Connect with us

POLITICĂ

Ciocea nu renunță la afacerea Pojaru! I-a sacrificat pe cei care s-au opus

Postat acum

on

Primarul de Bustuchin, Ion Ciocea, persistă în greșeli, pentru a atinge scopuri care nu au legătură cu bunul mers al comunității pe care o conduce. Cele petrecute, înainte de Paște, în privința închirierii Căminului Cultural Pojaru, unei firme private, pe un preț infim, vizată fiind bunăstarea unui cântăreț de muzică populară, este dovada că lucrurile se întâmplă la această localitate, contrar legii. Mai exact, prima dată, edilul a aprobat închirierea spațiului cultural, ca apoi să revină asupra hotărârii, schimbând destinația clădirii, în ,,Atelier confecții textile”. Mai mult, primarul a trecut cu bocancii peste refuzul verbal și scris atât al secretarei primăriei, care a realizat greșeala și nu a semnat proiectul de hotărâre respectiv, cât și al președintelui de ședință din CL, apropiat al lui Ciocea.

Căminul din Pojaru nu mai are destinație de spațiu pentru activități culturale ci a devenit, printr-o hotărâre de Consiliu Local, încă neavizată de Prefectura Gorj, Atelier de confecții textile. Spațiul va fi scos la licitație și închiriat de firma aleasă deja de edilul care a pus boii înaintea carului. Mai precis, atât de mult și-a dorit primarul cu aspirații de parlamentar să-și impună propria lege la Pojaru, încât a aprobat închirierea căminului care avea destinație culturală, ca apoi, când a fost tras public de mânecă, să schimbe destinația spațiului, lucruri care trebuiau făcute invers.

Șocant este că, Ciocea a fost capabil să își înlocuiască al doilea secretar al primăriei, pentru că acesta a refuzat să-i facă jocul legat de cămin, și să pună în locul liber o persoană care a acceptat să compromisul pentru a-i face pe plac șefului său.

De altfel, primarul i-a forțat mâna inclusiv președintelui de ședință, Lupulescu Dorin, care deși recunoaște că a votat pentru închirierea căminului a realizat că a făcut o greșeală, renunțând a mai semna procesul verbal de ședință. Au semnat, în schimb, alți doi consilieri care aveau datorii morale la edil.

Prefectura Gorj este singura care poate vedea și taxa aceste ilegalități ale administrației locale din Bustuchin.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Noi secretari de stat numiți la MAE, MAI și Cercetare! Niciunul de la Gorj

Postat acum

on

De către

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie de premierul Nicolae Ciucă la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Niciunul dintre noii numiți nu sunt de la Gorj, deși s-au trimis, la București, liste de propuneri și din județul nostru.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit ca secretar de stat Adrian Voican, iar ca subsecretar de stat Dumitru Drăgan.

La Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au fost numiţi trei secretari de stat – Bogdan-Mihai Dumea, Andrei Alexandru şi Tudor Prisecaru.

Janina-Mirela Sitaru va ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe. Premierul a semnat şi eliberarea, la cerere, a Alexandrei Toader din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

O altă numire îl vizează pe Alexandru-Mihai Ghigiu, desemnat să ocupe funcţia de preşedinte al Institutului Naţional de Administraţie.

Deciziile au fost publicate vineri în Monitorul Oficial.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Weber îl contrazice pe prefectul Iacobescu

Postat acum

on

De către

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, îl contrazice pe prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, referitor la faptul că PSD nu a făcut nicio nominalizare pentru pozițiile de subprefecți.

”Nu stiu pe cine a sunat domnul prefect la Guvern, cu cine a vorbit, dar, în orice caz, nu a vorbit cu cine trebuia. Bănuiesc că nu a sunat la Administrativ sau la Logistică. Dacă l-ar fi sunat pe primul ministru  sau pe secretarul  general al Guvernului, s-ar fi informat corect. Propunerea există.  Am făcut o singură nominalizare, deocamdată, care este trimisă spre avizare, așa cum se întâmplă în toate situațiile pentru prefecți, subprefecți, secretari de stat și subsecretari de stat. Așteptăm răspunsul comisiei de avizare, care va fi publicat și în Monitorul Oficial”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Conform protocolului din cadrul Coaliției de guvernare, Partidului Social Democrat Gorj îi revin cele două poziții de subprefect. PSD Gorj a trimis spre analiză o primă propunere, în persoana lui Romeo Chiriac.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Pe cine dă vina Weber, pentru facturile mari

Postat acum

on

De către

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, dă vina pe partidele de dreapta, care au fost la guvernare, pentru explozia prețurilor la energie și gaze naturale. Liderul social-democraților gorjeni susține că fostele guverne au luat o serie de măsuri, care s-au dovedit un dezastru social. „Celor care se prefac că au uitat, o să le aduc aminte măsurile care au condus la situația din prezent: Liberalizarea pieței de energie și gaze naturale realizată de Guvernul Orban, prin eliminarea plafonului la prețul de producție la gaze naturale și prin retragerea ANRE din reglementarea pieței de energie active; Eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, cea din care se asigurau resursele pentru consumatorii vulnerabili”, a transmis deputatul PSD, Maihai Weber.

Social-democratul susține că o mare vină o au partidele care s-au opus plafonării prețurilor la utilități, propusă de PSD. „Populația a primit lovitura de grație atunci când guvernarea de dreapta a respins propunerea legislativă a PSD pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, alegând promovarea în Parlament a variantei legislative a ministrului Energiei, în care nu erau prevăzute sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectau prevederile legale”, a mai transmis Weber.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR