Connect with us

EDUCAȚIE

Viața de student, experimentată de elevii din mediul rural

Postat acum

on

Universitatea Politehnica Timişoara a fost gazdă, în perioada 14-17 septembrie 2023, pentru 45 de elevi de liceu din mediul rural, însoţiţi de 3 cadre didactice, de la Liceul Teoretic Novaci, judeţul Gorj, care au participat la tabăra Poli Camp, organizată la Timişoara de Departamentul de Marketing Universitar şi Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, cu implicarea facultăţilor din UPT. Liceul a fost selectat pentru faptul că mulţi dintre studenţii Politehnicii timişorene provin de acolo.

Scopul taberei a fost de a informa şi familiariza elevii cu mediul universitar, pentru a facilita o mai bună tranziţie spre învăţământul superior, respectiv pentru orientarea lor către o carieră de succes. Pe durata taberei, elevii, împărţiţi în trei grupe, au desfăşurat activităţi în cadrul laboratoarelor didactice din facultăţi, au participat la activităţi de cunoaştere şi dezvoltare personală, la diverse tipuri de ateliere de educaţie non-formală şi activităţi recreaţionale, fiind îndrumaţi de studenţi voluntari din cadrul UPT.

 

Tabăra este parte a unui proiect coordonat de Universitatea Politehnica Timişoara – UPTech – ce are ca obiectiv creşterea gradului de acces al elevilor proveniţi de la licee din mediul rural şi oraşe sub 10.000 de locuitori la programele de licenţă oferite de UPT, printr-un model ancorat instituţional care integrează practici inovatoare şi o configuraţie hibridă de trasee şi resurse – îmbină tehnologia şi mediul virtual cu activităţile faţă în faţă, educaţia academică cu cea prin cultură, instrucţia cu dezvoltarea profesională şi orientarea în carieră. Se urmăreşte îndrumarea elevilor în procesul de socializare academică, familiarizarea acestora cu procedurile de admitere şi dinamica formării academice, oferirea de informaţii relevante pentru un parcurs educaţional adecvat şi individualizat.

În cadrul taberei, cadre didactice din UPT le-au vorbit elevilor şi au realizat împreună cu aceştia experimente din domeniul printării 3D, energiei regenerabile şi transformarea diferitelor tipuri de energie, chimia în pictură, dar şi despre alegerea carierei, managementul emoţiilor, dezvoltare antreprenorială, rolul Uniunii Europene, educaţia pentru drepturile omului, fenomenul ştirilor false etc.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

O campioană mondială vine la Târgu Jiu

Postat acum

on

Pe 27 septembrie, începând cu ora 17,00 elevii din Târgu Jiu au întâlnire cu Denisa Tîlvescu, multiplă campioană europeană și mondială la canotaj, la hub-ul“ Europa pentru tineri”. Tinerii vor discuta cu sportiva despre oportunitățile pe care i le-a oferit Uniunea Europeană în parcursul său profesional.

„Participă, alături de noi, Ambasadorii Juniori – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și elevi ai C.N.E.T. – Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, interesați de avantajele oferite tinerilor de către Uniunea Europeană și de cum pot să devină cetățeni europeni activi. Dacă dorești să participi și tu, te rugăm să ne contactezi la tel. +40 (783) 062 900. Persoană contact: Oprea Patricia”, conform organizatorilor.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Veste bună pentru elevii gorjeni

Postat acum

on

Veste bună pentru elevii şi profesorii din Gorj și din România. Aceștia vor avea în scurt o zi liberă. Motivul este Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie. În acest an, ziua de 5 octombrie pică într-o zi de joi, așadar elevii vor merge la școală numai patru zile în săptămâna 2-8 octombrie. Ziua Educației este celebrată în fiecare an, la nivel mondial, pe data de 5 octombrie, încă din anul 1994.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

23 de elevi performanți și 2 profesori, invitați la Bruxelles de europarlamentarul Marinescu

Postat acum

on

De către

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, anunță că un grup de elevi cu rezultate la învățătură și doi profesori au plecat în capitală Belgiei, la invitația europarlamentarului liberal Marian-Jean Marinescu.

„Sunt bucuros să vă anunț că în această dimineață, 23 de elevi performanți și dedicați, însoțiți de 2 profesori cu aceleași calități, au pornit într-o excursie de neuitat la Bruxelles – o recompensă bine meritată pentru eforturile lor excepționale în cadrul școlii. Îi mulțumesc domnului europarlamentar liberal Marian-Jean Marinescu pentru invitație, dar și colegilor din PNL Gorj pentru susținerea propunerii privind deplasarea la Bruxelles a elevilor merituoși din județul nostru.Vă felicit încă o dată pentru performanțele voastre excepționale și vă doresc o excursie plină de descoperiri și bucurii”, a transmis prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK