Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Amor la ATI, cu final previzibil! Ancheta SJU Târgu Jiu spală imaginea protagoniștilor

Amor la ATI, cu final previzibil! Ancheta SJU Târgu Jiu spală imaginea protagoniștilor

Ceea ce părea un imens scandal sexual care avea în centru doi salariați ai Secției ATI Covid dar și Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost doar un fâs! Cel puțin asta arată ancheta internă a unității medicale care menționează, recent și oficial, că medicul și asistenta chemați să de-a declarații, în baza unei sesizări anonime, au venit să de-a cu subsemnații însoțiți de același avocat. 

Pentru că la adresa unui medic și a unei asistente din secția menționată s-a făcut o sesizare anonimă, care a ajuns în mass media locale, conducerea spitalului a numit pe 19 noiembrie o comisie formată din trei salariați care au avut că sarcină sa verifice dacă cei doi angajați au făcut sau nu amor în incinta ATI Covid. Acest lucru fiind reclamat în cuprinsul sesizării respective.

Mai mult, comisia formată dintr-un medic epidemiolog, un consilier juridic și un responsabil cu managementul calității serviciilor medicale au avut de verificat daca medicul reclamat s-a detașat legal în spital, dar și dacă a fost sau nu pontat în timp ce nu se află la serviciu. Tot comisia trebuia să verifice dacă asistenta a fost depistată cu Covid pe 19 octombrie și dacă s-a întâlnit sau nu cu medicul la un hotel, intrând în contact cu acesta, că ulterior doctorul sa revină la muncă, punând în pericol restul colegilor.

Comisia a constatat însă, la scurt timp după, că medicul a fost detașat corect pentru 30 de zile în unitatea medicală, că și-a făcut gărzile fiind pontat corect dar și că asistenta a absentat îndelung de la serviciu, motiv pentru care s-ar subînțelege că amorul reclamat nu putea avea loc în secția ATI Covid.

În raportul comisiei se subliniază că cei doi reclamați au fost chemați să de-a declarații dar au refuzat în prima fază, cerând să fie asistați de avocați.

Asistenta și medicul au refuzat să de-a declarații!

Asistență ajunge astfel pe 24 noiembrie în fața comisiei însoțită de un avocat dar susține că nu va da declarații deoarece sesizarea este anonimă.

Același lucru îl face și medicul a doua zi, venit la comisie cu același avocat și susținând o pledoarie identică.

Comisia a cerut apoi  informații în secție. Asistentul șef și alți trei salariați au dat astfel declarații spunând că în perioada menționată asistenta nu a fost în secție fiind în izolare și astfel în concediu medical. Se subliniază de cei patru că cei doi nu au fost văzuți împreună dar și că acuzele din sesizare aduc atingere întregului personal al secției. Drept urmare, comisia și-a încheiat raportul cu concluzia că acuzele din reclamație ar fi ,, nefondate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *