Connect with us

ULTIMA ORĂ

Vezi ce măsuri ia Guvernul, pentru sprijinirea angajaților

Postat acum

on

Guvernul a anunțat o serie de măsuri, pentru reducerea efectelor pandemiei de Coronavirus. Vizați sunt, printre alții, și angajații, care ar putea fi trimiși acasă, dar și patronii.Azi, au avut loc consultări între reprezentanții Guvernului și organizații sindicale și patronale, din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, asupra măsurilor economice și sociale necesare pentru reducerea efectelor COVID-19. Întâlnirea a avut ca subiect principal soluțiile de păstrare a locurilor de muncă și menținerea viabilității activităților din cât mai multe sectoare economice. La finalul discuțiilor, premierul Ludovic Orban a anunțat că, în ședința de mâine a Guvernului, va fi adoptat primul set de măsuri pentru susținerea companiilor și salariaților din sectoarele afectate. ”Vom da un puternic semnal angajaților și economiei: Guvernul va interveni pentru menținerea locurilor de muncă și continuarea activității în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în ședința de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor”, a anunțat șeful Executivului, printr-un comunicat de presă.Măsurile ce urmează să fie adoptate mâine vizează: creșterea lichidității companiilor; sprijinirea plății șomajului tehnic de către companii pentru angajații care își vor suspenda temporar activitatea; reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale; stimularea capacităților de producție pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecție, dezinfectanți.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Se deschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Postat acum

on

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina. Este vorba de Stâna Ștefanu, deținută de Marioara Babu, din Novaci. Stâna, care oferă preparate tradiționale ciobănești, este vizitată de mii de turiști an de an. Obiectivul ar fi trebuit să fie deschis pe 1 iunie, însă încă se mai lucrează la punerea în siguranță a șoselei Transalpina. Cel mai probabil totul va fi gata în jurul datei de 10 iunie. Stâna dispune și de un muzeu al portului popular.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un șef din CEO a plecat la Bruxelles

Postat acum

on

Un boss din Complexul Energetic Oltenia este la Bruxelles. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia și responsabil cu integritatea la companie, face parte dintr-o delegație politică, alături de alte persoane. Ion Rușeț este și consilier județean și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu

Postat acum

on

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu. A fost prima etapă a campaniei de dezinsecție realizată de municipalitate. În același timp a fost declanșată dezinsecția la sol. Astfel de acțiuni vor continua pe perioada verii. Obiectivul este stârpirea țânțarilor și a căpușelor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR