Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Executare silită cu mascați, la Albeni

Postat acum

on

Vila familiei Grancea din Albeni a fost executată silit, la finalul săptămânii trecute,  de către fosta noră, asta după un litigiu care a durat 11 ani de zile. Cea care a tăiat însă lacătul locuinței, pentru a intra în spațiul respectiv ca nou proprietar, a fost cuscra celor doi pensionari care, din 6 octombrie, au rămas pe drumuri.

Proprietarul locuinței a sperat, înainte de executare, să nu se ajungă la această situație deoarece, prin avocat, a depus o contestație la Judecătoria Târgu Cărbunești, litigiu care se va judeca însă abia anul viitor. Asta, din cauza faptului că instanța are doar doi magistrați.Vecinii și rudele proprietarului au subliniat și ei că executarea este ilegală, chiar daca fosta noră, prin părinții acesteia, au ajuns să cumpere vila la licitație cu 15.000 de lei, alți 70.000 de lei reprezentând debitul acumulat de fostul soț, Grancea Marius, către fosta soție, de care acesta a divorțat cu ani în urmă.De altfel, femeia s-a recăsătorit în Irlanda și își crește acolo cele două fete avute cu fostul partener de viață din Albeni.În ciuda speranțelor lui Grancea Frumuzache și a declarațiilor vecinilor de pe stradă, executorul a venit totuși, însoțit de polițiști și mascați, la locuința din Albeni. Proprietara casei i-a reproșat însă multe fostei cuscre.Fosta cuscră s-a prezentat însă, în fața executorului și a forțelor de ordine chemate la fața locului, înarmată cu un ciocan.Cuscra proprietarilor vilei a intrat astfel, alături de executor, în casa familiei Grancea. A declarat chiar că este satisfăcută că fiica sa a devenit proprietara casei foștilor socrii.Executarea s-a finalizat fără scandal, deși forțe de ordine considerabile, inclusiv mascați, au fost, o oră, la fața locului. Comunitatea din Albeni a fost revoltată de cele întâmplate.Grancea Frumuzache a fost nevoit să accepte situația, deoarece la baza evacuării lui și a soției din locuința construită cu ani în urmă, au stat câteva hotărâri judecătorești. Omul a susținut că va continua să își caute însă dreptatea.Situația de la Albeni nu este singulară în judetul Gorj. Sunt nenumărate cauze similare pe rolul instanțelor de judecată, la finalul cărora mulți își vor pierde bunurile, fie că sunt persoane tinere ori în vârstă.

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

VIDEO: Lupoița, satul uitat! Microbuzul școlar face slalom printre gropi pentru un elev

Postat acum

on

De către

Lupoița, satul aflat la răscruce între Cătunele și Motru, este uitat și abandonat! În localitate au mai rămas doar câțiva localnici care se încăpățânează să nu își părăsească proprietățile, în timp ce duc lupte costisitoare în instanțele de judecată împotriva companiei CEO, cea care i-a lăsat fără vecini, drumuri și utilități.

Casele lor sunt distruse dar locuiesc încă în ele.

Este si cazul unei femei care a lucrat o viață la mina din apropiere iar tinerețea sa a petrecut-o în Lupoița.

Mina(acum în conservare) i-a distrus casa, dar femeia nu pleacă din căminul său așteptând ca fostul său angajator să realizeze că nu i-a provocat decât distrugere și nu o bătrânețe liniștită.

La mica distanță de această proprietate se mai află o gospodărie. Și proprietarii ei au rămas în Lupoița deși confortul lor în comunitate este scăzut. Suferă de lipsa apei și de comunicarea precară rutieră cu localitățile vecine.

În mica comunitate mai există doar un singur elev. Acesta este transportat zilnic cu microbuzul școlar, fie al Primăriei Cătunele, fie al Primăriei Motru, la școală și înapoi acasă. Drumul spre școală este un infern, dar șoferii nu se lasă. Își duc sigurul pasager la destinație, în fiecare zi.

Revoltați de situație sunt ambii primari, de Cătunele și de Motru, mai ales că drumul a fost distrus de utilajele Carierei Lupoaia.

Primarul de Motru, Cosmin Morega, a atras de mai multe ori atenția șefilor din minerit să astupe măcar gropile de pe drumul spre Lupoița.

După realizarea acestui reportaj, în zona au fost trimise câteva trakere de piatră care au acoperit o parte din gropile drumului spre Lupoița.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Primarii din Gorj ridică restricțiile și renunță la economii

Postat acum

on

De către

Edilii din Gorj au decis să nu mai strângă cureaua, măcar, la final de 2022. Primarii au considerat că cetățenii merită să uite de facturile mari și de problemele personale și să se bucure de iluminatul de sărbătoare, de o plăsuță cu dulciuri de la autorități sau de un cor de colinde.

Din acest motiv, chiar și cei mai economicoși edili au renunțat la restricții, au dat drumul la iluminatul festiv pe program non-stop și nu s-au zgârcit la bugetul pentru manifestările de final de an.

Anul 2023 va fi unul preelectoral iar clinciurile politice nu vor lipsi din peisaj. Primarii spun însă că nu se gândesc încă la bătăliile politice ci la numeroasele proiecte întocmite și semnate la final de 2022, ce trebuie începute anul viitor.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Liberalism cu ceva boicot, la PNL Gorj!

Postat acum

on

De către

La finalul săptămânii trecute, edilii liberali, consilierii locali și județeni dar și parlamentarii precum și șefii de organizații PNL din Gorj au fost chemați la urne. Asta deoarece urma să se aleagă, prin vot secret, democratic, noua conducere a PNL Gorj iar delegații, aproape 360 la număr, au fost chemați aici să își de-a votul pentru unul dintre cei doi candidați la președinția organizației: senatorul Ion Iordache și deputatul Gheorghe Pecingină.

Urma să fie ales și noul Birou Permanent Județean, vicepreședinții și restul structurii de conducere. Alegerile au fost organizate de parlamentarul Gigel Știrbu, liderul interimar al PNL Gorj.

Încă de la discurs, participanții aflați în sală au putut concluziona cine este viitorul câștigător, asta deoarece doar candidatul Iordache și-a prezentat echipa numeroasă cu care își dorea să învingă, în timp ce Pecingină s-a prezentat singur în fața alegătorilor.S-a trecut apoi la votul secret, organizațiile perindându-se la urne în ordine alfabetică. Alegătorii au explicat, franc, ce își doreau de la viitoarea conducere.Singurii care au refuzat să aleagă dintre cei doi candidați la șefia organizației au fost reprezentanții organizației liberale municipale.Exemplul a fost dat chiar de liderul PNL Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și de alți câțiva liberali care nici nu au mai intrat în cabina de vot. De altfel, cei 14 delegați ai PNL Târgu Jiu, după scrutin, au părăsit imediat sala. O parte dintre liberali spun că și edilul Leuștean de la Novaci ar fi făcut același lucru..La finalul scrutinului cel care a dat citire rezultatului a fost liderul interimar.Noul președinte al PNL Gorj, Ion Iordache, a explicat ce decizii va lua în noua funcție.Fostul lider al PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu dar și Gigi Pecingină sunt vicepreședinți în structura de conducere a organizației județene.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR