adevărate condiții de studiu oferite preșcolarilor.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Proiect antidrog, la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”:  *„Poate mâine sunt iar… Eu”*

Postat acum

on

De către

Liceul de Arte”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu va desfășura, miercuri, cu începere de la ora 11.00 un proiect inedit antidrog. Este vorba despre un teatru social, creația fiind colectivă.

Potrivit profesorului Pompiliu Ciochia, actorii au vârste cuprinse între 16 – 19 ani și studiază la Liceul de Arte „Constantin Brăiloi”, specializarea Arta actorului. Proiectul se desfășoară în liceele din județul Gorj și în spații neconvenționale (cafenele, baruri, parcuri). „Evenimentul reprezintă un semnal de alarmă al tinerilor împotriva consumului de droguri. Fiind o problemă atât de actuală, abordată prin tot felul de metode, considerăm că educaţia non-formală ar fi cel mai potrivit mijloc de a ridica nişte semne de întrebare asupra acestui subiect”, anunță organizatorii.

Coordonatori proiectului sunt:

– Pompiliu Ciochia, instructor educație extrașcolară la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”;

– ⁠Tedi Popescu, actor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu

Parteneri în proiect sunt:

Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Inspectoratul de Poliție Gorj, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog GORJ – structura teritoriala a AGENTIEI NATIONALE ANTIDROG din cadrul MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fiica cea mică a primarului Romanescu, absolventă de gimnaziu

Postat acum

on

De către

Roberta, fiica mea cea mică a primarului Marcel Romanescu și-a finalizat studiile gimnaziale la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Edilul local, din postura de părinte, a participat la ceremonia de absolvire a fiicei sale, alaturi de ceilalți aparținători.  Evenimentul din viața colegiului și a absolvenților săi a fost organizată la Stadionul „Constantina Diță”.

Marcel Romanescu a anunțat totodată că mâine, de la ora 22:00, le va oferi tuturor absolvenților un concert CONNECT-R pe scena amplasată pe stadion, cu ocazia ceremoniilor de absolvire dedicate învățământului liceal.

Complexul de evenimente a început ieri, cu elevii de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, iar săptămâna viitoare, pe 11 și 12 iunie, este rândul școlilor gimnaziale.

F”elicitări tuturor absolvenților și cadrelor didactice! Vă doresc succes în tot ceea ce v-ați propus”, a transmis primarul Romanescu.

Continuă să citeşti