Connect with us

Gorj Express Tv

VIDEO/Groapă de gunoi improvizată pe centura municipiului!

Postat acum

on

Deșeuri menajere, din construcții, resturi alimentare, bucăți de mobilier sau aparatură electrocasnică defectă dar, mai ales, un miros pestilențial și o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe centura municipiului Târgu-Jiu, mai precis pe strada Merilor, lângă o cunoscută stație ITP. Pe un teren viran, se depozitează, astfel, haotic, localnicii spun că de un an de zile, astfel de gunoaie, aduse în special noaptea, și aruncate în zonă fără nicio jenă.

Acesta nu este singurul localnic care cunoaște situația gropii improvizate de gunoi de pe strada Merilor, vecinii stației ITP povestesc că proprietarul terenului ar fi permis aruncarea în zonă a unor resturi din construcții dar, nu a mai urmărit faptul că terenul său s-a transformat într-o groapă ilegală de gunoi.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj, sesizați de GorjexpressTV, au promis că se vor deplasa în zonă, vor verifica și vor lua măsurile care se impun.

Groapa improvizată de gunoi de pe Merilor nu este singurul spațiu de acest fel din municipiu unde cetățenii certați cu curățenia, protejarea mediului și bunul simț aleg să polueze și să strice imaginea orașului.

Garda de Mediu Gorj a verificat și luat deja măsuri în urmă sesizării Gorjexpress transmițând următoarele:

În zonele limitrofe străzilor de centura ale Municipiului Tg. Jiu, au început sa fie abandonate deșeuri. Astfel comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat asemenea depozitări necontrolate de deșeuri în zona străzii Meri, Tg. Jiu, unde mai mulți cetățeni certați cu legea au abandonat deșeuri. S-a început o anchetă și fiecare dintre făptași vor fi sancționați cu amenzi în valoare de până la 6 000 lei inclusiv obligația de a salubriza terenul.

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: 51 de lucrări inestimabile Keber au părăsit Gorjul!

Postat acum

on

De către

Lucrările semnate de pictorul gorjean Iosif Keber, în număr de 51, au părăsit vineri  Muzeul de Artă din Târgu Jiu. Asta, pentru a fi expuse, pentru o perioadă, la Palatul Culturii din Severin.

Cunoscutul om de cultură, Ion Mocioi, a accentuat, de asemenea, importanța evenimentului dar și interesul autorităților culturale de a-l pastra, în atenția publicului iubitor de artă, pe pictorul gorjean Iosif Keber.

Iosif Keber s-a născut la 30 iulie 1897, Târgu-Jiu  și a decedat pe 19 aprilie 1989, la vârsta de 92 de ani.

Keber a fost un pictor român, specializat în pictura bisericească și restaurarea lăcașurilor de cult.

Locuința lui Keber din Târgu Jiu a fost transformată in casa memorială, și găzduiește Biblioteca de Artă.

 

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Bazinul de înot, singura lucrare din Târgu Jiu care nu s-a oprit! Restul, ghinion

Postat acum

on

De către

Lucrările pe Calea Eroilor și cele de la centura municipiului Târgu Jiu sunt oprite, dar investiția la bazinul de înot didactic al orașului pare, deocamdată, singura investiție de amploare a orașului, lipsită de ghinion.

O asociere de firme din București au câștigat, de altfel, realizarea investiției finanțată prin CNI iar, spre surprinderea tuturor, lucrările avansează cu repeziciune, în ciuda caniculei.

Pentru realizarea bazinului de înot s-a excavat o groapă adâncă de peste patru metri și s-au realizat deja cofragele pentru fundație. Constructorul spune, degajat, că lucrarea este în grafic.

Lucrările au început abia luna trecută, dar în șantier sunt zeci de constructori, semn bun daca stăm să ne gândim că restul investițiilor începute cu mare tamtam în municipiu sunt, în prezent, abandonate.

Lucrarea de lângă stadionul municipal are o valoare de două milioane de euro, bani oferiți de Compania Națională de Investiții. Firma câștigătoare a licitației este Masterclass AG SRL, lider de asociere.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Evacuarea proprietarilor de la blocul din Bălești, metodă de șantaj!

Postat acum

on

De către

NCR NEW Reciclare SRL de la Bălești nu își va mai reloca activitatea de lângă blocul cu patru etaje din localitate.

Deși a cerut o păsuire de 120 de zile, pentru a-și muta activitatea de lângă imobilul respectiv, firma nu a intenționat niciodată să plece!

O dovedește notificarea transmisă locatarilor din blocul vecin, prin care i-a somat pe aceștia, în cinci zile, să părăsească cele 19 apartamente.

Totul, pe motiv că, din septembrie, firma deține și terenul de sub bloc.

Locatarii au însă acte de proprietate, dețin apartamentele dar și terenul de sub imobil Revoltați dar și îngrijorați de situație, cu actele în mână, oamenii și-au expus situația șiau cerut sprijinul primăriei.

În sprijinul proprietarilor din bloc a sărit și un singur ales local.

Locatarii au avut o primă întâlnire cu edilul local, dimineața și o altă două ore mai tarziu, la ultima participând și administratorul firmei de reciclare.

După discuția cu locatarii, primarul de Bălești le-a dat asigurări tuturor că nu vor fi evacuați din bloc, primăria fiind gata să intervină și la instanță pentru a-i ajuta pe cumpărătorii de bună-credință.

Firma de reciclare pune însă condiții. Dacă activitatea nu va fi relocată total, administratorul promite că îi va lăsa pe locatarii blocului în pace.

În caz contrar, se va ajunge la instanță. Proprietarii locuințelor anunță însă că nici ei nu vor mai sta cu mâinile în sân ci vor căuta soluții pentru că nu cred in astfel de promisiuni din partea firmei de reciclare pe care au reclamați că îi poluează.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR