Home / Gorj Express Tv / VIDEO/Dăneștiul nu vrea să fie groapă de gunoi! Primarul agresiv, în campanie

VIDEO/Dăneștiul nu vrea să fie groapă de gunoi! Primarul agresiv, în campanie

Avirom Plus SRL, societatea care deține fermele de creștere a puilor, la limita municipiului Târgu-Jiu cu localitatea Dănești, a construit ilegal pe raza comunei o platformă betonată pentru depozitarea gunoiului rezultat din activitatea zilnică.

Demersul a îmbrăcat o formă legală abia săptămâna trecută, când consilierii locali, au aprobat un proiect de hotărâre inițiat de noul primar al localității Mădălin Paliță, privind trecerea terenului agricol aflat în extravilanul comunei Dănești, în intravilanul localității, dar și elaborarea documentației pentru PUZ, acte necesare pentru ca firma privată să își realizeze, fără opreliște, groapa de gunoi.

Aleșii au votat, săptămâna trecută, proiectul primarului, care, până pe 27 septembrie la alegerile locale, a fost împotriva acestui proiect.

Asta, știut fiind că locuitorii comunei nu vor ca 5700 de mp de teren, situat în apropiere caselor, a resurselor de apă și a unei zone de agrement, să devină un focar de infecție.

Consilierul USR nu este sigurul nemulțumit de demersul șocant al autorității locale de a aproba utilizarea platformei betonate pentru poluarea zonei, mai ales că cetățenii nu suportă mirosul și focarul de infecție care ar apărea în zonă.

Să nu uităm că este pandemie iar astfel de demersuri ar trebui să fie stopate dacă se are în vedere sănătatea cetățenilor.O parte a localnicilor nemulțumiți de jocul autorității locale pro-Avirom au vrut să ceară explicații primarului Paliță dar acesta nu era, joi, în birou, ci în campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

Edilul, absent din primărie, a refuzat să discute cu echipa Gorjexpres TV, dar din greșeală a lăsat telefonul deschis..

330 de localnici din Dănești au semnat o petiție către prefectul de Gorj solicitând stoparea realizării acestei gropi de gunoi care va fi umplută, în curând, cu dejecții de la păsările sacrificate la fosta AVICOLA, deținută acum de Avirom Plus.

Localnicii cer și Avocatului Poporului să se autosesizeze, considerând că în cauză se atentează la sănătatea cetățenilor din Dănești. Oamenii reamintesc să firma a mai fost prinsă comițând ilegalități, tot prin depozitarea de astfel de deșeuri și tot în Dănești, fiind amendată de Garda de Mediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *