Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Dispensar cât un spital, într-o comună din Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Cel mai mare dispensar din mediul rural va fi în comuna gorjeană Peștișani. Autoritățile locale au accesat fonduri, prin programul de dezvoltare a satului românesc, pentru construcția complexului sanitar. Investiția, demarată anul trecut, se ridică la 5,4 milioane de lei. Localnicii din Peștișani nu vor mai fi nevoiți să bată drumul până la Târgu Jiu, pentru consulturi de specialitate. În dispensarul cel nou vor funcționa cabinete pentru diverse specializări medicale și tot aici, pacienții își vor putea efectua analizele. “Este o investiție începută în toamna anului trecut, dar care se desfășoară într-un ritm mai alert decât cel stabilit initial. Deja se lucrează la etajul II, iar în vară se va trece la partea de finisaje. Aici vor fi cabinetele medicilor de familie, centrul de permanență medicală, care va avea toate dotările necesare, vor fi cabinet de kinetoterapie, ginecologie, stomatologie, EKG, vor putea fi făcute analize”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.
La etajul superior al clădirii vor fi amenajate garsoniere pentru medicii care vor fi de garda, la centrul de permanență din localitate, amplasat la parterul dispensarului.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

A 5-a ediție a Festivalului Lavandinne. CÂND are loc și ce SURPRIZE pregătesc organizatorii

Postat acum

on

De către

Veste bună pentru toți iubitorii de lavandă. Ana Neagu, cunoscută la nivelul județului Gorj pentru impresionanta plantație pe care o deține, organizează cea de-a V-a ediție a Festivalului Lavandinne. Evenimentul se va desfășura în perioada 22-23 iunie și așteaptă, ca în fiecare an, un mare număr de participanți.

Cei ce vor lua parte la noua ediție a festivalului își vor putea realiza o minunată serie de fotografii în câmpul de lavandă și vor putea achiziționa produse artizanale. Mai mult decât atât, organizatorii pregătesc și o expoziție de fotografii ce surprind portul popular, obiceiurile și tradițiile gorjenești. Atmosfera va fi animată de un recital folcloric.

În cea de-a doua zi a festivalului, vor avea loc mai multe ateliere creative.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Lucrări avansate la primăria și la dispensarul din Telești

Postat acum

on

De către

În centrul comunei Telești, sunt în lucru două obiective importante. Este vorba despre dispensarul și sediul primăriei din localitate. Lucrările sunt avansate, spune primarul comunei Romulus Bâldea, care susține că investițiile sunt în grafic.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru dispensar a fost dat în februarie, investiția fiind realizată cu fonduri pe PNRR.

Și primăria suferă reabilitări interioare dar și exterioare, ambele clădiri urmând să fie dotate cu mobilier dar și cu aparatura necesară.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Creșă nouă, în satul Ceauru, lângă actuala grădiniță

Postat acum

on

De către

Într-o săptămână, se intră în șantier la Ceauru, pentru noua creșă ce este finanțată pe CNI. Firma care a câștigat lucrarea este din Gorj. În câteva zile se va emite ordinul de începere a lucrării.

Investiția este de un milion și jumătate de euro, fiind realizată pe Programul National „Creșe pentru România”, anunță primarul Mădălin Ungureanu.

Cresa va avea o capacitate de 40 de locuri.

În comună mai sunt active două grădinițe cu program prelungit și una cu program normal la Cornești.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!