Connect with us

Uncategorized

DOI TINERI REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE ŞI LOVIRE SAU ALTE VIOLENŢE

Postat acum

on

La data de 30 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi tineri de 24 şi 29 de ani, din comuna Vladimir, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în noaptea de 20/21 decembrie a.c., cei doi tineri, aflându-se în incinta unei societăţi comerciale din comuna Săuleşti, pe fondul consumului de alcool, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui tânăr, de 27 de ani, din comuna Săuleşti.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ULTIMA ORĂ

Firma al cărei tren a produs accidentul feroviar nu mai are voie să circule pe căile ferate

Postat acum

on

De către

Firma al cărei tren a produs un accident, în Fetești, în urmă cu două zile, a fost suspendată, motiv pentru care trenurile societății private nu mai au voie să circule pe căile ferate. Măsura a fost anunțată de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Locomotiva unui tren marfar s-a ciocnit violent, în staţia CFR Feteşti, cu  o altă garnitură care era staţionată, incidentul provovând pagube și întârzieri însemnate. Mecanicul care a produs accidentul a fost depistat cu alcoolemie de 0,4 în aerul expirat.

Potrivit ministrului, Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță. „Deciziile vin după al treilea incident feroviar care implică trenuri de marfă în România din ultima perioadă. Aceste incidente – soldate din fericire fără victime omenești – provoacă un disconfort uriaș pasagerilor și pagube însemnate la infrastructură”, a spus ministrul Transporturilor.

Continuă să citeşti

ULTIMA ORĂ

Proprietar de hotel, amendat cu 100.000 de lei

Postat acum

on

De către

Proprietarul unui hotel din municipiul Târgu Jiu a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 republicată, întrucât a executat lucrări de construcții fără autorizație de construire.

Maximul amenzii prevăzut de lege a fost stabilit ținându-se cont de prevederile O.G. nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, sub aspectul pericolului social al faptei, al împrejurărilor în care a fost săvârșită, precum și al caracterului repetitiv la faptei.

Astfel, în perioada 2014 – 2017, la construcția existentă au fost executate mai multe lucrări de construire, modificare și extindere, fără a fi obținute autorizații de construire, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea lucrărilor de construcții.

O dată cu aplicarea sancțiunilor contravenționale au fost dispuse și măsurile complementare de oprire imediată a lucrărilor, precum și de intrare în legalitate.

Întrucât lucrările au fost continuate, în anul 2015 polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au întocmit documentația necesară în vederea sesizării organelor de cercetare penală.

De asemenea, întrucât nu a fost respectată nici măsura de intrare în legalitate, Poliția Locală Târgu Jiu a sesizat instanțele judecătorești pentru a dispune desființarea construcțiilor realizate nelegal.

În luna iunie 2021, la doar câteva zile după punerea în executare a sentinței civile privind desființarea unei închideri perimetrale, pe latura posterioară a construcției, proprietarul acesteia a executat pe același amplasament, o altă închidere perimetrală, fără autorizație de construire.

BCA-urile rezultate în urma desființării închiderii perimetrale au fost așezate de forma unui zid, la etajul superior, fără elemente de prindere între ele, fapt ce poate pune în pericol viața persoanelor care tranzitează zona.

Ca urmare a celor constatate a fost solicitat punctul de vedere al autorității administrației publice competente, cu privire la posibilitatea intrării în legalitate a construcțiilor realizate fără autorizație de construire.

Din adresa transmisă de către Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului rezultă că pentru imobilul respectiv nu se pot emite autorizații de construire deoarece situația din teren nu corespunde cu planul de amplasament și delimitare a bunului imobil iar indicatorii urbanistici (POT, CUT) sunt depășiți, fapt pentru care, o dată cu aplicarea amenzii, a fost dispusă și măsura desființării construcțiilor nelegale.

Continuă să citeşti

ULTIMA ORĂ

Își caută parteneră pentru concediu, pe Facebook

Postat acum

on

De către

Matrimonialele s-au mutat în mediul online. Rețelele de socializare sunt folosite de cei care își caută parteneri sau care vor doar escapade. Un bărbat, trecut de prima tinerețe, nu se sfiește să posteze anunțuri pe pagina de Facebook, în care își exprimă  clar intențiile: caută parteneră, cu care să meargă în vacanță. Și ca să fie și mai convingător, bărbatul se pozează lângă mașină, pentru a demonstra disponibilitatea la voiaj. „O doamnă drăguță disponibilă pentru un concediu împreună?”, scrie bărbatul, pe pagina de socializare. Mesajele nu au întârziat să apară, însă nu au fost toate dintre cele așteptate de pretendent. Mulți dintre cei care au văzut mesajul l-au luat peste picior pe căutătorul de suflet pereche.

Ulterior, bărbatul a venit cu precizări: doamna care vrea în concediu trebuie să contribuie la cheltuieli. „Vin cu o precizare. Eu asigur transportul gratuit cu mașina mea. Restu plătim jumătate jumătate. Să se înteleagă, nu vreau o doamnă pe interes”, a explicat autorul anunțului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR