Connect with us

POLITICĂ

Ciocea nu renunță la afacerea Pojaru! I-a sacrificat pe cei care s-au opus

Postat acum

pe

Primarul de Bustuchin, Ion Ciocea, persistă în greșeli, pentru a atinge scopuri care nu au legătură cu bunul mers al comunității pe care o conduce. Cele petrecute, înainte de Paște, în privința închirierii Căminului Cultural Pojaru, unei firme private, pe un preț infim, vizată fiind bunăstarea unui cântăreț de muzică populară, este dovada că lucrurile se întâmplă la această localitate, contrar legii. Mai exact, prima dată, edilul a aprobat închirierea spațiului cultural, ca apoi să revină asupra hotărârii, schimbând destinația clădirii, în ,,Atelier confecții textile”. Mai mult, primarul a trecut cu bocancii peste refuzul verbal și scris atât al secretarei primăriei, care a realizat greșeala și nu a semnat proiectul de hotărâre respectiv, cât și al președintelui de ședință din CL, apropiat al lui Ciocea.

Căminul din Pojaru nu mai are destinație de spațiu pentru activități culturale ci a devenit, printr-o hotărâre de Consiliu Local, încă neavizată de Prefectura Gorj, Atelier de confecții textile. Spațiul va fi scos la licitație și închiriat de firma aleasă deja de edilul care a pus boii înaintea carului. Mai precis, atât de mult și-a dorit primarul cu aspirații de parlamentar să-și impună propria lege la Pojaru, încât a aprobat închirierea căminului care avea destinație culturală, ca apoi, când a fost tras public de mânecă, să schimbe destinația spațiului, lucruri care trebuiau făcute invers.

Șocant este că, Ciocea a fost capabil să își înlocuiască al doilea secretar al primăriei, pentru că acesta a refuzat să-i facă jocul legat de cămin, și să pună în locul liber o persoană care a acceptat să compromisul pentru a-i face pe plac șefului său.

De altfel, primarul i-a forțat mâna inclusiv președintelui de ședință, Lupulescu Dorin, care deși recunoaște că a votat pentru închirierea căminului a realizat că a făcut o greșeală, renunțând a mai semna procesul verbal de ședință. Au semnat, în schimb, alți doi consilieri care aveau datorii morale la edil.

Prefectura Gorj este singura care poate vedea și taxa aceste ilegalități ale administrației locale din Bustuchin.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

AUR cere renegocieri cu Comisia Europeană, privind decarbonarea

Postat acum

pe

Liderii AUR cer să fie renegociat pactul cu Comisia Europeană, privind decarbonarea, care afectează Complexul Energetic Oltenia. „Actualele ținte de decarbonizare, respectiv reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și „net zero” în 2050, sunt prea ambițioase pentru România. Avem nevoie de perioade de tranziție mai generoase. Polonia de pildă cere 2060.

Considerăm prematură renunțarea prea rapidă la sectorul carbonifer, așa cum a fost agreată de guvernanții români cu Comisia”, arată un comunicat al partidului recent intrat în Parlament.

În același comunicat, reprezentanții AUR susțin că trebuie retehnologizate centralele Turceni, Rovinari, Craiova, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și Mintia și Paroșeni (Complexul Energetic Hunedoara). „AUR consideră că România are nevoie de circa 2500 megawați capacități noi pe gaze naturale. Aceste centrale noi se pot crea cu fonduri europene din Mecanismul de Redresare și Reziliență și Fondurile de Coeziune pe 2021-2027. Apreciem că circa 3-4 miliarde euro se pot aloca în acest scop din banii europeni. Și companii românești precum Hidroelectrica și Romgaz pot face în acest sens investiții care ar fi extrem de rentabile”, mai spun liderii AUR.

Continuă să citești

POLITICĂ

Consilier local, președinte la OFSD Motru!

Postat acum

pe

Florentina Petrișor, consilier local PSD Motru, conduce de astăzi Organizația de Femei Social Democrate din localitate. Aceasta a fost singura propusă pentru funcție, votată în unanimitate de cele câteva zeci de social democrate care au participat la alegerile interne de astăzi. De la OFSD Gorj a fost prezentă Anca Bordușanu, președintele interimar, Marcela Mrejeru, președinta OFSD Târgu Jiu dar și de noul purtător de cuvânt al PSD Gorj, Manuela Misăilescu.

PSD Motru se pregătește de Conferință Municipală de Alegeri care va avea loc săptămâna viitoare.

Continuă să citești

POLITICĂ

Poliția Locală, motiv de scandal între PSD și PNL

Postat acum

pe

Opt posturi de conducere din Poliția Locală Tg Jiu au ajuns motiv de scandal, între consilierii PSD și cei ai PNL. Posturile au fost scoase, ieri, din organigrama Poliției Locale. Primarul Marcel Romanescu spune că existau prea multe scaune de șefi și că cei de la PSD nu vor desființarea lor, deoarece multe sunt ocupate politic. „Cei de la PSD nu doresc această schimbare și vor ca primăria să funcționeze așa cum se obișnuia în vremurile în care dețineau puterea. De aceea au și votat împotrivă, fără a avea argumente. Știu că există nemulțumiți și că cei care își pierd funcțiile de conducere încearcă să se folosească de ceilalți angajați, insinuând tot felul de scenarii, în speranța că vor putea bloca noua organigramă”, a fost poziția edilului.

În replică, aleșii PSD spun că nu au participat la votarea organigramei, deoarece o consideră făcută ilegal. Luis Popa spune că acțiunea consilierilor social democrați s-a bazat pe lipsa argumentației și acuză liberalii de discriminări, prin aprobarea noii organigrame. „Noi nu am votat împotriva organigramei, noi nu am participat la votarea organigramei, sunt două lucruri diferite. În același timp, am avut și argumente de ce am procedat așa, argumente ce se vor regăsi în procesul verbal al ședinței. În urma acestei reorganizări, o parte dintre persoanele din această clasă urmează sa fie transferate în cadrul primăriei?Acest răspuns mi-a ridicat câteva semne de întrebare, printre care cei care s-au ocupat de această reorganizare au știut de la început pe cine mută, de unde și unde va ajunge persoana respectiva”, sus’ine consilierul PSD, Luis Popa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
Înorat
07:0418:14 EET
Se simt: 6°C
Vânt : 10km/h N
Umiditate : 49%
Presiunea aerului: 1027.77mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
16/1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI