Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Amor la ATI, cu final previzibil! Ancheta SJU Târgu Jiu spală imaginea protagoniștilor

Postat acum

on

Ceea ce părea un imens scandal sexual care avea în centru doi salariați ai Secției ATI Covid dar și Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost doar un fâs! Cel puțin asta arată ancheta internă a unității medicale care menționează, recent și oficial, că medicul și asistenta chemați să de-a declarații, în baza unei sesizări anonime, au venit să de-a cu subsemnații însoțiți de același avocat. 

Pentru că la adresa unui medic și a unei asistente din secția menționată s-a făcut o sesizare anonimă, care a ajuns în mass media locale, conducerea spitalului a numit pe 19 noiembrie o comisie formată din trei salariați care au avut că sarcină sa verifice dacă cei doi angajați au făcut sau nu amor în incinta ATI Covid. Acest lucru fiind reclamat în cuprinsul sesizării respective.

Mai mult, comisia formată dintr-un medic epidemiolog, un consilier juridic și un responsabil cu managementul calității serviciilor medicale au avut de verificat daca medicul reclamat s-a detașat legal în spital, dar și dacă a fost sau nu pontat în timp ce nu se află la serviciu. Tot comisia trebuia să verifice dacă asistenta a fost depistată cu Covid pe 19 octombrie și dacă s-a întâlnit sau nu cu medicul la un hotel, intrând în contact cu acesta, că ulterior doctorul sa revină la muncă, punând în pericol restul colegilor.

Comisia a constatat însă, la scurt timp după, că medicul a fost detașat corect pentru 30 de zile în unitatea medicală, că și-a făcut gărzile fiind pontat corect dar și că asistenta a absentat îndelung de la serviciu, motiv pentru care s-ar subînțelege că amorul reclamat nu putea avea loc în secția ATI Covid.

În raportul comisiei se subliniază că cei doi reclamați au fost chemați să de-a declarații dar au refuzat în prima fază, cerând să fie asistați de avocați.

Asistenta și medicul au refuzat să de-a declarații!

Asistență ajunge astfel pe 24 noiembrie în fața comisiei însoțită de un avocat dar susține că nu va da declarații deoarece sesizarea este anonimă.

Același lucru îl face și medicul a doua zi, venit la comisie cu același avocat și susținând o pledoarie identică.

Comisia a cerut apoi  informații în secție. Asistentul șef și alți trei salariați au dat astfel declarații spunând că în perioada menționată asistenta nu a fost în secție fiind în izolare și astfel în concediu medical. Se subliniază de cei patru că cei doi nu au fost văzuți împreună dar și că acuzele din sesizare aduc atingere întregului personal al secției. Drept urmare, comisia și-a încheiat raportul cu concluzia că acuzele din reclamație ar fi ,, nefondate”.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Funcționari din CJ Gorj reținuți pentru complicitatea la obținerea ilegală de fonduri publice

Postat acum

on

De către

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, anunță IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoiu de la Compartimentul Întreținere Drumuri al CJ Gorj ar fi cei doi funcționari reținuți susțin surse din instituție.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu de primar! A parcat ca un bo… lovan

Postat acum

on

De către

Primatul de Bîlteni, Vasile Vladuleanu, a plecat astăzi cu treabă la Târgu Jiu. Evident cu mașina de serviciu. Iar pentru că la municipiu nu e că în comuna sa, cel puțin la capitolul locuri de parcare, edilul a parcat cum s-a nimerit, chiar daca acolo nu era un loc de parcare. Ce mai contează că a blocat circulația pe strada Victoria, deoarece participanții la trafic au avut onoarea să înjure un șofer cu eșarfă și mandat de patru ani.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Inspectoarea penală, impusă de primarul Ungureanu registrator la centru de vaccinare!

Postat acum

on

De către

O angajată a Primariei Bălești lucrează cu jumătate de normă și la Centrul de vaccinare din localitate, iar surse din zonă afirmă că este una din persoanele avantajate de primarul Mădălin Ungureanu, în condițiile în care a fost transferată de la o altă primărie din județ și condamnată, ulterior, la o pedeapsă cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele penale în fața procurorilor DNA.

Ligia Predescu este angajată ca inspector asistență socială în cadrul Primăriei Bălești, iar după orele de program prestează, jumătate de normă, ca registrator la Centrul de vaccinare din comună. Miza sunt banii: 16 lei pentru fiecare oră, spun alți angajați ai instituției care au și calculat că, într-o lună, se adună în jur de 1.900 de lei, doar pentru patru ore, zilnic.

A fost privilegiată tot timpul, din momentul în care a venit, prin transfer, și deși e condamnată penal pentru fapte de corupție lucrează, în continuare, într-o instituție, iar primarul i-a facilitat și jumătate de normă la Centrul de vaccinare pentru că, pe lângă salariu, se mai adună și de acolo în jur de 2.000 de lei. Doar asistenții medicali comunitari sunt și ei, după program la centru de vaccinare și, probabil, îndreptățiți, dar registrator trebuia să ia pe altcineva care nu are un loc de muncă”, spun oamenii.

Ligia Predescu a fost anagajată a Primăriei Săcelu, însă a intrat în conflict cu fostul primar Florin Jurebie care a sancționat-o de două ori, numai că după ce a reușit să anuleze dispozițiile de sancționare în instanță s-a transferat la Primăria Bălești.

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA au trimis-o în judecată, în decembrie 2019, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe când era formator la o societate comercială, în perioada martie – octombrie 2012, Ligia Predescu a întocmit în fals fișe individuale de prezență la cursurile teoretice și practice, având ca obiect specializarea de lucrător în gospodării agroturistice, respectiv de igienă și estetică a corpului, cursuri care, în realitate, nu s-au desfășurat.
Prin aceste demersuri ar fi fost decontate contravaloarea cursurilor și a subvenției pe cursant, din fonduri europene, în sumă totală de 47.320 lei.
Tânăra și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord cu procurorii de recunoaștere a vinovăției, a achitat prejudiciul și a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a unor drepturilor. Mai mult, aceasta a fost obligată la 60 de zile de muncă în folosul comunității și să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR