Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cum se aranjează un concurs la Ambulanță! Lecție de manual pentru procurori!

Postat acum

on

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, Tiberiu Tătaru, șefa compartimentului Resurse Umane, Loredana Giorgi și întreaga comisie de la concursul pentru ocuparea unui post de inginer, sunt pasibili de a fi cercetați penal și acuzați de comiterea mai multor infracțiuni săvârșite pentru a-l avantaja pe ambulanțierul Ionel Ianc, președintele Sindicatului ”Salvamed”. Concursul cu dedicație pentru Ianc, susținător fervent al managerului Tătaru, a fost anulat, inițial, pe 4 octombrie a.c., cu doar câteva zile înaintea probei scrise, după ce Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a concluzionat că una din condițiile impuse este discriminatorie și îl avantaja, în mod evident pe Ianc. După două zile, concursul a fost reluat, fără să fie eliminată condiția considerată discriminatorie, iar după etapa selecției dosarelor, patru candidați au fost declarați ”respins”, tocmai pentru că nu îndeplineau acea condiție, iar singurul rămas în concurs este …Ionel Ianc. Este un caz evident de abuz în serviciu, iar în Gorj, dacă ar exista organe judiciare care să intervină prompt sau Instituția Prefectului ar sesiza Parchetul și Ministerul Sănătății, în mod normal, concursul ar trebui anulat, iar cei culpabili, incriminați penal.

 Prima încercare…

Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a stabilit, la începutul lunii octombrie a.c., că una din condițiile specifice impuse la concursul pentru ocuparea postului de inginer, grad II, în cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică, și anume pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă, ”nu are suport legal și este considerată discriminatorie  pentru viitorii candidați la concurs, aducând atingere principiului nediscriminării și egalității de șanse în ocuparea unui post în sectorul public”. Cazul a fost prezentat, în exclusivitate, la acea vreme, de GorjExpress.ro.

Mai mult, Corpul de Control a constatat că fișa postului vacant, acela de inginer, nu prevede acea condiție specifică pentru ocuparea sa, adică o pregătire sau o calificare de specialitate în domeniul securității și sănătății în muncă. În final, printr-o adresă remisă Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, în care sunt enumerate și alte nereguli în organizarea concursului, Corpul de Contrul al Instituției Prefectului a recomandat reanalizarea situației de fapt și luarea unei decizii temeinice și legale.

Asta se întâmpla pe 4 octombrie, când se făcuseră toate preparațiile pentru ca Ionel Ianc să ocupe postul de inginer, iar ulterior să fie propulsat în funcția de director tehnic.

A doua încercare…

După numai două zile, ignorând în totalitate recomandările Corpului de Control al Instituție Prefectului, SAJ Gorj a scos, din nou, postul la concurs, fără să fie eliminată condiția considerată ca fiind discriminatorie. Ba mai mult, a fost introdusă o nouă cerință nelegală și discriminatorie: diploma de licență în inginerie. Cu alte cuvinte, nespecificându-se clar, spre exemplu ”diploma de licență inginer autovehicule rutiere / inginer mecanic” și lăsând, cu titlu general, ”inginer” asta înseamnă că la concurs pot participa și cei care au absolvit ingineria mediului, cum este cazul lui Ianc, sau orice alt inginer a cărui pregătire nu are legătură cu domeniul auto.

Luni, 30 octombrie au fost publicate rezultatele selecției dosarelor de înscriere, iar patru din cei cinci candidați au fost respinși pentru ”lipsă pregătire în domeniul sănătății și securității în muncă”, adică exact condiția discriminatorie cu care a fost de acord managerul Tătaru, șefa de la Resurse Umane și membrii comisiei de concurs.

Singurul rămas în cursă este… Ionel Ianc, lider sindical și cel care este responsabil pe linie de sănătate și securitate în muncă în cadrul  instituției.

Așa că proba scrisă, care va avea loc pe 3 noiembrie și interviul care trebuie susținut șase zile mai târziu sunt doar o formalitate. Susținătorul managerului Tătaru va ocupa postul de inginer și poate fi numit apoi, cu derogare, în funcția de director tehnic.

PSD și PNL, conviețuiesc în șmenuri

Pretențiile lui Ianc de a ajunge în Comitetul Director al SAJ Gorj trebuie satisfăcute, iar influențele din mediul politic, în acest caz, sunt de notorietate.

Dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj ar intra pe firul acestui concurs ar putea descoperi cum s-au tras sfori, pe linie politică, dinspre PSD, până la vârful Prefecturii Gorj, altfel nu se explică de ce, în urma constatărilor Corpului de Control nu a fost sesizat Parchetul și nici Ministerul Sănătății. Trebuie spus că Ianc este consilier local PSD la Runcu, iar Tătaru a fost vicepreședinte al Organizației Municipale Tg-Jiu a PSD și consilier local în Consiliul Local Tg-Jiu.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

Postat acum

on

De către

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.

Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.

Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.

Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.

A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.

Intră în scenă agentul ”000”

 ”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)

Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.

Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primăria Bumbești Jiu se folosește de Ordonanța Austerității să nu le ofere pachete cu dulciuri copiilor din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu se laudă, în fiecare an, cu excedent bugetar, dar, cu toate acestea, nu are bani să le ofere copiilor din oraș nici măcar o plăsuță cu dulciuri de sărbătorile de iarnă. Primarul Constantin Bobaru este nepăsător la acest capitol și consideră că austeritatea trebuie înțeleasă și de copii.

Consilierii se folosesc, pentru a-i lăsa pe copii fără aceste mici bucurii, de noua ordonanță a austerității. Situația este jenantă pentru că aleșii locali puteau găsi alte soluții pentru această așa zisă problemă: donații, sponsorizări pentru micuții din localitate.

De altfel, părinții micuților sunt revoltați de această măsură aberantă iar pe grupurile de la școli și grădinițe mulți au fost foarte supărați și s-au manifestat ca atare. Situația de la Bumbești Jiu este, astfel, absolut jenantă.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Peste 51.000 de euro: Primarul Remetea de la Tismana a recuperat de la executor casa părintească scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Lichidatorul judiciar „Consultant Insolvență SPRL” a scos, recent, la licitație publică casa părintească a primarului de Tismana, Petre Remetea. Casa și terenul aferent se vindeau prin licitație cu strigare cu o sumă ce pornea de la 51.200 de euro.

Proprietatea a fost scoasă la licitație în urma falimentului firmei primarului, SC ELIMASTRO SRL.

Ieri însă primarul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a recuperat casa părintească de la Costeni, care fusese scoasă la mezat.

Postarea publică a primarului a stârnit însă discuții în rândul membrilor comunității care se tem că Remetea, urmare a celor întâmplate, va duce și primăria spre faliment. „Oare ce se va intampla cu persoanele care au domiciliul acolo, inclusiv domnul Primar. Da, înțelegem faptul ca el nu stă acolo, ci că locuința lui nu se află pe raza Orașului Tismana, însă „Casa Părintească” se află acolo. Oare cum poate fi văzută chestia asta din toate punctele de vedere? Omul aflat în „Slujba Cetățeanului” să își piardă Casa Părintească în urma falimentului? Ce se va intampla cu toate persoanele care au domiciliul (in buletin) la acea adresă peste noapte? Ce încredere putem avea intr-o persoană care își declară falimentul personal”, sunt doar câteva întrebări venite de la cititorii gorjexpress.ro.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!