Home / ULTIMA ORĂ / Restricții la intrarea și ieșirea din Motru

Restricții la intrarea și ieșirea din Motru

Creșterea alarmantă a numărului cazurilor de Coronavirus în municipiul Motru a dus la impunerea unor măsuri stricte, astfel încât virusul să nu se răspândească în județ. Astfel, la intrarea, respectiv ieșirea din oraș, sunt verificate toate persoanele și sunt permise doar deplasările pentru urgențe.
Un focar de Coronavirus a făcu 17 victime în municipiul Motru, în doar câteva zile. Cele mai multe persoane infectate sunt angajate la o fabrică de confecții și membri ai familiilor acestora. Printre cei confirmați pozitiv cu Covid-19 este și un angajat al primăriei din localitate. În ultimele zile, autoritățile au înăsprit controalele și au interzis deplasările fără un motiv întemeiat.
“Noi continuăm să facem dezinfecție prin tot orașul, atât pe străzi, alei, trotuare, cât și pe scările de bloc. În continuare, sfătuim oamenii să stea în casă și dacă ies la cumpărături, să folosească masca de protecție, iar cei care nu au măști și sunt găsiți în oraș primesc de la autorități măști de protecție. În privința intrărilor și ieșirilor din oraș, măsura a fost luată de mult. Sunt filtre, sunt controale, numai că, în ultima vreme, controalele sunt mai amănunțite, pentru că oamenii uzau de facilitatea asta, de a se deplasa cu declarații pe proprie răspundere și circulau foarte mult. Am luat decizia, împreună cu Centrul Județean de Coordonare a Intervenției, să nu se mai permită circulația atât de ușor”, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.
În municipiul Motru sunt 308 persoane izolate la domiciliu și 17 internați, cei mai mulți dintre aceștia, la spitalele din Târgu Cărbunești și Târgu Jiu. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică fac anchete epidemiologice, pentru a depista modul de răspândire a virusului și pentru a descoperi “pacientul zero”, care a împrăștiat Coronavirusul în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *