Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Video: Operatorul de salubritate din Bălești, prins în flagrant!

Video: Operatorul de salubritate din Bălești, prins în flagrant!

Operatorul de salubritate local din Bălești a fost surprins marți în timp ce transporta gunoiul menajer din localitate la depozitul privat de colectare selectivă a deșeurilor de pe raza comunei. Este vorba tocmai despre despre una dintre firmele private din Bălești, intens amendate de Garda de Mediu Gorj pentru că depozitau alte timpuri de deșeuri decât cele pentru care era autorizată. Practic, firma în cauză se ocupă cu reciclarea deșeurilor nepericuloase nicidecum cu colectarea gunoiului menajer ridicat de la gospodăriile din comună.

În cursul zilei de marți, autoutilitară operatorului local de salubritate din Bălești, SC Util Local SRL, a fost filmată în timp ce ieșea de pe poarta firmei private de reciclare din Bălești, societate care nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor populației colectate în tomberoane.

Cu toate acestea, mașina societății Consiliului Local Bălești ieșea de la descărcare de la această societate privată controversată, firmă care ființează langă blocul de locuințe din Bălești, lucru interzis de lege. Garda de Mediu a amendat drastic firma respectivă dar nu au închis-o, firma de reciclare fiind tolerată de autoritățile locale, în ciuda nenumăratelor reclamații venite de la vecinii acesteia.

Acum se înțelege de ce primăria din Bălești se uita în altă parte din vine vorba de aceasta firma, deoarece între Util Local SRL și acest privat există legături de timpul celor surprinse de consilierul USR Bălești, Florin Papuc.

,,Firma privată de pe poarta căreia ieșea mașină de gunoi a Util Local poluează și pune în pericol sănătatea locuitorilor din împrejurimi dar este tolerata de oficiali pentru acest gen de parteneriate care ar trebui sancționate și stopate de organele abilitate”, a declarat consilierul local USR.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *