Connect with us

ACTUALITATE

Casca mineritului din Motru s-a vopsit din roșu în galben! Noii șefi, găsiți cu greu

Postat acum

on

Administrația Complexului Energetic Oltenia a schimbat directorii din mineritul motrean. După unele amenințări sindicale, venite în special de la Cariera Roșiuța asta, în cursul zilei de azi, administrația a continuat procesul de destituire a șefilor din minerit, susținuți de PSD, și i-a numit pe cei ai PNL.

Mai precis, la Cariera Lupoaia a fost promovat șef Florentin Gherghescu, care ocupase postul de adjunct, iar aghiotantul său a devenit Alexandru Glomnicu, de la PMP, cumnatul patronului de la Ghiocela.

La Cariera Roșiuța, aici unde Nelu Roșca ținea cu dinții de social-democratul Constantin David, amenințând cu revolte sindicale ce s-au dovedit doar un bluf, a fost promovat șef Petrișor, fostul șef de la Cariera Lupoaia, înlăturat după ce a revenit pe poziție Vulpe, iar adjunct a devenit Banu. David a fost coborât șef de Birou pe parte de Producție, spun surse din unitatea minieră.

La Închideri Mine, Neagu i-a luat locul lui Petrescu, adjunct fiind pus Uretian, în timp ce Grecu Geanu a fost urcat în funcția de șef Birou.

Liberalii au demonstrat însă că nu au prea multă resursă umană pentru aceste posturi, dovadă că numirile nu sunt unele care să surprindă prea tare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vrei să mergi în Italia? Uite ce se întâmplă de la jumătatea lunii mai!

Postat acum

on

De către

Românii care vor să meargă în Italia, în această vară, o pot face, cu condiția să fie vaccinați. De la 15 mai, Guvernul Italian a anunțat că relaxează restricțiile și condițiile de intrare în țară. Restricţiile privind sosirile din statele UE expiră la jumătatea lunii în curs, iar premierul țării  declarat că se lucrează la creşterea numărului de zboruri „scutite de COVID”, pentru care cerinţa de carantină va fi ridicată în iunie. Italia încearcă să îşi revină după o recesiune dură, cauzată de pandemie, iar turismul este unul din domeniile afectate. Autoritățile vor să faciliteze circulaţia persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19. Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000, cel mai grav din UE, raportat la numărul populaţiei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Sindicalist CEO: „Minerilor și energeticienilor, ieșiți odată în stradă!”

Postat acum

on

De către

Un lider de sindicat din CEO îi îndeamnă pe angajați să iasă în stradă, pentru a-și cere drepturile. Asta după ce primele salariaților, ce ar fi trebuit primite de 1 mai, au întârziat, din cauza lipsei banilor, cu care se confruntă compania. Nicu Bunoaica, unul dintre cei care protestează în Piața Prefecturii de trei luni, a făcut apel la colegii lui, pe care îi cheamă să se alăture protestatarilor. „În atenția minerilor și energeticienilor…Prima de 1300 lei, adică de 1 mai, va fi de 15 mai, datorită lipsei banilor. Minerilor și energeticienilor ieșiți odată în stradă și hai să rezolvăm problema CEO că va fi și mai rău. Treziți-vă fătălailor odată!”, a scris Nicu Bunoaica, pe pagina personală de socializare.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au stat la coadă toată noaptea, pentru vaccinare

Postat acum

on

De către

S-a stat la cozi, azi-noapte, pentru vaccinare, după ce s-a dat startul campaniei și pe timpul nopții. În capitală, mii de persoane s-au imunizat, în centrele deschise non stop. Deși numărul celor care au trecut pragul acestora a fost destul de mare, autoritățile spun că timpul de așteptare nu a fost mai mare de un sfert de oră.

Vaccinarea se face fără programare, începând de azi, în toată țara.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR