Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Dispensar cât un spital, într-o comună din Gorj

Postat acum

pe

Cel mai mare dispensar din mediul rural va fi în comuna gorjeană Peștișani. Autoritățile locale au accesat fonduri, prin programul de dezvoltare a satului românesc, pentru construcția complexului sanitar. Investiția, demarată anul trecut, se ridică la 5,4 milioane de lei. Localnicii din Peștișani nu vor mai fi nevoiți să bată drumul până la Târgu Jiu, pentru consulturi de specialitate. În dispensarul cel nou vor funcționa cabinete pentru diverse specializări medicale și tot aici, pacienții își vor putea efectua analizele. “Este o investiție începută în toamna anului trecut, dar care se desfășoară într-un ritm mai alert decât cel stabilit initial. Deja se lucrează la etajul II, iar în vară se va trece la partea de finisaje. Aici vor fi cabinetele medicilor de familie, centrul de permanență medicală, care va avea toate dotările necesare, vor fi cabinet de kinetoterapie, ginecologie, stomatologie, EKG, vor putea fi făcute analize”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.
La etajul superior al clădirii vor fi amenajate garsoniere pentru medicii care vor fi de garda, la centrul de permanență din localitate, amplasat la parterul dispensarului.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Mare reorganizare în CEO, la jumătatea acestei luni

Postat acum

pe

În ședința de Directorat de la jumătatea acestei luni ar urma să se pună în discuție un plan de reorganizare al companiei. În domeniul mineritului se vehiculează că reapar EMC-urile, nu de mult desființate, dar se vor opera schimbări și pe căile ferate uzinale. Lucrurile ar fi avansate, spun surse din companie, care consideră că reorganizarea ar fi de bun augur pentru bunul mers al CE Oltenia, companie care are un plan de restructurare ce este pus însă sub semnul întrebării de Comisia Europeană, organism care a inițiat o anchetă.

Continuă să citești

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Și CFR dă vina pe Primăria Târgu Jiu în problema pasarelelor!

Postat acum

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a răspuns la o petiție, pe 12 ianuarie, menționând că problema pasarelelor din strada Ciocîrlău și Unirii, pasaje superioare care supratraversează calea ferată Târgu Jiu-Petrosani, nu se afla in evidenta structurii ci aparțin Primăriei Târgu Jiu. Mai exact și acest organism aruncă vina reparării acestor pasarele către Primăria Târgu Jiu. Deocamdată la acest capitol nu s-a mai făcut nimic.

 

 

Continuă să citești

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Filip dă raportul. Lucrări de reabilitare în Rovinari

Postat acum

pe

Primarul din Rovinari dă raportul locuitorilor din oraș, pe care îi informează despre fiecare lucrare ce se efectuează în localitate. Într-o postare pe pagina de socializare, Robert Filip, a trecut în revistă șantierele deschise în Rovinari, în această perioadă. Se lucrează la parcări și străzi, atâta timp cât vremea va permite efectuarea de lucrări.
„Astăzi mi-am făcut puțin timp și am zis să vă reamintesc ce facem în acestă perioadă în orașul Rovinari.
Și, pentru că atât eu cât și colegii mei am fost întrebați dacă se va mai lucra în oraș și după campania electorală, nu vă pot spune decât atât:
1. Se lucrează la amenajarea parcării din zona blocurilor D3-D5;
2. Se lucrează la amenajarea parcării din zona blocurilor C;
3. Se asfaltează în fiecare zi în cadrul proiectului de aproximativ 12.000.000 de lei(astăzi s-a turnat asfalt pe strada Păcii);
4. Modernizăm blocul de locuințe sociale B2;
5. Lucrăm intens la implementarea proiectului de Iluminat cu lămpi LED;
6. Se lucrează la canalizarea din cartierul Vîrț Nou;
7. Se lucrează la proiectul Rovinari Smart City, iar în scurt timp, două stații de încărcare pentru mașini, trotinete și biciclete electrice, cu 5, respectiv 10 porturi, vor fi montate în zona blocurilor IE1-T2-T4;
8. Se lucrează la parcarea din zona blocurilor P2-P4-P8;
9. Se lucrează la Parcul din cartierul Vîrț Nou.
Și asta este doar o parte din ce se poate vedea cu ochiul liber, multe alte proiecte aflându-se în diferite stadii procedurale.
Acest mesaj este destinat în principal oamenilor buni din orașul Rovinari, dar reprezintă și o lecție pentru așa-zisa “opoziție” care nu s-a împăcat cu faptul că vorbele în vânt și minciunile spuse în campania electorală i-au adus rezultatul meritat.
Pe acestă cale vreau să vă mulțumesc, încă o data, dragi prieteni, pentru că ați crezut în mine și în proiectele mele.
Vă asigur că nimic din ce am spus în campania electorală nu va rămâne la stadiul de promisiune”, a fost postarea primarului Robert Filip.

Continuă să citești

Târgu Jiu
12°
Însorit
07:0418:14 EET
Se simt: 11°C
Vânt : 14km/h NNW
Umiditate : 38%
Presiunea aerului: 1028.11mbar
Indexul UV: 2
MarțiMiercuriJoi
13/1°C
15/0°C
16/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI