Connect with us

POLITICĂ

Ciocea nu renunță la afacerea Pojaru! I-a sacrificat pe cei care s-au opus

Postat acum

on

0 Shares

Primarul de Bustuchin, Ion Ciocea, persistă în greșeli, pentru a atinge scopuri care nu au legătură cu bunul mers al comunității pe care o conduce. Cele petrecute, înainte de Paște, în privința închirierii Căminului Cultural Pojaru, unei firme private, pe un preț infim, vizată fiind bunăstarea unui cântăreț de muzică populară, este dovada că lucrurile se întâmplă la această localitate, contrar legii. Mai exact, prima dată, edilul a aprobat închirierea spațiului cultural, ca apoi să revină asupra hotărârii, schimbând destinația clădirii, în ,,Atelier confecții textile”. Mai mult, primarul a trecut cu bocancii peste refuzul verbal și scris atât al secretarei primăriei, care a realizat greșeala și nu a semnat proiectul de hotărâre respectiv, cât și al președintelui de ședință din CL, apropiat al lui Ciocea.

Căminul din Pojaru nu mai are destinație de spațiu pentru activități culturale ci a devenit, printr-o hotărâre de Consiliu Local, încă neavizată de Prefectura Gorj, Atelier de confecții textile. Spațiul va fi scos la licitație și închiriat de firma aleasă deja de edilul care a pus boii înaintea carului. Mai precis, atât de mult și-a dorit primarul cu aspirații de parlamentar să-și impună propria lege la Pojaru, încât a aprobat închirierea căminului care avea destinație culturală, ca apoi, când a fost tras public de mânecă, să schimbe destinația spațiului, lucruri care trebuiau făcute invers.

Șocant este că, Ciocea a fost capabil să își înlocuiască al doilea secretar al primăriei, pentru că acesta a refuzat să-i facă jocul legat de cămin, și să pună în locul liber o persoană care a acceptat să compromisul pentru a-i face pe plac șefului său.

De altfel, primarul i-a forțat mâna inclusiv președintelui de ședință, Lupulescu Dorin, care deși recunoaște că a votat pentru închirierea căminului a realizat că a făcut o greșeală, renunțând a mai semna procesul verbal de ședință. Au semnat, în schimb, alți doi consilieri care aveau datorii morale la edil.

Prefectura Gorj este singura care poate vedea și taxa aceste ilegalități ale administrației locale din Bustuchin.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

PSD Gorj, în echipă completă! Weber: Am validat lista de candidați pentru funcția de primar în toate localitățile

Postat acum

on

De către

A fost ședință ieri, la PSD Gorj la care au participat toți candidații la funcțiile de primari pentru cele 70 de localități din Gorj. Cu această ocazie s-au validat și restul candidaților din câteva localități unde nu se stabilise acest lucru dar și la Dănești unde candidatul ce fusese validat nu mai are voie să candideze, urmare a unei condamnări. 

„PSD Gorj, echipa câștigătoare! Partidul Social-Democrat Gorj rămâne la înălțime. Alături ce colegii mei, am validat lista candidaților la funcția de primar în cele 70 de localități ale județului Gorj. Am încredere în echipa mea și sunt convins că împreună vom obține rezultatele pe care ni le-am propus”, a transmis Mihai Weber.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Anca Bordușanu a renunțat la funcția de subprefect!

Postat acum

on

De către

Subprefectul Anca Bordușanu a renunțat la funcția deținută la vârful Prefecturii Gorj. Anca Bordușanu a fost eliberată din funcție, în ședință de Guvern de astăzi, și va candida, cu siguranță, pe lista PSD a Consiliului Județean Gorj.

În aceiași ședință de Guvern a fost numit în postul de prefect, liberalul Virgil Drăgușin.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Priescu(AUR) trage un semnal de alarmă vizavi de situația de la SE Turceni și Minprest

Postat acum

on

De către

Ionelia Priescu, coordonatorul AUR Gorj, totodată candidat la Primăria Târgu Jiu, a tras un semnal de alarmă, acum, într-o conferință de presă, vizavi de situația din CE Oltenia. O parte a salariaților SE Turceni vor fi trimiși acasă, în concediu forțat, după ce unitatea a fost oprită. Priescu a arătat că îi pasă și de salariații Minprest Rovinari, care amenința că vor ieși în stradă după Paște.

,,Având în vedere ca începând cu 07.04.2024 Termocentrala Turceni a fost pusă pe ,,0”, din cauza faptului că nu există cerere de energie electrică (funcționarea termo, în condițiile de piață actuale, ar produce pierdere), am solicitat ca, începând cu schimbul 1, din 29.04.2024, să înceteze activitatea (inclusiv producție și mentenanță) urmând a se relua la schimbul 1, în data de 07.05.2024 (trei zile de concediu/salariat), decizia conducerii, urmând a se comunica în timp optim”, se arată în nota ședinței de marți, a comisiei de negociere din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Ionelia Priescu a susținut, de asemenea, că cetățenii municipiului Târgu Jiu au multe doleanțe vizavi de investițiile realizate cum în oraș. Candidata AUR susține că își pregătește echipa pentru Consiliul Local Târgu Jiu, urmând să pună pe liste oameni care nu au cedat presiunilor, persoane verticale care nu se teme sa spună lucrurilor pe nume.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!