Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cum se aranjează un concurs la Ambulanță! Lecție de manual pentru procurori!

Postat acum

on

0 Shares

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, Tiberiu Tătaru, șefa compartimentului Resurse Umane, Loredana Giorgi și întreaga comisie de la concursul pentru ocuparea unui post de inginer, sunt pasibili de a fi cercetați penal și acuzați de comiterea mai multor infracțiuni săvârșite pentru a-l avantaja pe ambulanțierul Ionel Ianc, președintele Sindicatului ”Salvamed”. Concursul cu dedicație pentru Ianc, susținător fervent al managerului Tătaru, a fost anulat, inițial, pe 4 octombrie a.c., cu doar câteva zile înaintea probei scrise, după ce Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a concluzionat că una din condițiile impuse este discriminatorie și îl avantaja, în mod evident pe Ianc. După două zile, concursul a fost reluat, fără să fie eliminată condiția considerată discriminatorie, iar după etapa selecției dosarelor, patru candidați au fost declarați ”respins”, tocmai pentru că nu îndeplineau acea condiție, iar singurul rămas în concurs este …Ionel Ianc. Este un caz evident de abuz în serviciu, iar în Gorj, dacă ar exista organe judiciare care să intervină prompt sau Instituția Prefectului ar sesiza Parchetul și Ministerul Sănătății, în mod normal, concursul ar trebui anulat, iar cei culpabili, incriminați penal.

 Prima încercare…

Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a stabilit, la începutul lunii octombrie a.c., că una din condițiile specifice impuse la concursul pentru ocuparea postului de inginer, grad II, în cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, și anume pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă, ”nu are suport legal și este considerată discriminatorie  pentru viitorii candidați la concurs, aducând atingere principiului nediscriminării și egalității de șanse în ocuparea unui post în sectorul public”. Cazul a fost prezentat, în exclusivitate, la acea vreme, de GorjExpress.ro.

Mai mult, Corpul de Control a constatat că fișa postului vacant, acela de inginer, nu prevede acea condiție specifică pentru ocuparea sa, adică o pregătire sau o calificare de specialitate în domeniul securității și sănătății în muncă. În final, printr-o adresă remisă Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, în care sunt enumerate și alte nereguli în organizarea concursului, Corpul de Contrul al Instituției Prefectului a recomandat reanalizarea situației de fapt și luarea unei decizii temeinice și legale.

Asta se întâmpla pe 4 octombrie, când se făcuseră toate preparațiile pentru ca Ionel Ianc să ocupe postul de inginer, iar ulterior să fie propulsat în funcția de director tehnic.

A doua încercare…

După numai două zile, ignorând în totalitate recomandările Corpului de Control al Instituție Prefectului, SAJ Gorj a scos, din nou, postul la concurs, fără să fie eliminată condiția considerată ca fiind discriminatorie. Ba mai mult, a fost introdusă o nouă cerință nelegală și discriminatorie: diploma de licență în inginerie. Cu alte cuvinte, nespecificându-se clar, spre exemplu ”diploma de licență inginer autovehicule rutiere / inginer mecanic” și lăsând, cu titlu general, ”inginer” asta înseamnă că la concurs pot participa și cei care au absolvit ingineria mediului, cum este cazul lui Ianc, sau orice alt inginer a cărui pregătire nu are legătură cu domeniul auto.

Luni, 30 octombrie au fost publicate rezultatele selecției dosarelor de înscriere, iar patru din cei cinci candidați au fost respinși pentru ”lipsă pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, adică exact condiția discriminatorie cu care a fost de acord managerul Tătaru, șefa de la Resurse Umane și membrii comisiei de concurs.

Singurul rămas în cursă este… Ionel Ianc, lider sindical și cel care este responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă în cadrul  instituției.

Așa că proba scrisă, care va avea loc pe 3 noiembrie și interviul care trebuie susținut șase zile mai târziu sunt doar o formalitate. Susținătorul managerului Tătaru va ocupa postul de inginer și poate fi numit apoi, cu derogare, în funcția de director tehnic.

PSD și PNL, conviețuiesc în șmenuri

Pretențiile lui Ianc de a ajunge în Comitetul Director al SAJ Gorj trebuie satisfăcute, iar influențele din mediul politic, în acest caz, sunt de notorietate.

Dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj ar intra pe firul acestui concurs ar putea descoperi cum s-au tras sfori, pe linie politică, dinspre PSD, până la vârful Prefecturii Gorj, altfel nu se explică de ce, în urma constatărilor Corpului de Control nu a fost sesizat Parchetul și nici Ministerul Sănătății. Trebuie spus că Ianc este consilier local PSD la Runcu, iar Tătaru a fost vicepreședinte al Organizației Municipale Tg-Jiu a PSD și consilier local în Consiliul Local Tg-Jiu.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Fostul primar de Albeni, condamnat cu executare

Postat acum

on

De către

Silviu Ionuț Stan a fost condamnat de Tribunalul Gorj, instanță de fond, la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Fostul primar liberal de Albeni a fost exclus din partid și destituit din funcție în timpul trimiterii sale în judecată că și inculpat pentru luare de mită, trafic de influență și instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu, nepublice. Ionuț Stan, potrivit primei sentințe, nu mai are voie să candideze timp de cinci ani de zile. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tribunalul Gorj: 22 de ani de închisoare pentru Petre Stăncioi, 20.000 de euro daune

Postat acum

on

De către

Petre Stăncioi a fost condamnat de instanța de fond pentru săvârşirea infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, raportat la tentativă de omor calificat. Asta, în urma evenimentului din vara anului trecut când a tras cu arma în partenerul de viață al fostei neveste.

Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Stăncioi, aflat în stare de arest preventiv, la 22 de ani de închisoare, plata a 20.000 de euro daune morale și materiale față de bărbatul asupra căruia a tras cu arma în zona abdomenului și a picioarelor și a cheltuielilor de judecată. Sentința nu este definitivă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!