Breaking News
Home / Gorj Express Tv / Video/Val de poluare și nemulțumiri la Botorogi!

Video/Val de poluare și nemulțumiri la Botorogi!

Factor poluant și factor de mari nemulțumiri, asta reprezintă AVIROM SRL, societatea care a cumpărat activele fostei Avicola din Târgu-Jiu, pentru sute de cetățeni din localitatea Botorogi, lipită de municipiu. Locuitorii acestei zone, care aparține comunei Dănești, se plâng că nu mai pot construi locuințe și nici măcar o banală anexă, asta de când autoritățile locale au dat prioritate de decizie acestei societăți comerciale care deține ferme de creștere a păsărilor, chiar în vecinătatea caselor lor.

AVIROM SRL nu numai că îi poluează în neștire, cu un miros pestilențial, dar a ajuns să decidă și dacă construiesc sau nu locuințe pe terenurile din Botorogi pentru care plătesc taxe și impozite Primăriei Dănești.

Mai mult, locuitorii din Botorogi susțin că sunt puși aiurea pe drumuri, dau bani pe acte notariale care nu sunt luate în seamă de societatea comercială și beneficiează din plin de aroganța unui angajator care a primit dreptul să le decidă viitorul deși nu funcționează, pe linia protecției mediului, în conformitate cu legislația în vigoare.

Nemulțumirile locuitorilor nu se opresc aici, asta mai ales că au adunat semnături de la cetățenii afectați, iar cei care au participat la acțiune ar fi fost amenințați, în acest sens, de unii salariați ai complexului de creștere a păsărilor.

Deși am încercat să solicităm un punct de vedere de la conducere Avirom SRL din Târgu Jiu, reprezentanții firmei au refuzat oferirea unei explicații pe motiv că șefii societății nu ar fi disponibili.

La adresa Avirom SRL s-au făcut mai multe plângeri la autorități, societatea fiind amendată drastic pe linia protecției mediului.

Mirosul care vine de la fermele de păsări persistă însă zilnic, afectând locuitorii municipiului și ai comunei Danești, pe kilometri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *