Connect with us

POLITICĂ

Valea Motrului cere propriul parlamentar! Ședință cu scântei la PSD Gorj

Postat acum

on

Ședință importantă luni, la ora 14.00, organizată de PSD Gorj. Se supun la vot candidații pentru alegerile parlamentare. Cum sunt mulți doritori, spiritele sunt încinse. Doritori surpriză au depus scrisori de intenție pentru o candidatură, unul fiind chiar Ion Călinoiu.

Peste zece social-democrați vor să figureze pe cele două liste iar locurile eligibile sunt trei, al patrulea fiind semieligibil. O parte dintre actualii parlamentari amenință că vor pleca din partid în cazul în care nu vor figura în listă, fiind vorba despre senatorul Florin Cîrciumaru și despre deputata Elvira Șarapatin. Mai mult, Valea Motrului vrea propriul parlamentar, deja apărând în spațiul public numele fostului deputat Camelia Khraibani.

Pleacă unii, se întorc alții

La PSD sunt cel puțin zece persoane care vor să candideze pe locurile eligibile la parlamentarele din 6 decembrie. Este vorba despre liderul PSD Gorj, Mihai Weber, dar și despre Ciprian Florescu, Claudiu Manta, Scarlat Iriza, Mihai Gherghe, Florin Cîrciumaru, Elvira Șarapatin, Andrei Maioreanu, Anca Bordușanu, Ion Călinoiu și Camelia Khraibani care ar reveni în PSD.
Locuri eligibile sunt două la deputați și unul la Senat, și locul trei la deputați fiind considerat semieligibil.
Sunt și surprize în listă, scrisoarea lui Călinoiu fiind una dintre acestea. O alta este susținerea lui Khraibani de către primarii de pe Valea Motrului care susțin doar un candidat din zonă, asta deși Maioreanu este responsabil de zonă.
Lucrurile vor fi tranșate în această după-amiază, cu rezerva că listele se pot întoarce într-o altă formă de la București.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Acuză Guvernul că își bate joc de dosarul Brâncuși. „Mă tem că este cam târziu”

Postat acum

on

De către

Deputatul Mihai Weber acuză guvernul, că a tratat cu dezinteres operele lui Constantin Brâncuși și crede că dosarul de introducere în patrimoniul UNESCO riscă să fie respins. Parlamentarul PSD dă vina pe faptul că instituțiile abilitate nu au făcut nimic, pentru a ajuta la obținerea unui rezultat favorabil ansamblului de la Târgu Jiu, care va intra în dezbaterea comisiei, în prioada următoare. ”Se știe de câteva luni bune că trei grupuri de experți independenți au recomandat ca, de acum încolo, să nu mai fie acceptat în UNESCO niciun dosar cu monumente asociate unui război. Imediat ce am preluat președinția Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, am avut mai multe întâlniri pe acest subiect cu Delegatul Permanent al României la UNESCO, cu specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului, cu reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Afacerilor Externe, practic, cu toți cei implicați. Am pus la aceeași masă pe toți cei implicași, dar Guvernul României este cel care are atribuții în relația directă cu UNESCO. Noi, comisia, suntem doar un organism legislativ și consultativ. Mereu am atras atenția că există riscul să ne trezim din nou în situația de a vedea Dosarul Brâncuși amânat. Înțeleg că abia acum reprezentanții României fac demersuri pentru ca decizia atât de tranșantă să fie reanalizată, dar mă tem că este cam târziu”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Un senator de Gorj acuză premierul că împarte banii preferențial

Postat acum

on

De către

Senatorul PSD, Cristinel Rujan, acuză Guvernul Cîțu că împarte preferențial banii publici. Parlamentarul spune că mare parte din sumele de la rectificare ar urma să ajungă la primarii PNL și că, în acest fel, premierul vrea să-și atragă voturile primarilor, pentru alegerile din luna septembrie. “Este cu gândul exclusive la fotoliul de lider. Rectificarea o va face pe considerente strict politice. Adică va da numai la UAT-urile conduse de primari PNL. Va da și la UDMR și USR și va umili primarii PSD, cu sume derizorii, pentru a nu fi considerat că nu dă și altora, ca să demonstreze că nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit proiectele”, a declarat Rujan, într-o conferință de presă.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Este sau nu Iordache de partea lui Ludovic Orban

Postat acum

on

De către

Alegerile pentru funcția de președinte al PNL naște multe intrigi, chiar și în județul Gorj. Dacă săptămâna trecută, senatorul Ion Iordache era dat ca și candidat pentru alegerile județene, într-un final a rămas un singur candidat, Dan Vîlceanu, iar la conferința ce a avut loc duminică, Iordache a stat lângă Ludovic Orban, în cealaltă parte fiind susținătorii lui Florin Cîțu. În presă au apărut, de asemenea, informații că Iordache s-a poziționat de partea lui Orban, însă azi, Marcel Romanescu a declarat că o decizie în acest sens va fi luată de conducerea organizației județene, care va face o recomandare celor care vor participa la vot de la nivel național. „Am discutat și cu Dan Vîlceanu și cu Ion Iordache, înaintea conferinței. Chiar în condițiile în care aș fi intrat într-una dintre echipe, dar mă bucur din suflet că după acele discuții am putut merge cu o singură echipă în conferința județeană, nu se luase niciun fel de decizi,e pentru susținerea unui candidat sau a celuilalt. La momentul acela, nu putea să fie o singură decizie unitară pentru susținerea unui candidat”, a spus Romanescu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR