Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Tablete Gorjexpress, cadou pentru doi elevi din Bumbești-Jiu!

Postat acum

pe

Gorjexpress a continuat campania de ajutorare a elevilor din județ care nu dețin tablete pentru școala on-line. A doua tabletă a ajuns astfel la Antonia, o fetiță din Bumbești-Jiu, elevă în clasa I, la școala primară din localitate. Antonia își făcea orele on-line pe un telefon mobil deținut de mama sa, aparat care o lăsa însă fără baterie când erau orele în toi.

Micuța Antonia a fost surprinsă când la ușă apartamentului său de două camere, pe care îl împarte cu sora și mama sa, a bătut echipa GorjexpressTV oferindu-i gratuit o tabletă. Mama elevei a mulțumit pentru cadoul nesperat.

A treia tabletă a ajuns însă la Adrian, elev de clasa a VII-a la școala gimnazială din Bumbești-Jiu.

Adrian este cel mai mare din cei patru copii ai familiei care locuiește într-un cămin insalubru din localitate. Băiatul este model pentru surorile sale mai mici, fiind pasionat de fotbal și de desen.

Avea un calculator defect în unica încăpere de 3 pe 4 metri pe care o împart cei șase membri ai familiei. Cei patru copii și doi adulți se încălzesc cu o mică sobă pe lemne, nu au bucătărie și folosesc baia comună a căminului. Situația familiei este foarte grea dar copiii sunt fericiți că au părinți care le asigură hrana, căldura și vorbele frumoase. Adrian a fost și el încântat și uimit de gestul de caritate a Gorjexpress.

Deja trei tablete ale publicației au ajuns la copii din județul nostru, campania ,,Cu Gorjexpres poți să faci școală de acasă” continuând și în zilele următoare. În Gorj sunt încă mii de elevi care nu dețin mijloace de comunicare pentru orele on-line sau internet, fiind defavorizați în privința învățământului gratuit, drept constituțional oferit tuturor copiilor din România.

 

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video- Clubul de Șah ,,Tinerii Spartani” crește viitorii maeștrii ai sportul minții

Postat acum

pe

Am descoperit, recent, locul în care primești șah și mat după câteva minute! Este vorba despre Clubul Sportiv de Șah ,,Tinerii Spartani”, care a luat ființă în 2018, în Târgu-Jiu, în incinta Ingenio Center, situat în zona Pieței Mici a municipiului.

Într-un spațiu ospitalier, am găsit, astfel, în fața tablelor de șah, zeci de ochi concentrați pe piesele albe și negre, care erau mutate de pe un pătrat pe altul într-un ritm amețitor.

Asta, în timp ce mâinile atingeau rapid ceasul care cronometrează timpul aferent jocului.

Toți erau concentrați la partidele începute, chiar dacă partenerii aveau opt, nouă și chiar cinci ani și ceva.

Pe unul dintre pereți se dezbătea o schemă de joc, iar la unele mese se întindeau și strângeau deja mâini, semn că partida luase deja sfârșit.

Abia atunci parcă am fost văzuți și noi, echipa GorjExpress, și am reușit astfel să aflăm, direct de la șahiști, secretele unui joc în care mintea reușește să învingă un rege, cu un pion, un cal ori un nebun.

Ni s-a făcut și o demonstrație de către unul dintre cei mai buni cursanți ai clubului de șah. Gambitul Damei nu ni s-a mai părut ceva complicat, deși am văzut pe tabla de șah o serie de mutări rapide care au finalizat cu un șah și un mat devastator.Sportul minții aduce și satisfacții iar Tinerii Spartani de la clubul de șah din Târgu-Jiu s-au întors recent de la o competiție de gen, plini de medalii, diplome și trofee. Pe podium au urcat, alături de băieți, și fetele…Instructorul sportiv al clubului de șah este subofițerul Claudiu Roșca, campionul de șah de la ISU Gorj.

Nu l-am găsit pe profesorul de șah, la club, îmbrăcat în pompier, ci, relaxat, civil, între copiii care îi respectă și îi apreciază munca. De altfel, printre cupele și medaliile expuse la club se află și ultima a campionului Roșca, cel care ne-a explicat ce figură frumoasă au făcut micii șahiști ai municipiului la ultimul concurs de șah dar și ce înseamnă înscrierea unui copil la clubul pe care îl conduce.

Clubul Sportiv de Șah ,,Tinerii Spartani,, înscrie încă copiii pasionați de jocul care dezvoltă mintea și o face brici.

Jocul de șah este, de altfel, o activitate ce aduce multiple beneficii în viața celor ce îi dedică timp.

Abilități precum gândirea critică, atenția la detalii, rezolvarea de probleme, concentrarea atenției și gândirea strategică reprezintă atuuri la îndemână pentru cei ce joaca șah.

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video: Boxul e rege la BOXING Târgu-Jiu, noua sală de atrenament din oraș!

Postat acum

pe

Asociația Sportivă Box Club Brothers Necsy și-a inaugurat, la începutul acestei săptămâni, noua sală de antrenament de la Târgu-Jiu. Sub titulatura ,,Boxing” , spațiul a fost creat pentru ca toți copiii, tinerii și chiar adulții din județ, pasionați de sportul rege, să poată fi pregătiți în această disciplină, cu antrenori specializați, atât la nivel de începători cât și de avansați.

Noua sală deținută de Lucian Neamțu, fost sportiv legitimat la Clubul Dinamo cu 16 ani de box la activ, este, de altfel, pretabilă pentru antrenament colectiv și individual iar, iubitorii sportului cu mănuși nu sunt deloc puțini.

De la vârste mici și până la adolescență, fete și băieți, au trecut, încântați, pragul noului spațiu, care se află, la ieșire din municipiu, spre Drăguțești, în imediata vecinătate a Lazăr Service Târgu-Jiu.Unul dintre practicații sportului cu mănuși este și Amelian Istrătescu. Tânărul adolescent este olimpic la cinci materii, la școala din municipiu unde învață, dar spune că educația sa se împletește cu boxul.

Amelian chiar le recomandă copiilor și tinerilor care sunt victimele bullyingului din școli să practice sportul rege care le poate oferi cursanților: agilitate, condiție fizică, onoare, disciplină și demnitate.Noul club de box, deținut de Lucian Neamțu, se adresează tuturor celor care vor să se mențină în formă.

Sunt acceptați la antrenamente copii cu vârste mici și chiar fetele. Antrenorul și-a propus ca sala deschisă acum să aibă, până la finalul acestui an, cel puțin o sută de cursanți, spațiul având dotările necesare, echipamentul potrivit celor avansați și celor începători dar și siguranță prin respectarea măsurilor anti Covid.

Boxul, cunoscut și sub termenul de pugilism, este un sport care dezvoltă curajul, verticalitatea unui bărbat și îl transformă într-un campion.

De altfel, noua sală de box de la Târgu-Jiu va crește cu siguranță numărul viitorilor campioni la box din Gorj, antrenorul Neamțu asigurând totodată că sportivii legitimați la AS Box Club Brothers Necsy nu încurajează violența ci militează pentru păstrarea unui climat de siguranță, permanent, în comunitate.

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video-Localnicii din două sate, lăsați fără transport local! Soluția primarului

Postat acum

pe

Localnicii satelor Arsuri și Schela, din județul Gorj, au rămas din 1 martie, fără transport local. Practic, firma care asigura acest serviciu, până acum câteva zile, a renunțat la licența de transport, pe motiv că numărul călătorilor a fost extrem de redus pe timpul pandemiei.

Localnicii din comuna Schela consideră că locuitorii acestor sate nu pot fi izolați de civilizație, așteptând soluții concrete de la autorități.

Asta, mai ales că locuitorii au adresat o petiție on line Guvernului României, Președinției, Consiliului Județean și Primăriei Schela prin care cereau ajutor, 50 de familii fiind, potrivit solicitării, în imposibilitatea de a merge la muncă în oraș, la școală ori la cumpărături, fără microbuzul care le asigura, până acum, transportul în comun.

Noul primar al comunei Schela susține că a găsit, prin intermediul Consiliului Județean Gorj, o altă firmă de transport care să asigure acest servicii pentru locuitorii celor doua sate.

Edilul menționează că soluția de avarie găsită până când noua firmă își va intra în drepturi, este de a conduce el un microbuz privat, aparținând fratelui său, și a efectua gratuit transportul în comun pe ruta Sâmbotin-Arsuri-Schela.

Transportul în comun este asigurat, în schimb, în continuare, pe ruta Sâmbotin-Turcinești-Târgu-Jiu și retur.

 

 

 

 

Continuă să citești

Târgu Jiu
Însorit
06:5318:22 EET
Se simt: 6°C
Vânt : 6km/h SW
Umiditate : 41%
Presiunea aerului: 1022.69mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-3°C
9/0°C
7/-1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI