Connect with us

POLITICĂ

Valea Motrului cere propriul parlamentar! Ședință cu scântei la PSD Gorj

Postat acum

on

Ședință importantă luni, la ora 14.00, organizată de PSD Gorj. Se supun la vot candidații pentru alegerile parlamentare. Cum sunt mulți doritori, spiritele sunt încinse. Doritori surpriză au depus scrisori de intenție pentru o candidatură, unul fiind chiar Ion Călinoiu.

Peste zece social-democrați vor să figureze pe cele două liste iar locurile eligibile sunt trei, al patrulea fiind semieligibil. O parte dintre actualii parlamentari amenință că vor pleca din partid în cazul în care nu vor figura în listă, fiind vorba despre senatorul Florin Cîrciumaru și despre deputata Elvira Șarapatin. Mai mult, Valea Motrului vrea propriul parlamentar, deja apărând în spațiul public numele fostului deputat Camelia Khraibani.

Pleacă unii, se întorc alții

La PSD sunt cel puțin zece persoane care vor să candideze pe locurile eligibile la parlamentarele din 6 decembrie. Este vorba despre liderul PSD Gorj, Mihai Weber, dar și despre Ciprian Florescu, Claudiu Manta, Scarlat Iriza, Mihai Gherghe, Florin Cîrciumaru, Elvira Șarapatin, Andrei Maioreanu, Anca Bordușanu, Ion Călinoiu și Camelia Khraibani care ar reveni în PSD.
Locuri eligibile sunt două la deputați și unul la Senat, și locul trei la deputați fiind considerat semieligibil.
Sunt și surprize în listă, scrisoarea lui Călinoiu fiind una dintre acestea. O alta este susținerea lui Khraibani de către primarii de pe Valea Motrului care susțin doar un candidat din zonă, asta deși Maioreanu este responsabil de zonă.
Lucrurile vor fi tranșate în această după-amiază, cu rezerva că listele se pot întoarce într-o altă formă de la București.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Proiect de lege împotriva pașaportului Covid

Postat acum

on

De către

Parlamentarii AUR au anunțat că lucrează la un proiect de lege împotriva pașaportului Covid. Reprezentanții formațiunii politice spun inițiativa parlamentară va sancționa orice discriminare pe motive medicale. „Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat vicepreședintele AUR, Claudiu Târziu. El a mai spus că AUR se va opune introducerii paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Bordușanu, aleasă președinta OFSD Gorj

Postat acum

on

De către

Organizația de Femei a Partidului Social Democrat ( OFSD) Gorj are o nouă conducere. Ieri, 29 Aprilie 2021, au avut loc alegerile pentru desemnarea noii echipe, Anca Burdușanu fiind aleasă președinte al OFSD Gorj cu unanimitate de voturi.

Totodată, s-a constituit și Biroul Permanent al organizației, acesta cuprinzând funcția președinte, cea de secretar, șapte vicepreședinte și 12 membre.

„Evenimentul de ieri reprezintă debutul unei noi etape a OFSD Gorj. Le mulțumesc doamnelor din cadrul organizației pentru implicare și sunt convinsă că noua echipă, alături de toate celelalte membre, își va atinge obiectivele pe care și le-a propus. A fost o mobilizare excelentă în rândul doamnelor din județul Gorj. Nu este puțin lucru ca în doar doua-trei luni sa reușim constituirea a 60 de organizații, care acum numără sute de membre”, a declarat Anca Bordușanu, președinte OFSD Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Video-Pro România Gorj se reorganizează

Postat acum

on

De către

Partidul condus de către Mihai Prunariu, Pro România Gorj, se reorganizează. Organizația se pregătește de schimbări semnificative după sărbătorile Pascale, dar, în același timp își deschide porțile pentru noi membrii de partid. Sunt preferați gorjenii care nu au mai făcut politică, anunță Marinela Strâmbulescu, purtătorul de cuvânt al Pro România Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR