Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Au nevoie de ajutor! Destin cumplit pentru o familie săracă din Vladimir!

Postat acum

on

Undeva la marginea județului Gorj, într-o casă ce seamană mai degrabă cu un șopron, în care lumina zilei se vede cenușiu, prin singura fereastră rămasă nezidită, trăiesc Albert și Ionela, doi copii de 8 și 5 ani, alături de părinții lor. Tatăl, Ion Borugă, are o semipareză care l-a lăsat fără vlagă în mâna și piciorul drept, așa că e nevoit să stea acasă, iar soția sa duce greul de câțiva ani. Trebuie să meargă la muncă prin sat, cu ziua, pentru a face rost de bani, în condițiile în care singurul venit al familiei sunt alocațiile copiilor.

 

Povestea tristă a familiei Borugă a fost făcută cunoscută, pe Facebook, de câțiva tineri impresionați de condițiile crunte în care trăiesc cele patru suflete. Au ajuns în casa sărăcăcioasă din Vladimir, în timp ce mama celor doi copii tocmai băga în sobă două pâini la copt ca să aibă ce să le dea să mănânce celor mici.

 

Așa zisa sobă, cu plita crăpată, e și singura sursă de căldură, în acea cameră lipită cu chirpici și cu pământ pe jos, în care locuiesc soții Borugă și cei doi copii. Lemne aduce femeia cu spinarea din pădure.  În afara acestor condiții de trai extrem de grele, cei doi soți mai au o problemă: băiețelul a fost evaluat de medici și are probleme de sănătate, iar mama sa trebuie să meargă cu el la școală pentru că altfel Albert nu este primit la ore (?!).

”Oare trăim în secolul 21? Tatăl bolnav și fără niciun ajutor de la stat? În ce țară trăim oare? Astfel de cazuri mă lasă cu inima frântă! Oare, voi, parlamentarilor puteți dormi bine, cu burtica plină, prin vacanțele voastre de lux, nu? Când voi vă răsfățați prin Dubai, zilnic, zeci de copii plâng de foame și frig! (…) Oare vom putea face ceva și pentru această familie? Le vom putea aduce bucurie în suflet de Crăciun? Haideți să le schimbăm și micuților noștri sărbătorile de iarnă, să vină și la ei Moș Crăciun! Cine dorește, mă poate contacta!+491709549842 Sau pe whatsapp 0763766189”, a scris Daniela Elena Cîrjan, tânăra care a făcut cunoscut cazul familiei Borugă.

Pentru cei care vor sa doneze bani:

IBAN: RO28OTPV115001263086RO01

Nume titular: CIRJAN ELENA DANIELA

Valuta: RON

Denumire bancă: OTP BANK ROMANIA S.A.

Cod SWIFT: OTPVROBUXXX

Cu specificatia”Ajutor Copii”

Dupa strangerea banilor o sa facem dovada cu cati bani au intrat in cont si ce se intampla cu ei.

 

Și alți tineri din Tg-Jiu, sensibilizați de povestea tristă a celor doi copilași vor merge în aceste zile la Vladimir.

”Au nevoie de haine, de mâncare, o să mergem săptămâna viitoare la ei și vedem exact de ce mai au nevoie.  Poate ceva medicamente. Sunt doi copii… Poate găsim pe cineva care să le construiască o sobă, ceva ok. Ceva pături din astea pentru iarnă, un brăduț pentru copii…”, a scris Diana.

Redacția GorjExpress se alătură acestui demers și va dona familiei Borugă o parte din bunurile și alimentele de strictă necesitate.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

ABUZ. Inspectoratul Școlar Gorj a creat post de director adjunct pentru cumnatul primarului PSD de la Padeș! Pora a picat, de două ori, concursul pentru funcția de director!

Postat acum

on

De către

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a decis, la finele lunii august, numirea în funcția de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș a lui Constantin Pora, cumnatul primarului PSD al comunei, Mihăiță Troacă.

Paradoxul este că postul de adjunct nu a fost în lista posturilor libere, pentru ocuparea căruia ar fi trebuit organizat concurs, însă când e vorba de cumnatul unui primar PSD, pentru cei care conduc, în prezent, destinele învățământului în Gorj nu a contat că Pora a picat de două ori la concursul pentru funcția de director, așa că ISJ a inventat o ”trambulină”.

Conducerea pesedistă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj continuă bătaia de joc la adresa învățământului din județ, în același mod în care a procedat și echipa liberală.

Inspectorul școlar general Marcela Mrejeru, în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație al ISJ Gorj, a avizat, pe 23 august a.c., lista cadrelor didactice propuse pentru detașarea în interesul învățământului în funcțiile de director sau director adjunct.

Practic, conducerea ISJ a pregătit terenul pentru numirea clientelei de partid în aceste funcții. Așa se face că, peste numai două zile, pe 25 august, Consiliul de Administrație al ISJ l-a numit în postul de director adjunct la Școala Gimnazială Padeș pe Constantin Pora, consilier local PSD în comună, cumnat al primarului social-democrat Mihăiță Troacă.

 

Președinta Organizației de Femei a PSD Tg-Jiu, Marcela Mrejeru, a invocat ”interesul învățământului” și l-a numit pe colegul său de partid, Costel Pora, ”manager la director”, după cum se prezintă acesta pe Facebook, în contextul în care Pora a picat de două ori concursul pentru postul de director al instituției de învățământ.

Numirea e una abuzivă, având în vedere că unitatea școlară nu a solicitat acest post, de aceea nici nu a fost scos la nicio etapă de concurs din acest an și nu se afla în lista posturilor libere.

Pora nu e singuru pesedist căruia i s-a oferit cadou o funcție de conducere la unitățile de învățământ. Consilierul local PSD Gabriel Matei a fost și el numit în conducerea Școlii Nr.2 Motru. La Școala Gimnazială Mușetești, în postul de director, a fost numită președinta Organizației comunale de Femei a PSD, Elena Ghițan, consilier local.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Reacțiile lui Marcel Romanescu, înainte de investirea prefectului Cilibiu

Postat acum

on

De către

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, ca alți numeroși primari ai PNL Gorj, au participat astăzi la investirea noului prefect, Cristina Cilibiu. Deși primarul, lider al PNL Târgu Jiu, părea că a acceptat numirea și chiar a susținut că a felicitat-o telefonic pe Cilibiu încă de ieri, subliniind că, în sfârșit, un primar ajunge pe o astfel de funcție, gesturile sale la investire au trădat nervozitate și chiar o stare clară de neliniște.

Cert este că numirea Cristinei Cilibiu nu este doar cireașa de pe tort, liberalii prezenți la investire, cel de la Novaci, Cîlnic, Roșia de Amaradia, realizând că noul prefect revine în PNL la pachet cu senatorul Ion Iordache, care are toate șansele să preia președinția PNL Gorj.

Astfel, dacă după intervenția centrului și îndepărtarea lui Dan Vîlceanu de la cârma PNL Gorj, cel creditat cu cele mai mari șanse pentru funcția de lider al PNL Gorj a fost Marcel Romanescu, mutarea făcută de Iordache în privința noului prefect a schimbat total datele problemei.

Cu siguranță, prezența numeroasă din Sala Maură de astăzi a liberalilor de forță din PNL, a președintelui interimar Gigel Știrbu, a senatorului Ion Iordache și absența deputatul Vîlceanu a demonstrat schimbarea care se conturează în organizația județeană dar și acceptarea noilor veniți pe o poziție de forță la cârma PNL Gorj. 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

FOTO. Șefa Casei de Pensii, la consfătuirea de partid, cu mașina de serviciu! Cu PSD în suflet, pentru funcție și salariu!

Postat acum

on

De către

Nisipurile mișcătoare din mediul politic local i-a făcut, tot timpul, pe șefii serviciilor deconcentrate să caute sprijin la partidele aflate la putere, indiferent dacă, zilnic, zgâriau la alte uși. Așa se face că, la ultima întâlnire a social-democraților, care a avut loc, în urmă cu o săptămână, la un restaurant din zona mall-ului din Tg-Jiu, au participat mai mulți șefi ai instituțiilor deconcentrate printre care și Ioana Talău, șefa Casei de Pensii Gorj.

Ioana Talău, a avut susținere puternică în PSD, până în urmă cu doi ani, când și-a pierdut funcția de director executiv al Casei de Pensii. La acel moment, directoarea făcuse o solicitare de prelungire a mandatului, însă în loc de răspuns a primit un ordin de pensionare. Totul s-a tranșat în instanță, așa că după două luni, Ioana Talău a revenit în funcție. A reușit să suspende, inițial, și mai apoi să anuleze ordinul de pensionare, însă trebuie remercat că, niciuna din cele două sentințe nu a fost atacată de Casa Națională de Pensii.

În prezent, Ioana Talău încasează și salariu, în jur de 89.000 de lei pe an, adică 7.400 de lei, lunar, la care se adaugă și o pensie pentru limită de vârstă.

Directoarea Casei de Pensii a fost prezentă, luni, 5 septembrie a.c., la întâlnirea social-democraților gorjeni pentru a arăta că rezonează din punct de vedere politic cu partidul din care face și șeful său, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ioana Talău a venit la consfătuirea de partid cu Dacia Duster a instituției, după orele de program, în contextul în care are în garaj un Audi Q3, proprietate personală.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR