Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Amor la ATI, cu final previzibil! Ancheta SJU Târgu Jiu spală imaginea protagoniștilor

Postat acum

on

Ceea ce părea un imens scandal sexual care avea în centru doi salariați ai Secției ATI Covid dar și Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost doar un fâs! Cel puțin asta arată ancheta internă a unității medicale care menționează, recent și oficial, că medicul și asistenta chemați să de-a declarații, în baza unei sesizări anonime, au venit să de-a cu subsemnații însoțiți de același avocat. 

Pentru că la adresa unui medic și a unei asistente din secția menționată s-a făcut o sesizare anonimă, care a ajuns în mass media locale, conducerea spitalului a numit pe 19 noiembrie o comisie formată din trei salariați care au avut că sarcină sa verifice dacă cei doi angajați au făcut sau nu amor în incinta ATI Covid. Acest lucru fiind reclamat în cuprinsul sesizării respective.

Mai mult, comisia formată dintr-un medic epidemiolog, un consilier juridic și un responsabil cu managementul calității serviciilor medicale au avut de verificat daca medicul reclamat s-a detașat legal în spital, dar și dacă a fost sau nu pontat în timp ce nu se află la serviciu. Tot comisia trebuia să verifice dacă asistenta a fost depistată cu Covid pe 19 octombrie și dacă s-a întâlnit sau nu cu medicul la un hotel, intrând în contact cu acesta, că ulterior doctorul sa revină la muncă, punând în pericol restul colegilor.

Comisia a constatat însă, la scurt timp după, că medicul a fost detașat corect pentru 30 de zile în unitatea medicală, că și-a făcut gărzile fiind pontat corect dar și că asistenta a absentat îndelung de la serviciu, motiv pentru care s-ar subînțelege că amorul reclamat nu putea avea loc în secția ATI Covid.

În raportul comisiei se subliniază că cei doi reclamați au fost chemați să de-a declarații dar au refuzat în prima fază, cerând să fie asistați de avocați.

Asistenta și medicul au refuzat să de-a declarații!

Asistență ajunge astfel pe 24 noiembrie în fața comisiei însoțită de un avocat dar susține că nu va da declarații deoarece sesizarea este anonimă.

Același lucru îl face și medicul a doua zi, venit la comisie cu același avocat și susținând o pledoarie identică.

Comisia a cerut apoi  informații în secție. Asistentul șef și alți trei salariați au dat astfel declarații spunând că în perioada menționată asistenta nu a fost în secție fiind în izolare și astfel în concediu medical. Se subliniază de cei patru că cei doi nu au fost văzuți împreună dar și că acuzele din sesizare aduc atingere întregului personal al secției. Drept urmare, comisia și-a încheiat raportul cu concluzia că acuzele din reclamație ar fi ,, nefondate”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Gorjeni trimiși în judecată de către DNA! Vezi ce fapte au comis!

Postat acum

on

De către

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la finele săptămânii trecute, sesizarea instanței de judecată, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a doi gorjeni, persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comisă în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii anticorupție au reținut că, în aprilie 2014, unul dintre inculpați, beneficiar al proiectului „Fermă de semi-subzistență comuna Prigoria, județul Gorj”, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Gorj din cadrul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (în prezent Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) un document fals întocmit de cel de-al doilea inculpat, ca document justificativ al îndeplinirii planului de afacerii corespunzător cererii de plată și a obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în sumă de 13.413 lei.
Trebuie spus că, gorjeanul beneficiar al proiectului, a achitat integral prejudiciul reținut în sarcina sa, în cursul urmăririi penale.

”În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public,
– un an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public”, se arată în comunicatul DNA.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Gorj pe 30 iunie, iar cei doi gorjeni trimiși în judecată sunt Mihai Cotojman și Ion Bâzoc. Judecătorii vor decide cu privire la pedepsele aplicate și vor desființa înscrisurile falsificate.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Din șef de tură condamnat, simplu muncitor la SE Rovinari!

Postat acum

on

De către

Marius Turtoi a fost șef de tură la secția Chimică a SE Rovinari dar a fost retrogradat de superiori. Asta și pentru că anul trecut a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și doi ani de încercare, pentru refuz de prelevare a probelor biologice. Acesta a fost prins băut la volan, în fața Muzeului Județean Gorj, iar șoferul a refuzat să îndeplinească procedura cerută de polițiști. Faptă s-a petrecut în 2019, în Târgu Jiu, dar autorul nu era la prima abatere.

Fostul șef, acum simplu muncitor in termocentrală, a dat CEO în judecată. Asta chiar la finalul lunii trecute.

Motivul retrogradării ar fi legat de comportamentul neadecvat al lui Turtoi la adresa unui salariat.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Berceanu de la USR a depus plângere la poliție pentru a opri funcționarea Carierei Roșia

Postat acum

on

De către

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, membru USR, a fost prezent astăzi la Cariera Roșia.

„Legea e una pentru toată lumea și trebuie aplicata. Tocmai am fost la Poliția Română și am depus plângere pentru fapte infracționale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Roșia după suspendarea executorie a acordului de mediu de către Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022. Dragoş Popescu tocmai a sesizat Garda Naţională de Mediu si așteptăm participarea autorităților. Împreună cu d-na avocata Cătălina Radulescu”, a transmis acesta de la fata locului.

Demersul lui Berceanu a stârnit nenumărate opinii negative în mediul online.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR