Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un milion de dolari, gaură în bugetul Primăriei Motru!

Postat acum

on

0 Shares

Centrul Social din Motru, pus în funcțiune în 2017, cu zece angajați, dintre care opt TESA, a provocat o gaura neagră Primăriei Municipiului de aproape 40 de miliarde de lei vechi. Mai exact salariile acestor angajați de lux( pe patru ani de zile), plus funcționarea(apa, curent, energie termică) au trecut de imensa sumă de peste 38 de miliarde. La aceasta se mai adaugă încă 3,5 miliarde pe an pentru paza acestui bloc, cu polițiști locali, lucru obligatoriu.

Mai mult, angajații acestui centru, neavând obiectul muncii, deoarece au avut doar doi beneficiari pe adăpostul de noapte, dar care locuiau permanent aici de ani de zile, s-au gândit să dea primăria în judecată, solicitând diferite sporuri, încadrări și obținând în instanță aproximativ 70.000 de lei în plus(unii privilegiați). Asta, pe lângă salarii cuprinse între 3000-5000 de lei lunar, majoritatea fiind angajați pe culoare politică. Acum, acest centru nu a mai fost autorizat să funcționeze, deoarece nu se justifică sumele de bani cheltuite lunar, centrul fiind închis la această dată. Acum, o parte din angajați au fost redistribuiți in cadrul organigramei actuale a municipiului, fiind personal contractual, iar cei care nu și-au găsit locul din 1 noiembrie nu vor mai putea fi plătiți, neavând obiectul muncii, considerandu-se un prejudiciu de orice organ de control.

De menționat este faptul că deși s-a propus de mai multe ori desființarea acestui centru, o parte a consilierilor de dreapta, având și interese proprii, nu au votat, doar pentru a tine pe salarii călduțe una, două, trei persoane.

Ce ar putea face Primăria Motru cu patruzeci de miliarde: branșarea tuturor gospodăriile la apa, infrastructura rutieră, extinderea rețelei la gaze, acoperirea blocurilor, investiții în sănătate, școli, modernizare UATAA, reabilitare fațade blocuri.

În schimb, unii aleg sa le protejeze respectivilor locurile călduțe pentru zeci de miliarde pe an în detrimentul investițiilor și dezvoltării comunității. De acum înainte, răspunzători de eventuale prejudicii sunt acei consilieri locali care nu au luat în calcul expunerea prezentată cât și situațiile financiare cu privire la acest cămin social.

Întreaga investiție a fost de peste 20 de miliarde dar, în patru ani, pentru salarii și funcționare, fără beneficiari, s-au cheltuit 40 de miliarde.

Actuala administrație locală nu va accepta aceste pierderi financiare, găsind soluții pentru o mare parte a angajaților de la acest centru sa fie transferați, altora dânduli-se posibilitatea să se transfere la alte unități de stat. Cei care nu vor înțelege nu vor pleca acasă începând cu data de 1 noiembrie nemaiavând obiectul muncii.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Doi salariați de la Drumuri Naționale, accidentați la Brădești!

Postat acum

on

De către

Accident grav, în urmă cu puțin timp, în zona Răcari-Brădești spre Craiova, avertizează șoferi din Gorj. Doi salariați de la Drumuri Naționale au fost loviți, asta se pare în urma unui impact în care a fost implicată o autoutilitară și un TIR.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

15 procese! Elevii Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată IȘJ Gorj și unitatea de învățământ

Postat acum

on

De către

Elevi Liceului Tehnologic Motru au dat în judecată unitatea de învățământ dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru neacordarea burselor profesionale.

Sunt 15 procese aflate pe rolul Judecătoriei Motru, până în prezent dar mai urmează și altele. O parte dintre elevii păgubiți au înaintate și plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru acuzându-i pe cei vinovați de abuz în serviciu.

132 de elevi, în anul școlar 2020-2021, nu au beneficiat de bursa profesională, acuzând-o pe directoarea în funcție a liceului de acest lucru. Recent, la unitatea de învățământ din Motru a fost Corpul de Control al ministrului Educației, dar liceul a fost vizat de nai multe controale similare în ultimii ani.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Noaptea minții la Bustuchin: Viceprimar numit înainte de ședința de CL, prin proiect avizat deja de secretar

Postat acum

on

De către

Popa Iulius Claudiu, fratele viceprimarului cu atribuții de primar din Târgu Logrești, este nominalizat și deja aprobat, în acte, viceprimar la Bustuchin, deși ședința de Consiliu Local are loc abia pe 26 aprilie. 

Viceprimarul stabilit de primarul Ion Ciocea a fost avizat deja de noul secretar al UAT-ului, Mihăilescu Radu Danuț, în condițiile în care consilierii din Bustuchin nici nu știau de nominalizare.

Procedura a fost astfel încălcată, pentru că un astfel de proiect se propune în CL, pot exista și alte propuneri pentru funcție, se votează și abia apoi se declară noul viceprimar, prin vot secret. La Bustuchin însă procedura este doar maculatură iar votul nici nu mai contează.

Șocant este că nepotul candidează împotriva unchiului la fotoliul de primar, iar Ciocea a anunțat într-o emisiune TV că va conduce comuna doar 1-2 ani, se va retrage și va lăsa primăria pe mana nepotului său.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!