Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Operatorul de salubritate din Bălești, prins în flagrant!

Postat acum

on

Operatorul de salubritate local din Bălești a fost surprins marți în timp ce transporta gunoiul menajer din localitate la depozitul privat de colectare selectivă a deșeurilor de pe raza comunei. Este vorba tocmai despre despre una dintre firmele private din Bălești, intens amendate de Garda de Mediu Gorj pentru că depozitau alte timpuri de deșeuri decât cele pentru care era autorizată. Practic, firma în cauză se ocupă cu reciclarea deșeurilor nepericuloase nicidecum cu colectarea gunoiului menajer ridicat de la gospodăriile din comună.

În cursul zilei de marți, autoutilitară operatorului local de salubritate din Bălești, SC Util Local SRL, a fost filmată în timp ce ieșea de pe poarta firmei private de reciclare din Bălești, societate care nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor populației colectate în tomberoane.

Cu toate acestea, mașina societății Consiliului Local Bălești ieșea de la descărcare de la această societate privată controversată, firmă care ființează langă blocul de locuințe din Bălești, lucru interzis de lege. Garda de Mediu a amendat drastic firma respectivă dar nu au închis-o, firma de reciclare fiind tolerată de autoritățile locale, în ciuda nenumăratelor reclamații venite de la vecinii acesteia.

Acum se înțelege de ce primăria din Bălești se uita în altă parte din vine vorba de aceasta firma, deoarece între Util Local SRL și acest privat există legături de timpul celor surprinse de consilierul USR Bălești, Florin Papuc.

,,Firma privată de pe poarta căreia ieșea mașină de gunoi a Util Local poluează și pune în pericol sănătatea locuitorilor din împrejurimi dar este tolerata de oficiali pentru acest gen de parteneriate care ar trebui sancționate și stopate de organele abilitate”, a declarat consilierul local USR.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Judecătoarea Moța a murit de Covid 19

Postat acum

on

De către

Cristina Simona Moța, judecător la Tribunalul Gorj-Sectia Penală, în vârstă de 54 de ani a murit aseară la SJU Târgu Jiu după ce a contactat coronavirusul. Magistratul se afla internat în unitatea medicală cu plămânii afectați peste 70 la sută. Nu era vaccinată iar în situația DSP figurează cu comorbidități. Judecătoarea decedată este sora procurorului Emil Moța, care lucrează acum la DNA.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: A căzut din picioare pe trotuar și a făcut infarct. Asta, chiar lângă Spitalul Tudor Vladimirescu

Postat acum

on

De către

Un bărbat a căzut din picioare pe trotuar lângă BRD, sediul situat în vecinătatea Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu. Evenimentul a fost anunțat de martori pe 112. Persoana care a căzut din picioare a făcut stop cardio respirator și este acum în UPU.

Video aici.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Dosarul „Greilor”, în faza de urmărire penală la DIICOT Gorj

Postat acum

on

De către

Dosarul nr.44 D/P/2020, care îi are „clienți” pe membrii asociați de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu dar și conducerea administrativă a aceluiași club sportiv, se află în faza de urmărire penală la DIICOT Gorj.

În acest dosar sunt cercetați Florin Cârciumaru- în calitate de fost primar și fost reprezentat al CL Târgu Jiu, Marin Condescu- în calitate de reprezentant în asociatie al USMO și fost președinte al clubului sportiv, Ion Călinoiu-membru AGA din partea CJ Gorj, fost președinte al acestui organism, Viorel David de la SC ARTEGO SA, în calitate de fost reprezentant în asociere al acestei societăți și  reprezentanții (aici intră mai mulți) de la CEO care au făcut parte din AGA.

Pe lângă aceștia, mai sunt cercetați și cei care au făcut parte din Consiliul Director al Clubului și partea administrativă dar și Marin Golea, în calitate de administrator special pe perioada de insolvență.

Faptele reținute sunt: constituirea de grup infracțional organizat, delapidare și fapte care au produs consecințe deosebit de grave.

DIICOT Gorj comunică faptul că dosarul se află în faza de urmărire penală, audierile greilor din dosar având loc în ultima perioadă.

Acest caz este monitorizat de structurile centrale ale statului de la București și de Președinția României.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR