Connect with us

ULTIMA ORĂ

Restricții la intrarea și ieșirea din Motru

Postat acum

on

Creșterea alarmantă a numărului cazurilor de Coronavirus în municipiul Motru a dus la impunerea unor măsuri stricte, astfel încât virusul să nu se răspândească în județ. Astfel, la intrarea, respectiv ieșirea din oraș, sunt verificate toate persoanele și sunt permise doar deplasările pentru urgențe.
Un focar de Coronavirus a făcu 17 victime în municipiul Motru, în doar câteva zile. Cele mai multe persoane infectate sunt angajate la o fabrică de confecții și membri ai familiilor acestora. Printre cei confirmați pozitiv cu Covid-19 este și un angajat al primăriei din localitate. În ultimele zile, autoritățile au înăsprit controalele și au interzis deplasările fără un motiv întemeiat.
“Noi continuăm să facem dezinfecție prin tot orașul, atât pe străzi, alei, trotuare, cât și pe scările de bloc. În continuare, sfătuim oamenii să stea în casă și dacă ies la cumpărături, să folosească masca de protecție, iar cei care nu au măști și sunt găsiți în oraș primesc de la autorități măști de protecție. În privința intrărilor și ieșirilor din oraș, măsura a fost luată de mult. Sunt filtre, sunt controale, numai că, în ultima vreme, controalele sunt mai amănunțite, pentru că oamenii uzau de facilitatea asta, de a se deplasa cu declarații pe proprie răspundere și circulau foarte mult. Am luat decizia, împreună cu Centrul Județean de Coordonare a Intervenției, să nu se mai permită circulația atât de ușor”, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.
În municipiul Motru sunt 308 persoane izolate la domiciliu și 17 internați, cei mai mulți dintre aceștia, la spitalele din Târgu Cărbunești și Târgu Jiu. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică fac anchete epidemiologice, pentru a depista modul de răspândire a virusului și pentru a descoperi “pacientul zero”, care a împrăștiat Coronavirusul în oraș.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Vor să taie pensiile speciale. ”E momentul să arătați că nu ați făcut doar teatru ieftin”

Postat acum

on

De către

Un deputat de Gorj aruncă ”mănușa” parlamentarilor care s-au lăudat cu eliminarea pensiilor speciale, după ce PSD a depus un proiect de lege, care prevede exact acest lucru. Claudiu Manta spune, într-o postare publică, pe contul de Facebook, că deputații și senatori trebuie să renunțe la privilegiile pe care tot ei le-au blamat, în campaniile electorale. ”PSD a depus, azi, un proiect de lege, care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Dacă vrem o societate fără categorii privilegiate, trebuie să avem curajul să începem tăierile de la noi. Este un exercițiu de bun simț, pe care rugăm să-l facă și ceilalți colegi parlamentari, indiferent de partidele politice, care s-au bătut cu pumnul în piept că luptă pentru eliminarea ”pensiilor nesimțite”. Acum este momentul să arătați că nu ați făcut doar teatru ieftin, să impresionați românii, ci că vreți cu adevărat să se elimine privilegiile!”, a transmis Claudiu Manta.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Grevă, de mâine, în sistemul sanitar

Postat acum

on

De către

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că începând de miercuri intră în grevă japoneză, care va dura pe perioada negocierilor cu guvernul. Liderii Federației Sanitas spun că nu va fi întrerupt lucrul în unitățile sanitare dar, în cazul eșuării negocierilor, avertizează că va continua calendarul de acțiuni până la greva generală. „Începând cu data de 7 iunie 2023, pentru susținerea revendicărilor membrilor de sindicat ai Federației SANITAS, în perioada negocierilor cu factorii de decizie și până la soluționarea revendicărilor noastre, în toate unitățile sanitare și cele de asistență socială în care avem membri, se desfășoară ”GREVĂ JAPONEZĂ”, fără întreruperea activității, cu purtarea de banderole/ecusoane cu însemnele SANITAS. În cazul eșuării negocierilor, Consiliul Național al Federației va decide continuarea calendarului de acțiuni”, anunță organizația sindicală.
Potrivit calendarului de proteste anunțat de sindicat, în data de 8 iunie ar urma o grevă de avertisment de două ore, în intervalul 09.00 – 11.00, iar din 15 iunie declanșarea grevei generale.

Continuă să citeşti

SPORT

Fiul fostului director al Crucii Roșii Gorj, vicecampion național la baschet U17

Postat acum

on

De către

Final al Campionatelor Naționale la Baschet de juniori cu încă o performanță sportivă notabilă a lui Mihnea Vlaicu care alături de colegii lui din echipa Clubului Sportiv Universitar Știința București devin vicecampioni naționali ai C.N.U17 Masculin desfășurat la Ploiești. Mihnea Vlaicu este fiul lui Marius Vlaicu, fost director al Crucii Roșii Gorj.

Dupa 5 meciuri jucate la acest Turneu Final cu 3 victorii și 2 înfrângeri, Mihnea reușește să obțină și 3 premii individuale:

1) MVP-Most Valable Player;

2) TOP ASSISTER;

3) BEST FIVE- CEI MAI BUNI CINCI JUCĂTORI AI TURNEULUI.

Au fost transmise astfel tuturor participanților cu un plus si pentru echipa de baschet a Clubului Sportiv Școlar Tg-Jiu care a ocupat locul 6 din cele 8 echipe participante si sportivilor gorjeni STAICU MATEI( CSU STIINȚA BUCURESTI) și FÂNTÂNĂ DAVID( CS U BT CLUJ NAPOCA-care a fost desemnat si cel mai de perspectivă jucător) cât si pentru toate meciurile jucate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR