Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un milion de dolari, gaură în bugetul Primăriei Motru!

Postat acum

on

Centrul Social din Motru, pus în funcțiune în 2017, cu zece angajați, dintre care opt TESA, a provocat o gaura neagră Primăriei Municipiului de aproape 40 de miliarde de lei vechi. Mai exact salariile acestor angajați de lux( pe patru ani de zile), plus funcționarea(apa, curent, energie termică) au trecut de imensa sumă de peste 38 de miliarde. La aceasta se mai adaugă încă 3,5 miliarde pe an pentru paza acestui bloc, cu polițiști locali, lucru obligatoriu.

Mai mult, angajații acestui centru, neavând obiectul muncii, deoarece au avut doar doi beneficiari pe adăpostul de noapte, dar care locuiau permanent aici de ani de zile, s-au gândit să dea primăria în judecată, solicitând diferite sporuri, încadrări și obținând în instanță aproximativ 70.000 de lei în plus(unii privilegiați). Asta, pe lângă salarii cuprinse între 3000-5000 de lei lunar, majoritatea fiind angajați pe culoare politică. Acum, acest centru nu a mai fost autorizat să funcționeze, deoarece nu se justifică sumele de bani cheltuite lunar, centrul fiind închis la această dată. Acum, o parte din angajați au fost redistribuiți in cadrul organigramei actuale a municipiului, fiind personal contractual, iar cei care nu și-au găsit locul din 1 noiembrie nu vor mai putea fi plătiți, neavând obiectul muncii, considerandu-se un prejudiciu de orice organ de control.

De menționat este faptul că deși s-a propus de mai multe ori desființarea acestui centru, o parte a consilierilor de dreapta, având și interese proprii, nu au votat, doar pentru a tine pe salarii călduțe una, două, trei persoane.

Ce ar putea face Primăria Motru cu patruzeci de miliarde: branșarea tuturor gospodăriile la apa, infrastructura rutieră, extinderea rețelei la gaze, acoperirea blocurilor, investiții în sănătate, școli, modernizare UATAA, reabilitare fațade blocuri.

În schimb, unii aleg sa le protejeze respectivilor locurile călduțe pentru zeci de miliarde pe an în detrimentul investițiilor și dezvoltării comunității. De acum înainte, răspunzători de eventuale prejudicii sunt acei consilieri locali care nu au luat în calcul expunerea prezentată cât și situațiile financiare cu privire la acest cămin social.

Întreaga investiție a fost de peste 20 de miliarde dar, în patru ani, pentru salarii și funcționare, fără beneficiari, s-au cheltuit 40 de miliarde.

Actuala administrație locală nu va accepta aceste pierderi financiare, găsind soluții pentru o mare parte a angajaților de la acest centru sa fie transferați, altora dânduli-se posibilitatea să se transfere la alte unități de stat. Cei care nu vor înțelege nu vor pleca acasă începând cu data de 1 noiembrie nemaiavând obiectul muncii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Biciclistul găsit mort la Mușetești, afaceristul Păsătoiu!

Postat acum

on

De către

Proprietarul parcului de aventura din Mușetești, totodată și a unei pensiuni din localitate, Florin Păsătoiu este biciclistul de 47 de ani, găsit mort lângă un cap de pod din localitate. Vestea a căzut că un fulger asupra familiei sale, acesta fiind căsătorit și având doi copii. Poliția a deschis dosar penal în această cauză.

La data de 26 martie a.c., ora 02:15, Poliția Orașului Bumbești-Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că pe raza localității Mușetești, pe partea carosabilă, se află o persoană, posibil decedată.Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 47 de ani, din comuna Mușetești, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DC 6 Mușetești, a pierdut controlul ghidonului, s-a dezechilibrat și a căzut.În urma căzăturii a survenit decesul bărbatului.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Șoferul mașinii răsturnate la Glogova avea permisul suspendat

Postat acum

on

De către

La data de 25 martie a.c., Poliția Municipiului Motru a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că pe raza localității Glogova s-a produs un eveniment rutier cu victime, transmite IPJ Gorj.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat de 26 de ani, din comuna Cătunele, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671 B Olteanu, a pierdut controlul direcției de mers, a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma impactului, conducătorul auto și un tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism, au suferit leziuni, fiind preluați de echipajele medicale.

Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are suspendat acest drept, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A fost suspendat concursul de șef în Transloc, ”preparat” de Paraschiv pentru amicul său Horhoianu

Postat acum

on

De către

 

Administratorii societății de transport public Transloc SA s-au reunit, în regim de urgență, la cererea unui reprezentant al acționarului, și au hotărât suspendarea concursului pentru postul de coordonator activitate ridicări auto, preparat de directorul general Mihai Paraschiv special pentru amicul și colegul său de partid Sebastian Bogdan Horhoianu.
Mai mult, președintele și un membru al comisiei de evaluare și selecție, când au realizat că sunt părtași la o acțiune care frizează penalul, pur și simplu n-au mai dorit să participe la etapele ulterioare ale selecției de dosare.

GorjExpress.ro a prezentat, pe larg, modul de operare al lui Mihai Paraschiv și procedura, total netransparentă, de organizare a concursului cu circuit închis de la Transloc SA, care avea ca obiectiv angajarea lui Bogdan Horhoianu, amicul lui Paraschiv, în postul de coordonator activitate ridicări auto.
George Emilian David, consilier local și membru în Adunarea Generală a Acționarilor a societății de transport public, în baza prerogativelor conferite de mandatul de reprezentant al Consiliului Local Tg-Jiu în AGA, avea obligația de a sesiza autoritatea publică tutelară asupra deficiențelor sau neregulilor de natură a periclita funcționarea eficientă a societății, așa că, a solicitat, marți, 21 martie a.c., directorului Mihai Paraschiv și președintelui Consiliului de Administrație să-i comunice temeiul legal al procedurii concursului, iar până atunci să suspende concursul.
Consiliul de Administrație al Transloc SA a hotărât, joi, 23 martie, suspendarea procedurii de selecție pe o perioadă de 15 zile.

Cum s-a preparat șmenul

Pe 27 februarie a.c., Transloc SA a transmis AJOFM Gorj un așa zis anunț, prin care aducea la cunoștință celor interesați că are două posturi vacante: unul de coordonator activitate ridicări auto și altul de legător de sarcină.
A doua zi, pe 28 februarie, la avizierul din curtea societății a fost afișat anunțul și tematica concursului în vederea ocupării celor două posturi.
În privința publicității concursului, s-a considerat a fi de ajuns. De altfel, Mihai Paraschiv a declarat, public, că a anunțat concursul la AJOFM, că doar acolo merg cei aflați în căutarea unui loc de muncă.
Pe 16 martie, directorul Paraschiv a emis o decizie prin care a fost numită comisia de selecție a dosarelor, iar în ziua următoare, comisia a și evaluat dosarele celor care trebuia să ocupe cele două posturi: legător de sarcină – Eduard Teodor Pirici; coordonator activitate ridicări auto – Sebastian Bogdan Horhoianu, amicul directorului general al Transloc SA, Mihai Paraschiv.


A urmat, pe 20 martie, anunțul cu data susținerii probei scrise, numai că, trei zile mai târziu, pe 23 martie, președintele și un membru al comisiei de concurs au lipsit nemotivat de la proba scrisă, cel mai probabil, după ce au realizat că întreaga procedură frizează penalul la modul grosolan.
Cum, inițial, nu s-a prevăzut o listă de supleanți la comisia de concurs, Paraschiv a emis, în aceeași zi, 23 martie, o nouă decizie prin care a numit o nouă comisie (?!). Candidații au susținut proba scrisă, iar lucrările lor au fost sigilate, după ce Consiliul de Administrație a hotărât suspendarea concursului.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR