Connect with us

POLITICĂ

Ciocea nu renunță la afacerea Pojaru! I-a sacrificat pe cei care s-au opus

Postat acum

on

Primarul de Bustuchin, Ion Ciocea, persistă în greșeli, pentru a atinge scopuri care nu au legătură cu bunul mers al comunității pe care o conduce. Cele petrecute, înainte de Paște, în privința închirierii Căminului Cultural Pojaru, unei firme private, pe un preț infim, vizată fiind bunăstarea unui cântăreț de muzică populară, este dovada că lucrurile se întâmplă la această localitate, contrar legii. Mai exact, prima dată, edilul a aprobat închirierea spațiului cultural, ca apoi să revină asupra hotărârii, schimbând destinația clădirii, în ,,Atelier confecții textile”. Mai mult, primarul a trecut cu bocancii peste refuzul verbal și scris atât al secretarei primăriei, care a realizat greșeala și nu a semnat proiectul de hotărâre respectiv, cât și al președintelui de ședință din CL, apropiat al lui Ciocea.

Căminul din Pojaru nu mai are destinație de spațiu pentru activități culturale ci a devenit, printr-o hotărâre de Consiliu Local, încă neavizată de Prefectura Gorj, Atelier de confecții textile. Spațiul va fi scos la licitație și închiriat de firma aleasă deja de edilul care a pus boii înaintea carului. Mai precis, atât de mult și-a dorit primarul cu aspirații de parlamentar să-și impună propria lege la Pojaru, încât a aprobat închirierea căminului care avea destinație culturală, ca apoi, când a fost tras public de mânecă, să schimbe destinația spațiului, lucruri care trebuiau făcute invers.

Șocant este că, Ciocea a fost capabil să își înlocuiască al doilea secretar al primăriei, pentru că acesta a refuzat să-i facă jocul legat de cămin, și să pună în locul liber o persoană care a acceptat să compromisul pentru a-i face pe plac șefului său.

De altfel, primarul i-a forțat mâna inclusiv președintelui de ședință, Lupulescu Dorin, care deși recunoaște că a votat pentru închirierea căminului a realizat că a făcut o greșeală, renunțând a mai semna procesul verbal de ședință. Au semnat, în schimb, alți doi consilieri care aveau datorii morale la edil.

Prefectura Gorj este singura care poate vedea și taxa aceste ilegalități ale administrației locale din Bustuchin.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Așa vor arăta ambele sedii ale SOS de la organizația municipală Târgu Jiu și județeană Gorj!

Postat acum

on

De către

Sediile SOS Gorj se află vizavi de Gara Târgu Jiu, lângă parcul reabilitat de primărie. Pentru partea exterioară liderii celor două organizații politice, Ion Fugaru și Vali Peptenatu, au avut ideea unor autocolante care întruchipează persoane importante din istoria și cultura României.

Cel de-al treilea sediu SOS va fi deschis în comuna Câlnic de către tinerii Manoilă și Pinoșanu, ultimul fiind și coordonatorul SOS Romania.

Partidul SOS România este condus la nivel central de către senator Diana Iovanovici Șoșoacă.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Gheorghe Pecingină, pus pe făraș de Ciucă

Postat acum

on

Zilele lui Gheorghe Pecingină în PNL sunt numărate, după ce parlamentarul a semnat, alături de Dan Vîlceanu, sesizarea USR la Curtea Constituțională privind pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu. Fostul premier Nicolae Ciucă, actualul lider al liberalilor, îl vrea urgent afară din PNL pe deputatul de Gorj, Gheorghe Pecingină.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid. Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar fi spus Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali cu care a discutat cazul celor doi deputați.

Procedura de excludere împotriva lui Gheorghe Pecingină va fi declanșată în zilele următoare în organizația județeană Gorj, în care acesta e membru, în timp ce excluderea lui Vîlceanu, deja declanșată, se va afla pe agenda următorului Consiliu Național al PNL, forul intern care are ultimul cuvânt în cazurile de excludere a unor demnitari ai partidului.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Liberalii nu au mai sancționat plecarea lui Romanescu la PSD

Postat acum

on

Liberalii au amânat o decizie cu privire la situația politică în PNL Gorj a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Edilul și-a anunțat trecerea la PSD Gorj și o candidatură în 2024 din partea social-democraților. PNL a decis înainte de hotărârea lui Romanescu faptul că acesta nu va mai fi candidat al PNL pentru postul de primar de Târgu Jiu. După trecerea la PSD, liberalii au dat de înțeles că Marcel Romanescu a încălcat statutul partidului și vor fi luate măsuri dure. Dacă va fi exclus din partid, atunci își va putea păstra mandatul de primar. Liberalii își caută acum un candidat pentru postul de primar la Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK