Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un milion de dolari, gaură în bugetul Primăriei Motru!

Postat acum

on

Centrul Social din Motru, pus în funcțiune în 2017, cu zece angajați, dintre care opt TESA, a provocat o gaura neagră Primăriei Municipiului de aproape 40 de miliarde de lei vechi. Mai exact salariile acestor angajați de lux( pe patru ani de zile), plus funcționarea(apa, curent, energie termică) au trecut de imensa sumă de peste 38 de miliarde. La aceasta se mai adaugă încă 3,5 miliarde pe an pentru paza acestui bloc, cu polițiști locali, lucru obligatoriu.

Mai mult, angajații acestui centru, neavând obiectul muncii, deoarece au avut doar doi beneficiari pe adăpostul de noapte, dar care locuiau permanent aici de ani de zile, s-au gândit să dea primăria în judecată, solicitând diferite sporuri, încadrări și obținând în instanță aproximativ 70.000 de lei în plus(unii privilegiați). Asta, pe lângă salarii cuprinse între 3000-5000 de lei lunar, majoritatea fiind angajați pe culoare politică. Acum, acest centru nu a mai fost autorizat să funcționeze, deoarece nu se justifică sumele de bani cheltuite lunar, centrul fiind închis la această dată. Acum, o parte din angajați au fost redistribuiți in cadrul organigramei actuale a municipiului, fiind personal contractual, iar cei care nu și-au găsit locul din 1 noiembrie nu vor mai putea fi plătiți, neavând obiectul muncii, considerandu-se un prejudiciu de orice organ de control.

De menționat este faptul că deși s-a propus de mai multe ori desființarea acestui centru, o parte a consilierilor de dreapta, având și interese proprii, nu au votat, doar pentru a tine pe salarii călduțe una, două, trei persoane.

Ce ar putea face Primăria Motru cu patruzeci de miliarde: branșarea tuturor gospodăriile la apa, infrastructura rutieră, extinderea rețelei la gaze, acoperirea blocurilor, investiții în sănătate, școli, modernizare UATAA, reabilitare fațade blocuri.

În schimb, unii aleg sa le protejeze respectivilor locurile călduțe pentru zeci de miliarde pe an în detrimentul investițiilor și dezvoltării comunității. De acum înainte, răspunzători de eventuale prejudicii sunt acei consilieri locali care nu au luat în calcul expunerea prezentată cât și situațiile financiare cu privire la acest cămin social.

Întreaga investiție a fost de peste 20 de miliarde dar, în patru ani, pentru salarii și funcționare, fără beneficiari, s-au cheltuit 40 de miliarde.

Actuala administrație locală nu va accepta aceste pierderi financiare, găsind soluții pentru o mare parte a angajaților de la acest centru sa fie transferați, altora dânduli-se posibilitatea să se transfere la alte unități de stat. Cei care nu vor înțelege nu vor pleca acasă începând cu data de 1 noiembrie nemaiavând obiectul muncii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Bărbatul care s-a autoincendiat are arsuri de gradele II şi III pe coapse şi abdomen!

Postat acum

on

De către

Bărbatul din Brădiceni, în vârstă de 65 de ani, care s-a autoincendiat astăzi în fața Primăriei Peștișani supărat că nu i-au fost retrocedate niste terenuri, are arsuri de gradele II și III pe coapse și pe abdomen. Gravitatea situației impune transferarea pacientului de la SJU Târgu Jiu la Craiova, la spitalul care deține secție de chirurgie plastică.

Bărbatul a ajuns la spitalul din municipiu cu un echipaj SMURD. Omul și-a dat foc în fața primariei din supărare fără a discuta însă cu reprezentanții instituției. Omul a încercat să stingă singur focul de pe picioare și s-a așezat jos. Atunci a fost văzut de salariații primăriei care i-au sărit în ajutor cu apă și cu propriile haine.

„La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj şi o ambulanţă din cadrul SAJ Gorj care au constatat că persoana fusese ajutată de către martorii acestui eveniment în sensul că focul a fost stins. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 care este conştient şi care a suferit arsuri la nivelul membrelor inferioare şi abdomenului. Colegii noştri i-au acordat primul ajutor calificat la faţa locului, iar ulterior l-au transportat la UPU Târgu Jiu”, au transmis reprezentanţii ISU Gorj.

În cauză s-a întocmit însă dosar penal. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic 112 cu privire la faptul că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce se afla în faţa unei instituţii publice din localitate, s-ar fi autoincendiat. La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Gorj şi Serviciului de Ambulanţă Gorj, bărbatului fiindu-i acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la o unitate medicală. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele producerii evenimentului”, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR