Connect with us

Gorj Express Tv

VIDEO/Colegiul fără orar aprobat pentru că nu vrea Consiliul de Administrație!

Postat acum

on

Colegiul Tehnic Motru este singura unitate de învățământ din județ care nu are orar aprobat, asta deși a trecut mai bine de o lună și jumătate de la începerea noului an școlar. De vină pentru situație este o parte din Consiliul de Administrație al școlii care tratează cu nepăsare această problemă, știut fiind că CA-ul este unul cu deficiențe constatate și sancționate de Corpul de Control al ministrului Educației. Dar cum într-o școală decide Consiliul de Administrație, orarul stă la mâna CA-ului și nu a directorului liceului care a ridicat mâna, alături doar de directorul adjunct, pentru aprobarea orarului școlii.

În Colegiul Tehnic Motru studiează 838 de elevi iar lor le predau la clase 52 de profesori. Elevii sunt mai puțini preocupați însă de situația orarului și de divergențele din CA și mai mult despre școala care merge pe scenariul galben, o săptămâna ore la liceu, iar o săptămână ore on-line.

Colegiul Tehnic Motru are un director interimar după ce fosta directoare a demisionat, urmare a managementului defectuos pe care l-a desfășurat în școală. Directoarea este însă chiar soția inspectorului general adjunct al IȘJ, și el cu ore săptămânal în unitatea de învățământ. Inspectorul, urmare a deficiețelor în lanț constatate de Corpul de Control, a pierdut, recent, comanda Comisiei de Mobilitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean. Acest lucru nu afectează însă liceul motrean care nu a simțit avantaje de pe urma acestei promovări.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video/ Terenuri, promisiuni, business: Parc fotovoltaic de 30 de milioane de euro, la Ciuperceni!

Postat acum

on

De către

La zece ani de la un proiect similar eșuat, autoritățile din Ciuperceni au primit surprinzătoarea veste că firma din Craiova(care a ținut localnicii în stand-by un deceniu), de data asta împreună cu un investitor specializat în producerea de energie solară, va realiza, în cele din urmă, la intrarea în localitate, un parc fotovoltaic de mari dimensiuni.

După o întâlnire fructuoasă la primărie, autoritatea locală a fost informată, recent, în scris, că investitorii intenționează să infuzeze în acest business suma de 30 de milioane de euro.

Posibilitatea realizării acestui parc în Ciuperceni încântă autoritatea locală care se gândește că bugetul localității poate crește simțitor.

Firma doljeană anunță, de altfel, că se afla în procedura de obținere de autorizații pentru parcul ce se va întinde pe 85 de hectare de teren, dar și că ia în considerare contractele de închiriere pentru terenuri, încheiate în perioada 2012-2013, acum la un preț dublu decât cel al pieței.

Firma se arată interesată și să cumpere aceste terenuri de la proprietari, deși marea majoritate nu au titluri de proprietate pe acestea, anunțându-și prezența în localitate pentru a purta negocieri cu cetățenii interesați să bată palma cu viitorul investitor.

Cel puțin asta susține responsabilul pe Urbanism al Primăriei Ciuperceni care anunță că va ajuta cetățenii să își obțină actele necesare încheierii acestei tranzacții private.

SC TOPGES PROIECT SRL este firma care în urma cu câțiva ani a realizat câteva lucrări cu bani publici în Ciuperceni. Imediat după, a încheiat contracte de închiriere a terenurilor cu localnicii, promițându-le un parc fotovoltaic care nu s-a realizat.

Firma din Craiova nu este una de top, în ciuda denumirii, situațiile sale financiare arătând datorii, salariați puțini și profit redus.

Unii localnici își amintesc vag de acest investitor care a păstrat însă legătura cu autoritatea locală.

Interesant este că realizarea parcurilor fotovoltaice devine brusc atractivă pentru investitorii externi județului Gorj, asta o dată cu cei 1,2 miliarde de euro, bani ce vor fi rulați în județ prin Fondul de Tranziție Justă.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: La Pârâu de Pripor, lăutarii nu vor gaz nici GRATIS

Postat acum

on

De către

Satul Pârâu de Pripor, aparținând comunei Godinești, este locuit de o populație care muncește acum, în cea mai mare parte, în străinătate. Locuitorii sunt marea majoritate lăutari însă pandemia i-a făcut să își pună lăutele în cui și să ia drumul străinătății.

Din acest motiv, în sat au mai rămas bătrânii și copiii.

Cei abandonați, parcă în sat, trăiesc greu și se plâng de lipsa banilor.

De altfel, din criză de lichidități localnicii se încălzesc tot cu lemne, deși le trece conducta de gaze, de ani buni, pe la porți.

Nici măcar acum când racordarea la gaze este gratuită, localnicii din Pârâu de Pripor refuză această utilitate râvnită de alte comune care abia acum visează la gazul metan.

Comuna Godinești a fost racordată la gaze urmare a sprijinului oferit localității de către Nicolae Mischie, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, totodată, fiu al localitatii.

Din păcate, deși conducta a ajuns în cunună cu aproape două decenii în urmă, localnicii s-au racordat timid la aceasta, deși utilitatea le asigura un confort mult mai bun decât încălzirea pe lemne.

Nici măcar acum când racordarea individuala este gratuită, localnicii comunei nu vor gaze, lucru surprinzător deoarece comunele vecine se bat în prezent pentru aceasta utilitate, făcând pe seama rețelei chiar capital electoral.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Slobozia rămâne nemulțumită și după închiderea depozitului ecologic!

Postat acum

on

De către

Depozitul ecologic de gunoi din Târgu Jiu și-a închis porțile, urmare a suspendării decise de autorități, dar problema mirosului care afectează locuitorii din zona Slobozia nu s-a rezolvat.

Cetățeni de pe strada în cauză susțin că nu au încredere că situația se va rezolva și menționează că seara și dimineața mirosul este puternic și îi determină să stea tot cu ferestrele închise.

La Depozitul ecologic din municipiu porțile sunt, în schimb, închise.

Nicio mașină cu gunoi nu mai ajunge în incinta acestuia iar reprezentanții societății spun că au comandat cele necesare în străinătate pentru a remedia deficientele depistate de verificatori.

La mica distanță de depozit există însă un spatiu improvizat unde se depozitează necontrolat gunoaie.

Autoritățile de mediu par că nu știu de zonă situată deasupra depozitului ecologic, motiv pentru care nu s-au luat măsuri pentru curățarea spațiului.

 

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 6°C
Vânt : 0km/h SSW
Umiditate : 97%
Presiunea aerului: 1011.18mbar
Indexul UV: 0
MiercuriJoiVineri
17/4°C
19/8°C
17/3°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR